banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Sep 2008, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
smucek je napisao:
Bilo je rijeci o tome. Onaj u unutrasnjoj traci ima prednost u odnosu na onog u spoljasnjoj. U principu ne bi se smjelo kruziti spoljasnjom trakom, ona samo sluzi za ukljucenje na prvi desni izlaz, a unutrasnjom ides na drugi, treci izlaz.

Sve je to malo cudno na ovom kruznom toku jer je malen. Ako ides iz pravca OMV-a prema Alasu, ukljucujes se u spoljasnju traku i neces se zbog 20m prebacivati u unutrasnju da bi se ponovo vratio u spoljasnju i produzio dalje prema npr Jajcu. I ovako se ljudi ne snalaze a kamo li da jos i to trebaju znati :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Moje objasnjenje ako ides od omv prema jajcu.
Ukljucujes se u desnu traku na kruznom toku i normalno se iskljucujes kad prodjes kruzni tok

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Kada zelis izaci iz kruznog toka, dajes znak na sredini izlaza koji je prije tvog (isto kao i kod uzastopnih klasicnih raskrsnica).

Istovremeno se prestrojavas jer onaj koji ulazi u KT mora da propusti sva vozila u njemu, dok onaj koji je iza tebe u vanjskoj treba da se prestroji u unutrasnju traku ili da te propusti.

A prebacivanje nije neophodno, neophodno je postovanje prava prvenstva, a pravo prvenstva imaju oni unutar kruznog toka. Pobogu, ni u kruznom nema dozvoljenog obilazenja sa desne strane?!?

Sta je nejasno? Da crtamo?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 18:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Kada zelis izaci iz kruznog toka, dajes znak na sredini izlaza koji je prije tvog (isto kao i kod uzastopnih klasicnih raskrsnica).

Istovremeno se prestrojavas jer onaj koji ulazi u KT mora da propusti sva vozila u njemu, dok onaj koji je iza tebe u vanjskoj treba da se prestroji u unutrasnju traku ili da te propusti.

A prebacivanje nije neophodno, neophodno je postovanje prava prvenstva, a pravo prvenstva imaju oni unutar kruznog toka. Pobogu, ni u kruznom nema dozvoljenog obilazenja sa desne strane?!?

Sta je nejasno? Da crtamo?

Meni je jasno ali onom liku od neki dan nije. On je spucao covu iz unutrasnje trake i jos ga je napao

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
smucek je napisao:
Bilo je rijeci o tome. Onaj u unutrasnjoj traci ima prednost u odnosu na onog u spoljasnjoj. U principu ne bi se smjelo kruziti spoljasnjom trakom, ona samo sluzi za ukljucenje na prvi desni izlaz, a unutrasnjom ides na drugi, treci izlaz.

Dezinformacije... Spoljašni koji zadržava pravac kretanja je u prednosti šta god pokušao raditi ovaj u unutrašnjoj. Pravilo jeste da se ne bi trebalo kružiti spoljašnjom trakom, ali je to pravilo uglavnom neobavezujuće i neće te niko kazniti zbog toga.
Na ovom našem kružnom toku dozvoljen je izlazak i direktno iz unutrašnje trake, pošto izlaz već ima dvije trake, tako da prestrojavanje nije neophodno. Neophodno je samo propuštanje auta iz vanjske trake.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ja sigurno ne bih preticao u kruznom toku sa desne strane...

Mislim da ova skica najbolje odgovara stanju...
Slika

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja sam danas od Alasa isao prema OMVu, i izlazio iz unutrasnje, jer tok to dozvoljava. Paralelno, mozda neki 3-4m ima mene u vanjskoj traci je isao neki sto se ukljucio od bulevara, i skretao je ka OMVu. Kad sam krenuo izlaziti, proslo mi je kroz glavu, da faca moze produziti pravo, da mu ja presjecem put, pa da bude veselo. Jbga, ima ljudi, pa im se 'mrsko' prestrojiti u unutrasnju... :-?

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 23:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jel ima trakica onih bijelih na tom kruznom toku. :D

ma polako ljudi sve je stvar navike.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Ta prica da se moze kruziti vanjskom stranom nema nikakve logike. Recimo da tako pise u zakonu, al je van pameti. To bi znacilo da vozila u spoljasnjoj traci mogu blokirati vozila u unutrasnjoj i tako unutrasnja traka (teoretski) moze biti zatrpana kolima.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 00:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jan 2008, 12:57
ja jos nisam bio na kruznom toku

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 02:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Joj vas,ljudi samo sto nisu poceli saobracati po vazduhu,a vi se lomite oko pravila vezanih za fuckin kruzni tok ?!

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 06:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vala bas

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2008, 23:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

veliki je problem sto se ljudima uvuklo u usi da na kruznom toku nema zaustavljanja i da se samo vozi sto nije nikako tacno jer postoje jasna pravila i pravo prvenstva , licno mislim da ce se ova raskrsnica opet rekonstruisati i da ce se tu napraviti jedan nadvoznjak

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ortodox2 je napisao:
veliki je problem sto se ljudima uvuklo u usi da na kruznom toku nema zaustavljanja i da se samo vozi sto nije nikako tacno jer postoje jasna pravila i pravo prvenstva , licno mislim da ce se ova raskrsnica opet rekonstruisati i da ce se tu napraviti jedan nadvoznjak

Pa opet utuci nekoliko miliona. Dobro ja da se lova vrti

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 11:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

znam da ce me mnogi skalpirati ali ovo po meni nije rjesenje,previse je sprceno za jedan tranzitni put! slazete li se? mozda je moglo biti i malo veci

nadvoznjak bi mogao da krene odmah poslije alasa (postoji prirodno uzvisenje i onda ga sustiti tamo kod pumpe) a lausaneri bi imali nesmetan prolaz ispod

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 13:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2008, 08:37
ortodox2 je napisao:
znam da ce me mnogi skalpirati ali ovo po meni nije rjesenje,previse je sprceno za jedan tranzitni put! slazete li se? mozda je moglo biti i malo veci

nadvoznjak bi mogao da krene odmah poslije alasa (postoji prirodno uzvisenje i onda ga sustiti tamo kod pumpe) a lausaneri bi imali nesmetan prolaz ispod

A nakon toga treba izgarditi i podvožnjak, te pristanište za podmornice i nadmornice

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 14:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Samo mi nije jasno kako bi se po tebi ljudi ukljucivali u susedne ulice (npr sa tranzita da idu na laus,ili iz grada na tranzit i obrnuto).
To sto ti trazis se naziva PETLJA a za nju je potrebno mnoooogo vise prostora od onog koji je trenutno na raspolaganju na doticnoj raskrsnici.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 14:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

zex-tuning je napisao:
Samo mi nije jasno kako bi se po tebi ljudi ukljucivali u susedne ulice (npr sa tranzita da idu na laus,ili iz grada na tranzit i obrnuto).
To sto ti trazis se naziva PETLJA a za nju je potrebno mnoooogo vise prostora od onog koji je trenutno na raspolaganju na doticnoj raskrsnici.

ako se ide iz smjera laktasa -tamo vec postoji odvajanje pored palackovica tamo
ako idu iz jajca- jedna traka se odvaja desno i odmah se ukljucuje da ide lijevi ispod nadvoznjaka
mislim da ima dovoljno mjesta,ne mora to biti veliko poput prijedorske petlje ali se moze izvesti

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 14:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Najveći problem je što do sada nije bilo tih kružnih tokova, pa ljudi kad su polagali - nisu imali priliku da uvježbaju.. I sad se tu nađe po koji pametnjak pa proziva u ime kupljenih vozački(ne kažem da ih nema, ali...) ...
Teorija bez prakse je nista, pogotovo u saobraćaju; tako da, jezik sebi!
U BL je još i dobro što se tiče polaganja, evo uzmite za primjer Prnjavor.. ni semafora, ni nekog puta za prestrojavanje iz trake u traku.. pa kad se krene u BL- preznojavanje (oni manje hrabriji parkiraju u Klašnicama pa se voze gradskim busom do BL :lol: )...
Ja lično ne pratim pravila kvazi "ako izlaziš u prvom... trećem... mora biti vanjska ili unutrasnja linija".. bla, bla.. Manje bitna stvar.. (ono jest, ako se smaknem u unutrasnju, pravim manju guzvu, ali...).. Bitno je da se znaju osnovna pravila, tj ko ima kad prednost, ko mora da čeka, kad krenuti-kako izaći.... i nema frke..

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2008, 15:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Cu nadvoznjak..e svasta cuti na ovom forumu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 185 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]