banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ma samo cu reci``mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti,uvijek neko oko nas dodje pa nam prijeti``u ovo slucaju su doseljenici iz drugih gradova a poslije njih je dijaspora :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
azdajica-ny je napisao:
ja sam rodjena banjalucanka a i moji su

Zato ti neces da platis pivo .. zato sto sam iz Kupresa .. :(

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
V@nja je napisao:
azdajica-ny je napisao:
ja sam rodjena banjalucanka a i moji su

Zato ti neces da platis pivo .. zato sto sam iz Kupresa .. :(

Mi Zupljani smo ljudi siroka srca. Dobices gajbu :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 11:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e moj Vanja,sta radi ovaj laktaski lobi,ma dobijes ti meni i plazmu i pivo a odvescu ti i na skijanje na Kupres :)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2008, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
V@nja je napisao:
Hoce li iko skontati da se guess who zajebava ? :oops:

Ja se ne zajebavam, samo se ponasam u skladu sa temom... debilno :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Hahahha guess who.. Slika
Da, tema je poprilično debilna. Dobro je ajkula rekla:
ajkula je napisao:
Sreca pa normalan mozak ne funkcionise tako jer niko od nas, ko zivi u gradu u kom nije rodjen ne bi nasao posao :-? Ako si sposoban, ako vrijedis cemu izborices se.. Ako si samo jedan od mnogih, tvoj peh druze :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 13:48 
e da, moja omiljena tema. debila i medju gradjanima i medju seljacima, al opet lati se knjige pa ce biti nesto. najlakse kukati. ima i banjalucana, nisu sve ljudi sa strane. ja sam rodjena u BL, i roditelji su mi. dok sam studirala najvise sam se divila ovim sa strane, ljudi uce i znaju sta ce , a mi iz grada po citav dan u kafani, pljujemo po njima, starci daju pare, uzivas, a oni polako skidaju ispite i idu dalje. eeee, onda ti dodje iz dupeta u glavu, najlakse srati u kafani. i onda odlucim, zagrijem stolicu, zavrsim fax i nadjem dobar posao. sa mnom rade ljudi iz svih dijelova RS ali eto glavni covjek na vrhu je rodjen u BL. moras imati skolu ili bas znanje u svojoj struci i bice nesto. ko god hoce da radi, naci ce se nesto. i frizer i automehanicar mozda nemaju skolu, ali ako znas svoj posao mozes i kuci raditi i zaraditi.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 15:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Feb 2008, 18:41
Ljudi, puno se hvatate skole. Nisam malouman da ne znam da je za dobar uspijeh vazno biti dobar u svom zanatu i u svojoj struci ali govorim o tome da se ni to u posledenje vrijeme ne gleda.
Veza radi svoje i svoj vuce svoga nevazno kako je pa onda se zali koliko hoces kad protiv jake veze ne mozes. U pitanju sam naglasio da su ljudi jednako dobri u svom poslu, isto iskustva i isto skole imaju. Takodje zelim i naglasiti da sam sa svakim dobar i nevazno mi je ko je i odakle je vazno je da je covjek ali nije u tome rijec......o poslu se prica.

A zasto smo po kafanama? Da li se neko zapitao jel mozda bas ovo jedan od razloga?
Nije da necemo da radimo.....neko se mozda i umori od previse nepravde u potrazi za poslom pa mi kafa prija! :)))))

Drago mi je da neko bar raspravlja o ovome.

Topli pozdrav za sve forumase! :)

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 17:03 
to sto veza danas radi puno je samo realnost i normalna pojava. to postoji svugdje u svijetu, naravno da ako te neko preporuci, kaze par rijeci o tebi ili poznaje tvoje da ce te prije zaposliti nego nekog sa ulice a imate iste kvalitete. ali s druge strane, uvijek ima negdje neko nekoga gdje mozes poceti raditi. druga je sad stvar sto bi svi odmah u banku ili upravu, da rade po mogucnosti jako malo, nose kravate i sakoe, primaju odmah minimum hiljadu.... eee to ne ide bas tako. kome se posreci super, ali ponekad moras i ici stepenicu po stepenicu, polako... a trud i znanje se uvijek nagradi, garantujem.
najlakse u kafanu i kukati kako oni sa strane ovo ili ono mogu, pa pokreni se i ti, pokazi im da i ti mozes, a nepravde ce biti uvijek, samo treba gledati sebe i pokusati sebe usmjeriti, od kuknjave ces ostati i dalje u kafani ili cak pored nje ako ne budes imao za kafu.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ako si sposoban i znas raditi ono sto mi treba ja cu ti prvi ponuditi posao pa da si Marsovac :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
guess who je napisao:
Mislim da treba prednost dati rodjenim cistokrvnim Banjalucanima. Dosta je vise ovih dosljaka iz Glamoca, Drvara, Sipova i Ribnika.
Neka nam vrate nas grad!

Amen,nek prica sta god ko hoce...imas pelinkovac od mene :D

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dobra tema!

Evo šta mi rođene Sarajlije da kažemo! Spali smo sa pastuha na mulu, ali se opet borimo nekako i držimo se.

Većina Sarajlija je visokobrazovana, ali ih nema na ključnim pozicijama u gradu. Zašto?

Jednostavno nas ne mogu trpiti zato što smo sposobni za sve. Od jedne marke pravimo dvije.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
filozof sa vrbasa je napisao:
Dobra tema!

Evo šta mi rođene Sarajlije da kažemo! Spali smo sa pastuha na mulu, ali se opet borimo nekako i držimo se.

Većina Sarajlija je visokobrazovana, ali ih nema na ključnim pozicijama u gradu. Zašto?

Jednostavno nas ne mogu trpiti zato što smo sposobni za sve. Od jedne marke pravimo dvije.

Ti si vec uspio od jedne marke da pravis dvije? I ja sam sarajlija, vjezbam 3 puta dnevno, mogu tek da napravim od jedne - jednu i po :angry3:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavisi iz kog si djela Sarajeva, ja sam bliže bio koševskom brdu!

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Zavisi iz kog si djela Sarajeva, ja sam bliže bio koševskom brdu!

A pa da ... vi onda imate te specijalne moci ...ja sam bio vise ka centru, mi znamo samo praviti cevape.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa vjerovatno je to to! Mi sa periferije centra imamo specijalne moći , kao u Herojima !

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
mislim da temu treba preimenovati u : "da li trebaju imati prednost sarajlije iz centra ili sarajlije sa periferije centra i koliki procentualno treba biti uticaj prvog sarajlije u odnosu na drugog sarajliju prilikom zaposhljavanja u odnosu na rodjenog banjalucanina i da li bi to, procentualno privilegovano , sa stanovishta makro i mikro ekonomske perspektive razvoja ove regije utjecalo pozitivno ili negativno na svjest o obrazovanju, na nacin da bi sarajlija iz centra,iako vishe obrazovan i bolje osposobljen trebao piti kafu sa banjalucaninom e da bi manje sposoban sarajlija sa periferije preko veze dobio rukovodeci polozaj u gradu samo zbog toga da bi se ksenofobija neobrazovanih i nesposobnih, koja jede ovu temu, stavila pod moderatorski kljuc" :D
p.s.
nisam mogao vjerovati da ljudi ne kontaju, a htjeo sam guessa( :cat: ) pitati nakon prvog posta: jel treba josh drva za lozionu? ...nije trebalo..

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
ne moraju, ko jachi taj tlachi :D :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
mislim da temu treba preimenovati u : "da li trebaju imati prednost sarajlije iz centra ili sarajlije sa periferije centra i koliki procentualno treba biti uticaj prvog sarajlije u odnosu na drugog sarajliju prilikom zaposhljavanja u odnosu na rodjenog banjalucanina i da li bi to, procentualno privilegovano , sa stanovishta makro i mikro ekonomske perspektive razvoja ove regije utjecalo pozitivno ili negativno na svjest o obrazovanju, na nacin da bi sarajlija iz centra,iako vishe obrazovan i bolje osposobljen trebao piti kafu sa banjalucaninom e da bi manje sposoban sarajlija sa periferije preko veze dobio rukovodeci polozaj u gradu samo zbog toga da bi se ksenofobija neobrazovanih i nesposobnih, koja jede ovu temu, stavila pod moderatorski kljuc"

1. procentualno uticaj prvog sarajlije u odnosu na drugog sarajliju prilikom zaposhljavanja u odnosu na rodjenog banjalucanina - 23.2 % (bez poreza i takse)

2. sa stanovishta makro i mikro ekonomske perspektive razvoja ove regije utjecalo pozitivno ili negativno na svjest o obrazovanju - negativno, 12.7 privilegovanih procenata :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2008, 21:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
2Fast2Furious je napisao:
Citiraj:
mislim da temu treba preimenovati u : "da li trebaju imati prednost sarajlije iz centra ili sarajlije sa periferije centra i koliki procentualno treba biti uticaj prvog sarajlije u odnosu na drugog sarajliju prilikom zaposhljavanja u odnosu na rodjenog banjalucanina i da li bi to, procentualno privilegovano , sa stanovishta makro i mikro ekonomske perspektive razvoja ove regije utjecalo pozitivno ili negativno na svjest o obrazovanju, na nacin da bi sarajlija iz centra,iako vishe obrazovan i bolje osposobljen trebao piti kafu sa banjalucaninom e da bi manje sposoban sarajlija sa periferije preko veze dobio rukovodeci polozaj u gradu samo zbog toga da bi se ksenofobija neobrazovanih i nesposobnih, koja jede ovu temu, stavila pod moderatorski kljuc"

1. procentualno uticaj prvog sarajlije u odnosu na drugog sarajliju prilikom zaposhljavanja u odnosu na rodjenog banjalucanina - 23.2 % (bez poreza i takse)

2. sa stanovishta makro i mikro ekonomske perspektive razvoja ove regije utjecalo pozitivno ili negativno na svjest o obrazovanju - negativno, 12.7 privilegovanih procenata :lol: :lol:

:lol: razumijemo se profesore :cat: :lol:

(sad bi to za neke gore bilo chudno...)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]