Iskreno, slazem se sa svima da su svi oni manje-vise lopovi, a i oni koji nisu kada dodju na vlast to ce zasigurno postati. I jeste, Mile je zasigurno najveci od svih. I Tito je to bio, ali znate kako kazu - Tito je krao, al' je i dao, a ovi kradu al' ne daju... Medjutim, mislim da bismo se ipak trebali okrenuti necemu drugom sto bi nas trebalo voditi kada je rijec o izborima i glasanju, a ne se ravnati samo po povrsnom gledanju stvari o tome ko je lopov a ko nije. Prije svega, nas najveci problem u ovoj zemlji su nacionalizam, ksenofobija, strah i sve ono sto danasnji "vlasnici" nasih zivota i rukama i nogama koriste bas protiv svih nas. Obrazovanje nam je katastrofa, ekonomija jos gora, sigurnost na ulicama spada u sferu horor filmova, itd. itd., a upravo se na nacionalistickim retorikama koje koriste sve strane "u sukobu" (da ne budemo naivni, svi mi znamo da su oni u i te kakvom dogovoru oko svega, samo kako bi sacuvali svoje fotelje) bazira i njihov lopovluk. Pa zar nije dovoljno samo pogledati kako se uvijek teme sa njihovih lopovluka skrecu na neke druge stvari, tipa Transparency International ili sta je rekao Silajdzic ili kako Amerikanci podrzavaju muslimane, i sl. I sve je u samo jednom cilju - da se za lose stanje okrive drugi, da se stvori prividni osjecaj "nacionalne ugrozenosti" kako bi se zbili "nacionalni redovi", a onda je, s obzirom na zatucanost i naivnost naroda, vrlo lako ostati na vlasti i ne raditi nista, ali zato zivjeti vise nego lagodno.
Po meni, ovo su stvari o kojim svi mi moramo razmisljati...krasce se uvijek, i kralo se uvijek, ali su prije djeca bila mirna, imala normalno skolovanje, mogla izaci bez straha, a i mi smo mogli prespavati nakon derneka i na klupi u parku i da nas niko ziv i ne pogleda. Hajd' danas lezi i zaspi na klupi ako smijes...
|