Citiraj:
Како је могуће да ти као исправни хришћанин причешћујеш себе у секти?
Нисам ја рекао да сам ја исправни хришћанин, фино сам рекао да такви не постоје. Молим мода да регулише убацивање ријечи у уста.
Citiraj:
Преко 90% Срба су православци и чланови СПЦ. Одакле теби право да 90% називаш секташима?
Логика и чињенице ми дају за право, не квантитет. И да су сви Срби чланови СПЦ и даље не би ништа значило.
Citiraj:
Спомени следећи пут свештенику код којег идеш да се причестиш ово што си овде рекао па ми јави да ли те је причестио.
Да, са монасима сам неким причао. Све они то схватају, ал се придржавају самотњачког живота тако да на њих и нема утицаја. Зависи како кад, некад налетиш на националисту-они са мржњом говоре, некад на нормалног човјека, филантропа, који веома фино причају, и који заслужују поштовање.
Citiraj:
А од када се то причешће наплаћује? Нема потребе да измишљаш.
Нема потребе да измишљам јер неће да причешћују људе које не виде никад у својој цркви, нит да дају сличне услуге. Јер се то сматра отимањем муштерија, јер ипак свако воли кад у својој цркви дајеш паре.
Citiraj:
СПЦ сам споменуо као носиоца и институција која је очувала српски народ, ти сад кажеш да то није тема а кад си написао како СПЦ не би требала да буде чувар националног духа онда је то била тема.
Ја сам томе посветио једну реченицу, и показао сам како то нема везе са хришћанством, и како су и због тога секта. А ти си посветио томе читав пост, и причао си о цркви и Србима, а не о цркви и Христосу. Тако да је то друга ствар потпуно.
Citiraj:
„Hrišćanski komunizam propagira ideju da je hrišćanstvo u svojoj osnovi bilo predviđeno da bude komunističko.“
Citiraj:
Јел ово дефиниција тог чувеног "хрушћанског" комунизма?
Комунисти који су се свим силама трудили да затру цркву и веру на овим просторима па кад та тактика баш и није прошла, сад нашли да ваљају причу о хришћанском комунизму. Јел ти схваташ колико то само ружно звучи кад се каже?
Јел ти схваташ да свака додатна ријеч потпуно мијења идеологију. Рецимо анархо-комунизам много мијења суштину комунизма, тако и хришћански. Ал теби нешто објаснити..
Citiraj:
Овакве кретуре некаквих идеологија долазе од људи који очиглендо у животу немају друга посла него да смишљају идиотизме.
Толстој је идиот? Ок.
Citiraj:
Ево и ја сад могу да седнем и измислим идеологију нацистичког комунизма.

Па овај примијењени самопрозвани комунизам је био управо такав.