banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Kako se ponasati prema osobi nakon sto vas je prevarila?
Normalno, kao i prije (puno prijateljstvo/veza) 9%  9%  [ 6 ]
Samo drugarski 12%  12%  [ 8 ]
Zdravo na ulici 32%  32%  [ 21 ]
Potpuna diskomunikacija 47%  47%  [ 31 ]
Ukupno glasova : 66
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
ajkula je napisao:
Osmjeh je najljepsi nacin da nekome pokazes zube 8)

Nikakve drame, cviljenja, moljakanja, rasprave.. Produzis dalje...

8) Upravo.

Nije tacno Liso, kuliranje ih vise boli nego kukumakanje.I zasto bi pobogu zeljela da pati. Ne spustam se na taj nivo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sassy je napisao:
kuliranje ih vise boli nego kukumakanje

Eto i sama si rekla da zelis da pati. I naravno da zelimo da plati za to sto je bio gad :lol: !
A psiholigija je dokazala isto ono sto sam i ja rekla. Jednostavno, covjek je takav da osjeca griznju savjest kad vidi da je pogrijesio.

Budes iskren, bez prevelike drame: ,,Volim te i stalo mi je do tebe. Ali to sto si uradio je neoprostivo i ja i ti smo ovdje zavrsili. Od trenutka kad si me prevario nasa je veza zavrsena.'' Tako ce vidjeti da je on kriv zbog toga sto je veza propala i pokazaces se kao karakter. Nije to spustanje na nivo, to je iskrenost.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Liso, mozemo na ovu temu porazgovarati za nekih 15-ak godina, kada prozivis i dozivis neke stvari. Teorija je lijepa, praksa je nesto sasvim drugo.. A skotovi nemaju grizu savjest. Upamti :wink:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Pretpostavljam da ovde ima u participanata koji su prevarili nekoga. Zanima me da li postoji poslije toga granica, da li se moze stati nakon sto se jednom predje taj prag? Svaki slijedeci put je sve manje griznje savjesti, sve se lakse upusta u prevaru, vjerovatno do te mjere da se pocne dozivljavati kao nesto normalno, prvih par puta se vjerovatno koriste izgovori, opravdavas se sam pred sobom, kao i u svemu za sta mislis da je lose pa to pocnes raditi, a kasnije to prihvatis kao nesto sto je ok, eventualno pazis da te ne uhvate lako zbog posljedica, jesam li u pravu?

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ne moze se stati. Ili varas ili si odan partneru. Sredine nema.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 12:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Rakun: Jesi u pravu si! To je ona parola: Moze mi se!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 14:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
@Lisa,

Citiraj:
Ako joj je makar malo bilo stalo do vas, kajace se vjecno sto vam je nanio bol i uradio tako nesto

Čak i da bude tako, i u tome je veliki dio problema: što je prevarom pokazno da je tvoj bol samo tvoj. Da neko saosjeća s tobom, uzimao bi te u obzir kada odlučuje šta će da uradi.

Nije isto ako ja njoj nabijem osjećaj krivice, i kada ona zaista osjeti isto što i ja tim povodom. (sad, možda ne može da bude isto, ali dovoljno da bi mogla razumjeti) Ali, da je to ikad bilo moguće, ne bi nikad ni uradila ništa slično.

Krivica je jadna zamjena, meni ne bi padalo na pamet da to tražim. To je kao da moliš za neki sitan znak pažnje od osobe koja te grubo ponizila.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 16:05 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Avg 2008, 15:33
Ako je veza bila površna o prevari i ne mora da se razgovara. Jednostavno je najbolje da se raskine. Ako je veza ozbiljnija i ako nam partner znači, postavlja se pitanje : "Zašto?" Prevara je uvek posledica nekog nezadovoljstva i zato na to pitanje treba da odgovore obe strane. Nikada jedna strana nije kriva. Ako jeste, onda znači da smo bili dugo u vezi sa osobom koja to ne zaslužuje. Onda postavimo sebi pitanje , zašto smo još uvek sa njom. Međutim, ako nešto nije štimalo, pa dovelo do prevarte, bilo bi dobro da se o tome razgovara. U tim razgovorima raspravljati o uzrocima neverstva, a ne pitanja, gde, kad, kako, koliko puta...

Ako mi je stalo do partnera i ako zaključim da prevara nije bila, onako bez razloga, već da sam i ja na neki način tome doprinela, ja bih oprostila i nebih mu to kasnije nabijala nanos. Ako se i meni desi nebih volela da ostanem u vezi gde ću biti sumnjičena i stalno podsećana na neverstvo. To otruje ljubav i samopoštovanje.

Ne osuđujem neverstvo u principu. Osuđujem neverstvo koje se ponavlja.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 17:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Dragi Slavko, pa sta bi? Evo da i ja odgovorim iz svog ugla..
Nadovezacu se prvo na prethodne postove da iskustvo puno znaci. Odnosno, ako si se jednom opekao, sad i u jogurt duvas...
Samo ti mozes odluciti da li nastavljati ili ne. Samo ti znas koliko si povrijedjen ostao. Zavisi da li osoba zasluzuje drugu priliku. U principu moras da razmislis hladne glave. Cekaj da prodje neko vrijeme, pa sam skontaj vrijedi li nastavljati. Ako je volis i ne mozes da zamislis svoj dan bez nje, naravno da trebas da je nazoves i kazes joj to. Pod uslovom da se kaje, naravno. I pod uslovom da je bilo samo jednom, a ne neko konstantno varanje.
Ako poslije par dana shvatis da ne mozes da prestanes da mislis na to, da ti je jako tesko da je pogledas u oci i ne sjetis se prevare, mislim da je vezi dosao kraj.
:hello2:

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2008, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Hahha, joj hvala Lisa, ali sto se toliko primate, ne odnosi se na mene, jesam ja dozivio prevaru, ali prije cirka 3 godine :D
Ovde fino raspredamo o odnosu sa tom osobom, evo konkretno, tu osobu od tada ni ne pozdravljam na ulici vise, znaci, nema, nula, potpuni stranac, sa kojim se ne zelim vise nikada upoznati. Mada izgleda malo okrutno i iskljucivo, ali smatram da je to preveliko nepostovanje, prevara.

Vrh

PostPoslato: 25 Avg 2008, 20:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...rakune, jesil nasekiro tu trebu sto je ne pozdravljas...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Prevaru ne bih oprostila ni sebi, a kamoli njemu. :D
Kratko, jasno...hitlerovski... :D

Nakon j. nema kajanja, ni razgovora...jer ako je bilo problema razgovarati je trebalo PRIJE nego sto je doslo do prevare!!!

I nema olaksavajucih okolnosti - bio sam pijan, desilo se, bio je to trenutak slabosti...
Ako je jedino sto dijeli njegov k. od tudje rupe casa piva ili necija kratka suknjica - koji ce klinac samnom, daleko mu lijepa kuca... :-?

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
goga+ je napisao:
Ako je veza bila površna o prevari i ne mora da se razgovara. Jednostavno je najbolje da se raskine. Ako je veza ozbiljnija i ako nam partner znači, postavlja se pitanje : "Zašto?" Prevara je uvek posledica nekog nezadovoljstva i zato na to pitanje treba da odgovore obe strane. Nikada jedna strana nije kriva. Ako jeste, onda znači da smo bili dugo u vezi sa osobom koja to ne zaslužuje. Onda postavimo sebi pitanje , zašto smo još uvek sa njom. Međutim, ako nešto nije štimalo, pa dovelo do prevarte, bilo bi dobro da se o tome razgovara. U tim razgovorima raspravljati o uzrocima neverstva, a ne pitanja, gde, kad, kako, koliko puta...

Ako mi je stalo do partnera i ako zaključim da prevara nije bila, onako bez razloga, već da sam i ja na neki način tome doprinela, ja bih oprostila i nebih mu to kasnije nabijala nanos. Ako se i meni desi nebih volela da ostanem u vezi gde ću biti sumnjičena i stalno podsećana na neverstvo. To otruje ljubav i samopoštovanje.

Ne osuđujem neverstvo u principu. Osuđujem neverstvo koje se ponavlja.

Za prevaru je uvijek jedna strana kriva (osim ako se varaju medjusobno!) - i to ona koja vara.

Ne mogu ja biti kriva sto je on sam i bez mog znanja odlucio da ga krisom od mene nabije nekoj koja je spremna skinuti gace.
Da ti muz ubije covjeka (a ti nisi saucesnik, ne znas nista o tome) - ne bi isla s njim na optuzenicku klupu, ali ako te vara krisom, iza tvojih ledja (a ti o tom pojma nemas) u nasem drustvu si malte ne i krivlja od muza, jer "da si bila valjana zena ne bi on isao u bijeli svijet p. traziti"... :roll:

Mi mozemo imati nekih problema u vezi koji njemu mogu posluziti kao izgovor za varanje... :D
Ono, zeno ti mene ne razumijes pa sam ja otisao poseviti komsinicu sa treceg sprata (recimo) krisom tebi iza ledja, a sve u nadi da ce kosmicke vibracije uzrokavane nasim orgazmima dovesti do toga da me ti odjednom bolje razumijes...jest - malo sutra...
Da on ima problema samnom - rjesavao bi te probleme razgovorom samnom, a ne seveci konobaricu (recimo) koja s mojim i njegovim problemima nema nista...

Ide mi na ku*ac da se zrtva prevare izjednacava u krivici sa varalicom. :D
Pa on mi je ravnopravni partner, a ne moje maloljetno dijete (ili punoljetno djete sa mentalnim poteskocama u razvoju) da bih ja bila odgovorna za njegove postupke.

Zivi smo ljudi, svi pogrijesimo, desi se, povrijedimo voljene, povrijedimo svojim postupcima nekada i sami sebe...Ali kad zahebes stvar - onda to bar ljudski priznaj, a ne osvrci se okolo u nedi da ces pronaci nekoga na cija bi pleca svalio pola svoje krivice...
Ako zelis seviti nekog drugog, budi covjek, sjedi preko puta partnera i reci sta je i kako je - pa se poslije iskrenog razgovora ili razidjete kao ljudi ili se odlucite na otvorenu vezu...
A ne - varas nekog i lazes, a onda kad budes 'uhvacen u steti' tu osobu koju si ponizio, cije si povjerenje izigrao i na ciju si se ljubav posrao - pokusavas okriviti i svaliti na nju dio odgovornosti za tvoje postupke.

Napisah vec na jednom drugom forumu, a ponovila bih i ovdje:
Ne shvatam bas tu logiku - sigurno je njemu nesto falilo kuci, dok je on otisao pi*cke sa strane traziti, da je njemu sve stimalo ne bi on nju varao...
Meni kad fali kisela u frizideru odem u trgovinu pa kupim kiselu i napunim svoj frizider kiselom. Nije mi nikad palo na pamet da kad otvorim frizider i vidim da u njemu fali kisele - da odem u trgovinu kupiti novi frizider...

sportski magazin

Bestija NeOpravljiva!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 23:03 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Jul 2008, 16:07
jao smjesno mnogo...sta mozes uraditi jedino praviti se kao da nista nije bilo i glumiti da si oprostio,ili prekinuti bilo kakav kontakt sa tom osobom,jer ako ljubav nestaje ne moze ni prijateljstvo ostati...bar ja tako mislim...a to lomiti ovo, ono, gore, dole, prazne price jer gde su ti mnogi sto su to uradili, jao pune bolnice slomljenih nogu i ruku :fadein:
:D :D :D
P.S. cmok od slatkice 87.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 15:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2007, 18:54
Kad te prevari jednom nemoj misliti da te nece i drugi put.Sexualna prevara nije se za oprostiti...

"Oni koji umeju da govore, govore kratko"

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 17:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Ko prevari, opet ce prevariti...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
pametne i zrele osobe budu prevarene samo jednom!

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ko se jednom opece,a ne izvuce pouku alal vera...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 21:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 10:42
Prevarena osoba ostaje zauvijek prevarena...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 21:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Veza se sastoji od brojnih kompromisa,prastanja i popustanja.Neke postupke tesko je opravdati ili pak s njima zivjeti.Popis neprihvatljivog ponasanja preko kojeg nikako ne smijete olako prijeci:
-Prevara
-Izigrano povjerenje
-Nepostovanje vasih prijatelja i obitelji
-Manipuliranje
-Laganje
-Zlostavljanje

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 114 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]