Loše, loše, ali ja iskreno nisam ni očekivao puno bolje. Jednostavno, teško da će se išta promijeniti u roku od nekoliko dana. Uprava je ipak podbacila, na planu transfera i formiranja tima i pored najava da tako nešto neće da se dogodi. Planirana pojačanja opet stižu sa zakašnjenjem, tako da se opet kasni sa formiranjem tima. Kastiljo je i dalje na ledu, a posljednja najavljena pojačanja, stvarno to i jesu, ali to je dodatnih 4-5 igrača, na postojećih 13 (ili koliko već bješe) novajlija. To se ne može uklopiti u tim ni za kompletne jedne pripreme, a kamoli za nekoliko dana. Sve u svemu, treba očekivati još ovakvih rezultata, jer koliko sam ja shvatio. Za taktiku na kojoj Zeman insistira, neophodna je maksimalna uigranost i kohezija tima. Sa 15 novih igrača, od kojih se od bar 5 njih očekivalo da budu važni šrafovi u ekipi, teško da bi bilo koji trener na svijetu to uspio da postigne. Osim ako nisu u pitanju ekstra klasa igrača, a jasno je da ovi to nisu.
Elem, Lazetićev dolazak bi lako mogao da nagovijesti odlazak Koromana. Na tim pozicijama već ima tovar igrača (Tričkovski, Some, Blažić, Subašić, Maksimović, Koroman, Lazetić), a uz to se i dalje očekuje potpisivanje Predraga Pavlovića. Najavljeni Nino Pekarić, bivši štoper Vojvodine, nije baš kalibar, ali je solidan i pouzdan odbrambeni igrač, a ako dođe (konačno) Nikola Petković, to bi već bilo veliko pojačanje, koje bi momentalno donijelo kvalitet više u timu. Momak je profil igrača sličan Kolarovu, samo što bih ja dodao da je fizički jači i bolje odrađuje odbrambene zadatke. Uglavnom, volio bih da je ova sezona žrtvovana, zarad nekih dugoročnijih planova, ali bojim se da je to nešto što se teško može očekivati u zemlji Srbiji. Zemlji u kojoj se stvari odvijaju preko noći, a dugročni plan, je nešto što je mislena imenica.
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|