Vader je napisao:
Tako nekakav omjer su Rusi imali i sa Čečenijom pa se to razvuklo.
Inače ovo je kao sa Kosovom, jedni hoće da se odvoje a matična vlast ne dozvoljava. Rusi koji su bili za ostanak Kosova u Srbiji sada čupaju Osetiju iz Gruzije

Pa ne cupaju je Rusi. Osetini su narod koji je sada podjeljen u 2 drzave, i ljudi hoce da zive svi u istoj.
Prosto pitanje: zasto mora da postoji Sjeverna i Juzna Osetija?
Irska i Sjeverna Irska?
Srbija i Republika Srpska???????
Zasto mali narodi moraju da trpe sve to?
Ne zaboravite da su svi ti narodi do pre 20 godina bili bratski narodi. Ako samo uzmemo Ruse i Gruzijce, nikada u istoriji nisu imali nikakvih konflikata. Zasto su konflikti moraju da pocnu onog trenutka kad je na vlast dosao americki djak??????
Vladimir Putin je danas to i izjavio: "Neka ne zaborave oni koju nas zavadjaju da smo mi bili bratski narodi stotinama godina i da cemo biti i dalje."
Kao sto sam vec naveo juce, apsolutno sve kao da je kopirano iz akcije Oluja. Vjerovatno isti oni generali iz MPRI su sad tamo i obucavaju Gruzijce. Odusevio sam se kad sam vidio da je uniforma vojske Gruzije ista kao i BiH vojske. Ma ko li to sve sije??
Predsednik Gruzije je mjesecima odbijao da potpise dogovor u kome ce pisati da se Osetinsko-Gruzijski konflikt ne moze rijesavati silom, i to uz izgovor da mu ne pada na pamet da napada na "gradjane svoje drzave". Sta sad bi????
Inace sve ovo Osetini su vec prezivjeli 1991. godine, kad su takodje Gruzijci izvrsili slican napad i etnicko ciscenje.
Cisto da znate o kojim se tu ciframa radi. Juzna Osetija ima oko 72000 stanovnika, od cega preko 90% cine Osetini, a ostalo su Rusi i Gruzijci.
Sjeverna Osetija ima oko 700000 stanovnika, i preko 65% su Osetini.
Trenutno je otvoren i drugi front na granici Gruzije i Abhazije, s tim sto su tu Abhazi malo pametniji bili i cim su primjetili gomilanje gruzijski trupa udarili svim silama po njima.
Veliko pitanje zasto i kako sve to Gruzija radi????
Zna se da im je receno da ako hoce u NATO moraju da rijese sva teritorijalna pitanja.
Saakashvili poziv na mobilizaciju svog naroda drzi na engleskom jeziku, a u pozadini zastave Gruzije i EU?!?!?!
Jedini dobitnici u ovom konfliktu su Amerikanci, koji sad opet mogu da pokazuju na Ruse kao negativce, i da nastave da siluju sve na svijetu.
Broj poginulih je presao 2000.
Broj izbjeglica je preko 35000 (svaki drugi znaci)