banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2008, 18:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
ja sam opet misljenja da ce taj popust vrlo brzno da ispuhne posto je cijena nacija "student"

cajevaca koliko hoces i mislim da bi im se to moglo zgaditi...

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 19:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
mangia je napisao:
ja sam opet misljenja da ce taj popust vrlo brzno da ispuhne posto je cijena nacija "student"

cajevaca koliko hoces i mislim da bi im se to moglo zgaditi...

U pravu si :)
Inace, sa tim studentskim popustom, ADSL je bas jeftin.

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2008, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@fantastikus1
i kod mene se stanje poboljsalo u posljednje vrijeme sto se tice konekcije
pukne jednom dnevno ili nikako
cak sam uspjela iz nekoliko pokusaja odraditi malo veci upload
wow

ovo je dobro naravno samo u slucaju da je rezultat rada na poboljsanju a ne slucajnost ili kratkorocno krpljenje te ako ce vremenom biti jos bolje i sve stabilnije

u suprotnom...zalosno zvuci sto se neko raduje uspjesnom uploadovanju (42 MB) nakon 7-8 pokusaja , prekinutih pucanjem

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 07:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:

Upload moraš ograničiti, jer će sigurno da ti pukne veza ako to ne uradiš, to sam naučio na vlastitoj koži.

Brzina uploada na mom paketu je 192kbps, odn. 24kBps, a ja je ograničavam na 18kBps (bez nekog posebnog razloga, htio sam biti siguran da neki drugi program neće uploadovati nešto i tako se 'ugraditi' u ukupan upload, to nije garancija ali jeste nekakva mjera prevencije).
Ne znam da li program koji koristiš to omogućuje, probaj to da uradiš pa vidi hoće li ti pucati veza. Isključi sve druge programe kojima bi moglo 'pasti na pamet' da rade neki upload na svoju ruku.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2008, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
skitnica je napisao:
@fantastikus1
i kod mene se stanje poboljsalo u posljednje vrijeme sto se tice konekcije
pukne jednom dnevno ili nikako
wow

ovo je dobro naravno samo u slucaju da je rezultat rada na poboljsanju a ne slucajnost ili kratkorocno krpljenje te ako ce vremenom biti jos bolje i sve stabilnije

u suprotnom...zalosno zvuci sto se neko raduje uspjesnom uploadovanju (42 MB) nakon 7-8 pokusaja , prekinutih pucanjem

Ja nemam potreba za nekim zahtjevnijim radnjama tipa filmovi, igre ili downloadovanje programa ili bilo cega. Meni je potrebno samo da ne puca veza da mogu pratiti berzu kako ovu nasu tako i sve u okruzenju i u svijetu. To mi zasad polazi za rukom bez problema. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li neko može da potvrdi ili demantuje, mislim da sam ovde negdje pročitao da ovi Canopy uređaji koje smo dobili mogu da rade na maksimalno 768 kbps download, a da za više trebaju drugačiji, i da je to razlog zašto je Blicov WADSL paket od 1.5 Mbit dosta skuplji od ovog 768 kbps?

Ako je tako onda Blic na WADSL-u ne može korisnicima povećati brzine uz zadržavanje cijene kao što ISP-ovi inače rade (pa i TEOL sada), jedino što bi mogli je da smanje cijene na paketima (mislim da korisnici više vole ovu prvu varijantu). Ovo pod uslovom da uopšte urade bilo šta na poboljšanju paketa a valjda će morati s obzirom na ove nove ADSL pakete a i ako bude sličnog na Elti.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 07:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Našao sam neki pdf o Canopy opremi. Tu ima jedan grafik na kojem su prikazane tri vrste opreme. Jedna, Canopy Lite SM ide do 512kbps, druga do 7Mbps. Sad, kako smo granicu od 512kbps prebacili, ostaje to da je gornja (vjerovatno nedostižna) granica 7Mbps za opremu koju trenutno koristi Blic.

http://www.motorola.com/staticfiles/Bus ... 5D_New.pdf

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 08:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Jun 2008, 22:22
To sam se i ja raspitivao i ova druga motorola drzi samo tehnicki 7 mbps.U praksi tesko i 6 mbps.A u blicu ni 768 kbps :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

blue je napisao:
Jedna, Canopy Lite SM ide do 512kbps, druga do 7Mbps.

Hm...znači po tome bi ipak sa ovom moglo ići povećanje...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 09:44 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 11 Jul 2001, 01:00
Vader je napisao:
blue je napisao:
Jedna, Canopy Lite SM ide do 512kbps, druga do 7Mbps.

Hm...znači po tome bi ipak sa ovom moglo ići povećanje...

da, moglo bi, ali pod pretpostavkom da AP nije preopterećen. AP koji se koriste su kapaciteta 14Mbps, i to je maksimalni bandwidth po anteni, tj. sektoru. Što znači, nema veće brzine bez više AP-ova. A to onda povlači probleme za zagušenjem frekventnog opsega.
Ako uskoro ne bude pomaka po pitanju deregulacije (čitaj LLU), mislim da će biti još većih problema po Blic.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 10:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Tako znači, ovo su problemi zbog zagušenja?

Juče na svu sreću nije bilo onih prekida u trajanju od par sati, ali je redovno pucalo. Prekjuče je bio period od 7 sati bez pucanja (rekord u unazad par sedmica) ali zato kad je puklo oko 19 sati više nije dolazilo taj dan, tek sledeći.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 10:59 
Urednik
Urednik

Vader je napisao:
Tako znači, ovo su problemi zbog zagušenja?

nisam rekao da je problem zagušenje, spominjao sam zagušenje kao prepreku za uvođenje paketa većih brzina. Ovo što čujem i čitam da se dešava ukazuje na druge probleme, ozbiljnije.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Možeš li možda reći kakve probleme? I na helpdesk forumu su rekli da je "problem iznad njih" i da zato ovoliko traje. I to je jedino što su rekli, još prije nekog vremena, s tim da su rekli da bi trebao biti riješen te sedmice a od tada je prošlo nekoliko sedmica, i više se ne javljaju.

Ne moraš reći ako ti iz nekog razloga nije do toga da kažeš, mene samo iz radoznalosti zanima kakav ovo može biti problem da traje ovoliko, da ga ima više AP-ova, i da se uz to ne javljaju sa nekakvim obavještenjem ili bar pretpostavkom kada će problem biti riješen. Napominjem da je meni sve bilo perfektno dok se ovo nije počelo dešavati, a dešava se mnogima u gradu. Mislio sam i mislili smo da je do AP neboder (i u tom slučaju bi popravka ili zamjena AP-a riješila problem) ali se ispostavilo da je raširenije, ili se tek naknadno počelo širiti na druge AP-ove.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 11:46 
Urednik
Urednik

Vader je napisao:
Možeš li možda reći kakve probleme? I na helpdesk forumu su rekli da je "problem iznad njih" i da zato ovoliko traje. I to je jedino što su rekli, još prije nekog vremena, s tim da su rekli da bi trebao biti riješen te sedmice a od tada je prošlo nekoliko sedmica, i više se ne javljaju.

Ne moraš reći ako ti iz nekog razloga nije do toga da kažeš, mene samo iz radoznalosti zanima kakav ovo može biti problem da traje ovoliko, da ga ima više AP-ova, i da se uz to ne javljaju sa nekakvim obavještenjem ili bar pretpostavkom kada će problem biti riješen. Napominjem da je meni sve bilo perfektno dok se ovo nije počelo dešavati, a dešava se mnogima u gradu. Mislio sam i mislili smo da je do AP neboder (i u tom slučaju bi popravka ili zamjena AP-a riješila problem) ali se ispostavilo da je raširenije, ili se tek naknadno počelo širiti na druge AP-ove.

Ne mogu reći kakvi su problemi u pitanju, iz jednostavnog razloga što nemam pristup mreži da mogu reći šta je u pitanju. Mogu samo da pretpostavljam. A šta pretpostavljam, to bih ipak zadržao za sebe :).

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Drustvo kod mene radi bez greske na AP Sibovi. Evo kucam u drvo da ne ureknem

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 13:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mirko je napisao:
Mogu samo da pretpostavljam. A šta pretpostavljam, to bih ipak zadržao za sebe :).

To sam i očekivao :), nema problema :)

Danas sam se u TEOL-u raspitao o proceduri priključenja.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 14:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Veza danas puca baš dosta, više nego juče, a uz sve dosadašnje probleme sad se pojavio i novi: nakon što protok prestane pa se moram ručno diskonektovati i onda čekati do nove uspješne konekcije sada i kad dočekam da se konektujem neko vrijeme uopšte nema protoka pa i dalje čekam i čekam da i protok krene :)

Čitao sam nedavno na helpdesk forumu da se neko žalio i na ovo i da mu to traje već neko vrijeme, čeka na protok i po pola sata, ja to tada nisam imao ali evo došlo je i do mene :), ovi problemi su kao neki virus koji se širi od jednog AP do drugog, od jednog korisnika do drugog.

Uz sve to u Blicu/Aneksu se ne može uplatiti za jul jer fakture još nisu gotove, tako mi rekoše. A procedura prekida WADSL-a u uslovima kad je ugovor već istekao je da se valjda samo pojaviš sa ugovorom i to se sredi.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 14:54 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
problemi rekonektovanja mogu biti uzrokovani time da kod Blica ostane otvorena sesija pa vas blokira sve dok ne istekne neki interval u kome se prati aktivnost (recimo 15 minuta).

Rjesenje u ovom slucaju je da se skrati ovaj interval ili dozvoli vise istovremenih konekcija po korisniku. Za flat korisnike ovo ne bi bio problem jer i onako ogranicavaju po MAC adresi. Opet kor. koji su na protoku bi prije potrosili ukljuceni promet... Ali ne lezi vraze, komsija mi rece da mu promet uopste ne tece i da iako placa 3.5GB nikada mu ni 1B nije skinut i da se ponasa kao da je na flat-u...

Belaj.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Korisnici na protoku imaju problema sa servisnim stranama koje ne rade pa ne znaju tačno stanje ili im ono stoji manje nego što jeste pa se iznenade na kraju mjeseca kad im Blic kaže da su debelo prekoračili i da trebaju doplatiti.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 10:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Vader je napisao:
Korisnici na protoku imaju problema sa servisnim stranama koje ne rade pa ne znaju tačno stanje ili im ono stoji manje nego što jeste pa se iznenade na kraju mjeseca kad im Blic kaže da su debelo prekoračili i da trebaju doplatiti.

O da, meni se to desilo za jun, oko 25KM prekoracenja, inace koristim onaj paket od 10GB. Ko zna koliko ce doci za jul. :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 931 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 47  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]