banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Avg 2008, 08:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
barel nafte je vrtoglavo rastao a cijene sa njim jos gore pa smo tako dosli do cijene za barel od 150 dolara zbog cega texi kosta 2 km po startu bus 1.6 hljeb 1.3, a ocijenama goriva da ne pricam ... barel nafte je naglo pojeftinio na 128 dolara a cijene ostadose iste... ni u pfening se ne promjenise ...ja ne znam do kad ce ovo idiotsko bih drustvo da trpi ovaj bezobrazluk ... u drugim zemljamam vlade reaguju, udruzenja gradjana i potrosaca protestuju a kod nas niko nist... svi cute ko idioti, svi se neceg boje a ovi drze monopol i boli ih ona stvar sto je nafta pojeftinila ... a kad je poskupljivala nije covjek mogao zivjeti od njihovih istupa na tv kako moraju da poskupe jer nemaju profita...
i kad vec pisem o bezobrazluku, od septembra, cini mi se, plate polsanika u parlamentu iznosice 7000 km a prosjecna plata u bih je oko 700 km ... stvarno ne znam sta reci ... strasno ...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Kad poskupi nafta svi dizu cijene, a kad pojeftini skoro niko ne spusta i zato samo rastu cijene. Evo sad je pojeftinila nafta a autobus, gorivo na vecini pumpi, hljeb i sve ostalo ostalo isto ili cak pokupilo.
Znaci poskupljuju kad poskupi nafta a ne spustaju kad pojeftini. A vlade bas briga. Sto su vece cijene njima veci PDV.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 12:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Nafta i naftni derivati pojeftinili u prosjeku cijelih 0,10 KM 8) po litri...jos u ponedjeljak 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ja nisam primjetila da se manje voze auta po gradu, usprkos poskupljenju goriva. I to u 75 % slučajeva su vozila gdje je samo vozač i ostala sjedala prazna. 8) Kriza, nema šta . :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
XIX
halo, gorivo je pojeftinilo

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
XIX
halo, gorivo je pojeftinilo

govorim dok je bilo skuplje, i dalje se vozikalo sve u 16 po gradu, na opisan način. :D :lol: baš mi bilo neobično..

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
pa posto je sad pojeftinilo mozda ce se vozati manje :lol:

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
pa posto je sad pojeftinilo mozda ce se vozati manje :lol:

:lol:

ne znam, znam samo da naš narod voli vožnju i auta. JA je lično mrzim, jer sam u jednom periodu svog života puno vremena provela po cesti vozajući :lol: ne puno, nego previše. Tako da sad imam averziju nenormalnu, i vozim se samo kad je krajnje neophodno. 8)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 16:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jul 2008, 14:45
cijena nafte skoci, kod nas odma nestanu rezerve i poskupi. zatim cijena padne, al sad ima rezervi koje su uvezene po skupljoj cijeni pa se ne mogu spustiti dok se nepotrose.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 19:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
ja nisam primjetila da se manje voze auta po gradu, usprkos poskupljenju goriva. I to u 75 % slučajeva su vozila gdje je samo vozač i ostala sjedala prazna. 8) Kriza, nema šta . :-?

evo dokaza da je u nasem drustvu nesto ne stima ... kad se vani prica o slicnim problemima potrosaci se sloze da to tako ne moze, a on kod nas prica kako nije primjetio da se manje voza po gradu !!!! nevjerovatno !!! druze ne radi se o tome jesu li ljudi prestali da se vozaju ili se i dalje vozaju da li je kriza ili ne, radi se o tome da svaki put kad je gorivo otislo bar malo gore i cijene su otisle gore, a kad je gorivo naglo otislo dole cijene su ostale iste !!! e sad bi ti trebao da se solidarises sa ostatkom, a ne da nalazis opravdanja za pohlepne "privrednike" ...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kagemusha je napisao:
cijena nafte skoci, kod nas odma nestanu rezerve i poskupi. zatim cijena padne, al sad ima rezervi koje su uvezene po skupljoj cijeni pa se ne mogu spustiti dok se nepotrose.

bas tako ...

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 20:35 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Astor_Piazzolla je napisao:
barel nafte je vrtoglavo rastao a cijene sa njim jos gore pa smo tako dosli do cijene za barel od 150 dolara zbog cega texi kosta 2 km po startu bus 1.6 hljeb 1.3, a ocijenama goriva da ne pricam ... barel nafte je naglo pojeftinio na 128 dolara a cijene ostadose iste... ni u pfening se ne promjenise ...ja ne znam do kad ce ovo idiotsko bih drustvo da trpi ovaj bezobrazluk ... u drugim zemljamam vlade reaguju, udruzenja gradjana i potrosaca protestuju a kod nas niko nist... svi cute ko idioti, svi se neceg boje a ovi drze monopol i boli ih ona stvar sto je nafta pojeftinila ... a kad je poskupljivala nije covjek mogao zivjeti od njihovih istupa na tv kako moraju da poskupe jer nemaju profita...
i kad vec pisem o bezobrazluku, od septembra, cini mi se, plate polsanika u parlamentu iznosice 7000 km a prosjecna plata u bih je oko 700 km ... stvarno ne znam sta reci ... strasno ...

Ne znam u kojoj utopijskoj zemlji zivis, ali ovdje (USA) se nista nije promijenilo. Cijene su skocile, barel nafte kasnije pojeftinio, i opet sve ostalo isto. Hrana, struja, voda, plin... sve je uzasno skupo.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Heh ljudi, šta očekujete od države, da vam bude prijatelj možda? :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2008, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Cijena nafte na svjetskom trzistu je pocela da ubija industriju, odnosno nafta je pocela da sijece granu na kojoj sijedi. Doslo je do naglog smanjenja potraznje i potrosnje i to je jedan jedini razlog pojeftinjenja.

Ipak sve ima svoje granice.

Na kraju i Obama mora biti nova lutkica na koncu, cisto da se Igra pokrene. A sestogodisnja djeca ce i dalje u Indiji lupati kamen za one kockice koje postavljate u svoja dvorista.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2008, 21:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
upravo tako... cijena goriva je toliko otisla gore da se vise ne isplati biti prevoznik, ribar, poljoprivrednik, taksista itd a onda brat arapin ogladnio pa se sjetio spustiti cijenu...

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 00:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Занимљива анализа цијена у земљама Европске Уније, земљама које су на путу ка прикључењу ЕУ те земљама западног Балкана:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ ... -AP-EN.PDF

Дакле, генерално је Бугарска најјефтинија, а Данска најскупља земља међу овим посматраним земљама...

Оно што је занимљиво за БиХ је да је код нас "потрошачка електроника" чак скупља од просјечне цијене у ЕУ (за 11 %), цијене одјеће на нивоу просјека ЕУ док су цијене алкохола и цигара свега 45 % од просјечне цијене у ЕУ!

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 15:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
Hrana u Italiji je daleko jeftinija nego u BiH.....sad kad su nam ukidaju vize isplati se skoknuti jednom mjesecno do Italije

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 15:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Mi nemamo Putina i njegovu snažnu ruku, da kada ode do neke prodavnice lupi šakom i kaže ovo je bezobrazno skupo, ja sam izračunao vaš profit i iznosi 38%. Nređujem vam da snizite cijene.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2009, 15:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
A kad nam to ukidaju vize? :-? Cijene su nenoramalno visoke za naša primanja.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]