skitnica je napisao:
ja sam na 10 GB nekih 9 mjeseci
veza mi puca nekoliko puta dnevno, obicno je dovoljno da se rekonektujem da bih je povratila
download je spor a upload od nekoliko MB traje danima
Ovo je dosta zabrinjavajuće, kad se uzme u obzir i ostalo. Ja sam mislio da WADSL svima radi dobro osim u ovim nekim periodima onima koji su nakačeni na neboder, zato što je meni WADSL uvijek radio sasvim korektno i zato što je po priči taj sistem puno bolji od starog wirelessa što i ja mogu da potvrdim, a evo u zadnje vrijeme se sve više žale i oni koji su okrenuti na druge AP a ne ovaj na neboderu, opisuju drugačije probleme, kao da WADSL postaje raspad sistema. Pitam se održava li se WADSL sistem? Postoli li služba tehničke podrške? Kvarovi su normalna stvar ali bitan je pristup prema kvaru, po tome se razlikuju ozbiljne firme od neozbiljnih.
Prije par dana sam slao mail tehničkoj podršci ali odgovor nisam dobio. Ne vjerujem da vrijedi da zovem na telefon jer pratim helpdesk forum i ljudi su ogorčeni na ono što im se (ne)kaže kad nazovu ovih dana oko istog ovog problema.
Ja se nadam da je stvar privremena jer u zadnje vrijeme malo-malo pa neko od zaposlenih ode sa Blica, i na helpdesk forumu su rekli da su primili nove ljude i da ih sad treniraju a i da rade niz nekih drugih stvari pa nemaju previše vremena, evo sad info na sajtu da sutra premještaju mrežnu opremu, vjerovatno ima veze sa ovim mailom koji smo danas dobili o Blic/Aneks udruživanju. Valjda će se stvar stabilizovati i WADSL sistem početi održavati jer bilo bi šteta da pukne stvar koja je na početku obećavala a i koja je do nedavno sasvim dobro radila, bar meni.