banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 20:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 77  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: demofest
PostPoslato: 22 Jul 2008, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Na Marchelu bilo supeeeer! :D Sjajna atmosfera, super zvuk, muzika, sjajno. :D

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 14:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2007, 23:38
malo je koncerata i festivala gdje ima ovoliko pozitivne energije kao na ovom.

eto, sinoc ni kisa nije prekinula konc. cak sta vise... bolje sto je padala...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
prejako uradjeno stvarno. od ulaza, bine ozvucenja...ma ludilo ...samo oni voditelji su kriticni ...nemozes doci i pokusati da izmanipulises 4000 ljudi da ti u glas ko debilna djecica urlaju nektar demo fest :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
pa pazi, pharrell je na exitu iscimao nekoliko puta vise ljudi da govore sir, yes sir :lol:

ali to je pharrell

ovo su retosi

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2008, 09:44
.

Prikačeni fajlovi:
Aurora.jpg
Aurora.jpg [ 28.64 KiB | Pogledano 1337 puta ]
Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Ko vam je favorit?
* KillingJazzHardCoreBaby iz Travnika,
* Magma iz Beograda,
* Izollier band iz Zagreba i
* Boje i lakovi iz Zagreba.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Pa Magma čovječe!! Kakvo pitanje.. :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 20:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Frieda je napisao:
Pa Magma čovječe!! Kakvo pitanje.. :)

Nemas blage veze. Catrin Noise je puno bolja. Aj suti tamo i poklopi se :P

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 00:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne mogu da vjerujem da za 3 klase bolji bend od bilo kojeg sljedeceg koji je poslije njih nastupio, Beware iz Travnika nije prosao dalje!!!!

Ovo je sada postala prava sprdacina!!!!!!
:angry4:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Da... previše je dobro počelo da bi bilo stvarno! :angry4:
Jako mi je žao što ovo moram reći, ali večeras su usrali sve što su do sada uradili.
Cijelo se vrijeme priča o muzici, o muzičarima, o muzici... i na kraju se sve svede na jebenu politiku, nacionalni ključ i ostala sranja! Ko krava koja da deset litara mlijeka i onda se posere u kofu!!

Nisam metal fan, pogotovo ne vrištećih i distorziranih vokala, ali ako je i jedan bend od ovih dvadesetak koji su nastupili pokazao kako se svira - bio je to Beware! Sasvim slučajno provedoh cijeli dan na bini i sve vidjeh i čuh iz prvih redova. Ljudi su definitivno održali lekciju svima. Ponašanje na sceni, komunikacija sa tehnikom, ton, tehnika, svirka... čista desetka! Ako je cilj DemoFest-a bilo postavljanje novih (viših) standarda na muzičkoj sceni regiona, bojim se da već večeras možemo reći da cilj nisu ispunili! Zar stvarno neko misli da smo mi svi debili pa da ne vidimo da se bend iz Sombora nije mogao sastaviti sa mozgom! Pa ne znam koga oni ovde prave ludim!

Stvarno mi je bilo totalno sranje gledati gomilu ljudi koji su potpuno popizdjeli! Koliko su svi bili oduševljeni u prethodna tri dana, toliko je večeras bilo negativne energije i razočaranja!

Ne znam... odo' spavati!

Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ala, pa Beware ne da svira nego jede djecu malu... Slobodno se moze reci jedan od najjacih bendova u BiH uopste.
Ne mogu da vjerujem, nacisto ne mogu :-? :-? :-?
Sreca ne znam ko je prosao, ali ako su oni "djevojke vole lose momke", to je cista parodija i pljuvanje na sve!

P.S.
Ova voditeljka je veceras stvarno us*ala motku, pa curo, ako ne ide ne ide, daj barem onda vodi sterilno i profesionalno (ako se moze profesionalno uz toliku nepismenost), bolje to nego da se prosipa u onolikim kolicinama.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 03:53 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Jul 2008, 03:09
Pozdrav svima,

ja sam iz samog "vrha" organizacije festivala i prije svega želim da zahvalim svima na zaista neočekivanoj podršci.

Čitajući sve ovom, želio bih da dam jedan mali komentar vezano za glasanje žirija i bendove koji prolaze dalje. Naime, žiri je vrlo namjerno sastavljen od adekvatnih profesionalaca koji imaju relativno različite uglove posmatranja bendova koji nastupaju. Dakle, to nisu ljudi koji su manje-više istomišljenici, već baš suprotno: ljudi koji ocjenjuju kvalitet iz različitih profesionalnih uglova, kako bi konačan rezultat bio objektivno korektan i tržišno uspješan. Jedan plastičan primjer: kada bi svi članovi žirija bili pristalice jednog muzičkog pravca, rezultati glasanja bi bili predvidivi i ukupno nekorektni. Suprotno tome, rezultati glasanja postojećeg žirija selektuju bendove koji u opštem smislu imaju najveći potencijal. Pored toga, a što je naročito bitno, u finalnoj večeri žiri ne glasa metodom individualnog ocjenjivanja, nego metodom međusobnih konsultacija (svađanja, u prevodu). Ukratko, učinili smo sve da rezultati budu maksimalno korektni i dugoročno smisleni.

Ali, na stranu sve to. Kao što je Rambo večeras rekao, žiri i glasanje su nevažni. Najvažniji ste svi vi kojima zahvaljujem na fantastičnoj podršci Demofesta, čiji je krajnji cilj da pobijedi kulturu šunda koja je sve preuzela. To nam daje snagu. Koliko god to koštalo, i koji god pobjednik bio.

Glavu gore,
Demofest.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 07:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Dobar je festival. Kao i vecini ljudi voditelji su nichts gut.

Jos kad bi vreme bilo bolje. Sjutra u prve redove da podrzimo Catrin. 8) 8) woohoo

Btw sinoc su me Post Scriptum prijatno iznenadili. Sinoc su mi bendovi bili manje vise k'o jaje jajetu. Losi momci su bili super. looool Pevac je kao mesavina Roberta Smitha iz The Cure-a, Srdjana Gojkovica iz Elektricnog orgazma i Sideshow Boba iz Simpsonovih. :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 08:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2006, 17:07
I ko prodje dalje u drugoj takmicarskoj veceri?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 08:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Pricu kako je ziri raznovrstan i kako treba da prolaze svi zanrovi i slicne gluposti ostavit za siroke narodne mase koje ce to da progutaju a ne pricat gomili ljudi koji su bili to vece na kastelu i vidjeli ko kako svira i ko treba da prodje....
Stvarno sam od pocetka demofesta (pri tom mislim jos na ono kad se biralo 30 bendova od 196) mislio da je sve regularnost i da ljudi koji su u ziriju znaju svoj posao....al sad kad pogledam sta je i kako je nije ni cudo sto neki bendovi nisu tu a trebali bi da budu....Potpuno je ne prihvatljivo da bend prodje na osnovu toga sto svira pop rock jer je to slusljivije i veselije....dodju likovi i pjevaju "papaparapapapa...." i prodju....pa iduce godine mozemo ocekivat da ovo postane festival neafirmisanih pjevaca kojima tekstove pise Marina Tucakovic a muzika nije komplikovanija od tri akorda i dvice na bubnju.....Znaci ziri treba da se sastoji od ljudi koji prepoznaju dobru i kvalitetnu muziku bilo kojeg zanra (npr Frieda kaze da je Magma odlicna i zasluzuje prolaz iako cisto sumnjam da to slusa kod kuce....ili Tiki sto kaze za Beware a isto tako ne vjerujem da bas pretjerano vrti tu muziku...). Pa na Banetu Lokneru se vidjelo da je covjek isfuran sto mora da procita imena bendova koji su prosli.....
A sto se tice voditeljke....mislim...propast ziva....Aco kako-tako izvlaci stvar al ne moze ni on napravit cudo jer ova cim zine u mikrofon istovari neku glupost.....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 09:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TSM je napisao:
I ko prodje dalje u drugoj takmicarskoj veceri?

I ja se pitam. Nisam bila na proglašenju..

Najbolji su mi bili Post Scriptum.. naravno. :) I da, Beware! I da, inače ne slušam metal. :)

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 10:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pexiedot je napisao:
Pozdrav svima,

ja sam iz samog "vrha" organizacije festivala i prije svega želim da zahvalim svima na zaista neočekivanoj podršci.

Čitajući sve ovom, želio bih da dam jedan mali komentar vezano za glasanje žirija i bendove koji prolaze dalje. Naime, žiri je vrlo namjerno sastavljen od adekvatnih profesionalaca koji imaju relativno različite uglove posmatranja bendova koji nastupaju. Dakle, to nisu ljudi koji su manje-više istomišljenici, već baš suprotno: ljudi koji ocjenjuju kvalitet iz različitih profesionalnih uglova, kako bi konačan rezultat bio objektivno korektan i tržišno uspješan. Jedan plastičan primjer: kada bi svi članovi žirija bili pristalice jednog muzičkog pravca, rezultati glasanja bi bili predvidivi i ukupno nekorektni. Suprotno tome, rezultati glasanja postojećeg žirija selektuju bendove koji u opštem smislu imaju najveći potencijal. Pored toga, a što je naročito bitno, u finalnoj večeri žiri ne glasa metodom individualnog ocjenjivanja, nego metodom međusobnih konsultacija (svađanja, u prevodu). Ukratko, učinili smo sve da rezultati budu maksimalno korektni i dugoročno smisleni.

Ali, na stranu sve to. Kao što je Rambo večeras rekao, žiri i glasanje su nevažni. Najvažniji ste svi vi kojima zahvaljujem na fantastičnoj podršci Demofesta, čiji je krajnji cilj da pobijedi kulturu šunda koja je sve preuzela. To nam daje snagu. Koliko god to koštalo, i koji god pobjednik bio.

Glavu gore,
Demofest.

Ne sumnjam da su ljudi profesionalci u muzici, izvodjaci i kompozitori, ali sinoc su definitivno pokazali da za kritiku i ziri nisu. Nikako! I ne treba da se ljute ni oni ni vi, jer ako nesto ne znas raditi onda ne znas!
I ako je nejbolji bend na festu ili svijetu ultra core metal bend Beware iz Travnika, onda ne treba da se bojis da ga proglasis najboljim jer zbog toga je fest i tu? Nema veze ako tamo neki PGP ili sta ti ja znam koja kuca nije nikada izdala takav album, onda nadjes kucu koja jeste, jer TO JE JEBENI NAJBOLJI BEND NA FESTIVALU i ne moze da se promjeni zato sto trenutno nema producenta za tu vrstu muzike u miljeu koji se vec dogovorio da odradi posao do kraja.
Jel tako?
Ili nije?

Necu imenovati, ali sto se tice ovog da imaju neka dva sistema glasanja ... ja sam sinoc svojim usima cuo kako se dva clana zirija metodom medjusobnih konsultacija na najneprofesionalniji moguci nacin podmijevaju i izrugavaju Bewaru i Revan bendu cak i prije nego sto su ljudi odsvirali prve note.

Njih dvojica Beware nisu ni slusali uopste, nisu bili zainteresovani.

Sada je i meni jasnije oko toga kako se neki bendovi nisu pojavili medju 36, a trebali su.

@pexiedot,

organizacija je jedno i ona je super, perfektna,
ali ljudi koji upravljaju tokom i ishodom takmicarskog dijela festivala ne rade koko bi trebalo ... rezultati takmicenja bendova nisu realni ....

Kada se na nekom sportskom takmicenju dese neki nerealni rezultati, onda se uradi doping kontrola i odstranjuje se onak koji je varao!!!!
I vise nikada nemojte mijesati extremne bendove u pamparampampam bendove jer ocigledno nema smisla.
Beware kao da nije sa planete Zemlje sinoc bio u poredjenu sa ostalima. Trosite vrijeme i zivce ljudi bez potrebe.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 10:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da su ljudi imali pogrešna očekivanja u vezi s tim koja je svrha ovog festivala, ali nije njihova krivica. Jasno je da je cilj organizacije da izabere bend koji će moći da zadovolji što širu publiku - važno je samo tržište i ništa više (nekoliko puta su ponovili da žele da naprave zvijezde od pobjedničkog benda!!). Dakle, možemo reći i da je u pitanju nešto kao multitalents šou.. Samo što je teško povezati sve to sa pojmom demo festivala.

S druge strane, još nije sve ni blizu gotovo, možda će se sve to promijeniti, odn. možda stvarno pobijedi neki kvalitetan bend. (Govorim sa pozicije nekoga ko je bio u publici ovih dana.)

Poslednji put menjao Frieda dana 23 Jul 2008, 10:49, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 10:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2005, 18:57
"Meni je bilo hladno pa mi je moja dobra drugarica donijela toooople carape!"
Mislim, AAAAAAAAAA. AAAAAAAAAAAAAAAAAA. I jos jednom AAAAAAAAA.

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2008, 11:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Temple_of_the_king je napisao:
"Meni je bilo hladno pa mi je moja dobra drugarica donijela toooople carape!"
Mislim, AAAAAAAAAA. AAAAAAAAAAAAAAAAAA. I jos jednom AAAAAAAAA.

:lol: :lol:

Imaj razumjevanja :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1536 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 77  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]