skuba je napisao:
Mamma:) je napisao:
ma jasno k'o dan, naravno.
samo sto se ja za tog orica, izetbegovica ili slicne nikad ne bih brinula, kukala, a kamoli zaplakala..
Mozda ti ne brines ali brine 90% onih u federaciji...docekuju ih kao heroje. Sta to znaci? To znaci - da sutra izbije rat treba ciniti ono sto su oni cinili. Eto to je poruka od vecine muslimana, a sa kojima treba kao zajedno da zivimo. Pa nazivaju ulice i trgove po Aliji, alooo? Gdje je tu mozak?
jesi i ti smijesan

kao da je u republici srpskoj situacija bolja?! pa i tu se Raso uzdize u nebesa, Ratko Mladic.. moras da shvatis jednu stvar, nas narod je skupina divljih pasa.. samo da se ide uz nos.. sto to ne rade slovenci? je*e se njima, njima nek lipe i euri zasuskaju - ne treba im nista vise, kakvi heroji..
jednom mi jedan svicer rece, nema te zemlje sto bi uradila za svog gradjanina, a sto bi taj isti gradjanin uradio za nju.. pametno zbori, ha? Evo iskreno mi odgovori sta je to tebi Republika Srpska dala? Po cemu zivis bolje nego prije rata`?
Laze svako (osim ratnih profitera i raje sa brda i planina koji se spustise u gradove) ko kaze da je sad zivot ljepsi..
svi su nesto u tom patriotskom fazonu.. a drzava saka jada
kod nas nema 5% stvarnih vjernika, svi se nesto furaju na krstove i mjesece sa zvijezdama, a napsuju se Boga 500 puta na jedan dan, nalazu se jedno svaku drugu recenicu svaki dan, nakradu, napiju, prevare itd itd.. sve je to dragi mojî jedna velika farsa, lazemo sebe jer nam je valjda tako lakse.. biramo papke za predsjednike jer nam je komotnije da stvari uzmemo u svoje ruke i trazimo nekog mladog kojem je puna kapa nestasice, kradje i lazi.. al ipak je nama komotnije da nas neko nas slaze nego da trpimo tamo nekog srbina, hrvata il muslimana - ipak smo mi tu za svoju drzavu i dacemo opet hiljade nevinih zivota za te iste Harise, Radovane, Milorade i Tudjmane koji uzivaju i tokom a i poslije rata u svojim zlatnim kavezima.. svi smo mi isti, samo sto malo ko to sebi hoce da prizna..