lakisat je napisao:
Saznajte gdje je proizveden Vas mobilni tel.
Kucas *#06# izaci ce ti megunarodni kod za identitet mobilna oprema ,onda zapamti sedmu i osmu brojku ,to je kod drzavi proizvoditelj tog telefona
npr: 123456789101112131415
1.Ako je sedmi i osmi broj 02 ili 20 to znaci da vas telefon je proizveden u Emirati
2.Ako je sedmi i osmi broj 08 ili 80 to znaci da vas telefon je proizveden u Germania
3.Ako je sedmi i osmi broj 01 ili 10 to znaci da vas telefon je proizveden u Finska
4.3.Ako je sedmi i osmi broj 13 to znaci da vas telefon je proizveden u Azerbejgan
5.Ako je sedmi i osmi broj je 00 to znaci da vas telefon je proizveden u Orginalnu Fabriku od gde poteknuje Firma Proizvogaca
Za Nokia 01 ili 10 je isto kao 00 jer je Finska maticna zemlja Nokia
Napisa sve to ON i ostavi nama da otkrivamo "od gde poteknuje Firma Proizvogaca"
Dal "vas telefon je proizveden u Finska, Azerbejgan, Germania ili Emirati"
A *#06# ti je kod za "identitet mobilna oprema"

, a sedma i osma cifra su "kod drzavi proizvoditelj tog telefona"

.
Lud zbunjenog.........................
Sve te vase "originalne" Nokie su proizvedene u Madjarskoj, iste su i ovdje u Rusiji.
Moj SE P990i je proizveden u Francuskoj i kad sam ga kupovao imao sam mogucnost izmedju kineskog i ovog a razlika je bila oko 30KM. Naravno 30 kema je veoma malo za tu razliku.
Ovdje sam se nagledao kineskih verzija Nokie N95, koja se moze kupiti za 5 puta manju cijenu nego originalna, a i broj opcija koje postoje u njoj je isto smanjen u tom odnosu. Prosto places kad vidis sta su uradili od telefona.
Takodje pre neki dan mi je kolega kupio kinesku verziju Nokie 6300 koja je bila "dvojezicna", tj. pola na engleskom, pola na ruskom. A najveci show je bio sto na njoj uopste ne postoje opcije koje se u normalnoj ili ako hocete originalnoj verziji te Nokije otvaraju gornjim lijevim tasterom. Tako da su na njoj skoro sve opcije ostale nedostupne. Ludilo.