banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2001, 09:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 15 Nov 2001, 01:00
Pa dobro ljudi, citate vi jos sta osim Harijevih tekstova :smile: ???

Ozbiljno, koje pisce najvise citate, koje vam se knjige dopadaju i zasto ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2001, 01:33 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Nov 2001, 01:00
trenutno citam strucnu literaturu, a inace preferiram dostojevskog, selimovica, hesea, markesa, getea i unekoliko balzaka. sta ti citas? koja je knjiga na tebe ostavila najbolji utisak? moje omiljene su dervis i smrt i idiot.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Dec 2001, 20:58 
Početnik
Početnik

U posljednje vrijeme citam iskljucivo Sportski zurnal bas zato sto me je "strucna literatura" iscrpila... A procitao sam masu knjiga, biblioteku citavu. Nisam se narocito vexao za nekog pisca ili grupu pisaca vec sam knjige uzimao nasumice. Tako sam citao, SF knjige, jeftine krimi romane, memoare slavnih licnosti, gomilu raznih gluposti i par ozbiljnih knjiga, npr. Hesea, Remarka, Mana, Dostojevskog, Gogolja, Tolstoja, Andrica, Selimovica... Dostojevski mi se ne svidja - mislim da prava knjiga treba i da zabavlja i da uci u isto vrijeme a Dostojevski me sigurno nije zabavljao. I Hese, takodje... Remark i James Jones su mi najdrazi pisci a knjige : "Tanka crvena linija" ; "Na Zapadu nista novo" ; " Galeb J.L."...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2001, 13:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Okt 2001, 01:00
Mesa Selimovic je...Bog:)

Iskreno,dok citam neku njegovu knjigu i misli nekog glavnog lika kao da citam o samoj sebi.Nacin razmisljanja,stvari koje ga zbunjuju.Da ga poznajem,ili da sam ga poznavala...bio bi mi najbolji prijatelj
:smile:)
A najljepsa knjiga je u svakom slucaju Tvrdjava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2001, 17:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
:)

Kod mene je situacija blago "razlicita" od vasih ..
Trenutno citam Bug :) (novi broj :)
Svako jutro Pravopis srpskohrvatskoga knjizevnog jezika, rjecnik stranih rijeci B. Klaica, engl. rjecnik i poneku strucnu knjigu .. (prelistavam ponovo Photoshop 5 Bible)
nadje se vremena i za neku SF pricu, novelu,knjigu ..
Andrica, Hesea, Selimovica i jos mnoge druge kao i strane pisce imam u kucnoj biblioteci no priznajem da ih nisam sve procitao .. jednostavno nemam volje ponekad, ili su im radnje previse usporene .. ne smatram ih losim no logicnije mi nauciti nesto sto ce mi koristiti u zivotu (znaci prakticno)) nego da se sad zamaram knjizurinama i "unutrasnjim prezivljavanjima njihovih likova" to ostavljam "za kasnije" kad se malo ostari :)

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2001, 00:04 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Okt 2001, 01:00
Trenutno se cita "Knizevnost Drevnog Bliskog Istoka" od Visnjica,zanimljiva je... "Gospodar Prstenova" najdraza knjiga, "Braca Karamazovi" jedna od zanimljivijih mada je ovo siroka kategorija, najlepsa "Gradinar" od Tagore,bla,bla... Sledeca na redu za citanje je ponavljanje gradiva-Nice i "Volja za moc"...Nakon toga Sopenhauer ili mozda Teri Pracet...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2001, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja dosta volim Hesea, procitao sam mislim 7 njegovih knjiga. Poseban utisak je na mene ostavio Sidarta. Volim njegove knjige zato sto naginju ka duhovnosti a uglavnom takve knjige i citam. U njegovim knjigama ima dosta psihologije koju volim.
Selimovic je legenda, meni ubjedljivo najbolji domaci pisac, po meni Andric mu nije ni do koljena. Njegova Tvrdjava mi je ubjedljivo najbolja domaca knjiga i jedna od najboljih knjiga koje sam procitao.
Dostojevskog nazalost nisam citao ali bih volio. Nabavio sam Bracu Karamazove ali nikako da pocnem. Cuo sam da je Idiot odlican a planiram procitati i Zlocin i Kaznu.
Citao sam Gospodara Prstenova + Hobit + Silmarilion kao i 6 knjiga Dine (Dune), Frank Herbert.
Knjiga 'Budjenje', Antoni de Melo, je nesto sto bih vam svima od srca preporucio. Nije velika, citljiva je i moze se naci kod ulicnih prodavaca. To je jedna od najboljih knjiga koje sam procitao. Predstavalja jednu vrstu udara na um i moze dovesti do pozitivnih promjena u zivotu, u ophodjenju prema sebi i drugima. Oni koji se budu vladali po njoj ce zivjeti psihicki zdravije, ljepse, pozitivnije. Ovaj pisac je napisao jos Damare 1 i 2, i to je dosta dobra knjiga ali je Budjenje meni mnogo bolja.
Pomenuo bih jos jednu odlicnu knjigu ali nije knjiga vise je pripovijetka, moze se procitati za manje od sat vremena; zove se 'Galeb Dzonatan Livingston', Ricard Bah, prelijepo djelo ali bogato simbolikom pa je pitanje kako i na koji nacin ce je neko shvatiti. Imam je na racunaru pa ako je neko zainteresovan mogu mu je poslati mailom.

Pored ovoga citam svakodnevnu redovnu dozu svetih spisa (na prvom mjestu Sveto Pismo) i u skladu sa tim raznih drugih knjiga duhovnog sadrzaja kao npr. raznorazne objave kosmickih sila od kojih bih pomenuo 'Kosmicko Otkrovenje', knjigu koja covjeku moze promijeniti zivot.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 11.12.2001. 15:56 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2001, 12:58 
Početnik
Početnik

Vader procitao sam "Galeb J.L." najmanje 10 puta i svaki put u njoj nadjem nesto novo. Stvarno je mocna knjiga. Od Heseovih knjiga najbolja ( po meni ) je Demijan. Tvrdjava je fenomenalna knjiga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Dec 2001, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Vader procitao sam "Galeb J.L." najmanje 10 puta i svaki put u njoj nadjem nesto novo</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Tako je i kod mene :smile:
Ova knjiga-pripovjetka spada u djela koja je dobro s vremena na vrijeme ponovo procitati i bas kao sto ti kazes uvijek se nadje nesto novo. Takvo je i 'Budjenje' koje takodje s vremena na vrijeme uzmem pa procitam. Dobar je i Koeljov 'Prirucnik za ratnika svjetlosti', i on se cita vise puta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2001, 20:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Primjetila sam koliko hvalite "Tvrdjavu" pa sam odlucila da je procitam. Iako je to jos uvijek pomalo nerazumljivo za mene knjiga je fenomenalna i svakom stranicom ostavlja dublji utisak na mene....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2001, 11:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Drago mi je da ti se svidja. Ta knjiga tesko da moze nekome da se ne svidi :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2001, 13:13 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2001, 01:00
nisam procitala sta ste svi pisali, vidim da frxy pominje Tvrdjavu, jos dok sam citala sta aska pise, morala sam da joj odgovorim.....aska, Tvrdjava je daleko bolja od Dervis i smrt, daleko......a inace, dobar ti je izbor pisaca.....mada, nikad ih dosta :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Dec 2001, 13:16 
Početnik
Početnik

Antrax, sto se tice Harija.....izgleda, svako cudo za tri dana....mislim da su ga vec i zaboravili...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Dec 2001, 10:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Anima, nije tacno da je Hari zaboravljen, bar ne od strane njegovih vjernih citalaca. Sve njegove pripovjetke imam odstampano i bez obzira da li ce se Hari ikad vise pojaviti na ovom forumu, ja ga necu zaboraviti, niti zaboravljam stil njegovog pisanja, niti zaboravljam njegov talenat da u rijeci svede ono sto mnogi misle.
Iskreno se nadam da ce se jednog dana harijeva djela pojaviti u jednoj knjizi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2001, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Vader najvise je citam kad mi se nesto desi...kad sam tuzna, neraspolozena...tad me nekako najvise pogadja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2001, 22:58 
Početnik
Početnik

Jack, fino...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2001, 23:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 25 Dec 2001, 01:00
hallo vader mozes mi molim reci koliko kostaju takve knjige kod trgovackih putnika (na ulicama banja luke)
hvalla

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Dec 2001, 23:56 
Početnik
Početnik

ne zivim u BL ali bi htjela da mi preporucis neke od knjiga koje su stvarno dobre mozda uspijem nabaviti ovdje hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Dec 2001, 09:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mogu samo onako otprilike da ti kažem jer nisam siguran, odlična knjiga "Buđenje" je 7-8 DM. Takođe odlična knjiga "Kosmičko Otkrovenje" je negdje oko 15 DM. "Galeb Džonatan Livingston" ti mogu poslati mailom ako hoćeš, to te ništa neće koštati :smile:, doduše u tom slučaju ćeš je trebati čitati sa računara ali to nije neki problem jer nije velika, pročita se za sat vremena.
Ne znam da li si na još nešto mislila. Heseove knjige se takođe mogu naći po gradu za oko 10-15 DM.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Dec 2001, 23:17 
Početnik
Početnik

Hvala ti
jeli ti mozda poznata knjiga SIBIRSKI PECAT rado bi je htjela procitati, mislis li da je se moze negdje nabaviti
ako imas volju mozes mi "galeb" poslati pro E-Mail hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 32 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]