banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Laptop do 1800KM?
PostPoslato: 04 Jul 2008, 18:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Profesionalac ga kupuje zbog garancije, i servisa. Kao sto velike firme izbjegavaju u nekim segmentima open source varijante, ne zato sto su losije ili slabije od "closed" source softvera, nego jednostavno hoce manje da rzikuju, i da imaju sto bolju poziciju u slucaju "sta ako.."

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
epek=splendid???

Razlika između brandova je u dvije stvari,MB ili ti ga matična ploča i izbor dobavljača ostalih komponenti- HDDa, Optičkog uređaja, memorije...

Matičnu ploču brandovi razvijaju sami i po tom se razlikuju od ''žutih'' računara, laptopa...
Pored toga razne komponente se testiraju dok se ne dobije jedan skolp koji maksimalno iskorištava sva komponente laptopa.

Vjeruj mi da npr. neki HDDovi ne rade isto u nekom laptopu bez obzira što su oba SATA, što oba imjau 5400 ili 7200 rpm i slično.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 04 Jul 2008, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
DELLBOY je napisao:
epek=splendid???

Jok ja :)

Citiraj:
Pored toga razne komponente se testiraju dok se ne dobije jedan skolp koji maksimalno iskorištava sva komponente laptopa.

Vjeruj mi da npr. neki HDDovi ne rade isto u nekom laptopu bez obzira što su oba SATA, što oba imjau 5400 ili 7200 rpm i slično.

Upravo tako.... :)

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 13:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Dec 2007, 13:34
Ja sam moj kupila pre 9m za 750 eura i sad bih ga prodala za 600 jer ocu da kupim nov koji ima licenciranu vistu.Ne znam koliko kostaju ovi novi sa vistom.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 13:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Mlekarica je napisao:
Ja sam moj kupila pre 9m za 750 eura i sad bih ga prodala za 600 jer ocu da kupim nov koji ima licenciranu vistu.Ne znam koliko kostaju ovi novi sa vistom.

Zar nije jednostavnije da kupiš Vistu samo ako je laptop hardverski podržava? Jest da nije jeftina. A ako misliš dobiti 600 Evra za laptop star 9. mjeseci onda si prevelik optimista. Možda možeš 600 KM dobiti.

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2008, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2005, 19:12
Zbavih si onaj Dell Inspiron 1525, i full sam zadovoljna. :)
Nije dosao sa Vistom (sad znam zasto je kostao 550e), nego sa XPom, ali to me uopste ne smeta, mogu ovu gusarsku instalirati kad god.:D
Ili cak mozda novi Ubuntu, freedom of choice. (:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 02:32 
Veteran
Veteran

Je li to kod nas kupljeno? Nešto mi ta cijena niska za ovaj grad.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 08:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WeeBoo je napisao:
Zbavih si onaj Dell Inspiron 1525, i full sam zadovoljna. :)
Nije dosao sa Vistom (sad znam zasto je kostao 550e), nego sa XPom, ali to me uopste ne smeta, mogu ovu gusarsku instalirati kad god.:D
Ili cak mozda novi Ubuntu, freedom of choice. (:

WeeBoo Ako uspiješ instalirati piratsku Vistu na 1525 molim te oće mi objasniti kako si uspjela.
Jer ja ne uspjevam.
Sve je OK dok ne crack-ujem Vistu. Poslije toga sistem pada.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 09:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne treba uopste da ti bude zao sto nisi dobila vistu, XP je brzi i manji OS, zahtijeva manje sistemskih resursa tako da ce ti komp biti brzi i upotrebljiviji...

@dellboy: imas na torrentu masu windows vista varijanti koje su krekovane i sve sto trebas da uradis je da je instalises - i radi :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ fantomacan

Ne, stari ga je donio iz Skoplja.

@ dellboy

Ne zelim da eksperimentisem sa Vistom, za sada, ovaj XP radi sasvim ok.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 13:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A nisi nam rekla koja je tacno konfiguracija tog laptopa?

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 13:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dellboy, pre-cracked pre-OEM, nema shanse da ne radi:)

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 14:18 
Veteran
Veteran

Pretpostavio sam da nije kod nas kupljeno, ne može se ovdje dobiti ta cijena. Stvar je ličnog izbora, ali za ove nove laptope Vista nije uopšte prezahtjevna i ne treba je izbjegavati. I ne vidim nikakve prednosti XPa, Vista je dobar i stabilan OS, ali da sad ne širimo priču. Ako se dobro sjećam licenciranje Viste se vezuje za Biose proizvođača, pa je vjerovatno u tome problem sa instalacijom na laptop.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 16:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:

.
Sve krekovane verzije ne rade

koju god da sam pokušao.
Znači noviji modeli. Zvao sam svoju u centralu u BGD (Informatika a.d.) i dobio sledeću informaciju.
Inspiron 1525 su namjenjieni za Vista operativne sisteme (tek su se skoro pojavili driveri za XP na dell supporte site-u), DVD sa driverima samo za Vistu. Imaju ugrađen čip (ne znam kakav, pretpostavljam isti kao kod Sony PS-a) zbog kojeg krekovana Vista ne radi na njima.
Znači sve je OK, dok se ne krekuje. Radi 5-10 dana. Radi svih 28 trial dana. i poslije toga se gasi. Pokušaj da krekuješ i poplavi ekran.
Pokušao sam sa već krekovanom verzijom. Instaliram podigne sistem, krenem sa instaliranjem drivera i sistem otrese.
Instaliram original i sve radi bez problema.
Takođe i sa XP OS.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

fantomacan je napisao:
Pretpostavio sam da nije kod nas kupljeno, ne može se ovdje dobiti ta cijena. Stvar je ličnog izbora, ali za ove nove laptope Vista nije uopšte prezahtjevna i ne treba je izbjegavati. I ne vidim nikakve prednosti XPa, Vista je dobar i stabilan OS, ali da sad ne širimo priču. Ako se dobro sjećam licenciranje Viste se vezuje za Biose proizvođača, pa je vjerovatno u tome problem sa instalacijom na laptop.

Šta nudi Vista u odnosu na XP???

Imam Business verziju Viste (pričamo o legalnoj instalaciji) super je radilo dok se nisam spojio na net. kako je krenula da skida update, tako mi je računar (laptop) otišao u k...c. po pola sata se dizao sistem, i po par miuta sa palila mozilla...

Kakav laptop imam:
ASUS A6R
Celeron na 1,73GHz
1,5GB RAM memorije
Integrated ATI Xpress m200
80GB HDD.....i ostalo

Sasvim dovoljno i za ultimate.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 17:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
arhitekt je napisao:
Pozdrav narode,

U poslednje vreme sam malo ispao iz informatickih tokova pa mi treba pomoc oko odabira laptopa. Kakva je ponuda na trzistu i na sta da obratim paznju? Cijenovni raspon do 1800 KM.

Hvala unaprijed

Druze ja bih ti preporucio da pronadjes odgovarajucu konfiguraciju na hgspot.hr (a ako ce dati 1800KM za laptop, mozes kupiti solidnu masinu). Poslije toga odes u HR( najblize iz Bl ti je N.Gradiska). Kupis tamo laptop i uzmes obrazac za povrat PDV-a, ovjeris ga kod hrvatske carine, nasima nista ne pokazujes i dodjes u BL. Poslije odes u HR i uzmes povrat novca otpr. 18%.
Na taj nacin ces dobiti laptop za jedno 200-300KM jeftinije nego da ga kupis u Banjaluci. Ja sam to isto odradio prije 2 god.
Sretno i pozdrav :wink:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 18:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@fantomacan

Ne izbjegavam ja Vistu, nego mi je laptop dosao zajedno sa XPom, a nemam vremena, niti zelim, za sada da instaliram vistu na njega.

@epek

Konfiguracija:

Intel Pentium Dual Core T2370 @ 1.73 GHz
RAM 2GB DDR2
Mobile Intel GMA X3100
HDD 160 GB
15.4" ekran
Dell Wireless 1395 802.11g Mini-Card
High Definition Audio 2.0
DVD-RW
6-cell battery

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 19:20 
Veteran
Veteran

WeeBoo je napisao:
@fantomacan

Ne izbjegavam ja Vistu, nego mi je laptop dosao zajedno sa XPom, a nemam vremena, niti zelim, za sada da instaliram vistu na njega.

@epek

Konfiguracija:

Intel Pentium Dual Core T2370 @ 1.73 GHz
RAM 2GB DDR2
Mobile Intel GMA X3100
HDD 160 GB
15.4" ekran
Dell Wireless 1395 802.11g Mini-Card
High Definition Audio 2.0
DVD-RW
6-cell battery

Nije bilo upućeno samo tebi, nego generalno. BTW dobro si prošla sa cijenom. Kod nas možeš uzeti Lenovo sa istom cijenom koji isto nije loš, ali ne sa OSom.
Čuo sam dosta puta da ljudi pričaju bolje je stavi xp.... Ako je mašina dovoljno hardverski sposobna za Vistu probajte pa sami odlučite. Stabilnija je, ne možeš obrisati sistemske fajlove kao na xp, ima bolje odrađen network, defragmenter, interfejs, vlastiti znatno bolji backup sistema, UAC malo zamara ali može se isključiti itd... Uglavnom probajte sami pa odlučite, ali moje iskustvo je jako dobro.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2008, 21:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Jul 2007, 19:00
DELLBOY je napisao:
MuskoBre je napisao:

.
Sve krekovane verzije ne rade

koju god da sam pokušao.
Znači noviji modeli. Zvao sam svoju u centralu u BGD (Informatika a.d.) i dobio sledeću informaciju.
Inspiron 1525 su namjenjieni za Vista operativne sisteme (tek su se skoro pojavili driveri za XP na dell supporte site-u), DVD sa driverima samo za Vistu. Imaju ugrađen čip (ne znam kakav, pretpostavljam isti kao kod Sony PS-a) zbog kojeg krekovana Vista ne radi na njima.
Znači sve je OK, dok se ne krekuje. Radi 5-10 dana. Radi svih 28 trial dana. i poslije toga se gasi. Pokušaj da krekuješ i poplavi ekran.
Pokušao sam sa već krekovanom verzijom. Instaliram podigne sistem, krenem sa instaliranjem drivera i sistem otrese.
Instaliram original i sve radi bez problema.
Takođe i sa XP OS.

A koji si crack koristio, Paradox, soft bios ili nešto treće?
Jesi li poušavao sa metodom slmgr.vbs -ilc oemcert.xrm-ms i odgovarajćim SN-om?

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 12:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
@DELLBOY
I mi smo imali problema sa nekim Acer-ima.....instaliras vistu - ok.....crack viste - blue screen....i rijesili smo tako sto instaliras vistu pa stavis SP1 za vistu pa je onda crackujes i radilo je na tim acerima....e sad...ne znam da li ce radit sa dell-om al eto...vrijedi pokusati....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2928 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 147  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]