banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: pomoc oko kupovine
PostPoslato: 10 Jul 2008, 02:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Jul 2008, 02:15
nisam mogao da nadjem temu gde bih postavio moje pitanje zato sam otvorio novu. ovih dana sam resio da kupim NOV auto. i ceo izbor naravno prema budzetu se sveo na dva automobila,i to na
KIA-rio i CHEVROLET-aveo(hatchback model koji se pojavo pre par meseci u salonima tako su mi bar rekli) nadam se da mi mozete pomoci u odlici koji je auto best buy. hvala vam

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 07:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Kolika je cijena tih auta?

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 07:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ne bacaj pare.
Koliko znam cijene tih auta su oko 16-17 000, a za te pare mozes naci daleko bolje polovne aute koji ce za par godina imati visu cijenu nego ta dva.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 07:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Mislim da to nije dobro rijesenje. Dok on, uslovno receno sredi polovnjaka, da ce jos nekoliko hiljada, a onda se svakog mjeseca bacati pare na taj krsh. Bolje da kupi novo auto, bar nekoliko godina nece nista morati popravljati oko njega. A ne kupuje auto da bi ga prodavao...

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 08:04 
Veteran
Veteran

Par hiljada da ga sredi? Pa nece kupovati slupano auto, gledace sta kupuje. 1000 maksimalno ce dati za sredjivanje.
Taj polovan auto koji je vec sada star par godina i kosta 17000 KM (npr. WV Passat) ce npr. za 3-4 god. imati cijenu od 14-15 000, a taj novi ce za 3-4 god. biti oko 10 - 11 hiljada. A da ne govorimo koliko je ovo auto bolje.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 08:33 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Jul 2008, 02:15
cena tih automobila je oko 11500e sa dosta opreme. svideo mi se novi chevrolet,lepa unutrasnjost a i spoljasnost e sada kakvog je sve to kvaliteta ne znam posto nisam nasao test voznju ili sta vec da bih se opredelilo da kupim taj auto. a sto se tice KIE cuo sam da je "kvalitetan" auto za te pare ali ni njega nisam vozio tako da je i tu znak pitanja. a da upravo izlazim iz floride in l tako da mislim da je svaki auto bolji od nje. bitno mi je da se otresem skripe plastike, brujanja motora i ostalih stvari koje su me strasno iritirale.florida je stara 4 god. a kao da je realno stara 24g.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 08:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
I ja bih se pridruzio predhodniku u vezi novog i polovnog. Sad da kupis nekog polovnog svabu, te ces pare imati za 2 godine. Kupis li novo auto pa se poslije pokajes iz nekih razloga niko ga nece kupiti od tebe po toj cijeni po kojoj si ga kupio. Moraces spustati bar 2-3 tauzenke da ga utopis.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 08:45 
Veteran
Veteran

Ja sam mislio da su oko 17 000 KM. Zato dodaj jos 1000 - 1500 EUR i kupi sebi Golf 5 2004. god. i rijesio si se svih briga.

Poslednji put menjao Macr0 dana 10 Jul 2008, 08:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 08:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
dzoni23 je napisao:
cena tih automobila je oko 11500e sa dosta opreme. svideo mi se novi chevrolet,lepa unutrasnjost a i spoljasnost e sada kakvog je sve to kvaliteta ne znam posto nisam nasao test voznju ili sta vec da bih se opredelilo da kupim taj auto. a sto se tice KIE cuo sam da je "kvalitetan" auto za te pare ali ni njega nisam vozio tako da je i tu znak pitanja. a da upravo izlazim iz floride in l tako da mislim da je svaki auto bolji od nje. bitno mi je da se otresem skripe plastike, brujanja motora i ostalih stvari koje su me strasno iritirale.florida je stara 4 god. a kao da je realno stara 24g.

Ali u tim novim autima za par godina ce ti isto biti ko u floridi,skripa,brujanje i ostali znaci slabo uradjenih vozila(mislim na slabu kvalitetu materijala)
Moje misljenje je isto ko i kod Macr0a,polovnjak dobar i miran si.......

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 09:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Kao prvo našao si gdje ćeš tražiti savjet.

Na ovom forumu svi znaju šta ne valja i svi znaju da je ''bolje'' kupiti polovnog Golfa nego NOVOG Avea (između navedena dva moja preporuka je AVEO) i šta ti ja znam šta još.

Kao drugo već sam ti rekao AVEO je moj izbor između ova dva.

Novi auto je bolji od polovnog. :wink:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 10:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Ja bi prije polovnog...
Kazes, 23.000KM odprilike. Za te pare mozes naci polovnog kakvog hoces. Laguna II, Octavia nova (malo teze, al za 2-3 hiljda vise mozes uzeti), vec spominjani passat, citroen c5. Ovi 'autici' su mi smijesni naspram ovih...

(samo moje licno misljenje, sta bih uradio da sam na tvom mjestu)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
23 000 - Audi A4,A3,A6
BMW 320,318,325(dodas jos 2 milje gore),525,530,118(2 milje gore)
Golf - IV,V(s uvozom iz Njemacke dobijes ga na putu za 21000-22000km)

Eto sve bolje od Kie i Avea ;) :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
ronny_legenda je napisao:
23 000 - Audi A4,A3,A6
BMW 320,318,325(dodas jos 2 milje gore),525,530,118(2 milje gore)
Golf - IV,V(s uvozom iz Njemacke dobijes ga na putu za 21000-22000km)

Uzmi slobodno nešto od ovog gore, ali onda i računaj da ćeš morati prebaciti krevet u dvorište, da ćeš trebati naučiti spavati sa jednim otvorenim okom, da ćeš imati troškove za korištenje teretane kako bi bio fizički spreman da svaki čas stavljaš raznorazne lavlje kandže i slične zaštite, a da ne govorim da ćeš biti interesantna meta svake mentalno poremećen curice ovog grada čiji ljubavnik bi te rado upucao i bacio u Vrbas samo da se njih dvoje domognu dobrog auta i para od njegove prodaje...

Ako ti treba praktičan, pouzdan i štedljiv auto, u kojem ćeš se VOZITI (ne razmišljajući puno oko servisa, nabavke dijelova, krađe vozila...) - uzmi Aveo.
Ako ti treba auto da bi se pokazivao drugima i da bi po cijeli dan kalkulisao koliko (malo) gubiš na njegovoj vrijednosti svake godine, i pritom nisi zabrinut što na kilometar satu piše 210.000km i što ti se servisna knjižica ne čini originalnom, jer "ipak što Švabo napravi, to traje vječnost", onda slobodno kupi nešto od ovih sa gornje liste.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:00 
Veteran
Veteran

Moze se reci i ovako:
stopa kradenih auta je u prilicnom padu, uz savremene metode zastite se jednim okretajem kljucica imobilise auto i jednini nacin je da ga se natovari na kamion. Osim toga, karaces dobre ribe i bices primjecen.

Ako uzmes nesto od ova dva, imaces autic cija vrijednost ce veoma pasti, ako ga neko uopste bude i htio kupiti, a ribe ce karati neki drugi :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
smucek je napisao:
Mislim da to nije dobro rijesenje. Dok on, uslovno receno sredi polovnjaka, da ce jos nekoliko hiljada, a onda se svakog mjeseca bacati pare na taj krsh. Bolje da kupi novo auto, bar nekoliko godina nece nista morati popravljati oko njega. A ne kupuje auto da bi ga prodavao...

Samo ću se nasmijati. Dobro, jeste Henry Ford rekao najbolje auto je novo auto, ali fazon je koliko će to auto ostati novo... Kia i Chevy-u dajem maksimalno 2 godine, dok su mnogi pasati i danas u boljem stanju nego će one ikad biti. A nije da volim pasate, naprotiv... Ali za prosečnog vozača su pak san.

A, floridu ne bih ni neprijatelju preporučio, tako da si zaslužio da se malo odmoriš od krševa, a ovi će ti za koju godinu biti florida s drugim znakom...

Uzmi si lepo neki pristojan polovan auto i uživaj. Moje mišljenje... Marc0, :bow:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Moja preporuka ti je Hyundai i30, ako si se već nameračio na novo vozilo.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I30 care kosta 35 000 km

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Macr0 je napisao:
Ako uzmes nesto od ova dva, imaces autic cija vrijednost ce veoma pasti, ako ga neko uopste bude i htio kupiti, a ribe ce karati neki drugi :D

Vidiš, ima ljudi kojima dobar auto nije neophodan rekvizit za prolazak kod riba... Ali mnogi to očito ne znaju :evil3:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:14 
Veteran
Veteran

Ruku na srce, znamo da je dobro auto jako dobar afrodizijak za ribe, govorio sam u tom kontekstu.
Ja nemam ni jedan od tih auta, ako nesto znaci, ali pokusavam biti realan, praktican i ekonomican na duze staze.

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2008, 14:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Uzmi slobodno nešto od ovog gore, ali onda i računaj da ćeš morati prebaciti krevet u dvorište, da ćeš trebati naučiti spavati sa jednim otvorenim okom, da ćeš imati troškove za korištenje teretane kako bi bio fizički spreman da svaki čas stavljaš raznorazne lavlje kandže i slične zaštite, a da ne govorim da ćeš biti interesantna meta svake mentalno poremećen curice ovog grada čiji ljubavnik bi te rado upucao i bacio u Vrbas samo da se njih dvoje domognu dobrog auta i para od njegove prodaje...

Ako ti treba praktičan, pouzdan i štedljiv auto, u kojem ćeš se VOZITI (ne razmišljajući puno oko servisa, nabavke dijelova, krađe vozila...) - uzmi Aveo.
Ako ti treba auto da bi se pokazivao drugima i da bi po cijeli dan kalkulisao koliko (malo) gubiš na njegovoj vrijednosti svake godine, i pritom nisi zabrinut što na kilometar satu piše 210.000km i što ti se servisna knjižica ne čini originalnom, jer "ipak što Švabo napravi, to traje vječnost", onda slobodno kupi nešto od ovih sa gornje liste.

Evo ovako druze da ti ja kazem nesto koji se s autima bavim dugi niz godina.....kad bi svako tako racunao kako ti racunas danas bi se samo nacionalne klase vozile....!!!A sto se tice Avea....da to auto stvarno jeste dobro nebi ono u salonu bilo 20 000 km novo....mislim neka logicnost samo...inace CHEVROLET je uzeo Opel tako da nekog ne buni americka verzija istog(mnogo skuplja i kvailtetnija)...tako da su ti tu sami Opelovi dijelovi,a kad je Opel bio auto to je sad drugi par opanaka!!!

A sto se riba tice ti ribu mozes i sa Yugom pokupit ako znas znanje ;) :)

Poslednji put menjao ronny_legenda dana 10 Jul 2008, 14:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 40 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]