Citiraj:
A što se tiče prognoza,samo izgleda za tebe nije senzacija ispadanje Novaka u 2 kolu Vimbldona,stručnjak.
Nit' sam stručnjak za tenis, nit' sam govorio o Đokoviću, već o prognozama u vezi sa Nadalovom igrom na brzim podlogama i konstantnom omalovažavanju tog čovjeka.
A ako ćemo već o Đokoviću, onda moram reći da mu je upravo ta euforija koja je zavladalo oko njega, debelo odmogla. Sindrom karakterističan za naše ljude. Osvojio je čovjek jedan grand-slam i odmah je Bog, car, kralj, najbolji igrač koji postoji i slične stvari, a prognoze su išle do te mjere, da je bilo samo pitanje vremena, i to u ovoj godini, kada će Đoković skinuti Federera sa prvog mjesta. Tako je recimo, konstantno zaboravljano da je Đoković treći igrač svijeta i da do puta ka broju jedan, valja prvo preskočiti i Nadala, koji je, za razliku od Đokovića, shvatio gdje je slab, shvatio prijetnje i radio kao magarac da unaprijedi svoju igru na brzim podlogama. Svi su nakon Garosa pričali o tome kako je Đoković napradovao na šljaci. Nadal je ćutao i trenirao i na travi pokazao koliko je on napredovao na toj podlozi. Te priče koje non stop kruže oko Đokovića, da je najveći talenat koji se pojavio i slično, mogu samo da mu odmognu, a onda slijede gruba prizemljenja, u vidu poraza od Nalbandijana, pa sad od Safina. Ovo naravno ne treba niko da shvati kao nešto zlonamjerno, već isključivo moje viđenje ovih Đokovićevih kikseva. Otprilike, on se još nije u potpunosti prilagodio činjenici da više nije jedan od tenisera iz Top 10 ili 20, koji juri poene i penje se ka vrhu. On jeste u vrhu, a svi ostali iz top 10, sada protiv njega igraju sa 110 odsto motivacije, jer svi žele da skinu nekog od vodećih. Slično kao i Ana Ivanović otkako je postala broj 1, posliej čega je i sama priznala da se nije u potpunosti prilagodila na to, da sada sve teniserke maksimalno jurišaju na nju, s obzirom da je prva igračica svijeta. Đoković ima još dosta da radi, kako bi stigao vodeći dvojac. Po svemu dosad pokazanom, on jednsotavno nije bolji igrač od njih, što ne znači da to neće biti u dogledno vrijeme. Zasad je ipak situacija u tenisu ovakva. Nadal, Federer (tim redoslijedom), onda prazih par mjesta, pa Đoković, pa ogromna praznina, pa svi ostali...