banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vađenje krajnika
PostPoslato: 28 Jun 2008, 11:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
ENTROPIJA je napisao:
nemojte operirati krajnike, uzasno boli :( evo 15 dana muku mucim poslije operacije a jos ne mogu da normalno gutam hranu, :x al bila sam hrabra, operisala pod lokalnom anestezijom :D sat vremena mi je strugala grlo :-? al meni je bilo gore poslije operacije :) jos sam u shoku :cry:

aa Entropija :lol: isto sam ti i ja prošla, na lokalnoj .. jesu ti dvije sestre držale ruke da se ne trzaš :lol: I ljudi misli da je fora izvaditi zub, a ne znaju kako ti je kad ti neko grlo čupa, a ti mu asistiraš.. i još kažu da je scena čupanja jezika najjezvija horor scena svih vremena :lol: :lol: ljudi pojma nemaju... :confused2: :confused3:

ugl, složila bih se s tobom. da sam tada znala da će onako grozno biti, nikad ne bih ni otišla na tu operaciju. pustila bih ih da atrofiraju prirodno. :confused1: :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
metalne oklope mi stavili na noge i dvije sestre su me cuvale, uzaaaaaas :-?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ENTROPIJA je napisao:
metalne oklope mi stavili na noge i dvije sestre su me cuvale, uzaaaaaas :-?

biće to poslije dobro, samo ćeš dugo osjećati rupu u grlu.. meni je stvarno dugo trebalo da se naviknem na grlo bez krajnika.. međutim sinusi i bronhije su postali osjetljiviji, a i laringitis ti se i dalje hladno može desiti - mada je to opet daleko lakše od tonzilitisa

ugl, mene su isto dvije sestre držale, pa sam jednu snažno ubola noktima od bola, pa mi je poslije operacije rekla " jebla ti svoju majku jes me izgrebala :lol: "... željeznih oklopa se ne sjećam. Sve u svemu, liči na scenu iz filma Auditon. :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2008, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Jan 2008, 13:42
Ajojj pa niko ne može normalno da jede par dana poslije operacije,ni ja nisam mogla,ali vidjećeš kasnije,kao da ništa nije bilo...pa ipak si imala operaciju.....vidjećeš kasnije kako je fino,nema više hodanja po bolnicama,milina...
Najbolje je kada te fino uspavaju,pa oni rade svoj posao,a ti niti šta vidiš,niti čuješ a kamoli osjetiš.. :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 14:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
Pa zasto sa lokalnom anestezijom sestro draga? :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:

nekad doktorica odbija da daje totalnu anesteziju odraslom pacijentu.

Meni je objašnjeno da je to zbog anatomije odraslog krajnika i više krvarenja pa ja moram biti svjesna i asistirati, tj. ispljuvavati. Drugačije bi, valjda, bilo prerizično.

Vrh

PostPoslato: 30 Jun 2008, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
Acrobatico je napisao:

zato sto nisam kesirala lovu, u toku operacije me je pitala za moje finansijsko stanje i kad je cula da nemam para onda se pocela nervirati i govoriti kako je ruke bole a ja se kao fino naslonila i uzivam dok se ona pati :-? kad se zavrsila operacija fino sam ustala i odsetala do sobe :-? dva sata sam morala lezati sa mokrom krpom oko vrata a moja doktorica me vise nije ni obisla nit je pitala kako sam :-? nisam dala ni dinara iz inata, sram ih bilo :angry4: al hvala Bogu operacija je dobro prosla samo me boli stomak od izgladnjivanja al i to ce se zalijeciti :wink:

ps lokalna anestezija je bolja iako uzasno boli jer totalnu poslije moras iskasljavati a to moze da bude veoma bolno i krvavo, volim sto sam pod lokalnom uradila jer bolje se strpiti nego se poslije patiti :)

Vrh

PostPoslato: 01 Jul 2008, 12:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
U svakom slucaju ti zelim brz oporavak! :D

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 13:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2010, 16:10
Operacija krajnika je toliko rutinska i bezbolna da je to smjesno. poslije boli kad popusti anestezija al milioni djece idu na operaciju.Meni je radio dr.Travar na Paprikovcu,lokalna anestezija,naravno mozete traziti i totalnu.Apsolutno bezbolno cak i injekciju ne osjetis jer ti poprska grlo nekim sprejom od koga sve utrne.Vise boli popravak zuba bez anestezije.Zato bolje da to para sto bi dala u Dea Medicu potrosis na nesto pametno a odradis to kod strucnjaka za nekih 15km.

Vrh

PostPoslato: 11 Jul 2010, 13:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Ajoj, kada pročitam ovakve stvari, naježim se!

Ja sam operisala krajnike prije nekih 10-ak godina, bila sam 5. razred osnovne škole. Sjećam se da sam se bojala operacije k'o đavo krsta, pogotovo što je sa mnom u sobi bila neka kmeza-pekmeza koju se operisali prije mene. Joj Bože, ta se žalila na sve živo, a najteže je bilo trećoj djevojci koja je imala baš tešku upalu sinusa. Uh, kad se sjetim šta je se jadna trpila i opet se manje žalila. :(

Uglavnom, radila sam pod potpunom anestezijom, operisao me dr. Travar. Malo boljelo kad sam se probudila. Ništa pretjerano. Najgore mi je bilo dok nije prošlo tih nekoliko sati dok nisam mogla da pijem čaja, smorila me žeđ. Kasnije, par dana nema čvrste hrane ali nema ni injekcija svake godine u bar 2-3 ture. Vrijedno je da se istrpi. Jedini problem je što čitav život moram da pazim kako gutam, malo-malo pa stvari krenu niz pogrešnu tubu. :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jul 2010, 13:51 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2010, 16:10
Ja tek sad vidim da je u pitanju dete.Djeca to jos lakse prebrode meni je sin sa tri godine izvadio i treci i ove krajnike vec 3 dan je jeo cvrscu hranu.Mislim da je dr.Travar najbolji hirurg gore tako su mi i ove sestre rekle.I istina je da se umire nakog nekog vremena i ne bole al od njih kakve bolesti dolaze to je strasno.Ja sam poslije poroda dobila jaku upalu zglobova obisla strucnjaka svakakvih milion nekih dijagnoza i slucajno sam otkrila da bi to mogao biti uzrok,bili su puni gnoja,boljeli nisu godinama i cim sam se rjesila ih svi bolovi su polako prestali zglobova. Zato mislim da je bolje i pretrpit malo.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 15:36 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Jul 2010, 15:22
Krajnike sam operisao sa 16 godina , 2006. Radio sam pod opštom anestezijom, radila je dr Špirić.( žena , ne muž ) :D Čistoća Klinike je bila na nivou , nisam imao primjedbi , bio sam sam u sobi , sestre su bile ljubazne , doktorica me je obilazila , a što je jedna gore žalila da gase svjetlo u deset , nije istina.Možeš biti budan koliko hoces...... A što se tiče bolova , bilo ih je.... Dok sam bio u bolnici nije bilo problema , davali su mi injekcije svakih 5 sati , dok kuci sam dobio jake bolove , ali mi je komšinica davala injekcije tako da je sve proslo po planu..... A sve što sam potrosio je bilo cvijeće koje sam doktorici odnio kada sam isao na kontrolu poslije sedam dana

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2010, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Mene V@njina mama operisala... Divna žena, preljubazna....
Poslije operacije naravno boli, pije se samo čaj i nisam mogla pričati neka 3 dana.... Al pošto nisam mogla gutati uopšte, isplatilo se :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2011, 10:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2007, 17:50
Jel mi moze neko objasniti kako se daje lokalna anestezija kad se vade krajnici, gdje bode i da li boli puno :S? Ne brine mi toliko operacija koliko ovo davanje anestezije, igle itd...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2012, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Apr 2010, 08:42
Vjerovatno si ih vec izvadio xD Ja sam ih vadio u avgustu, legnes u krevet, ispuzis lijevu ruku i u venu ti ubodu anesteziju, al' ne osjetis, jer te osamute onim kisikom preopasnim :D Sve je ni'dje veze, mene pustili odma' sutra i doktor mi rekao da pijem sto vise Coca Cola-e i da dignem pusenje na preko kutije i to je to...btw na Paprikovcu sam vadio :)

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 16:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
Јест да није мјесто, односно тема да се пише ово, али ако хоћете можете обрисати. Има једна занимљива анегдота са крајницима кад сам ишао у средњу. Ова једна цура извадила крајнике и долази у школу, а овај луђак један рече: "Види...(да је не именујем) проширила пословни простор." :)

Ја сам крајнике извадио кад сам имао 9, а послије годину дана и трећи, кад само ухо оперисао. Пар дана те боли грло, али прође. Треба јести сладолед. :) Зајебано је кад одрасли ваде, иста ситуација је и са брухом.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2012, 16:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
:lol: :lol: :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 57 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]