banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 22:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 10:56 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ovo su još uvijek samo blaga upozorenja sa ciljem da se ljudi dozovu pameti dok je još vrijeme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 14:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tako je

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2003, 13:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Dec 2002, 16:22
neko rece ovo za engleze..niko ne bjezi od Bozije kazne...mislim da je muamer....

po tvojoj logici...cini mi se da ni Bosna nije pobjegla od te kazne...????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2003, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

saint je napisao:
cini mi se da ni Bosna nije pobjegla od te kazne...????

Nije, a ako se ne varam gore stvari tek sljeduju.
I Srbija je u NATO bombardovanju dobila svoju kaznu.
Sve su to upozorenja koja niko ne vidi tj. ne vide upravo oni koji treba da vide i da povuku neke dobre duhovne poteze. Dok toga ne bude ispaštaće svi sa ovih prostora kao što se vidjelo ovih godina...sa tendencijom da bude još gore.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2003, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

04.01.2003
Pola Belgije pod vodom
Obilne kiše, praćene olujnim vetrovima, napravile su pravi haos u Beligiji, a skoro pola zemlje je pod vodom. Ne pamti se da je od 1833. godine, od kada postoje statistike o vodostanju u Beligiji, jedna godina kao što je prošla bila toliko kišovita. Kiše, međutim, padaju i u ovoj godini i mnogi delovi zemlje su bez električne energije. U Briselu je saopšteno da je belgijska armija, koja je pritekla u pomoć ugroženim stanovnicima, stavljena u stanje pripravnosti zbog poplava. Mnoge reke i kanali su se izlili, a u nekim gradovima dubina vode je dostigla već jedan metar. Kiše i vetrovi su napravili pravi haos širom Evrope. Osim Belgije, najugroženiji su Nemačka, Francuska, Portugalija, Velika Britanija, Holandija, Austrija, Češka i Rumunija. Što se Belgije tiče, još nema preciznih podataka o eventualnim žrtvama. Za sada se tri osobe vode kao nestale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2003, 10:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

06.01.2003
Srbijanski policajci na obuci kod FBI
Pošto se međunarodna zajednica oseća ugroženom rastućim kriminalom u Srbiji, gde "pojedini mafijaški klanovi imaju i svoje vojske", preopterećenoj i nemoćnoj srpskoj policiji u pomoć su pritekle policije SAD (FBI) i Nemačke (BKA). Prema hamburškom nedeljniku Spiegelu, pripadnici srpske policije počeli su da pohađaju specijalne kurseve na Policijskoj akademiji u Budimpešti, koje vode eksperti FBI, a u obuci će se angažovati i pripadnici BKA. (FoNet)

Zanimljivo je da sam još ranije čitao neka predviđanja astrologa koji su rekli da u Srbiji predstoji vidan porast kriminala.

06.01.2003
Sadam Husein optužio inspektore UN-a za špijuniranje
Irački lider, Sadam Husein, obratio se sunarodnicima preko televizije povodom Dana iračke armije. U prkosnom govoru optužio je inspektore Ujedinjenih nacija da imaju prikrivene namere i istakao da će Irak izaći kao pobednik u obračunu sa Sjedinjenim državama. "Mesec, zvezde i sunce će, uz volju Alaha, ukazati na planove koje nose u svojim mračnim umovima i nedrima. Njihove strele promašiće cilj, a vaše će ga pogoditi", rekao je irački predsednik. U govoru, koji je emitovan preko državne televizije, Sadam Husein je jasno dao do znanja da veruje da je rat manje-više neizbežan. (BBC)

A pazite ovo

06.01.2003
Papa u Banja Luci 22. juna :o :o
Papa Jovan Pavle Drugi planira da tokom 2003. poseti Banja Luku, u Republici Srpskoj, jednom od dva entiteta u Bosni i Hercegovini, piše jučerašnji "Il mesađero", a prenosi Tanjug. I pored lošeg zdravlja, papa će u periodu od maja do septembra posetiti Španiju, Hrvatsku i Slovačku, precizira list. Vatikan je dosad potvrdio samo planirani put u Madrid 3 - 4. maja, dok list navodi da će papa od 5. do 8. juna boraviti u Hrvatskoj što će ujedno biti i njegovo 100. putovanje u inostranstvo otkad je postao poglavar Rimokatoličke crkve 1978. Prema pisanju lista, papa 22. juna takođe planira posetu Banjaluci, dok je poseta Slovačkoj ostavljena za septembar.

Što li on dolazi ili bar planira da dolazi u Banjaluku? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2003, 12:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Saint i Bosna je na neki nacin platila kaznu i kaznjena je pa i svi narodi sta ti mislis da ovaj pogrom nije bozija kazna.Vidis prijatelju jeste Muslimani su ti koji su se najvise udaljili od vjere i obicaja i jezika i da su nastavili identitet bi se potpuno izgubio a ni drugi narodi nisu nimalo bolji samo u zadnje vrijeme se duhovna svjest kod naroda probudila ali kasno i na pogresan nacin.Bog nam je dao ovaj dunjaluk da ga sluzimo a mi ga iskoristavamo do maksimuma bacamo otpad gdje stignemo zagadjivamo rijeke jezera i mora koja su nas hranila i sta smo sad dobili klonove koji ce da nas uniste zamisli da kloniraju jednog Hitlera Staljina Pol Pota i sve njima slicne najebali bi mi svi do daske.Ali pslije klonova dolaze druidi a onda ljudsko bice ce nestati zauvjek bas onako kao i dinosaurusi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2003, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Vader je napisao:

Što li on dolazi ili bar planira da dolazi u Banjaluku? :roll:

Dolazi da bi beatificirao Ivana Merza. Evo ti link pa pogledaj:

http://www.ffdi.hr/ivan-merz/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2003, 18:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Joj kako je krenulo bicemo bogati jezicima,vjerama narodima i svecima ali nikad jednim pameti.Jos malo pa ce i sveti Ante (Pavalic)biti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2003, 12:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

07.01.2003
40% časnih sestara u Americi su seksualno zlostavljane
Istraživanje provedeno od strane Univerziteta St. Louis, a naručeno od strane nekoliko redova časnih sestara u SAD-u, pokazalo je da je četrdeset odsto svih časnih sestara u Sjedinjenim Državama seksualno zlostavljano, vrlo često od strane sveštenika ili neke druge časne sestre. Ovo istraživanje provedeno je još 1996., ali nije objavljeno jer su se pojedine strukture u katoličkoj crkvi bojale skandala. Otkriće pokazuje da je 34.000 američkih časnih sestara pretrpelo neku vrstu seksualnog zlostavljanja. Većina njih su nakon zlostavljanja osećale bes, sram, anksioznost i depresiju, dok su neke pokušale i samoubistvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2003, 12:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

E moj Vader svi su se zgrazavali time ali oduvjek je tako bilo sjecas se romana Bakonja fra Brne tamo je opisan realisticki zivot u samostanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2003, 11:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

15.01.2003
BBC otkriva stvarne uzroke bombardovanja SRJ
Od ishoda NATO bombardovanja SRJ 1999. pre svega su zavisile sudbine zapadnih lidera i to je postalo najvažnije pitanje, otkrila je TV BBC u preksinoć emitovanom drugom nastavku dokumentarne serije "Pad Miloševića". Sudbina Kosova nije bila u prvom planu i posle prvih nedelja najvažnije je bilo kako sačuvati zapadne vlade, objavio je BBC. Britanski premijer Tony Blair je bio najuznemireniji i on je posle prvih mesec dana bombardovanja posetio NATO komandu u Briselu. U ništa manje teškom položaju nije bila ni nemačka vlada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

30.01.2003
Dvoje ljubavnika u Pakistanu izazvali rat
Dva suparnička plemena u planinskom severo-zapadnom delu Pakistana već tri dana ratuju, uz upotrabu raketa i teške artiljerije, zbog zabranjene ljubavi dvoje svojih pripadnika. Do sada je u sukobima navodno poginulo pet osoba. Zbog izolovanosti tog dela Pakistana od vanjskog sveta, vlasti zasad mogu samo da potvrde da je sukob u toku. Sukobi su počeli kad je žena iz jednog plemena pobegla sa svojim ljubavnikom iz drugog plemena. Njeno je pleme, kao odmazdu, otelo dve žene iz plemena njezinog ljubavnika, a onda su stvari izmakle kontroli i dva su plemena zaratila. U svom sukobu plemena koriste teško oružje, između ostalog i rakete zemlja-zemlja kao i druge projektile.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jan 2003, 22:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

31.01.2003
Osam evropskih lidera dalo podršku Bushu
Evropski parlament izglasao je Rezoluciju u kojoj se SAD pozivaju da ne preduzimaju unilateralnu akciju protiv Iraka i pozvao UN da za krizu u toj zemlji pronađu mirno rešenje. Na drugoj strani, Velika Britanija, Češka, Mađarska, Danska, Italija, Poljska, Portugal i Španija podržale su stav američkog predsednika Georgea Busha prema Iraku. Te zemlje smatraju da su irački režim i njegovo oružje za masovno uništavanje jasna pretnja bezbednosti u svetu. Istraživanja javnog mnjenja, međutim, pokazuju da je javnost u evropskim zemljama uglavnom protiv rata. Britanski premijer Tony Blair uspeo je da ubedi svega 26% Britanaca u neophodnost rata protiv Iraka, dok je 68% protiv bilo kakve akcije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Feb 2003, 22:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

01.02.2003
Severna Koreja pozvala narod na "svetu bitku" protiv Amerike
Severna Koreja pozvala je u subotu svoje stanovnike da se pripreme na "svetu bitku" sa Sjedinjenim Državama. Kako izveštavaju severnokorejski mediji, desetine hiljada ljudi učestvovalo je na antiameričkim skupovima u Pjongjangu i drugim gradovima, gde su, takođe, organizovane brojne antiameričke izložbe i propagandni seminari. Agencija KCNA javlja da izložena dela "potiču narod i vojsku na sukob sa SAD-om". Komponovane su i pesme za "pripremu naroda na ´svetu bitku´ sa ciljem uništenja neprijatelja", javlja agencija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2003, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Opa, novi mogući rat na pomolu, nisam to očekivao ovako brzo jer je Bler rekao da Koreja dolazi na red tek poslije Iraka.

SAD spremne da bombarduju Severnu Koreju
Vlada SAD-a stavila je u stanje pune pripravnosti 24 velika bombardera zbog mogućeg borbenog delovanja prema Severnoj Koreji. New York Times navodi da bi do napada na Severnu Koreju moglo doći ukoliko "predsednik Bush odluči da ne može dopustiti da ta zemlja započne sa prerađivanjem svog nuklearnog goriva u naoružanje". Odluka je donesena odmah po objavi UN-ove agencije za nadgledanje nuklearnog naoružanja, a koja će 12. februara Severnu Koreju proglasiti prekršiocom Sporazuma o obustavi nuklearnog naoružavanja. Vazduhoplovne snage, kojima SAD preti Severnoj Koreji, sačinjavaju 12 bombardera B-52 i 12 bombardera B- 1. Na teritoriji Južne Koreje trenutno je stacionirano 37.000 američkih vojnika.

Ovi baš željni ratovanja

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2003, 22:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

13.02.2003
U subotu velike antiratne demonstracije u celom svetu
Lideri unutar Evropske unije podeljeni su oko američke iračke kampanje do te mere da se neki pitaju kako će EU ovu krizu prevladati. Na "tvrdoj" političkoj sceni prevlast u ovom trenutku imaju američki saveznici, takozvana "nova Evropa". Međutim, prema istraživanjima javnog mnjenja, gotovo 80 odsto ispitanih u zemljama članicama i 70 posto u zemljama kandidatima stoji iza "disidenata", odnosno Nemačke, Francuske i Belgije, javlja agencija Euractiv.

A USA je iz dana u dan sve oholija. Misle da je dovoljno da pucnu prstom i svi treba da rade ono što oni kažu što se vidi iz sledeće vijesti

13.02.2003
Američki kongresmeni traže sankcije za Nemačku i Francusku
Pojedini članovi američkog Kongresa predlažu da Sjedinjene Države uvedu trgovinske sankcije Francuskoj i povuku američke vojnike stacionirane u Nemačkoj, kao odgovor na protivljenje američkoj politici prema Iraku. Kako piše jučerašnji Washington Post, kongresmen Dennis Hastert rekao je da bi želeo da uvede sankcije na francusku mineralnu vodu i vino. Takođe postoji inicijativa među kongresmenima da se iz Nemačke povuče američka vojska, koja trenutno broji više od 71.000 vojnika.

A stanje se zakuhava i na drugoj strani

13.02.2003
Japan zapretio vojnom akcijom protiv Severne Koreje
Severna Koreja u mogućnosti je da pogodi američke ciljeve bilo gde u svetu ukoliko bude isprovocirana, izjavio je visoki zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova u Pjongjangu, Ri Kvan. Odgovarajući na odluku Međunarodne agencije za atomsku energiju da prosledi pitanje Severne Koreje savetu bezbednosti UN zbog kršenja Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja, severnokorejski zvaničnik je rekao da bi Savet bezbednosti trebalo da otvori istragu o američkom oružju i njihovoj pretnji Severnoj Koreji. Nedavno je šef američke obaveštajne agencije CIA-e rekao da Severna Koreja poseduje balističke rakete sa dometom koji doseže do zapadne obale SAD. Ukoliko dobije čvrste dokaze da je Severna Koreja spremna za napad balističkim raketama, ni Japan neće ostati po strani. Japanski misitar odbrane Šigeru Išiba najavio je da bi u tom slučaju Japan bio primoran da pokrene vojnu akciju protiv Severne Koreje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2003, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

13.02.2003
SAD ne isključuju mogućnost upotrebe nuklearnog oružja
Sekretar za odbranu Donald Ramsfeld izjavio je danas, u izlaganju pred Komitetom za oružane snage Senata, da Sjedinjene Američke Države ne isključuju mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u eventualnom ratu protiv Iraka. Kako prenosi novinska agencija agencija Rojters, Ramsfeld je to rekao odgovarajući na pitanja senatora Edvarda Kenedija, demokrate iz Masačusetsa, koji je izrazio zabrinutost zbog nagoveštaja da bi administracija republikanskog predsednika Džordža Buša mogla da razmotri mogućnost upotrebe nuklearnog oružja protiv Iraka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Feb 2003, 10:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Oholost...

15.02.2003
Amerikanci bojkutuju francuski sir
Francuz koji prodaje sir putem Interneta ove sedmice našao je svoj mailbox pun poruka nezadovoljnih mušterija iz Amerike. Kupci nisu bili nezadovoljni njegovim camambertom, već stavom njegove vlade o Iraku. Na adresu ovog Francuza stigao je i email sledećeg sadržaja: "Pam i ja rado smo od vas naručivali, ali zbog stajališta vaše vlade kojim ne podržava SAD u vezi sa Irakom, mi ni na koji način nećemo pomagati Francusku". "To je njihov način da iskažu svoj patriotizam", kaže francuski proizvođač sira, dodavši da je već odlučio da ne odgovara na pristigle poruke.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2003, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da li je ovo još jedno upozorenje za USA?

17.02.2003
Washington pogodila strahovita snežna oluja
Velika snežna oluja zahvatila je veći deo središnjeg dela Sjedinjenih Država i istočne obale. U Washingtonu je palo više od pola metra snega. Sneg je neprekidno padao u nedelju i bio je popraćen jakim vetrom i niskom temperaturom. Slične će neprilike obeležiti i veći deo današnjeg dana. Snežne mećave dovele su do zatvaranja dva aerodroma u okolini Washingtona, a celokupni javni promet u velikoj meri je otežan. Stanovnici saveznih država Virginije, Pennsylvanije i New Yorka, takođe su suočeni sa niskim temperaturama i snežnim nanosima, pa je i u njima kao i u saveznoj državi Maryland proglašeno vanredno stanje zbog vremenskih neprilika. Ovo je najgora snežna oluja koja je zahvatila glavni grad Sjedinjenih Država u poslednjih nekoliko decenija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]