DakleN, interesuje me da li mi mozete preporuciti neku banku koja daje nenamjesnki kredit oko 30-40 hiljada maraka na rok otplate od do 10-15 godina.
Nabrojacu u kojim sam bankama bio pa da mi otkrijete ako sam nesto propustio...
1. Folks banka - ubjedljivo najmanja kamata tipa 7.99%, ali kada sam im rekao da ne radim za budzetskog korisnika pogledali su me kao da imam shugu, i rekli, pa hajde dobro onda ti trebaju tri ziranta sa budzeta koji imaju najmanje oko 1.500 km platu....ye right evo sad cu zivnuti Pry-ministera da dodje sa jos dva El ministera....
2. Hipo banka - tu mogu proci, trebaju mi cetiri ziranta, bitno je koliko su zaduzeni i koliko redovno placaju, a ne jesu li u drzavnoj ili privatnoj firmi, sto mi odgovara. stvar koja ne odgovara je kamata od skoro 12%......zakla, bukvalno im vratim duplo.
3. Unicredit Zagrebacka banka - (njihov sam klijent) otkako su postali Unicredit i udruzili se sa HVB...ova banka je postala pravo rasulo, a hvalio sam ih do nebesa sto se tice poslovnosti...nula bambija
4. Rajfajzen (Heill Hitller) banka - posto nisam njihov klijent i prakticno niko od ziranata, milion papirologije, ne daju sumu koja meni treba i vremenski rok koji je prihvatljiv..
...imate li kakav prijedlog za mene? ima neka banka u kojoj nisam bio, koja me nece "lagano otpiliti" jer nisam njihov klijent i ne radim u kabinetu vlade? hvala unaprijed na pomoci i ne zamjerite na malo sarkazma