zerocool je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Sondri je napisao:
Federer 6675
Nadal 5585
Đoković 5225
...
tesko da ce ovaj nas nesrecnik da ih stigne u skorije vrijeme. tesko da moze nesto da napravi na travi, federer je tu najjaci. sve u svemu treba jos pure i mlijeka jesti da naraste kao ova dvojica. realno, nije bolji od njih jos uvijek.
Kad neko krene pricati gluposti .. A po cemu to Djokovic nije bolji od Nadala? Upravo je prosla jedina podloga na kojoj se moze reci da je Nadal bolji od Djokovica, a Nadal mu bjezi samo 360 bodova, sto je jedan kiks na nekom turniru .. A sad dolazi beton gdje je Djokovic prosle godine bio veoma dobar, ali i dalje ima dosta turnira na kojima moze dobiti punooo bodova npr, prosle godine je ispao u drugom kolu u Cinncinatiju od Moye i brani samo 5 poena dok je pobjeda 500 .. A Nadal jednostavno ne moze pobjedjivati na betonu kao na sljaci zato sto je beton puno brzi i nema sanse da moze stizati one lopte koje je stizao vs Djokovica u Hamburgu(da je onaj mec bio igran na betonu a ne na sljaci rezultat bi bio 6:1 6:2 za Djokovica, tako nesto ..)
+ tu su i zadnja 2 mastersa na kojima nije osvojio nesto puno poena a i na Masters kupu brani 0 poena od mogucih 700! Tako da stvarno ne znam po cemu on to nije bolji od Nadala? A Federer definitivno nije ni blizu forme koju je imao zadnjih godina, juce se to pokazalo, posto ga je Nadal jednostavno pregazio .. I da, Federer nije izgubio set sa 6:0 devet godina

Djokovic nije bolji od Nadala zato sto ce ga Nadal skoro uvijek pojesti za dorucak na sljaci. Nikad nisam cijenio igraca koji nije uzeo Roland Garros, taman bio 10 godina prvi na listi.
Sto se tice podloga, ipak je glavna podjela na sljaku i sve ostale. Kazem ostale jer su sve jako slicne po brzini, i gdje (pre)veliku ulogu igraju predispozicije, kao npr. visina. Kad ti Bog da 2 metra visine kao Karlovicu, servis i voleji se mogu navjezbati. Ali kad moras igrati 4 sata dubokih spinova i imati perfektnu koncentraciju, to je nesto drugo.
Nije ATP slucajno prije 2 godine uveo sporije loptice, jer je to sa servisima otislo predaleko. Lista bi izgledala primjetno drugacije da se igraju 2 Grand Slama na sljaci, i 2 na brzim podlogama, i da je izjednacen broj turnira na sljaci i drugim podlogama. Igrao sam na svim podlogama, i nema neki bitne razlike izmedju trave, betona i sintetike. Kad kazem nema razlike, mislim prvenstveno na stil igre, i sta ti podloga dopusta. Eto, trava dopusta da mozes koliko toliko klizati, sto je na betonu nemoguce.
Federer kad uzme Pariz, za mene ce biti najveci u istoriji. Djokovic moze sutra biti drugi, ali dok ne isprasi Nadala 2-3 puta na sljaci..