manitu uci da svira je napisao:
potpuno se nepotrebno obrusavas na xix jer je djelo pomenutih kretena opisano i potvrdjeno u istrazi tako da to nisu insinuacije
XIX se u replici na koju sam ja reagovao ni na koji način ne dotiče teme već prosto piše da nešto napiše, kao što i obično radi, a potom iznosi tvrdnju koju je u 67 drugih postova sama osporila... E sad... možda neko ima potrebu da malo glumi sveticu a malo kurvu, ali meni je to lično odurno i potpuno bezveze!
ovo drugo moralisanje nema veze sa temom i drzava moze uciniti veoma malo na tom planu i to su samo opcije a ono sto poneses iz kuce i od roditelja je temelj tebe kao covjeka.svemu je uzrok socijala i drzava mnogo jaca od ove nase jadne veoma malo moze uciniti a jedino realno je baviti se ekonomijom,zaposhljavanjem ....ti pricas o utopiji npr.pokupi danas one sa pijace koji se bore za koru kruha te ih edukuj o tome kako je bitno posvetiti se djeci,njihovom odgoju ,obrazovanju i usmjeravanju...a on zaradio 5 ili 10 km za cjeli dan?i sto je jedino pozitivno, ipak ogroman procenat u tome uspije i bez edukacije jer se zivot uci kroz konstantnu borbu...
Edukacija je samo jedna (doduše temeljna) stvar na kojoj ova država treba da poradi... kao što si i sam primjetio. Tu je problem zapošljavanja, korupcije, socijalne (ne)pravde... Mnogo toga na čemu ima da se radi.
Ali... avaj! Ovde se uglavnom masi zamazuju oči nekim "policijskim akcijama"...
(kao onom čuvenom "Falsifikat" akcijom kojom su ojadili masu ni krivih ni dužnih, a da zapravo opet nisu ništa riješili...)manitu uci da svira je napisao:
smatram da je nasa omladina prilicno zdrava ,obrazovana i kulturna i da se ne radi o nikakvom smaku svijeta i potopu koji dolazi
Ja smatram da si ti u gadnoj zabludi!Nekoliko godina sam proveo radeći sa djecom. Toliko besciljnih životnih puteva i toliko beznadežnih slučajeva nisam vidio u cijelom svom dotadašnjem životu! Čovječe... pa te "ljude" (pod navodnicima, jer su djeca vremenom prestali da budu, a u ljude stasali nisu) ništa živo ne zanima. Dvolitra pive... i dočekati zoru u praku... To je smisao života?
...slazem se ,svaki je covjek bitan i izvesti nekog na pravi put pa makar i jednog od deset je uspijeh ali ne na nacin da imamo dvostruka mjerila.pazi da me ne shvatis pogresno,nasa policija nije sjajna ali kako sam ja primjetio ne valja kad hapse,ne valja kad ne hapse...
Slažem se sa tobom. Jedino što više mrzim od nesprovođenja zakona, jeste selektivno sprovođenje zakona... bilo da je tom "nekome" dozvoljeno da prolazi kroz crveno 110 na sat kroz centar grada potpuno pijan... ili mu je dozvoljeno da nekažnjeno jebe djecu...
aj ti ...ako nevjerujemo sistemu,policiji ,sudovima,ako niko ne valja... koji kurac i zivimo ovdje ...
Možda nemamo drugu soluciju?
ako je neko napisao i trazio i agresivniju osudu tog cina, bilo je sa razlogom a pretjerane vise iz revolta sto sudovi generalno daju male kazne..ili po tebi i onoj nikol nije?
Dok god se većina nas povodi lošim emocijama i sve što čini zapravo čini iz revolta... teško da se ovdje bilo šta može promijeniti! Oladimo glave, prestanimo svijet posmatrati kao nešto što je crno ili bijelo! Sivo je ljudi...
(
Nekad žuto, ali to je već druga priča... )
Helena je napisao:
E jos ce na kraju ispasti kako su ova cetvrotica petorica starih drtina zrtve u ovom slucaju, jedne skrupulozne i dobro uigrane spletkarosice. I sudice se njoj a ne njima.
I manimo se cinizma... Ovi ljudi su očigledno prekršili zakon. I treba da im se sudi!
A ne da se presuđuje!
Djevojke (i svih koji su se našli u takvoj situaciji) mi je žao... njoj treba psiholog... možda i psihijatar... te dug period rehabilitacije...
No, imajući u vidu korijene problema, kao i činjenicu da će se ona poslije svega toga tim korijenima vratiti...
skeptik sam!
Nek' im je svima Bog na pomoći!