banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Maj 2008, 09:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
E, ali skontajte izgovor od OMV ovdje u Austriji za poskupljenje cijene dizela:"Dizel se najvise koristi i zbog velike potraznje moramo podici cijenu"... WTF?

Proizvodnja dizela je daleko jeftinija od Supera, a cijena prijevoza je ista. Logicki bi dizel i dalje trebao biti jeftiniji od Supera, ali ovi naftasi bas odlucili namlatiti pare ...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 13:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Malo grijesis... Povecana potraznja dizela zahtjeva prosirenje sadasnjih proizvodnih kapaciteta sto zahtjeva novo ulaganje. Osim toga dizel motori svaki dan postaju sve vise zahtjevni te se proces proizvodnje dodatno poskupljuje...

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Za 9. god mog boravka u Njemackoj nikada dizel nije bio skuplji od benzina.. Danas je cijena dizela 1.53 Eu a benzina 1.49. :evil:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Maj 2008, 15:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
ajkula je napisao:
Za 9. god mog boravka u Njemackoj nikada dizel nije bio skuplji od benzina.. Danas je cijena dizela 1.53 Eu a benzina 1.49. :evil:

Ej ajkulice ribice nije samo u Svabiji tako,svugdje je sad tako....dizel skuplji od benzina,nidje veze ali eto tako je!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 17:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
mangia je napisao:
Malo grijesis... Povecana potraznja dizela zahtjeva prosirenje sadasnjih proizvodnih kapaciteta sto zahtjeva novo ulaganje. Osim toga dizel motori svaki dan postaju sve vise zahtjevni te se proces proizvodnje dodatno poskupljuje...

Tako nekako, mada nikako ne treba iskljuciti i halapljivost naftne industrije :D

Vrh

PostPoslato: 25 Maj 2008, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
ajkula je napisao:

vidim na dnevniku kako u svijetu polako ustaje "kuka i motika" i to tamo gdje je cjena duplo manja nego nasha(afrika,latinska amerika)

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 13:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
prema dostupnim informacijama do kraja godine bi cijena na pumpama u BIH cijena benzina mogla doci i do 4 marke po litru jedina sansa je da se predje na bio dizel a i to je skupo, sta i kako dalje nije jos jasno.... :wink: :evil3:

Vrh

PostPoslato: 26 Maj 2008, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Lagano prelazim na bicikl...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 10:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

ja idem pjeske a uskoro dobijam i bajcikl, jedan moj prijatelj je iz Gradiske Do Banjaluke isao biciklom trebalo mu nekih cini mi se 3do5 sati u jednom smjeru... a i zdravije je ici pjeske ili bajcom duze se zivi :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 10:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
samo je pitanje koliko ces pojesti i popiti da bi odvozio ta 3,5h
tu je to negdje koliko bi gorivo izaslo :)

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2008, 15:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pa svejedno jedes, a kad neplacas gorivo stedis i te pare trosis na hranu. Usput kad ides pjeske ili na bicu uberes koju vocku, upoznas neke ljude, naletis na posao i zaradis koju paru... Zivot ti bude ljepsi :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 28 Maj 2008, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

totalno bzvz :lol: prije neki dan sam sipao po 2,3 i nesto a danas 2,46.176 maraka za pun rezervoar a do prije tri mjeseca je bilo oko 128 a prije 6-8 mj. oko 110.nenormalno.jos je inflacija i mala koliko su energenti poskupjeli.vidim,juce su u hrvatskoj pokusali dici cijenu struje za oko 27% ali je zbog socijalnog mira vlada intervenisala -do kada ,nezna se...pitanje je dana kad ce to kod nas doci na red, a hoce li se iko buniti-nezna se....

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 20:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

he,he da iskopam temu :cat:
jedan moj drugar :wink: bio u srbiji i sipao na nis-u --- 1 litra bezolovnog 2,92 km,znaci da je dizel pakleno blizu trice ako nije vec i presisao...
blago nama.....

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 21:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Sad bih dobacio nesto o dizelasima, ali se sledim na pomisao da sva svjetska privreda pociva na dizelu. Sav moguci transport.

A plus ide zima...

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2008, 22:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2008, 23:26
kupujem biciklo :cat:
:lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jul 2008, 15:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Moguća cijena nafte - 300 dolara
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez izjavio je da bi sirova nafta mogla poskupjeti na čak 300 dolara za barel ako američka energetska kompanija "Exxon Mobil" ponovo na sudu dobije zamrzavanje venecuelanske imovine u inozemstvu,...

... u sklopu spora oko nacionalizacije naftnih projekata u toj južnoameričkoj zemlji.

Exxon je od suda tražio i dobio zamrzavanje 12 milijardi dolara vrijedne imovine venecuelanskog državnog naftnog poduzeća PDVSA, nakon što je vlada te zemlje preuzela kontrolu nad više milijardi dolara vrijednim zajedničkim projektom, što je dovelo do povećanja tenzija u odnosima sa SAD-om i rasta cijene nafte.

Sud u Londonu kasnije je poništio odluku o zamrzavanju venecuelanske imovine, ali je Chavez u nedjelju objavio da bi Exxon mogao ponovno zatražiti uvođenje mjera protiv njegove države, prenio je Reuters.

Chavez je također izjavio da na cijene nafte najviše utiču špekulacije i da bi u slučaju da se one utišaju, "tečno zlato" moglo pojeftiniti na samo 70 dolara za barel.

15.7.2008.

Ja vjerujem da cemo biti ko holandjani svi na biciklu za vikend. Radnim danom se ne moze ali vikendom mora koristiti bicikl.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]