banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Maj 2008, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
I sta se pazarilo?

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Hrna je napisao:
MonaLisa je napisao:
E hvala ti Statesmane, sad mogu biti sigurna da je odluka dobro donesena! :D

Ma Liso novo je novo pa bio Citron :D ili neko drugo nije vazno.Vazno je samo da ces ti to auto provozat za jedno godinu dana,e onda mu je rok trajanja pri kraju :lol: :lol: sala Liso :wave:

:crybaby:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 10:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
The_new_Statesman je napisao:
I sta se pazarilo?

U ponedeljak ce se pazariti megan. Jos je samo boja upitna:). Metalik boja kosta oko 800KM, a ESP i kontrola proklizavanja 700 pa cemo umjesto metalik boje uzeti obicnu, a odlucuje se izmedju crvene i bijele (koja se meni svidja)...

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tipujem na bijelu, mnogo je zahvalnija, ljespa, elegnatnija. Zamisli samo crne feluge ;)

Crvena blijedi sa vremenom i to neravnomjerno. A i dokazano je da privlaci udese, pu, pu...

A i kud i kamo je lakse odrzavanje cistoce na svijetlom autu :)

Uglavnom, kako god bilo, puno srece zelim :)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 14:17 
Veteran
Veteran

Hvala :)

Samo nisam znao da crvena privlaci udese...sad vozim crveno auto, ali nije bilo karambola pu pu :)

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2008, 15:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mnoga svjetska osiguranja vise naplacuju svoje usluge u pogledu obaveznog/kasko osiguranja auta ako je isto crvene boje.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
smucek: koju verziju motora uzimas? i koliko bogat paket opreme...? bas napisi sta imas od opreme u svom autu,naravno kad sve to definishes ...cisto da napravim paralelu ;)
pozzz i sretnoo!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
The_new_Statesman je napisao:
Crvena blijedi sa vremenom i to neravnomjerno. A i dokazano je da privlaci udese, pu, pu...
Mnoga svjetska osiguranja vise naplacuju svoje usluge u pogledu obaveznog/kasko osiguranja auta ako je isto crvene boje.

Ovo nema veze s vezom... Moderator jednog automobilskog foruma bi trebao biti malo ozbiljniji u svojim stručnim tvrdnjama :wink:
To što dosta jarko crvenih auta završi u udesima nije do boje - već je do tipa vozila i tipa vozača. Obično se radi o temperamentnim vozačima i sportskim vozilima (a takva kombinacija i najčešće dovodi do nezgode). Više informacija:

Citiraj:
Urban Legend #1 - The Red Car Myth

Studies have shown that red cars are involved in more accidents than their blue, green, or gold counterparts, and it is a fact that, on average, drivers of red cars pay higher car insurance rates. But it’s also a fact that car insurance companies do not take a car’s paint color into account when determining premiums. How can both statements be true?

Well, it isn’t the color of the car that matters, but the driver of the car. Some people are perfectly safe drivers of perfectly safe red cars. These people pay low car insurance rates. Others are perfectly safe drivers of not-so-perfectly safe red sports cars. They pay the same car insurance rates as equally safe drivers of blue or gold sports cars. Then, of course, there are the not-so-perfectly safe drivers of red sports cars - these people pay the highest rates.

The issue isn’t the color of the car, it’s the type of car (a greater percentage of sports cars are red than any other color), and the type of driver (aggressive drivers are more likely to prefer red). So it’s true that if you compared the car insurance rates of every red car driver and every blue car driver, the red car drivers would be paying more. But it’s also true that if you wanted to drive either a red or a blue car, the cost of insuring them would be the same.

http://www.carinsurancerates.com/news/167-car-insurance-urban-legends.html

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 23:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Kod mene je jarko crveno auto. I prije par mjeseci, u mjesec dana je bilo lagano cesanje (pijan vozac u suprotnom autu, nisam ja bio za volanom), i par scena u kojima sam za sekundu izbjegao karambol, jedan je mogao biti bas karambol, pisao sam prije o toj sceni. A i to temperamentnosti vozaca, i to se kod mene poklapa.

Red car myth je true u mom slucaju.

A crvena mu tako dobro stoji, steta bi bilo da je bilo koje druge boje.

@ smucek
uzmi bijelog, bijeli su sad u modi, skupi kasije para, uzmi neke crne extra felge.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prvo, nigdje nisam napisao da je uzrok udesa crvena boja :D

Drugo, davno sam citao o nekom istrazivanju da crvena boja vise 'utice' na druge vozace od ostalih uobicajenih boja. I sta sada? :D

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 23:34 
Veteran
Veteran

I meni bi se crvena poklopila sa stilom voznje:)

Svi su nam rekli da je bijela u modi sto se moze i primjetiti, najvjerovatnije ce i biti bijela. Za feluge cemo vidjeti. Smucile su mi se aluminijumske feluge (od postavljanja guma, tegova, falca...cega vec ne, a generalno mislim da alu feluge ne mogu dugo opstati u bl koliko god pazio) tako da ce neko vrijeme biti celicne.

Motor je 1.6 16v, extreme paket u koji ulazi klima, abs, sony mp3, kozni volan i mjenjac, ona kartica i jos nekih sitnica... naravno zracnih jastuka sa svih strana i jos cu uzeti esp sa kontrolom proklizavanja. Meni samo jos treba naslonjac za ruke koji cu naknadno naruciti, to nisu stavili u ovaj paket.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako stavis crne alu feluge, pokusaj kociona klijesta ofarbati u bijelu. Nisam to nigdje vidio, ali cini mi se da bi dobro izgledalo. A zex? Ili mozda boja zlata?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 10:26 
Veteran
Veteran

Na kraju bi crvena....lijevo desno ubijedi me da je bolja crvena i oni odbojnici su u boji karoserije.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 10:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ako je tako, onda se bar ne moras smarati oko feluga :D
Ma neka ti je sa srecom! :)

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 11:07 
Veteran
Veteran

Hehe :D
Hvala

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ja vozim crveno auto 10 godina pa nikog nisam dotakla...a nije ni mene niko....da kucnem :wink: (naravno u saobracaju :D ).
Crvena boja je najljepsa ..sigurno je zato skuplje osiguranje..negdje tamo... :)))

salu na stranu, opet kupih trulu visnju....sa boje krvi i vatre..predjoh na boju vina i strasti .. :)) starenje i sazrijevanje :))

smucek: a ne rece najvaznije, koliko ce te izaci KM-ova ta varijanta sa tom opremom?

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 22:35 
Veteran
Veteran

Rece mi danas da ce biti i maglenke, odbojnici u boji karoserije..hmm mislim da je to to, otprilike..:)
Okruglo 27KM

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:10
aj neka je sa srecom i da te dobro sluzi ;)

PIK Radnja

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Okruglo 27KM

:D

Nek' je sa srecom!

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2008, 23:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Ako ima josh tih po 27KM, uzeo bi ja jedno 5-6 komada :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]