Ah prijatelju Aharone...
Ne zavirujem u tu sotonsku kreaciju nego samo koliko je to apsolutno neophodno. Nema se dovoljno vremena ni za proucavanje hriscanstva akamoli muslimanskog kulta.
Pitanje verske iskljucivosti i tolerancije je stvar pojedinca koji je manje ili vise u mogucnosti da razborito i argumentovano razgovara sa osobom koja ima razlicito misljenje. Ako su ti moji argumenti prejaki, osecaces se ugrozenim i tvrdices kako sam ja netolerantan. Da sam nekim slucajem u BL, ja bih te pozvao na picence u Ariju npr... Samo, dobro bi bilo da ne zapocinjemo razgovor na temu duhovnosti i religije. Jer, osnovna karakteristika Pravoslalvlja jeste neodstupanje od onoga sto nam ostavi Hrist preko Apostola. Vera je jedna ! I nije rastegljiva kao guma za zvakanje. Ili si vernik ili nisi.
Navijanje i strasti su cistozemaljske izmisljotine. Onaj ko istinski veruje u Hrista Boga Spasitelja, nikada nece posumnjati niti u jednu njegovi rec. Pa tako, ako je On rekao da su zakon i proroci do Jovana, i da se odasda jevandjelje propoveda, a "vernik" prepoznaje Muhameda kao Bozjeg poslanika, onda se doticni vernik ODRECE Hrista istog momenta. Ima li tu logike ? Svi smo mi Bozja deca... to sam ranije i rekao. Ali, Biblija nas isto tako uci da:
- Ako vidimo da neko srlja u pogibao, a ne kazemo mu, njegova krv je na nama.
- Ako mu kazemo, a on ne slusa, mi smo cisti.
Ni ti a niti drugi vise nemate izgovor da niste znali.

Nisam primetio da se svadjam sa nekim. Muhamed je naredio svojim vernicima: "Zato ne slušaj nevjernike, i bori se protiv njih njime - džihadom velikim. [25;52]" Da li je to poziv na versku toleranciju ? Hvala na toj "toleranciji". Mogu samo Bogu da zahvalim sto nisam ziveo u 500 godina njihove "tolerancije" nad Hriscanima Balkana.
Pozdrav.