banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 23:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2008, 09:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
treba dobro razmisliti prije nego što se odlučiš na prodaju/kupovinu stana... mislim prije svega stan u centru grada uvijek ćeš moći prije prodati za razliku od onih na starčevici, budžaku i sl. nafta svaki dan je skuplja,saobraćajne gužve su sve veće i veće, biciklom da ideš je onako malo podaleko, kad je hladno nije moguće... ja sam kod med.elektronike i recimo do mejdana (gdje se okreću autobusi), starčevice (kule), kampusa treba mi 20-25 min laganog hoda, do centra mi treba 7-10 minuta ... više ruljaka ćeš naći na ruralnim dijelovima nego u centru, tako daaaa ja nikad ne bih se odlučio za taj potez osim u slučaju bolesti ili iseljenja iz države...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 10:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Citiraj:
više ruljaka ćeš naći na ruralnim dijelovima nego u centru,

Na citavom svijetu samo puka sirotinja i asocijala zivi u centru na betonu samo kod nas obrnuto :oops:

Daleko ti pjeske 20 min hoda? :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ne ajkulice već prednost tj. ne treba mi automobil niti mjesecna karta... ajd malo procitaj bolje... svijet je svijet a banjaluka je palanka :P

ps. ruljci=primitivci, vračare i sl. čija je ekspanzija u toku po budžaku i okolnim ruralnim mjestima...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
emeritus je napisao:
treba dobro razmisliti prije nego što se odlučiš na prodaju/kupovinu stana... mislim prije svega stan u centru grada uvijek ćeš moći prije prodati za razliku od onih na starčevici, budžaku i sl. nafta svaki dan je skuplja,saobraćajne gužve su sve veće i veće, biciklom da ideš je onako malo podaleko, kad je hladno nije moguće... ja sam kod med.elektronike i recimo do mejdana (gdje se okreću autobusi), starčevice (kule), kampusa treba mi 20-25 min laganog hoda, do centra mi treba 7-10 minuta ... više ruljaka ćeš naći na ruralnim dijelovima nego u centru, tako daaaa ja nikad ne bih se odlučio za taj potez osim u slučaju bolesti ili iseljenja iz države...

e ovako nešto može napisati samo neviđeni ruljak, koji dalje svijeta od Banjaluke nikad nije ni vidio.

Ja bih uvijek birala kuću što dalje od centra, upravo zbog takvih ruljaka i " gradske raje" u centru. " Gradska raja " = poluobrazovani klošari i luzeri bez perspektive i ambicije. Biram ruljka sa periferije u bilo koje doba.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 17:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

... neka si nam ti urbana pa neka ide sve u pm... :fist:

ps. ono što tražiš i dobićeš...samo što mi se čini da su te i ruljci počeli zaobilaziti :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja ne tražim urbano.. ti tražiš.. i nalaziš ga u centru Banjaluke, što je najžalosnije. :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nemoj se ti brinuti za mene, drži se budžaka :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 18:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

takvi kao ti su najveći ruljci. Njih se plašim i njihove "urbanosti." Scary :confused2:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 22:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dobro je heraklite...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 19:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
dragi moji prijatelji, ja i sama znam da stan u Bl mogu da prodam kad hoću. Stan u centru je trajna investicija, i kad poželim da kupim drugi (negdje drugo) prodaću ga... Neću ga samo tako prodavat, a nisam ni sigurna da se neću vratit u BiH. Znači samo pitam otprilike koliko se može dobit za kvadrat.
Drugo:
Citiraj:
Ja bih uvijek birala kuću što dalje od centra, upravo zbog takvih ruljaka i " gradske raje" u centru. " Gradska raja " = poluobrazovani klošari i luzeri bez perspektive i ambicije. Biram ruljka sa periferije u bilo koje doba.

Ja volim živjeti u centru. Sve mi je blizu, ne treba mi auto... Čitav život tu živim... Koliko znam "graska raja" izlazi u svoje naselje... Tipa N. Varoš, Rosulje, Starčevica...

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
godinu dana sam zivela u centru kod mastera i thanx but no thanx. starcevica rulez :D

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
To je ipak precentrasto... Ja sam u centru, al ipak na malo mirniji kraj... Nema kafića niti gomile ljudi što prolazi..

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 00:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Ja kupujem stan...ali mi se nista ne svidja! Ne znam sta da radim.Ne znam ko projektuje ove nove zgrade i ko dozvoli da se nesto slicno sagradi. Mozda mi necete vjerovati, ali postoji zgrada u kojoj pojedine sobe nemaju prozora, a neke sobe imaju prozor koji gleda u ostavu pa onda kroz prozor ostave mozes vidjeti malo spoljasnjosti!
Neko je pitao, pa da odgovorim: kvadrat je oko 2000-stara gradnja (manje-vise). Novija gradnja je 3000km, koliko ja znam.

pozdrav

But do not forget what we cannot forgive!

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
moj stan što sam kupila je nova gradnja, kvadrat 2.540 KM.

Or somewhere in between.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Blind_Guardian je napisao:
Ja kupujem stan...ali mi se nista ne svidja! Ne znam sta da radim.Ne znam ko projektuje ove nove zgrade i ko dozvoli da se nesto slicno sagradi. Mozda mi necete vjerovati, ali postoji zgrada u kojoj pojedine sobe nemaju prozora, a neke sobe imaju prozor koji gleda u ostavu pa onda kroz prozor ostave mozes vidjeti malo spoljasnjosti!
Neko je pitao, pa da odgovorim: kvadrat je oko 2000-stara gradnja (manje-vise). Novija gradnja je 3000km, koliko ja znam.

pozdrav

imam slicne impresije :D
dakle nova naselja su nabudzena ali kad krenes dublje malo d a posmatras, osjetis kako funkcionise, shavtis d a je to samo spoljasnji sjaj, novog a u susutini sve je nabijeno zgrade su okruzene betonom, oni mali balkoncici gdje ni skemlija ne moze d a stane, stanovi kao sardine, ..., toliko skupa cijena kvadrata a u sustini teska socijala. Jako mnogo para traze a to sto dobijas je sve nesto, polovicno.
Ipak sam za varijantu polovnog stana u fino projektovanoj zgradi sa nekadasnjom infrastrukturom, nego u ovim novim betonskim paklicama...
Samo sto je problem, tesko se pronalaze za prodaju stanovi polovni a d a zadovoljavaju gore navedeno...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Socijala je bas prava rijec, ali samo dok ne dodje do placanja.
Smjesno je kakvih ponuda ima.
Tipa 77 kvadrata, ogroman dnevni boravak sa kuhinjom, spavaca sobica, kupatilo x2, ogroman hodnik i to vam je to.
I onda plus podrum od cirka 30 kvadrata, koji se naravno mora uzeti.

Pa stvarno ne kontam tu djecu sto crtaju te stanove. Zali boze pameti i vremena provedenog na faksu. :roll:

Nakon skoro godinu dana pretrage, sto za gotovim, sto za stanovima jos u nacrtu, uletjeli smo u jedan koji vec bio uplaniran za nekog Disu. Jedan od tri koji je imao stvarno realan raspored prostorija u odnosu na kvadraturu i cijenu. Kvalitet je ok, mislim cega ima :roll:

Prva dva su imali manjkavosti po pitanju kvaliteta, sumnjivih mogucnosti upisa i dobrim djelom lose pozicije (Istocni tranzit = buka).

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 20:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Dec 2005, 01:29
Stan od 45 kvadrata - jednosoban.
Stan od 30 kvadrata - dvosoban.
Ulaz direktno u kuhinju. Prozori - krovni. Sta raditi kad padne snijeg? Poslije kise prozore ne mogu otvoriti dva dana. Itd. ima slicnih gluposti. Ja sam za staru gradnju jer mi svi stariji stanovi izgledaju normalniji, prijatniji i komforniji za zivot. Tesko je naci stan koji u potpunosti ispunjava tvoje potrebe ali mislim da ne treba uzeti stan koji cete kostati mnogo vise zivaca nego novca. Mozda je starija gradnja istrosenija (logicno) i ruznija na izgled, ali su pravljeni za ljude sa normalnim zivotnim potrebama. Zar novije zgrade ne bi trebale biti komfornije koliko i modernije (navodno) :confused4: . Kod nas je sve obrnuto. Htjela sam noviju gradnju jer mnogo ljepse doci u novo kad znas da prije tebe nikog nije bilo. Samo sam trazila nesto normalno (kmee) :( :) .

Poz

But do not forget what we cannot forgive!

Poslednji put menjao Blind_Guardian dana 08 Maj 2008, 01:22, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Daj uvecaj ta slova,oci me zabolise

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2008, 09:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Jel zivi ko od vas u Zutim zgradama? Ili bar znate li koga?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 14:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Jel zivi ko od vas u Zutim zgradama? Ili bar znate li koga?

Kolega mi ima tamo stan, već nekoliko godina. Sjećam se da je pričao kako se špekulisalo da zgrada uranja i da će propasti i na kraju se srušiti, al to se još nije desilo :lol: :lol: :cat:

A što pitaš?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 478 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]