banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 08:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2007, 20:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
E onda dobro... slabo ja pratim te novitete... a jos manje ih poredim... i onda, naravno, odvalim ... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Mar 2007, 02:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Toyota
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=52

Ali jos nesto.

Planinski čist zrak u vašem vozilu

Zrak iznad gradskih prometnica i autoputeva spada među najzagađenija mjesta na Zemlji. Kanadska tvrtka Heaven Fresh nudi rješenje kako na prirodan način osigurati svjež, čist i zdrav zrak u vozilu pomoću ionizatora-pročistača zraka XJ - 600. Ovaj iznimno učinkovit uređaj malih dimenzija smanjit će umor i stres, ujedno povećavajući koncentraciju vozača i putnika u vozilu. Tih i bez zamjenskih filtera efikasno odstranjuje iz zraka miris, pa čak i dim cigareta, ispušne plinove automobila, prašinu i pelud, te bakterije i spore plijesni. Uz to, Heaven Fresh XJ - 600 ispunjava zrak u vozilu zdravim negativnim ionima kisika, koji povećavaju budnost, koncentraciju i dobro raspoloženje, uklanjanju „bolest vožnje“ te smanjuju agresivnost vozača. Ergonomski dizajniran, radi na standardni 12-voltni priključak za upaljač cigareta čime ga je moguće jednostavno koristiti u svim vozilima. Lako se postavlja na konzolu vozila pomoću isporučene ljepljive trake na čičak

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2007, 02:03 
Veteran
Veteran

Evo nekoliko novih vozila.
http://www.net.hr/auti/page/2007/02/01/0448006.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Mar 2007, 01:10 
Veteran
Veteran

Ima neke slicnosti? Kliknite na sliku novog Fice, a kasnije i na video.
http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/sv ... _38881.php

Ali ovo je interesantnije.
http://www.b92.net/automobili/vesti.php?nav_id=237754

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2007, 02:54 
Veteran
Veteran

Automobil od drveta???
http://www.japanprobe.com/?p=2005

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2007, 02:28 
Veteran
Veteran

Ne znam da li je novo, ali nije lose pogledati.
http://www.youtube.com/watch?v=mIFaktVOu6g&feature=dir

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 20:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
D’accord!

Pokusat cu malo ozivjeti ovu temu...

Dakle, evropska verzija nove Honde Accord je ugledala svijetlo dana, tacnije isto ce ugledati u Zenevi 4. marta ove godine. Pocetak prodaje se najavljuje za ljeto.

Ono sto covjek pomisli ( i pogrijesi) gledajuci fotografije novog Accorda je da je to samo restajling vec postojeceg modela. Medjutim citajuci promotivni tekst Honde dodje do izvjesnih informacija koje takav nacin razmisljanja ospore...

Naime, ovaj Accord je nizi i znatno siri od svog prethodnika. Nize teziste i povecana sirina automobila sigurno doprinosi boljem dozivljaju voznje. Bocno se, poerd niske siluete, izuzetno isticu veliki tockovi dajuci Accordu povecanu notu sportske elegancije. U toj fukciji je i izrazito markantan gril sa veoma upecatljivim farovima. Zadnji kraj krase svjetla u LED tehnici poprilicno ostrih linija.

Unutrasnjost je detaljno preradjena i osim u bogatoj ponudi prostora skoro da nema nista zajednicko sa prethodnom verzijom. Volan vude porijeklo iz Civic-a, kao i raspored komandi na sredisnjem stubu. Sve drugo je vec viceno u CR-V ili Legendu, sto nikako nije mana, naprotiv. Sve u svemu, serijska oprema je hondovski bogata: 6 zracnih jastuka, putni kompjuter, klima, elektro paket itd., itd.

Za ovu generaciju je razvijen novi 2.2 dizel motor oznake i-DTEC, koji isporučuje oko 150 KS, uz maksimalni obrtni moment od 350 Nm dostupnih pri 2000 0/min.

Pored ovog dizelasa koji nastavlja slavnim stazama prethodnika I- CTDi, u ponudi su jos dva benzinca, 2.0l i-VTEC sa 156 KS pri 6300 o/min i 2.4l i-VTEC sa 200 KS pri 7000 o/min i maksimalnog obrtnog momenta 233 Nm pri 4.500 o-min za razliku od prijasnjih 190 KS i 223 Nm.

Svi motori zadovoljavaju EURO 5 norme toksicnosti i vodeci su motori u svom segmentu po pitanju stedljivosti. Sva tri motora se isporucuju sa sestostepenim manuelanim mjenjacem, dok za oba benzinca postoji opcija petostepenog automatika.

Za TOP-opremu Executive za 2.2 i-DTEC i 2.4 i-VTEC opcioni postoji mogucnost izbora Advanced Safety Paket ADAS (Advanced Driver Assist Systems) u koji spadaju sledeca tri sigurnosna resenja:

- LKAS (Lane Keeping Assist System)

Kao sto i pise, ovaj sistem prati i osigurava da vozilo ostane u svojoj traci. Ovaj sistem radi u kombinaciji kamere koja nadgleda put i elektricnog servoupravljaca koji ispravlja vozilo ukoliko se za tim ukaze potreba. Sistem je u upotrebi u Japanu od 2003. godine u Hondinoj luksuznoj klasi namjenjenoj japanskom trzistu.

- CMBS (Collision Mitigation Brake System)

Sistem koji upozorava vozaca na iznenadnu prepreku na putu ili naglo kocenje vozila ispred. Ukoliko vozac ne reaguje na upozorenje, u krajnjem slucaju sistem aktivira i kocnice do najvise 60% snage smanjujuci mogucnost udesa ili njegovih posledica. Ovaj sistem vec funkcionise u Legend-u i novom CR-V-u.

- ACC (Adaptive Cruise Control)

Tempomat koji uz pomoc radara odredjuje brzinu kretanja vozila ispred i toj brzini prilagodjuje brzinu kretanja vaseg automobila kao i konstantno rastojanje od prethodnika. Omogucuje, posebno na duzim putovanjem autoputem, mnogo opusteniju i manje zamornu voznju.

Ah, da...
Umalo da zaboravim, Honda naglasava da je karavan verzija u svemu, a posebno voznim karakteristikama, potpuno identicna limuzinskoj verziji.

Evo i fotki, test voznja slijedi kada se Accord pojavi u prodaji...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2008, 23:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
uuuuuuuuu,
ove nove honde su mi bas mocne. malo mi taj accord lici na legend.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

VW za jesen najavljuje uvodjenje u prodaju seste generacije Golfa.

Cilj ove (rane?) zamjene generacije je smanjenje troskova i potrebnog vremena produkcije postojece generacije.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 20:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Ovo je vise face-lifting neko neka temeljna promjena :-?

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma jest temeljna (mada je pitanje sta 'temeljno' danas znaci), jer se dobro mjenja proces proizvodnje. Ali svejedno, Golf ionako predstavlja simbol konzervatizma.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 23:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Negdje sam skoro procitao: "Srbinu nista nije sveto! Osim Golfa II..." :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Golf VI samo upakovan ljepse a ostalo sve isto ko u V
Ta Honda je stvarno dobra,ima jebozovan izgled 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 22:04 
Veteran
Veteran

????????????
http://www.vecernji.hr/home/auto/302456 ... toSerie.do

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2008, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
ma kakva je ovo sprdnja od ovog nissana PIVA ??
pa ovo meni izgleda ko djecija igracka.
cuj robot koji prica sa tobom.. imam osjecaj da bih ga nabio sakom kad bi mi poceo trljat nesto :D

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2008, 12:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Izgled je samo eto da doprinese ''veselijem'' emotivnom dozivljaju koncepta. Sto se tice takvog oblika reci cu samo da je isti sve drugo, samo ne aerodinamican i kao takav trazi vise energije za kretanje.
U sustini to su samo postavljeni ciljevi za buduci razvoj pojednih segmenata automobila. Baterija, sistema sigurnosti, komunikacije izmjedju vozaca i vozila koja je sada ogranicena na povremeno ''gledanje'' podataka sa brzinomjera, obrtomjera, putnog racunara...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Predstavljena Lada 2116

Iz Rusije stižu prve slike novog modela Lade 2116, koji je zapravo serijska verzija koncepta Project C, sa prošlogodišnjeg salona automobila u Moskvi.

Slika

Lada 2116 je klasična limuzina sa četvoro vrata, ali je u planu proizvodnja i ostalih karoserijskih oblika, hatchback sa petoro vrata (Lada 2118) i karavan (Lada 2117).

Auto je dugačak 457 cm, širok 179 cm, visok 153 cm, dok mu međuosovinsko rastojanje iznosi 264 cm (hatchback će imati dužinu od 440 cm, a karavan 457 cm).

Slika

Osim modernijeg dizajna, ovu Ladu karakteriše i bogata opremljenost u vidu ABS+EBD i ESP sistema, kompleta vazdušnih jastuka, zatezača sigurnosnih pojaseva, a tu su i putni kompjuter, parking senzori, podešavanje volana i sedišta vozača po visini, imobilajzer, atermička stakla, centralno daljinsko zaključavanje vrata, električni podizači stakala, elektro podesivi i grejani retrovizori itd.

Slika

Prema ranijim najavama, u Ladu 2116 će se ugrađivati motori zapremine 1,6 od 102KS i 2,0 litra od 140KS.

Sa slabijim motorom Lada 2116, postiže maksimalnih 180 km/h uz najavljenu prosečnu potrošnju od 7 litara, dok snažniji agregat sa 140 konja može do 202 km/h sa prosečnom potrošnjom od 8,3 litara benzina na pređenih 100 km.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Video: http://smotri.com/video/view/?id=v325018b6b6

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 21:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
gledam nesto tu hondu i vidim saab. :D dva brata blizanca.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 20:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Misli se da je ovo novi Peugeot 408:

http://bp0.blogger.com/_YSNRkLCvook/SBsZNTQKoyI/AAAAAAAAAcs/1BZKT0rUInM/s1600-h/408_2011.jpg

Vrh

PostPoslato: 17 Maj 2008, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Novi Megane i C4

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 111 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]