banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 21:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Za koji se internet provider odluciti?
Glasanje se završava 01 Maj 2008, 09:08
1. BLIC WADSL 36%  36%  [ 16 ]
2. BLIC CABLE 0%  0%  [ 0 ]
3. TEOL ADSL 7%  7%  [ 3 ]
4. ELTA 11%  11%  [ 5 ]
5. ZONA 5%  5%  [ 2 ]
6. BL Wireless 41%  41%  [ 18 ]
Ukupno glasova : 44
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Maj 2008, 03:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
caesar je napisao:
Bolje pitaj kad ce se pojaviti jos jedan fiksni operater, kada ce sniziti cijene impulsa i tek tada ocekuj konkretne promjene i na polju interneta, jer ce morati biti konkurentniji , ako zele da vrate mjesecni priliv novca. Ovako gdje im je dial-up i dalje zlatna koka koja dnevno donosi veliku zaradu apsolutno nema potrebe da se zamaraju sa adsl-om koji bi u startu znaci samo ulaganja i gubitke. Izmjena infrastrukture po gradovima, dslam-ovi po naseljima, modemi i sl. ADSL je vise tu radi raznovrsnosti ponude nego sto se stvarno oslanjaju na njega.

Mogu ja u ovoj državi pitati svašta ali odgovora nigdje. Prosto ne vjerujem da je jedino i maksimalno moguće ovako kao što je sada. To je još ono stanje iz doba dial-upa kad Teol testira ADSL modeme oko 3 godine i kao razlog navodi da su krš modemi. Teol je samo ilustracija profitera koji nemilosrdno otima pare na nečemu što je svugdje prevaziđeno i ne želi da ide dalje jer mu savršeno odgovara ovako kako jeste. Stoga spominjanje u takvom kontekstu je sasvim opravdano i najbolje ilustruje situaciju. Nije ni Blic mnogo bolji a tu ne postoji opravdanje da je to državna firma. Razumijem da tu ima objektivnih problema, glupih zakona i slično, ali niko me neće ubijediti da je ovo što je bilo do sada (prije kvalitetnijih ponuda BLW i Elta ISP koji su solidan pomak za naše uslove) maksimum. Ako Elta ima dodatne prihode i ne zavisi samo od interneta, kako onda BLW može dopustiti takve cijene i biti rentabilan? Znači ipak je moguće sniziti cijenu? Čisto sumnjam da Blic posluje na granici rentabilnosti zbog glupih poreza, skupe opreme i slično.
A za fiksne telefone ću pitati samo reci koga? Ako se dobro sjećam Aneks je imao tu dozvolu, znači da je Blic već ima. Oni su nešto i najavljivali VOIP ovako nezvanično.
Ako sam dobro shvatio RAK odlučuje kada će ADSL biti šire dostupan? Ne možemo mi kao korisnici vršiti pritisak na RAK, čak smo i pokušavali, valjda bi trebalo da to rade provajderi.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]