banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Maj 2008, 14:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 17:39
Jučer sam se vratio u Banja Luku nakon 7, 8 dana odsustva i ostao sam kući iako je bila prezantacija fanzina Baterflaj u Banja Luci na kojoj se dogodilo sljedeće što sam saznao od drugova kao i buletina koji je poslalao ekipa iz magazina S.E.R.U.M.
:

Stvarno mi je žao i ne mogu da vjerujem da sve čitaoce ovog teksta moram privući ovako groznim naslovom. Ali nije riječ o čistom senzacionalističkom poenu, već o surovoj zbilji čiji sam neposredni svjedok i učesnik i sam bio prethodne noći.

Naime riječ je sinošnjoj svirci underground bendova iz Republike Srpske (ovo moram naglasiti jer će kasnije biti jasno zašto se toliko vuče ime Republika Srpska) sa jednim jedinim bendom koji nije iz Republike Srpske - bend Možda Bolje iz Donjeg Vakufa (koji su sa drugog kontinenta zvani Federacija BiH). Svirka je održana sinoć (2.5.2008.

) u klubu studenata Banjaluke (bivši INDEX), ali sa tragičnm poslijedicama koje opominju I pozivaju na hitnu reakciju, odnosno ANTFA akciju!

Zbog čega?

Zato što je na svirci trebalo da nastupa ukupno četiri benda. Organizator, koji je upriličio svirku u ime promocije novog fanzine (Baterflaj) se pobrinuo da najgori mogući način uklopi bedove koji trebaju svirati . Bendovi sa potpuno različitim ideologijama I razmišljanjima su trebali svirati na jednom mjestu. Svaki normalan čovjek zna da svaki bend iza sebe ima svoju publiku koja propagira slične ideje I mišljenja kao I raja iz benda. Sinoć su to bili: Glazgov Kolac (Republika Srpska – Banjaluka), The Patricks (RS – Banjaluka), Republika Goli Kurac – RGK (RS- Banjaluka), Dilan Dog – (RS – Doboj) I Možda bolje (Federacija Bosne I Hercegovine – Donji Vakuf).

Zaista u klubu se u jednom momentu našao nevjerovatan mix publike koji su sačinjavali studenti, gradska raja iz srednjih škola, lokalni anarhisti, lokalni kvazi-anarhisti, lokalni pankeri, lokalni kvazipankeri, zatim nafurani skinsi, navijači, patriote, nacionaliste pa na i na kraju mogu slobodno reći FAŠISTI. Oko dvadesetak ljudi od ukupne te mase su bili obični ljudi, super društvo I prijatelji koje spaja sve ono lijepo što ljudi nose, a ti ludi su bili gosti iz D. Vakufa, Prijedora, Gradiške, Šipova I ostalih gradova širom BiH.

Atmosfera je sama po sebi morala biti napeta, jer neki od gore navedenih ljudi svoju filozofiju prenose nasilnim akcijama utjerujući tako ljudima u glavu umjesto ideje (muzike, priče… onog zbog čega smo tu) flaše. Dogodila se sledeća scena: par bendova je sviralo bez ikakvih problema, a onda je na binu izašao bend Možda bolje. Odsvirali su jednu pjesmu, pozdravili publiku I počeli da sviraju drugu stvar. U tom momentu na binu izlazi ćelavac u fajerci I čizmicama, zalijeće se na sve prisutne na bini. Prvo kreće na bubnjara. Udara nogom u prelaze koji padaju na bubnjara I kreće na njega. Međutim bubanjar se nije dao zbuniti I zamahuje palicama na skinera koji se istig trena okreće I bježi na drugu stranu bine. Uz put udara fotografa (Čovjek iz Banjaluke) I još jednom momka (takođe iz Banjaluke). Prvi prolazi sa lakšim ozlijedama dok je drugi pao na ruku sa visoke bine I iščašio zglob (vjerovatno sa otvorenim prelomom). Skins dalje nastavlja prema pjevaču benda I udara ga flašom po glavi. Češnjak se dobro drži. Hvata se za glavu iz koje lipti krvi I hladno pita čovjeka ŠTO SI ME UDARIO? Nasilnik ležarno silazi sa bine I ulazi u masu svojih uniformisanih drugara sa kojima polako, nakon par minuta, napušta klub. Češnjak trči vani u strahu da se tuča može nastaviti. Udaljio se od kluba nekih 500 metara I tad je pozvana hitna I murka. Čovjeku je stvarno iznakažena glava. Velika posjekotina, srećom bez unutrašnjih povreda.

Naravno, svirka je prekinuta, svi su zbrisali kojekuda, I ljudi iz Vakufa su ostavljeni sami da se snalaze kako znaju I umiju. Na svu sreću sa njima je ostla raja iz drugih gradova koja je tu došla samo zbog njih, da se ispričamo, družimo I damo im podršku dok budu svirali. Uspjeli smo sretno izvući Češnjaka iz Hirurgije, organizovali smo čak I mali after na parking iza studenjaka. Grupica drugara, 4 sata ujutro, ajvar, hljeb, piva… I pored takve nesreće družili smo se sjajno. Goste iz Vakufa ispratili smo oko 4 sata.

E o čemu sad treba razmisliti. Da krenemo redom, od naslova I poziva na ANTIFA akciju (barem preko krugova koji su povezani internetom). Teško je ovaj ispad jednog poklonika degradirane ideologije nazvati klasičnim nacionalističkim napadom I profašističkom idejom. Ali činjenice su sledeće: Na bini nije bilo incidenata dok sa sviranjem nije počeo bend čiji članovi nisu SRPSKE NACIONALNOSTI. Ne samo na bini, već bilo gdje! U redu, nije bilo masovne tuče, masovnog napada na bend I u opšte ne smatramo da je ovaj napad bio isplaniran, eto, smatraćemo ga klasičnim incidentom u kojem je jedna usijana šuplja glava opasno ozlijedila nekoliko osoba.

Fizičke ozlijede nisu toliko važne. Pankeri nikad nisu kukali zbog razbijenih glava, viška energije, šutki I ostalog, ali sve dok je to u sklopu tolerantog ponašanja, zajebancije, nesreće ili pojedinačnih incidenata. Mnogo više bole neke druge rane. One u samima nama. Kada shvatimo da u 21. vijeku u jednom gradu koji se samoproglašava metropolom Bosne I Hercegovine strijepimo za svoj život jer nam GRB, ZASTAVA I HIMNA NE ZNAČE NIŠTA! Jer ispred svega toga stvaljamo naše drugarstvo, stavljamo čovjeka kao pojedinca, bez obzira što je njegova zastava drugačije boje od moje. Nije on tome kriv, nego ljudi kojima odgovara ovakvo stanje.

To nas brine. Fašizam kao ideja nasilja I debilnog jednoumlja među ljudima u Banjaluci, što je najgore mladim ljudima. Jedan od savremenih teoretičara fašizma je rekao da se ovaj oblik ideologije ne može samo izolovati na doba nacističke Njemačke I ratna dešavanja tog doba. Fašizam je u savremenoj terminologiji postao sinonim za svaki oblik političkog, pravnog, socijalnog, fizičkog I svakog drugog nasilja. Naravno, prije svega orjentisan prema nacionalnoj strukturi probranih nacija I naroda, ali danas nema toliko naglašenu nacionalnu notu. Fašizam je, kaže ovaj čovjek, kad u muzeju u Londonu možete vidjeti mumije koje su pljačkom ukradene iz egipatskih piramida.

Fašizam je gladna Afrika, fašizam je ZLO!
Sinoć je takvo zlo odisalo Banjalukom. Gomila starih ćelavaca koji su danas u trenerkama jer ih je život samljeo kao topovsko meso najcrnjeg zla. I još veća gomila ćelavih klinaca u crnim kombat jaknama, čizmama. Bijesnih pogleda, šupljih glava I gluvih ušiju. Zadojeni idejom svoje nadmoći koja se ogleda u njihovoj fizičkoj snazi I mentalnoj zaostalosti.

Nafurani, nabrijani klinci koji jedva čekaju povod za tuču, povod za mržnju – povod za FAŠIZAM!
Užasno. Ipak te stvari I ideje kojima su zadojeni ovi ljudi nisu tu tek tako. Te ideje I stremljenja imaju svoje korjene koji su duboko usađeni u našu svakodnevnicu. Čak I u uderground krugovima. Čak I u avangardnim krugovima. Na sceni su (ne samo u Banjaluci) toretičari, proroci I bendovi koji prenose ove idje mlađim naraštajima. Zato pozivam sve slobodumne I obične ljude da daju svoj doprinos u borbi protiv ovakvih ideja, na svim mjestima I frontovima. Od akcije koju ćemo sprovesti putem interneta, u kojojoj će nas podržati svi istomišljenici I dati svoj doprinos ANTIFA akciji u domenu propagiranja antifašističkih ideja, pa do crnih brigade koje će odgovoriti ovim mamlazima na licu mjesta.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
pa, znas sta
sudeci po nekim dijelovima teksta nisi ni ti bas slobodan od zajedljivosti i nazadnih stavova
@nihilist je napisao:
Naime riječ je sinošnjoj svirci underground bendova iz Republike Srpske (ovo moram naglasiti jer će kasnije biti jasno zašto se toliko vuče ime Republika Srpska) sa jednim jedinim bendom koji nije iz Republike Srpske - bend Možda Bolje iz Donjeg Vakufa (koji su sa drugog kontinenta zvani Federacija BiH).

hm, vrlo zajedljivo i bez uvazavanja
@nihilist je napisao:
u jednom gradu koji se samoproglašava metropolom

puf! ma nemoj
@nihilist je napisao:
Oko dvadesetak ljudi od ukupne te mase su bili obični ljudi, super društvo I prijatelji koje spaja sve ono lijepo što ljudi nose, a ti ludi su bili gosti iz D. Vakufa, Prijedora, Gradiške, Šipova I ostalih gradova širom BiH.

a Banjalucana znaci nema medju tim divnim ljudima?

jos samo ovo:
@nihilist je napisao:
strijepimo za svoj život jer nam GRB, ZASTAVA I HIMNA NE ZNAČE NIŠTA!

ne znace, to je tacno
naime, drzava ciji smo dio ne uvazava nas osjecaj identiteta i pokusava NASILNO da nametne neka svoja instant obiljezja

inace, osudjujem opisano nasilnistvo
i bilo bi dobro da se jave jos neki svjedoci dogadjaja

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 15:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
pa, znas sta
sudeci po nekim dijelovima teksta nisi ni ti bas slobodan od zajedljivosti i nazadnih stavova

@skitnica ako si pročitao tekst mogao si primjetiti da prenosim tuđi tekst te da ne prenosim svoje stavove i mišljenje.

Meni se lično gadi svaki oblik identifikacije gadi osim ličnog, ali to nije tema.

Citiraj:
a Banjalucana znaci nema medju tim divnim ljudima?

moji dragi sugrađani su se pokazali jer su ostavili ljude koji su doveli na koncert na ulici i pored svega šta su proživjeli!!! ,

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@nihilist je napisao:
@skitnica ako si pročitao tekst mogao si primjetiti da prenosim tuđi tekst te da ne prenosim svoje stavove i mišljenje.

@nihilist je napisao:
Jučer sam se vratio u Banja Luku nakon 7, 8 dana odsustva i ostao sam kući iako je bila prezantacija fanzina Baterflaj u Banja Luci na kojoj se dogodilo sljedeće što sam saznao od drugova kao i buletina koji je poslalao ekipa iz magazina S.E.R.U.M.
:

dobro, pretpostavljam da je samo ovo tvoj uvod a ostalo citat
onda se moji komentari odnose na autora

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Citiraj:

pa dobro čije stavove onda prenosiš?! potpisao si se da su to tvoji stavovi... majmuna i kretena uvijek je bilo, podvoditi pod fašizam par ćelavih glava nije uredu nikako...
mislim da je organizator tu zakazao tu se krivac traži a ne u grupi ćelavaca...

Citiraj:
moji dragi sugrađani su se pokazali jer su ostavili ljude koji su doveli na koncert na ulici i pored svega šta su proživjeli!!

dragi moj sugrađanine hvala tebi što si nam osvjetlao obraz na način da si ovaj čestiti narod koji se borio protiv fašista strpao u isti koš sa fašistima!!!
ako pak ne znaš ko su bili fašisti imaš sutra besplatan prevoz do Gradine, pa otiđi i upoznaj se sa "ručnom rađevinom" fašista i hrvatskih domoljuba, a nemoj poturati hrt-ove i bht-ove teze ovuda, neće ti to proći!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Evo citam komentare i stvarno me je sramota da djelim grad sa vama i ovakvim komentarima, strasno, kulja fasizam iz vas i mrznja!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa imaš mogućnost iseljenja u centre koji nisu fašistički tipa zagreb, beč, rim, berlin, minhen... ovakva sranja da čovjek popuši mora biti dobro instruisan hrt-om, natašom kandić i sl. kao da je prvi put se dogodila tuča u bl...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
@nihilist je napisao:

To nas brine. Fašizam kao ideja nasilja I debilnog jednoumlja među ljudima u Banjaluci, što je najgore mladim ljudima. Jedan od savremenih teoretičara fašizma je rekao da se ovaj oblik ideologije ne može samo izolovati na doba nacističke Njemačke I ratna dešavanja tog doba. Fašizam je u savremenoj terminologiji postao sinonim za svaki oblik političkog, pravnog, socijalnog, fizičkog I svakog drugog nasilja. Naravno, prije svega orjentisan prema nacionalnoj strukturi probranih nacija I naroda, ali danas nema toliko naglašenu nacionalnu notu. Fašizam je, kaže ovaj čovjek, kad u muzeju u Londonu možete vidjeti mumije koje su pljačkom ukradene iz egipatskih piramida.

Fašizam je gladna Afrika, fašizam je ZLO!
Sinoć je takvo zlo odisalo Banjalukom. Gomila starih ćelavaca koji su danas u trenerkama jer ih je život samljeo kao topovsko meso najcrnjeg zla. I još veća gomila ćelavih klinaca u crnim kombat jaknama, čizmama. Bijesnih pogleda, šupljih glava I gluvih ušiju. Zadojeni idejom svoje nadmoći koja se ogleda u njihovoj fizičkoj snazi I mentalnoj zaostalosti.

Nafurani, nabrijani klinci koji jedva čekaju povod za tuču, povod za mržnju – povod za FAŠIZAM!
Užasno. Ipak te stvari I ideje kojima su zadojeni ovi ljudi nisu tu tek tako. Te ideje I stremljenja imaju svoje korjene koji su duboko usađeni u našu svakodnevnicu. Čak I u uderground krugovima. Čak I u avangardnim krugovima. Na sceni su (ne samo u Banjaluci) toretičari, proroci I bendovi koji prenose ove idje mlađim naraštajima. Zato pozivam sve slobodumne I obične ljude da daju svoj doprinos u borbi protiv ovakvih ideja, na svim mjestima I frontovima. Od akcije koju ćemo sprovesti putem interneta, u kojojoj će nas podržati svi istomišljenici I dati svoj doprinos ANTIFA akciji u domenu propagiranja antifašističkih ideja, pa do crnih brigade koje će odgovoriti ovim mamlazima na licu mjesta.

Obraćaš se istima ovdje, takvo je većinsko raspoloženje na forumu. Stavi neko glasanje tipa da li podržavate to što se desilo i ako budu iskreni većina će se izjasniti da slično razmišlja. Uostalom vidiš sam i po komentarima.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 16:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Da je to bila metal svirka, da vidim te skinhede kako bi skocili na metalce, bilo da su iz donjeg vakufa ili ne... Prva mi je misao bila "sto niko nije ubio boga u tom skinhedu, pa i ostaloj grupici", al opet svaka im cast sto se nisi spustili na njihov nivo...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 17:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
nema sta, uvijek se nadje neki klipan, koji je mozda malo vise popio...
cisto sumnjam da neko ovde podrzava takvo ponasanje...

...jedna lasta ne cini proljece...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Strašno.. Nikad nisam shvatala te skinere... :roll:

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Catalysed je napisao:
nema sta, uvijek se nadje neki klipan, koji je mozda malo vise popio...
cisto sumnjam da neko ovde podrzava takvo ponasanje...

...jedna lasta ne cini proljece...

upravo to i jeste moja poenta, a oni odmah udarili po fašizmu...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

problem je sto je opisani dogadjaj u gornjem tekstu iskoristen u politicki nekorektne svrhe
i
zgodan je povod da pojedini daju oduska netrpeljivosti prema sugradjanima, npr.
Rakun_Slavko je napisao:
Evo citam komentare i stvarno me je sramota da djelim grad sa vama i ovakvim komentarima, strasno, kulja fasizam iz vas i mrznja!

pa onda pogledajte sami naslov topica, kao da smo svi ustali, obrijali glave i vicemo fasisticke parole po gradu, bitno je postici efekat sa takvim naslovom, da da, upravo stvaranje takvog efekta pomocu propagande je bilo jedno od glavnih fasistickih oruzja, Goebels je zaista ostavio traga

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 18:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
emeritus je napisao:
[, podvoditi pod fašizam par ćelavih glava nije uredu nikako...

A pod sta bi se to trebalo podvesti, pod becki bal? Ekipa koja se fura na Majn Kampf i koji vjerovatno obiljezavaju sve rodjendane svih poznatijih SS-ovaca moze se nazvati slobodno fasistima. Ne trazi se krivica u grupi celavaca jel....cccc Oni su u stvari zrtve svega ovoga.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

otiđi u gradinu, jasenovac, šušnjar, aušvic i nauči već jednom ko su bili fašisti... ti i tebi slični uzimate za pravo da određujete ko je nacist a ko nije a da pritom ne razlikujete pojedine oblike subkultura od činjenica iz drugog svijetskog rata... nikad neću prihvatiti tezu da je banjaluka (srbi) fašisoidan grad (narod), a dok je likova poput tebe gebelsovo životno djelo "propaganda" će živjeti...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 19:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
E ovako....ovo je previse otislo u neku politiku....preimenovat cu temu jer taj dogadjaj nema bas puno veze sa fasizmom....a evo i zasto...

Taj lik koji je skocio na binu razbijajuci sve zivo je dobro poznat banjaluckoj publici i svi koji malo vise zalaze na takva mjesta su bili prije ili kasnije u konfliktu sa njim iz ovih ili onih razloga (jednom je napao neke moje halfove zato sto su mu po njegovoj prici barili curu, a oni se u stvari pozdravili sa njom zato sto je znaju ili nesto slicno.....to sa curom je inace najcesci razlog da on razbije nekoga....). Samim tim toj istoj banjaluckoj publici je jasno da on bas nema puno mozga u glavi tako da te (@nihiliste) uvjeravam da taj incident sinoc nije imao veze sa fasizmom vec se lik jednostavno napio htio nekog da tuce i to ti je to....nije bas dobar sa glavom i eto.....

Dalje molim da se ne raspravlja na temu jeli fasizam, nije fasizam, nesto trece, mrznja ovih prema onim nego ako hocete fino diskutujte o samoj svirci, ili incidentu na nacin da se ne ulazi u politiku.....znaci svako pljuvanje po doticnom liku koji je napravio haos je dopusteno.....

Ja bi ipak malo iskritikovao organizatore jer se ovo ipak nije smjelo dopustiti.....najvise zalim zato sto kad mozemo pokazati da alternativna scena nije gomila cupavih, celavih, istetoviranih, pijanih drogadzija koji prave sranja desi se upravo ono suprotno a niko se ne zapita ko je za to kriv....sad je pitanje kad ce se opet u indexu organizovat neka svirka a to je prostor koji je pao kao dar sa neba.....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 20:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Moram reći da me ovi komentari stvarno bune. Ne vidim da je neko spreman prihvatiti da se to dešava u našem malom selu. Jedna lasta ne čini proljeće, ok, ajmo čekati da se okupi jato, pa ćemo onda sr.ti o fašizmu, o subkulturama, o djeci ispranih mozgova.... Ne znam ko je spomenuo kako o fašizmu više nema ni riječi zato što su se naši djedovi borili protiv njega. Kakve sad to veze ima? Zar nikome ništa ne znače incidenti koji su se dešavali u Srbiji u proteklo vrijeme? Ne kažem da bi se tako nešto, u tim razmjerama, moglo desiti i ovdje, ali trebamo li to ignorisati??? Mene ne zanima je li neki klinac malo više popio, popiću i ja malo više, jbt, pa neću mlatiti ljude po ulici! Ajmo mi svi lijepo žmiriti i praviti se ludi, dok nekom od nas ne pukne flaša u glavu, u najboljem slučaju... Ma fuj!!! Gadi mi se sve ovo!!!!!

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
skitnica je napisao:
problem je sto je opisani dogadjaj u gornjem tekstu iskoristen u politicki nekorektne svrhe
i
zgodan je povod da pojedini daju oduska netrpeljivosti prema sugradjanima, npr.
Rakun_Slavko je napisao:

pa onda pogledajte sami naslov topica, kao da smo svi ustali, obrijali glave i vicemo fasisticke parole po gradu, bitno je postici efekat sa takvim naslovom, da da, upravo stvaranje takvog efekta pomocu propagande je bilo jedno od glavnih fasistickih oruzja, Goebels je zaista ostavio traga

Vi ne vičete, ne brijete glave, samo zdušno podržavate i prećutno aplaudirate. Gebels je ostavio jak trag, u ovoj sredini se to itekako dobro osjeća već godinama. Razni ćirilični Gebelsi.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 23:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

čitam i ne mogu vjerovati šta odgovarate !
no idemo redom :
Citiraj:
pa dobro čije stavove onda prenosiš?! potpisao si se da su to tvoji stavovi... majmuna i kretena uvijek je bilo, podvoditi pod fašizam par ćelavih glava nije uredu nikako...

organizator je zakazao u smislu obezbeđenja jer je opšte poznato kojoj subkulturi sa kim su i kako povezani, dotični koji su tu došli isključivo da bi naparavili incident na sramotu svih nas gradjana bl koji žele da u gradu mogu slobodno otićina svirku bilo koga bez straha da li ćete neka budala napasti samo zato jer si iz drugog grada ili entiteta ili države ?

Citiraj:
dragi moj sugrađanine hvala tebi što si nam osvjetlao obraz na način da si ovaj čestiti narod koji se borio protiv fašista strpao u isti koš sa fašistima!!!
ako pak ne znaš ko su bili fašisti imaš sutra besplatan prevoz do Gradine, pa otiđi i upoznaj se sa "ručnom rađevinom" fašista i hrvatskih domoljuba, a nemoj poturati hrt-ove i bht-ove teze ovuda, neće ti to proći!!!

vrlo dobro znam ko su fašisti samo tebi druže tražim da prepoznaš fašisoidno ponašnje u istima, nitko nije nazvao ovaj narod fašistički ali ćutanje na ovakve pojave je isto fašističko !
jer jučer se moglo ladno desiti ubistvo i svima bi bilo svejedno, neće tebi proći ovo lupetanje kao da ne znaš šta su nacionalni stroj i obraz organizacije ! na sramotu cijelog srpskog naroda !
Freak_on_a_leasH ne slažem se da se tema zove promocija Hc punk fanzina jer se ovdje priča o incidentu koju je napravio naci skins koji itekako ima veze sa fašizmom, koji je btw bio uhapšen i deportvan ovdje za vreme pokušaja nacističkog marša u Novom Sadu,

Sam fanzin je dobro uradjen i želim svako dobro ekipi koja je napravila fanzin ali da se ubuduće malo bolje spremi, jer recite mi ko će sad od undergound bendova htjeti doći u Banja Luku , ionako nemamo mjesta za svirke,sad je pitanje hoće neko od nas tako proći u federaciji, jer ovo što nam se desilo je najveća sramota još od vremena kada je policija prebila bubnjara nula + benda iz Tuzle.

ostaje žal i što promocija ovog fanzina koji u Banja Luci prvi u ovom milenijum ( prije su bili fanzini "podmetanje neistine , floskula, i good samiritan ) nije prošla u najboljem redu kao što su zaslužili ljudi koji su to radili , kao i ostaje nam opomena da je zlo još prisutno jer društvo staro prepoznajte fašistu u sebi .

[

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Tema ide pod kljuc a dalju raspravu o fasizmu mozete nastaviti na politici ili desavanjima (crnoj hronici) ili lifestyleu ili gdje god mislite da bi mogli al ovde tome jednostavno nije mjesto....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]