banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 13:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2008, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Zatočena djeca komuniciraju režanjem, a kad su ugledali Mjesec pitali su je li to Bog
Novi detalji osvanuli su u stravičnom slučaju kćeri i djece koje je Josef Fritzl zatočio u podrumu i tamo ih držao 24 godine bez da su svo to vrijeme vidjeli danjeg svjetla.
Djeca koja su bila zatvorena u podrumu sa svojom majkom cijeli su život komunicirala s njom ispuštajući neartikulirane životinjske glasove koji sliče na režanje.
Iako sasvim normalno razgovaraju sa strancima, doduše upotrebljavajući uski vokabular, kada se okrenu jedan drugom razgovor postaje potpuno neprepoznatljiv.
- Kada su mediji prenosili dječji govor, on je bio samo napola točan. Između sebe oni razgovaraju glasovima koji su mješavina gunđanja i mrmljanja. Kad trebaju reći nešto kako bi ih i drugi razumjeli, moraju se fokusirati i koncentrirati, a tada izgledaju kao da se jako trude i da ih to iscrpljuje, rekao je šef policije Leopold Etz.

Podsjećamo, 73- godišnji Fritzl, svoju je kći Elisabeth držao zatvorenu 24 godine u podrumu. Tijekom tih ju je godina učestalo silovao i napravio joj sedmero djece, od kojih je jedno umrlo ubrzo nakon rođenja.
Sva djeca pate od defektnog imunološkog sistema, a najstarija kći, 19- godišnja Kerstin, koja je u kritičnom stanju zbog zatajenja bubrega, izgubila je sve zube zbog manjka vitamina. Ona je i dalje u bolnici u komi, a diše uz pomoć aparata za održavanje na životu.

Kako kaže dr. Berthold Keppling, ne očekuju da bi se njezino stanje moglo popraviti u sljedećih nekoliko dana.
Ostali pate od manjka vitamina D i anemični su. 18- godišnji Stefan, podvrgnut je testovima kojima će se otkriti kolika su oštećenja njegova sluha i vida.
Zbog godina života u podrumu i niskih stropova, cijela obitelj obitelj ima problema sa kostima, a 5- godišnji Felix, umjesto hodanja, većinom puže.
Dr Berthold Kepplinger, koji je djecu pregledao, kaže kako znaju pisati i čitati, te da ih je tome naučila majka. Ipak njihovo je razumijevanje jako je loše, a pretpostavlja se da je i sama Elisabeth, zbog godina izolacije i zlostavljanja, zaboravila većinu onoga što je naučila u školi.

Stefan i Felix bili su šokirani kada su prvi put vidjeli svjetlo dana. Tako je mali Felix upitao: 'Je li to Bog gore', kada je vidio mjesec po prvi put.

- Bili su potpuno preplašeni i strašno blijedi. Kad smo ih odveli gore, potpuno su bili začuđeni zbog danjeg svijetla kojeg nikada prije nisu vidjeli. Pravi je svijet bio poput izvanzemaljskog za njih, kaže Leopold Etz.
Dodaje kako je dječak bio uzbuđen kada je prvi put vidio kravu i nije mogao kontrolirati svoje uzbuđenje. Skakao je i vriskao. Felix također pjevuši pjesmicu za koju policajci pretpostavljaju da mu je majka pjevala prije spavanja.

Cijela obitelj nalazi se pod paskom psihijatra, koji će im pomoći u součavanju sa svijetom i prihvaćanju otkrića o njihovom ocu i životu koji im je bio nametnut. Sada pak razgovaraju jedan s drugim i liječnici kažu kako faza upoznavanja dobro prolazi. Jučer su organizirali i proslavu rođendana jednog djeteta u maloj sobici u kojoj sada žive. Stručnjaci se slažu kako će ovaj stravičan život djecu obilježiti do kraja njihova života.
Neko će vrijeme živjeti u posebnoj sobi na odjelu psihijatrijske klinike u blizini njihove kuće.
Svima zatočenima u potpunosti će biti promijenjen identitet.

Fritzl, za kojeg stručnjaci kažu da pati od kompleks moći, učestalo je svojoj obitelji prijetio kako će podrum pretvoriti u plinsku komoru, ukoliko oni pokušaju izbjeći.
Nakon što je potpisao priznanje, Fritzl je prestao surađivati s policijom.
Elisabeth je ispričala policiji o zlostavljanju i onome što se u podrumu događalo tek nakon što su je uvjerili kako ga nikada neće morati vidjeti.
Prošle su noći stanovnici gradića Amstettena, održali bdijenje za nesretnu obitelj.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 23:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Potpuno zapuštena i pomračena uma ona izgleda 20 godina starija nego što jeste. Policija potom hapsi Jozefa Fricla, koji otkriva šifru za ulazak u skrovište, gdje policija nailazi na mladića Štefana i dječaka Feliksa. Djeca i majka nalaze se na psihijatriji. Stanje 19-godišnje Kerstin je, kako kažu doktori, kritično ali stabilno.

O moj Boze...oduzeo im je ne samo proslost i sadasnjost, nego i buducnost...o Boze...ima li kraja ljudskom zlu ? Zamislite samo strah pod koji je zivjela Elizabeth, ne samo od silovanja i maltretiranja, vec i od toga da je on u bilo kom trenutku mogao umrijeti, a onda bi ona i djeca umrli od gladi i zedji jer niko nije znao za njih. Ovo je nacizam u svom najdjavoljskijem obliku.

I kad mi neko kaze da je protiv smrtne kazne !!! Samo smrtna kazna bi im eventualno vratila vjeru u ljude, vjeru da postoji pravda, da neko saosjeca s njima ! Ako zvijer osude na zatvorsku kaznu, samo ce im produziti a-g-o-n-i-j-u !

Citiraj:
Možda je njegova žena bila toliko prestrašena od njega da bi se na svaku njegovu riječ slagala.

Hmmm...normalna zena ne moze ostati sa takvim monstrumom, a ona je ostala 50 godina. Pedeset, hej !?! Tu nesto opasno ne stima.

A pazi molim te, zvijer kaze zatvorio ju je kao robinju "jer je bila tesko dijete" !?! Valjda je trebala biti umiljata, a poceo ju je zlostavljati kad joj je bilo 11 godina !

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 02 Maj 2008, 23:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Zatočena djeca komuniciraju režanjem, a kad su ugledali Mjesec pitali su je li to Bog

Citiraj:
Djeca koja su bila zatvorena u podrumu sa svojom majkom cijeli su život komunicirala s njom ispuštajući neartikulirane životinjske glasove koji sliče na režanje.

Citiraj:
Sva djeca pate od defektnog imunološkog sistema, a najstarija kći, 19- godišnja Kerstin, koja je u kritičnom stanju zbog zatajenja bubrega, izgubila je sve zube zbog manjka vitamina. Ona je i dalje u bolnici u komi, a diše uz pomoć aparata za održavanje na životu.

Citiraj:
Ostali pate od manjka vitamina D i anemični su. 18- godišnji Stefan, podvrgnut je testovima kojima će se otkriti kolika su oštećenja njegova sluha i vida.

Citiraj:
Zbog godina života u podrumu i niskih stropova, cijela obitelj obitelj ima problema sa kostima, a 5- godišnji Felix, umjesto hodanja, većinom puže.

Citiraj:
Stručnjaci se slažu kako će ovaj stravičan život djecu obilježiti do kraja njihova života.

:diabloanifire:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 00:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Je li Joseph Fritzl imao suradnika?

Austrijska policija nalazi se pod velikim pritiskom javnosti i medija koji žele da se istraže indicije da je Joseph Pritzl - čovjek koji je zatočio, silovao svoju kćer i imao s njom djecu - imao suradnika u svom zločinu. Sugerira se da Fritzl nije mogao sam napraviti sklonište u kojem je držao kćer i njihovu djecu, a sumnjivo je i to što je odlazio na odmore pa se netko u tom razdoblju morao brinuti za njih. Ljude ljuti i što njegova supruga uopće nije ispitana. Javila se i Natascha Kampusch koja kaže da djeca možda nisu trebala tako naglo biti izvučena iz podruma te kaže kako bi im možda više pomoglo da ih se prvo pripremilo na svijet iznad

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 15:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Otac-monstrum planirao osloboditi kćer i glumiti brižnog oca
Josef Fritzl planirao je ovog ljeta osloboditi svoju kćer Elisabeth iz podruma, a o sebi stvoriti sliku brižnog oca koji je učinio sve i napokon uspio kćer osloboditi iz ralja opasne sekte, saznaje se iz policijskih krugova.

Fritzl je smislio priču o sekti kao idealnu jer je znao da će blijedilo i općenito loše fizičko stanje Elisabeth i (njihove) djece biti sumnjivo pa je namjeravao to objasniti torturama unutar sekte.
Plan je, kažu istražitelji, smislio još prije godinu dana jer ni sam više nije mogao podnijeti stres dvostrukog života dugog 24 godine, tijekom kojeg je nebrojeno puta silovao vlastitu kćer koja je kao posljedicu stravičnog zlostavljanja rodila sedmero djece, kojima je otac ujedno i djed.

Inače, o ovom stravičnom slučaju svako malo izlaze novi detalji.
Tako je objavljeno da Fritzl već godinama nije spavao sa suprugom te da je noći provodio upravo u podrumu, tako barem tvrdi njegova šogorica Christine, sestra supruge Rosemarie.

Fritzl je, kaže ona, svojoj obitelji, tj. članovima koji su normalno živjeli u stanu, objasnio da intenzivno radi na planovima za nove strojeve te da ne želi da ga bilo tko ikada uznemirava.
- U podrum je silazio svaku večer u 21 sat. Uvijek bi rekao da ide raditi. Obično bi tamo ostajao cijelu noć, a Rosemarie mu nije smjela ni kavu odnijeti, tvrdi Christine.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...gada treba u zatvor s pederima...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
mene prije svega zanima kako ce teci dalja adaptacija djece na svjetlost, mjesec, ljude, zivot...
ali posto ce dobiti novi identitet vjerovatno ih mediji nece pratiti, sto je i bolje po njih
i
slazem se s onima koji tvrde da u cijeloj prici nesto fali, i to nesto kljucno, najbitnije

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 20:32 
Veteran
Veteran

Psiholozi, pedagozi i psihijatri naci ce nacina da se pobrinu za djecu, ali sta sa ovim cudovistem od covjeka. Kao prvo on nije normalan covjek. Normalan covjek ne moze imati takav donos prema svom djetetu.Tesko je shvatiti, da o tome niko vise nije znao??????Vrijeme ce pokazati da su za ovaj problem znali i drugi, ali zasto su cutali???????

http://www.vecernji.hr/newsroom/news/in ... 5/index.do

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 20:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
zah je napisao:
Psiholozi, pedagozi i psihijatri naci ce nacina da se pobrinu za djecu, ali sta sa ovim cudovistem od covjeka.

ja sam ipak vise zaokupljena razmisljanjem o toj djeci nego o njemu
on svakako mora u izolaciju
a ona moraju zivjeti

zah je napisao:
Kao prvo on nije normalan covjek. Normalan covjek ne moze imati takav donos prema svom djetetu.Tesko je shvatiti, da o tome niko vise nije znao??????Vrijeme ce pokazati da su za ovaj problem znali i drugi, ali zasto su cutali???????

zaista je tesko povjerovati da niko drugi o tome nista nije znao
nadam se da cemo dobiti informacije o tome

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jezivo,zaista nemam komentar za takvog monstruma,jadna ta zena sta je propatila i ta jadna djeca...kud vodi ovaj ludi svijet...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Prica je prestrasna. A neko je zaista dobro rekao, da takvi slucajevi postoje i da ne dodju pod lupu javnosti sto je najgore. Danasnji svijet nosi takve pojave da je to da ostanes bez komentara. Komentarisuci ovaj slucaj sa priajteljima, dodjosmo bogami i do slicnih prica , doduse ne ovako mizernih i degutantnih ali tipa da je muz zivio u istoj kuci sa naravno zenom i svastikom, a d a ova prva nije znala za drugu i sl.
ALi ovo sa ovom djecom i 24 god je pre prestarasno.
Zapravo bolestan um je nesto sto se moze posmatrati vijekovima a da ne skontas zapravo njihove misaone tokove i d a ne nadjes smisleno opravdanje. patologija ovog tipa je cudo.
Licno sam vidjela (na faxu, psihijatrija , vjezbe) i imala susret sa mladicem koga je otac 17 god drzao u zatocenistvu i pri tome momak neartikulisano govori, boji se svega zivog i sl. TO je nesto sto se desava u nashem gradu, okolini....detalja price se ne sjecam ali i da se sjecam nije za pisanje...ali sjecam s e ustrasenog pogleda tog momka...

Da se vratim an temu, ne vidim ralzog zasto se optuzuje advokat. PA najveci zlocinsi imaju pravo na odbranu, jer ne moze im se suditi na drugi nacin, ljudi to rade profesionalno (mada ja ne razumijem osjecaj adokata, kada brane evidentne zlocince,ali hajde de...kazeu profesija..)

Cinjenica da je dobio 15 godina je apsurdna, navodno zbog godina.Mnogo bi bilo pristojnije d a su izgovorili "dozivotna kazna zatvora" i to najstrozeg zatvora.
Mene uzasava pomisao na tu djecu. Prvo na njihovo zdravstveno stanje, genetske osnove, oboljenja kao i samu predispoziciju za dobijanje istih. Dakle 7 nevinih zivota je stvoreno i osudjeno na pacenje. Prestrasno.
Pomisao na zlostavljanu kcerku je takodje grozna, jer mislim d a za njen dusevni oporavak trebajuu decenije, ako uopste do istog ikad dodje. A da ne pricamo tek na adaptaciju djece na svijet oko njih...
Jendom rijecju, salbasno sta jedan poremeceni um moze d anapravi zeni i 7 neduznih bica, i da okupira cijelu armiju ljudi da bi im pokusali ublaziti muke i stvoriti mogucnost za imalo normanan zivot...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 00:32 
Veteran
Veteran

Ja mogu shvatiti da ljudi u mjestu nisu mogli znati tu ruznu istinu, mogu shvatiti da za to nisu nznale ni prve komsije, ali ne mogu shvatiti da za tako nesto nisu znali drugi clanovi porodice. Pa u podrumu su bia djeca, a djeca kao djeca znaju plakati, znaju biti bucna. Osim toga tesko je povjerovatoi da bas niko za toliko godina nije pokusao svratiti u podrum iz bilo kojeg razloga, ili obici oko podruma itd. Ne mogu shvatiti da je neko kupovao, donosio, a mozda i kuhao hranu u tim prostorijama, a da drugi ukucani to nisu mogli da primijete. Najvjerovatnije da ce u ovom slucaju biti vise krivaca.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 10:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Francuskinja ocu koji ju je zlostavljao rodila šestero djece
Monstruozni slučaj incesta u Austriji, koji je potresao javnost diljem svijeta, potaknuo je brojne žrtve sličnih zlostavljanja da iznesu svoje stravične priče.
Jedna od žrtava oca zlostavljača je i 45-godišnja Francuskinja Lydia Gouardo, koja je potaknuta pričom o Elisabeth Fritzl, Austrijanki koja je 24 godine bila zatočena u podrumu gdje ju je zlostavljao otac kojem je rodila sedmero djece, progovorila o svom, još dugotrajnijem zlostavljanju.
Gouardo je u razgovoru za Le Parisien ispričala kako ju je otac Raymond zlostavljao punih 28 godina te kako mu je u tom razdoblju rodila šestero djece. Njena noćna mora je počela u vrijeme dok je bila devetogodišnja djevojčica.

Njena pomajka pomagala ocu u silovanju

Otac ju je silovao i po tri puta dnevno, a njena pomajka ga je u tome podržavala. "Ona mu je ponekad i pomagala u tome", ispričala je Gouardo, dodajući kako ju je, dok je bila djevojčica, pomajka jednom uronila u kadu punu kipuće vode. Posljednji put ju je otac silovao 13. studenog 1999. godine, svega tjedan dana prije no što je preminuo.
Za razliku od Elisabeth Fritzl, Gouardo nikad nije bila zatočena. "Mislila sam da je to normalno. Bježala sam od kuće samo kad me tukao. Svaki put kad bi pobjegla, ispričala sam svoju priču, no opet su me vraćali njemu", rekla je, dodajući kako je čak i u bolnici, prilikom poroda, svaki put liječnicima rekla kako je otac njene djece i njen otac, no "nitko nije reagirao".
Gouardo još uvijek stanuje u selu Coulommes, u obiteljskoj kući koju je nekad djelila s ocem. Sa susjedima nije u dobrom odnosu, jer je ljutita zbog činjenice da joj nikad nitko nije pomogao i spasio je od očeva zlostavljanja. Gouardo je u intervjuu rekla i kako bi željela upoznati Fritzl i postati joj prijateljica, jer je u potpunosti razumije.

http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=385153

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 11:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Ovde puno toga smrdi..
Prvo, zena kao nista nije znala. Muz joj je kao rekao da ne zalazi u podrum, tacnije prijetio joj je...Svako normalan bi pomislio da tu nesto zestoko smrdi.. :angry1:
Drugo, zena je prihvaltila kcerkinu djecu, a izgleda da se ni u jednom momentu nije zapitala sta je cudno u tome sto su djeca ostavljana na pragu..Mislim, hello :roll:

A ovaj monstrum...Ja stvarno vise nemama rijeci...Planirao je osloboditi kcerku, s pricom da ju je izbavio iz sekte, nakon 24 godine, jer mu vise nije bila privlacna...
Jos slusam danas na vijestima da postoji mogucnost da je dovodio neke svoje prijatelje koji su je takodje zlostavljali...Sto znaci da je bilo vise ucesnika i krivaca...
I onda jednom takvom moronu prijeti kazna zatvora od 15 godina???? :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :fist:

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Vader je napisao:
Francuskinja ocu koji ju je zlostavljao rodila šestero djece

Očigledno ove priče svjedoče o tome koliko su ljudi postali otuđeni i bezosjećajni. Ovoj Francuskinji niko nije pomogao nakon što je govorila ljudima šta joj se dešava, a izgleda da sama nije ni bila svjesna koliko je pogrešno i monstrumsko ono što joj otac čini.
Ne vjerujem ni da sve te godine niko nije primjetio da se nešto neobično dešava u tom podrumu. Ako je tako, onda smo opet došli na isto - neka bolesna indiferentnost.

Pouka je da treba da budemo brižniji prema ljudima oko sebe i da im pomažemo kad im je pomoć potrebna. Ako ikada primjetimo nešto neobično u nečijem ponašanju, treba probati saznati o čemu se radi i javiti nadležnim institucijama ako, ne daj bože, ustanovimo neki vid zlostavljanja.
Tako možemo spriječiti da neko ovoliko pati.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Umire dijete monstruma Josefa Fritzla. Djevojci otkazuju organi!
Monstrum Josef Fritzl ostavio je svoju malaksalu kćer Elisabeth u podrumu samu čak 3 dana nakon što je rodila blizance. Ona se očajnički borila da spasi jednog od blizanaca koji je imao problema s disanjem, no nije uspjela.

Kada se Fritzl napokon pojavio, maleno je tijelo stavio u peć i spalio ga. Sada će se suočiti s optužbom za sinovo ubojstvo, a također i za zanemarivanje najstarije kćeri Kerstin koja je prakrički na umoru jer je u komi već neko vrijeme. Jutros su liječnici izvijesti da su male nade u njezin oporavak jer su joj mnogi organi otkazali.

Policija je pak objavila da je Fritzl napustio svoju kćer svaki put kada je trebala roditi neko od njihovo sedmero djece.

"Mislili smo da imamo posla s monstrumom, no taj čovjek je vrag osobno. Mislimo da taj put sišao u podrum kako bi ponovno zlostavljao trudnu Elisabeth i kada je vidio da će roditi, ostavio ju je samu. Jedino do čega mu je bilo stalo je da zadovolji svoju požudu i svoju mračnu tajnu sakrije od očiju javnosti", rekao je jedan policajac.

Fritzlov odvjetnik Rudolf Mayer objavio je i kako austrijske vlasti njegova klijenta žele zatvoriti do kraja života, iako je u toj zemlji maksimalna kazna za ubojstvo 15 godina.

"Moj klijent je priznao da je Elisabeth rodila blizance u podrumu, no on tada nije bio tamo, nego je došao tek 3 dana nakon poroda. Dijete je već bilo mrtvo. Elisabeth je rekla da je dijete imalo problema s disanjem, te da je moj klijent kriv za teško ubojstvo jer nije potražio liječničku pomoć", rekao je Mayer.

Iako je priznao da je kćer i djecu držao 24 godine u zatočeništvu, Fritzl je, nakon što su ga detektivi optužili za ubojstvo blizanca, prestao surađivati s policijom.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 23:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
RAPED OR HER KIDS STARVED

CELLAR sex slave Elisabeth Fritzl let her dad repeatedly rape her to save her children from starvation.

Deeply traumatised Elisabeth, 42, has given police a harrowing account of the 24 years she spent as a prisoner under her evil dad’s iron rule.

She said she had no choice but to consent to sex with the beast or he would have cut off her food supply.

At first, she was handcuffed to a metal pole in the darkness of the cellar under the family home which would be her home for a quarter of a century.

The sickening abuse continued long after she started giving birth to children by her father Josef Fritzl, 73.

But instead of showing any glimmer of compassion, he threatened to starve the tots too if she refused his demands for sex.

Fritzl told them the dungeon was booby-trapped and they would be gassed to death if anyone ever tried to overpower him.

She told police: “I don’t know why it was so, but my father simply chose me for himself. How did I survive? It was either let him rape me or we starved.”

Elisabeth feared Fritzl from the age of 11 when he first molested her at their home in Amstetten, Austria. The abuse continued throughout her schooldays either at house, in his car or on walks to nearby woods.

She twice ran way but was returned by police. In a heartbreaking admission, she said she was too ashamed to tell her friends what he was doing. :crybaby: :crybaby: :crybaby:

Eventually, Fritzl drugged her when she turned 18 and locked her away in the cellar, telling his wife Rosemarie, 68, that she had run off to a sect. The horrific story only came to light when one of the prisoners, Kerstin, 19, had to be taken to hospital.

Now Elisabeth and the two sons locked away with her – Stefen, 18, and Felix, five – are being cared for in a clinic.

They stunned doctors by asking for their dungeon existence back as they struggle to cope with opens spaces after years spent locked away.

So psychiatrists have used a huge container to build an imitation of their former cramped quarters.

Doctors say Elisabeth and her sons are coping well, but wanted the mock-up cellar as a quiet “home-from-home” area to retreat.

And they are meeting three more of the children Fritzl fathered – Lisa, 15, Monika, 14, and Alex, 12 – who were taken from the cellar and brought up normally in the house. A doctor said: “In the clinic, the children can shout, play and get to know their siblings from ‘outside of the cellar’. Physically, they are in quite good condition. And they love the clinic food.”

More amazing evidence into Fritzl’s horrific crimes emerged yesterday.

Police revealed the monster was plotting to release his cellar kids this summer – then tell the world that he rescued them from an evil sect.
He forced Elisabeth to write a letter home at Christmas which read: “If all goes well, I hope to be back within six months.”

Control freak Fritzl posted it to Rosemarie, who had always believed Elisabeth had vanished into the clutches of a weird cult in 1984. He planned to blame their appalling mental disorders on years in solitary confinement at the hands of the cult. But his carefully-mapped-out plan backfired Kerstin fell seriously ill.

He had to rush her to the local hospital where doctors – baffled by Kerstin’s unexplained condition – became suspicious. Elisabeth had stuffed a secret note in Kerstin’s clothing.
Part of the note read: “Wednesday, I gave her aspirin and cough medicine for the condition. Thursday, the cough worsened. Friday, the coughing gets even worse. She has been biting her lip as well as her tongue.

“Please, please help her! Kerstin is really terrified of other people, she was never in a hospital. If there are any problems please ask my father for help, he is the only person that she knows.
“Kerstin, please stay strong, until we see each other again! We will come back to you soon!”

Doctors made a TV appeal for Kerstin’s mum.

Although he tried desperately to bring forward his timetable, Fritzl was eventually caught out when police swooped and seized him and Elisabeth.

He knew the game was up and eventually confessed all.

http://www.dailystar.co.uk/posts/view/3 ... S-STARVED/

Prijetio im je da ce ih ugusiti gasom ako ga pokusaju napasti ! :whdat:

Sto vise detalja izlazi u javnost, sve vise postujem Elizabetu, njenu hrabrost i odanost djeci, njenu prisebnost kada se Kirsten razboljela. Elizabeta, Kerstin, Stefen, Lisa, Monika, Alex i Felix su u mom srcu i molitvama. Neka im Milostivi Bog podari snagu, mir koji nikada nisu imali i ljubav da ih odrzi.

p.s. Izgleda da Rosemary ( Elizabetina majka ) ipak nista nije znala. 1994 godine Zvijer je nazvala Rosemary. Imitirajuci Elizabetin glas je rekao Rosemary - da 'joj' cuva dijete koje je rodila. Rosemary je to onda prijavila Policiji. Policija nije reagovala.

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 02 Maj 2008, 23:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Par stvari mi se trebaju pojasniti...

... prvo kažu kako ju je ostavljao samu kad bi se trebala poroditi, jer ga djeca nisu zanimala niti briga za njih.. a onda odjednom on vodi Kerstin u bolnicu zbog teškog zdravstvenog stanja iako time rizikuje da ga raskrinkaju ? - zar ovo nije kontradiktorno?

dalje, jel Elizabet za 24 godine, nije mogla naći nikakav šiljat predmet da ga ubode? za 24 godine bi i mentalno retardiran smislio način da ga ubije... ja bih se poslužila zubima, noktima, nekim predmetom iz kupatila, posuđem da ga onesvijestim... mislim da bi u ovom slučaju bio prirodan refleks da ga pokušaš teško povrijediti..

:-?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pomenut je negdje električni mehanizam otvaranja vrata za koji se koristila šifra ili tako nešto. Vjerovatno je on zaključavao vrata kada bi došao kod nje pri čemu ona ne bi mogla da ih otvori ako bi ga ubila, pa bi ona i svi ostali sa njom umrli od gladi. Ne bi me začudilo da im je sa tako nečim i prijetio želeći spriječiti da tako nešto i pokušaju. Zamislite šta bi bilo da je on umro dok je vani.

Meni nije jasno kako nekome a prije svega njegovoj ženi nije bilo čudno da on redovno nosi hranu u podrum, to je morala primjetiti za 24 godine.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 00:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

XIX century je napisao:
Par stvari mi se trebaju pojasniti...

... prvo kažu kako ju je ostavljao samu kad bi se trebala poroditi, jer ga djeca nisu zanimala niti briga za njih.. a onda odjednom on vodi Kerstin u bolnicu zbog teškog zdravstvenog stanja iako time rizikuje da ga raskrinkaju ? - zar ovo nije kontradiktorno?

Zvijer je uspio u svemu ( ali SVEMU ) sto je zamislio u prethodnih cetvrt vijeka. Dakle pretjerana samouvjerenost, uz to sto mu je sve to postalo 'prezamorno' ( a ne postoji Zvijer koja jednom ne posustane i napravi gresku ) je kumovalo otkrivanju najgoreg zlocina nad zenom i djecom u istoriji ljudskog roda. Smrt je mala maca za ovo sto je Zvijer ucinila.

On je namjeravao reci kako je Elizabet ostavila Kerstin, tesko bolesnu pred vratima, a on ju je doveo u bolnicu. Zaboravio je pregledati Kerstinine dzepove. The rest is history.

Citiraj:
dalje, jel Elizabet za 24 godine, nije mogla naći nikakav šiljat predmet da ga ubode? za 24 godine bi i mentalno retardiran smislio način da ga ubije... ja bih se poslužila zubima, noktima, nekim predmetom iz kupatila, posuđem da ga onesvijestim... mislim da bi u ovom slučaju bio prirodan refleks da ga pokušaš teško povrijediti..

Vjerovatno ga je mogla ubiti, ali nije mogla nakon toga izaci iz atomskog sklonista sa debelim zidovima i bez prozora ( zatvora ). Vrata su se otvarala elektronski, samo on je znao kod.

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]