banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Megan sedan 1.6 16v
PostPoslato: 30 Apr 2008, 11:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Da li je iko imao iskustva s ovim vozilom?
Nemam bas nikakve informacije kako su se pokazali.
Od renoa jedino novi klio vozio i nije mi se svidio. Moracu otici probati i megana.
Sto se tice motora, jedino ovaj dolazi u obzir. Dizel nikako...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
vozio sam dizela. Motor je manje vise ok, ali ostatak auta me stvarno razocarao.
Vozac sjedi jako visoko, pa ako si visi od 180 nece ti biti udobno. Sjedista su tvrda, skoro kao i kod golfa, sama unutrasnjost djeluje jako siromasno. Onaj sistem sa karticom se kvari stalno (tako kazu vlasnici) ... :-?
Vozio sam ga samo nekih 300 km, ali nije me nesto odusevio.
Ocekekivao sam od renoa malo vise udobnosti.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 14:18 
Veteran
Veteran

To mi je bio problem ko klia, nekako sam se neugodno osjecao na mjestu vozaca.
Ne ocekujem ja neku posebnu udobnost za 27k, bitno mi je da se auto manje vise ne kvari. Bar nekoliko godina da nemam problema. A kad budem ganjao neku posebnu udobnost onda se zna sta se kupuje:)

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 23:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Brat vozi Megana ali nije sedan verzija. Auto je preslo 80 000 KM bez i jednog kvara... Radi se o 1.5dCi motoru...

Pod kvarom ne racunam crkavanje sijalica i redovan servis. Ako se ne varam sedan verzije kod nas dolaze iz Turske pa moze biti i do toga (iako sumnjam)

Meni se takodje nije svidjela udobnost ali navikne se covjek...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 09:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Auto nije bas udobno ali nije ni neudobno, ali unutrasnjost je definitivno razocaravajuca. Mada sve vise najnovnijih modela dolazi sa brukom tvrde i ruzne plastike.

Slaba tacka je ta kartica, odnosno njeno leziste. Ostale problemi su na nivou klase. Mogu ih kasnije dopisati ako te zanima.

To sto auto dolazi iz Turske ne znaci apsolutno nista, jer i u Francuskoj po fabrikama radi bar pola Arapa i Crnaca iz Tunisa, Alzira itd. Treba li to sta znaciti? Mislim da ne.

Btw. Iako se o tome prilicno cuti, krajem godine dolazi nova generacija Megana, pa... Znas kako, ja ga ne bih sad kupovao.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 13:04 
Veteran
Veteran

S obzirom da ce to auto zamijeniti fiestu staru preko deset godina, bilo koje auto da kupim sigurno je duplo udobnije od nje.
U opremu koju bih uzeo ne ulazi ta kartica, bar se nadam. Sta ce mi to...

U principu mi je bitna pouzdanost auta. Godisnje prelazim oko 20, eventualno 25k km pa bih volio da to auto izdrzi nekih 5 godina bez problema.. Ako ti nije problem da napises do kojih kavarova dolazi..

Sutra cu otici da probam auto pa nesto vec odluciti, samo se nadam da cu se dobro osjecati na vozacevom mjestu, sto nije bio slucaj s kliom....

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hmmm, primjetio si cinjenicu o novoj generaciji?

Slika
Evo i onih par kriticnih tacaka: volan, amortizeri, alternator i kocioni sistem u nesto manjoj mjeri.

Mnogo vise mozes procitati ovde, imas npr. opisano resavanje problema sa karticom:

http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=293223

Inace 1,6 16v je sasvim dobro odmjeren motor za tu karoseriju. Realna kombinovana potrosnja mu je oko 8,3 l/100 km.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 16:11 
Veteran
Veteran

Da, znam da ce uskoro izaci novi model, koji ce sigurno biti znatno skuplji od ovog koji nude. Sa svim sto mi treba cijena bi bila oko 26700 tj 27000 + vjerovatno se tu moze jos malo skinuti cijena. Zato i gledam reno sto svakako ne bi radio da sam odlucio za auto dati, recimo 40 hiljada...

Pricao sam s nekim od prodavaca, rekao mi je da ima isti model i da je do sad promijenio bas alternator. Sutra cu ga malo provozati pa cu znati vise, to je ipak najvazniji dio... Na novom kliju me volan nervirao, nekako mi je nesrazmjerno postajao tvrd i obrnuto...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To ''nesrazmijereno'' mozes ocekivati i kod drugih savremenih auta. Servo je ustvari elektro motor koji se gasi nakon postizanja odredjene brzine.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 17:37 
Veteran
Veteran

Znam, ali recimo na drugom autu, nemam takav osjecaj tj. nisam imao ni na jednom osim na kliu. Mozda je pogresan prvi utisak , ali tako mi se cinilo...

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 18:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pitanje je da li je kod drugih bio elektricni ili hidraulicni servo uredjaj ;)

Napisi par redaka nakon voznje, obavezno obrati paznju na broj predjenih kilometara tog primjerka. Iskljuci radio, ventilaciju, klimu, prodavca. Provozaj ga po losim putevima. Provozaj ga na tzv. auto putu. Zatim ukljuci ventilaciju na najvisi stepen, ukljuci i klimu, brisace. Isprobaj sve moguce prekidace. Retrovizori su malo neobicni, vidi da li ti odgovaraju.

Obrati paznju na 'tezinu' kvacila, jer ako ces puno voziti, nije bas nebitna stavka. Ali najbitnija stavka je da se osjetis u tom autu, da ste jedno. Inace ce ti uvijek nesto piti krv na slamcicu.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 22:02 
Veteran
Veteran

Hvala za savjete, covjek zanemari neke od tih stvari pa kasnije bude problem.
Sutra cu napisati utiske

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 01:24 
Stara kuka
Stara kuka

Ja sam bio zaludjen Fokusom i danima obletao oko nekoliko primjeraka koje sam nasao na nasim pijacama/oglasima... Ali... Kada sam sjeo i provozao ga vidio sam da to nije auto za mene...

Dakle, dok covjek ne sjedne za volan, okrene se oko sebe....

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 12:57 
Veteran
Veteran

Navozah se ja danas. Jos se nisu svi utisci sredili.
Vozio sam megan, s motorom koji ja hocu bio je jedino kratki, ali to je to. Sto se tice udobnosti, nista vise nisam ni ocekivao, pogotovo ne za te pare, taj dio mi je uredu. Sjedista dobro drze za razliku od klia. Retrovizori jesu malo cudni, ali nista strasno. Komande su mekane, kocnica preosjetljiva. Unutrasnjost...tako tako...nista posebno. Vozio sam 140 i fino se ponasalo auto, ali poslije toga ko mrtav konj. Ocekivao sam malo vise od motora, doduse vlasnik auta je bio tu pa je bilo malo nezgodno previse se zafrkavati, ali takav sam dojam stekao.
Cini mi se da je najbolji odnos ulozeno dobijeno.
Posto je pored, otisao sam pogledati i30, izgleda dobro. Oticicu u ponedeljak da ga probam.

Usput pogledao i golf... oni pod osnovnom opremom podrazumjevaju karoseriju, motor i mjenjac. I kad ti dodaju podizace stakla i radio mozes komotno otici i kupiti osnovni model mondea koji ima svu tu opremu i jos jedan metar...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Znam da je off topic, ali sta mislite o Citroenu C4? Naime, moji su se dvoumili izmedju Megana i Citroena, pa su se ipak odlucili za Citroen, trebali bi ga dobiti za jedno 7 dana. Je li bolje sto su uzeli Citroena umjesto Megana?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 15:36 
Veteran
Veteran

Meni se nije svidio. Kad sam vidio onaj volan, najezio sam se. Ne volim ja futuristicki dizajn. I cini mi se da su preskupi...

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 20:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aktuleni Megan i Golf su pri kraju zivota i uskoro im dolazi smjena.

C4 ce u ovom obliku ostati jos najmanje 4 godine. Prvo, jer Citroen ne mjenja tako brzo modele, a drugo, C4 je tek u najboljim godinama.

Ja bih izmedju istog Megana i istog C4 danas izabrao C4. Pa ako sta pomaze :)

A ispred oba bih izabrao Hyundai i30.

Ali smucek zeli limuzinu i vjerovatno ima dobar razlog za to, tako da... Nije umjesno to porediti, iz prakticnih razloga.

I da, ako ces tih 20-tak hiljada praviti po BiH, onda ti je bitnija elasticnost motora na brzinama izmedju 60 i 100 km/h.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka

smucek je napisao:
Usput pogledao i golf... oni pod osnovnom opremom podrazumjevaju karoseriju, motor i mjenjac. I kad ti dodaju podizace stakla i radio mozes komotno otici i kupiti osnovni model mondea koji ima svu tu opremu i jos jedan metar...

slazem se... Jos kad odes na auto pijacu pa se upustis u polemiku sa prodavcima golfova... nema ljepse zabave nego loziti likove...

- Dobar dan, jel' istina da ovaj motor moze preci 1 000 000 km bez otvaranja..
- U momak kako da ne... Ta mas'na je najbolje sto je co'ek ikad sastaviJo.. tu samo meces ulje i nemas da brines... evo recimo ovaj moj sto prodajem... nema servisnu knjigu ali to ti je jaro zena vozla po "auto banu" i ja t' garantujem kilometrazu...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2008, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
E hvala ti Statesmane, sad mogu biti sigurna da je odluka dobro donesena! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Maj 2008, 06:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
MonaLisa je napisao:
E hvala ti Statesmane, sad mogu biti sigurna da je odluka dobro donesena! :D

Ma Liso novo je novo pa bio Citron :D ili neko drugo nije vazno.Vazno je samo da ces ti to auto provozat za jedno godinu dana,e onda mu je rok trajanja pri kraju :lol: :lol: sala Liso :wave:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]