banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 22:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Apr 2008, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Изборни маркетинг и мазање очију народу.ДС је ово потписао само да би покупио неке гласове на изборима,проблеми тек могу да настану и то ако на изборима већину освоји СРС + коалиција ДСС-НС.У том случају они ће да чине већину у скупштини и моћи ће легитимно да повуку потпис са споразума.Баш ме занима шта ће бити када се нађемо у таквој ситуацији.Иначе моје мишљење је да Србији уопште овај споразум није ни потребан(Душан Јањић рече баш пре пар дана да је најмањи проблем тог споразума КиМ,а да ће потписивањем тог споразума Србија да претрпи страшне губитке у обласи пољопривреде(Војводина) и енергетике(а знамо да и ту Србија има страшан потенцијал)).Србији је потребно само укидање виза,а ЕУ јој није потребна.Иначе примера ради народи у ЕУ све су више непријатељки расположени према истој и реално је очекивати да истој прети распад у будућности.
Џаба сте кречили!

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 22:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Srbija ni dan danas ne iskoristava poljoprivredni potencijal, kao ni energetski.

Ukidanje viza...Hm..Kod "nas" se na ukidanje viza u prvom redu gleda kao mogucnost ZAPOSLJAVANJA na crno u EU, ovaj sporazum otvara pristup trzistu rada na podrucju EU djeci i supruznicima lica koja su legalno zaposlena u EU. Za pocetak, sasvim korektno i dovoljno.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2008, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ovo je sve samo sarena laza i inostrana podrska "proevropskim" :roll: snagama u Srbijii.I nije uopste realno da 1/3 vlade potpisuje ovakve stvari.Na kraju....ako narod izabere to sto izabere...neka bude tako.Kao sto je napisano...ovim su pljunuli u lice ljudima u Srbiji. :angry3:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 00:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Flavoure-Flave je napisao:
Ovo je sve samo sarena laza i inostrana podrska "proevropskim" :roll: snagama u Srbijii.I nije uopste realno da 1/3 vlade potpisuje ovakve stvari.Na kraju....ako narod izabere to sto izabere...neka bude tako.Kao sto je napisano...ovim su pljunuli u lice ljudima u Srbiji. :angry3:

i agree.
kad smo pretrpili ovoliko pa mozemo i to malo jer kao sto neko vec rece ta EU nece jos dugo opstati ...

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 01:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Mislim da je ovo kljucno...

Primena tek kada Savet ministara Evropske unije odluči da je Srbija ostvarila punu saradnju s Haškim tribunalom

A znate i sami kad ce oni "odluciti"!? :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 10:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
A sta ono bi sa sporazumom o CEFTA-i. Ni taj se sporazum nije odnosio na KiM. Ali tada to nikome nije smetalo. Ali posto je poznato da je Voja najnedosljedniji lik u politici Srbije ni ne cudi.
Nego, te 2/3 vlade koliko imaju glasova? 6-7%? Ako pobijede na izborima neka rade sta im je volja, a i to ce biti posebno interesantno, vjerovatno ce biti prvi i jedini koji ce da povuku/ukinu/poniste SSP. Ionako slika Srbije u svijetu nije na zavidnom nivou, i sav napredak u ocima svijeta koji je eventualno postigla ce da ode u klozetsku solju ovim samoizolacionistickim potezom. Ali, to je u skolopu najbolje tradicije radikala i njihovih satelita.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

http://www.mtsmondo.com/news/vesti/text.php?vest=95611

Dosta vishe sa shupljom pricom pristalica Njegovog Premudrog Bozanstva.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Највећи проблем Србије су страначки пијуни.То су људи који једноставно слепо слишају оно што им њихове странке потурају.Свакоме нормалном је јасно да је ово ништа до један најобичнији ветар у леђа ДС пред изборе,на крају крајева какав је то план који је одмах по потписивању блокиран до даљњег. :roll:
С друге стране ДСС-НС овде хватају исто изборне поене,неком својом причом.Тешко Србији и са једнима и са другима.Коалицији у којој се налази ЛСВ ни један нормалан гласач у Србији не би требао да да глас,а богами ни осталима.
Овај споразум Србији није ни требао,а нас ће у ЕУ да приме онда(ако се пре тога не растуре) кад потроше потенцијале Румуније,Бугарске,Чешке итд. те им та тржишта не буду више занимљива, онда на ред долазимо ми.Мада, ево чујем да чим је овај споразум потписан Србији кренуло боље... :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ovaj sporazum je tek poslednji pokusaj da se spasi ds na narednim izborima....uzgred, pored njega je potpisan i dokument koji odlaze primenu sporazuma dok na vrbi ne rodi grozdje...znaci, evropejci, mozete doope da brisete s njim...mi, seljaci znamo da se on ne trosi...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 21:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ako je vecina gradjana protiv ovog sporazuma, i potpisa, kako to DS sebi kupuje dodatne bodove?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 22:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ds pokusava da se spasi...ovog puta spasa mu nema...inace bi sve vrvelo od anketa...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 22:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...ds pokusava da se spasi...ovog puta spasa mu nema...inace bi sve vrvelo od anketa...

Zasto me ovakve izjave podsjecaju na izjave Tome Nikolice i Aleksandra Vucica pred svake izbore? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 23:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...lazes, ne podsecaju te...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 03:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Ako je vecina gradjana protiv ovog sporazuma, i potpisa, kako to DS sebi kupuje dodatne bodove?

Највећи проблем Србије су страначки пијуни.То су људи који једноставно слепо слишају оно што им њихове странке потурају.Свакоме нормалном је јасно да је ово ништа до један најобичнији ветар у леђа ДС пред изборе.

Ти ми нису уопште јасан,пошто видим да си симпатизер или члан ДС-а?
Како објашњаваш то да је у колацији са твојом странком ЛСВ,иако сам од разних ДС симпатизера и чланова чуо гора мишљења о истима него од неких радикала,док је ЛСВ био у колацији са ЛДП-ом?
И шта је то Србија добила овим споразумом ако он одмах по потписивању не важи а с обзиром на услове који су постављени неће да важи још дуго година?Значи нисмо добили ништа,изузев тога да ћемо сад до краја кампање да слушамо ДС како су они заслужни за наш улазак у Европу,иако смо ми у тој истој Европи од самог настанка Србије.
Јел се живи боље у Србији дан након потписивања споразуме,пошто сам од разних "невладних организација" блиских ДС-у чуо како ће одмах да нам буде боље чим то потпишемо.Ма 'ајте молим вас.Ово је ништа друго него изборни маркетинг и што је најгоре један јако провидан изборни маркетинг.Гади ми се кад видим ко све функционише на политичкој сцени Србије,мада боље није ни у РС.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 10:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

urbana_extravaganca je napisao:
MuskoBre je napisao:

Највећи проблем Србије су страначки пијуни.То су људи који једноставно слепо слишају оно што им њихове странке потурају.Свакоме нормалном је јасно да је ово ништа до један најобичнији ветар у леђа ДС пред изборе.

Ти ми нису уопште јасан,пошто видим да си симпатизер или члан ДС-а?
Како објашњаваш то да је у колацији са твојом странком ЛСВ,иако сам од разних ДС симпатизера и чланова чуо гора мишљења о истима него од неких радикала,док је ЛСВ био у колацији са ЛДП-ом?
И шта је то Србија добила овим споразумом ако он одмах по потписивању не важи а с обзиром на услове који су постављени неће да важи још дуго година?Значи нисмо добили ништа,изузев тога да ћемо сад до краја кампање да слушамо ДС како су они заслужни за наш улазак у Европу,иако смо ми у тој истој Европи од самог настанка Србије.
Јел се живи боље у Србији дан након потписивања споразуме,пошто сам од разних "невладних организација" блиских ДС-у чуо како ће одмах да нам буде боље чим то потпишемо.Ма 'ајте молим вас.Ово је ништа друго него изборни маркетинг и што је најгоре један јако провидан изборни маркетинг.Гади ми се кад видим ко све функционише на политичкој сцени Србије,мада боље није ни у РС.

Nemam ja nikakve veze sa DS-om. Od najblize granice sa Srbijom sam udaljen 700-800 kilometara. Na nivou svog licnog razmisljanja, da, izmedju 2 zla izabrao sam manje, za DS sam.

Sto se tice te neke koalicije DS-LSV, mislim da se takodje radi o necemu slicnom. Izmedju 2 zla, izaberi manje. Podaleko je zivot od idealnih postavki, gdje sve moze da bude onako kako ti pozelis. Posebno u politici. Ko misli da ide kroz zivot, radeci iskljucivo stvari u koje voli, i koje predstavljaju neke interne ideale, bojim se da nece daleko dogurati.

Ima nesto jako simptomaticno, i meni tesko objasnjivo.

Kad se potpisivao ugovor o slobodnoj trgovini (CEFTA), mislim u clanu 135. stajalo je (parafraziram) :"Teritorija Kosova biti ce tretirana iskljucivo u skladu sa rezolucijom 1244 UN-a"..Ovaj ugovor, potpisalo je Njegovo Premudro Bozanstvo dr. Vojislav Kostunica.

Potpuno isto, identicno, SSP tretira Kosovo kao u tom ugovoru.Bez ijedne jedine izmjene.

To nije bila izdaja Kosovo, Djelicev potpis to jeste? To nije bilo u maniru Jude Iskariotskog, ovo jeste?

Jako, jako nisko. Drugog objasnjenja nema. Ako neko ima drugacije misljenje, rado bih ga cuo.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 12:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...znaci bezze...kad tako tvrdis, kako ocekujes da ce drzave koje su priznale kosovo, postovati rez. 1244. tj. srbiju u granicama sa kosovom...tu debelo smrdi, ocu reci zuti lazu...kako ocekuju da npr. engleska, nemacka sutra glasa za ulazak srbije u eu u granicama sa kosovom kad su vec priznali kosovo kao drzavu...neko laze-tadic narod il ove drzave lazu albance...sta ti mislis...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 12:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kosovo nece biti integralni dio Srbije. Hoce u mojim ocima, vjerovatno i tvojim, ruskim, spanskim, itd..Bojim sa da niko od nas nece docekati da Njemacka, Engleska, itd, tretiraju Srbiju kao Kosovo. Koliko god se to nama svidjalo ili ne, to je tako, i nikako drugacije.

Pred Srbiju je stavljena mogucnost izbora : Bez Kosova i bez EU perspektive, ili samo bez Kosova. Shansu da ima oboje, Srbija je poodavno izgubila. To su cinjenice, a ne necije razmisljanje i tumacenje.

Ako mi drzava srusi kucu, da bi napravila autoput, i pritom mi ponudi drugu kucu, obestecenje, ili sta vec, prihvaticu. Ako ne prihvatim, one ce meni ionako srusiti kucu. Zakon jacega. Mozda ces u svojim ocima i ocima bliznjih biti veci moralista, cisceg obraza, ako kazes :"Ok, nema veze sto je kuca srusena, ne treba meni nista". Na to takodje imas pravo, Boze moj. Naravno, ovo poredjenje je samo djelomicno odgovarajuce. Drzave koje su priznale Kosove su to uradile prije ovog potpisa. Kuca je srusena, i odbijanje ili ne, Kosovo nece vratiti Srbiji. Opet zakon jacega.

Zvanicna Irska, nikad nije priznala odvajanje Sjeverne Irske, niti je EU to od nje trazila, pri pristupanju EU.

Dvije trecine Srbije u ovom trenutku razmislja kako razmislja. Takodje cinjenica, iz relativno validnog izvora. Ipak, pravi sud saznacemo sredinom maja.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...znaci po tebi, treba da prihvatimo nesto sto je nemoralno i da, pri tom, lazemo sebe i druge da to nije tako...izvini, al to kod mene i vecine srba ne moze...obraz nije goozica...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 13:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da li je moralno da jedna Njemacka, koja je u svojoj bliskoj proslosti bila noslilac najmonstruoznije ideje u istoriji covjecanstva, danas trazi od tebe i od mene da moramo imati vize, samo da bi otputovali tamo, o zaposljavanju i sl, da i ne pricam?
Bojim se da je to daleko i od nekog morala i pravde, ali je tako. I nikako drugacije.

Dalje, nema sta Srbija da prihvata priznanje Kosova od strane npr. Engleske. Ti kao pojedinac imas mogucnost da kazes, to je nemoralno, nepravedno, ja se ne slazem s time, to nije u redu. Da li ce Engleska povuci priznanje? Isto to je govorila Srbija, i u UN, i u diplomatskim notama, i sl. Da li danas imamo priznanje manje, nego prije mjesec dana?

Srbije se pita samo u slucaju sopstvenog priznanja.

Kazes obraz nije goozica. Ok, grobar i Bozanstvo pobjede, poniste ovaj Sporazum. Istog dana, Fiat odustane od projekta kojim namjerava uloziti oko 700 miliona evra. Hiljade usta postanu gladnija nego do tad. Ti, i tebi slicnima, cete im reci :" Pa mi smo to morali uraditi zbog Kosova" :-" Pa sta nam je sad s Kosovom?" -" Isto sto i u martu i aprilu" -"Znaci mi cemo biti gladni i dalje, a Kosovo nam nije vraceno?.."Hmm, pa da, zar ne vidite kako smo mudri, kao da je bitno sto nemate sta jesti, divite se nasoj mudrosti, nek vam to bude hrana"

Naravno, jednostrana povlastica EU o carinskim uredbama prema EU, istice za dve godine. Ali, kao da je to bitno. Skok cijena, inflacija, i otkaza lako se moze nadomjestiti gore navedenom pricom. Koga josh briga sta ce sutra jesti.
Svijetla buducnost, nema sta.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ako treba da seuocimo s problemima, sucimo se sto pre...inace, kraja nema...postoje i druge strane sveta, a ne samo zapad...sta fiat... zar je jedini...kako narod kaze-preko prece, a okolo blize...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 167 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]