banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 02:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Apr 2008, 07:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
XIX century je napisao:
užasno, bolesno, za ne povjerovati.. ni u filmu da se dešava ne bih mogla povjerovati.. jbt :-?

p.s. eto što više volim životinje od ljudi. Životinje ne zlostavljaju svoje mlade.

Vec danima ne mogu nista reci o ovome, mozak odbija da prihvati ovu informaciju. Zamisli kakvo je to ropstvo. Zamisli djevojku koja 19 godina nije vidjela sunce, travu, drvece, ulice, drugu djecu, skolu, itd, itd. Zamisli kako ce njoj ( ukoliko prezivi ) i njenoj braci i sestrama biti tesko nastaviti zivot.

A tek smijurija o kazni od 15-20 godina zatvora zvijeri. Ko to ima pravo da novcem postenih gradjana placa zatvorsku hranu i strazare MONSTRUMA !?! Njega bi trebalo zatvoriti na isto mjesto gdje je 24 ( jebene godine !- excuse my French ), ubijao dusu i tijelo svoje KCERI, a posjetu bi trebalo omoguciti samo najgorim zatvorskim psihopatama. Da malo i on vidi sta je uzas i strah kad se otvore vrata ! Nije vrijedan struje u elektricnoj stolici.

Njegova kci nece imati mira vjerovatno nikada, a sasvim je sigurno da za nju nema mira sve dok on dise. Sedmoro djece je nosila i rodila...sedmoro...ni sedamsto godina Pakla zvijeri ne bi bilo dovoljno.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Kćerku zatvorio da ne padne pod loš uticaj
Monstrum Jozef Fricl, koji je 24 godine zlostavljao kćerku Elizabetu u podrumu porodične kuće u austrijskom gradu Amšteten, rekao je na ispitivanju u austrijskoj policiji da ju je zatvorio da ne padne pod loš uticaj.

"Kćerku sam zatvorio u podrum da se ne bi počela drogirati. Bila je teško dijete, pa nisam želio da upadne u loše društvo", rekao je Fricl, koji je priznao da je on otac sedmoro djece koje je Elizabeta rodila.

Nakon što je policiji 1984. godine prijavio kćerkin nestanak, koja je tada imala 18. godina, Fricl je godinama obilazio policijske istražioce i raspitivao se o potrazi za nestalom Elizabetom.

Policiji je Fricl otkrio i da je troje djece, koje je živjelo s njim i njegovom suprugom Rozmeri, uzeo sebi u kuću jer su u podrumu stvarali preveliku buku.
Lisa (15), prva kćer koju je Fricl doveo da živi s njima, rođena je s teškom srčanom manom i uspješno je operisana u Lincu.
Fricl je sa Rozmari podigao još petoro druge djece, za koje nema podataka da su doživjeli sudbinu sestre Elizabete. Jedna od Fricovih kćeri Gabrijela H. živi takođe u Amštetenu, ali nije željela razgovarati s novinarima.

Iako se ne zna da li je imao pomagača, policija još vjeruje da niko od ukućana, pa ni njegova supruga, nije znao šta se događa u podrumu.
Fricl je porodici strogo zabranio da ide u podrum, pa je zanimljivo kako se niko nikada nije zapitao zašto je to tako.
Tamnica koju je Fricl imao u podrumu zapravo je bila atomsko sklonište, koje je izgradio sedamdesetih godina za vrijeme hladnog rata. Dodatno ga je "preuredio" da kroz ionako debele zidove ne prođe nijedan zvuk.

Kako je Elizabeta opisala policiji, u početku je vikala i stvarala buku misleći da će je neko čuti. Kada je shvatila da za to nema šanse, jednostavno se, kako kaže, prepustila sudbini. Policiji je sve pristala ispričati tek kada je dobila višestruka obećanja da više nikada neće morati vidjeti oca.

Elizabeta, koju je otac prvi put silovao sa 11. godina, u podrumu je živjela sa troje djece koja nikad nisu vidjela svjetlo dana, a jedno dijete joj je umrlo nekoliko dana poslije poroda.
Pretpostavlja se da su djeca gledala kako Fricl tuče, siluje i porađa Elizabetu. Zidovi i pod jedne sobe obloženi su gumom, a policija još ne zna šta se odvijalo u njoj.

Taj najteži slučaj porodičnog zlostavljanja i incesta u istoriji Austrije otkriven je u subotu kada se Elizabetina najstarija kćer razboljela i završila u bolnici, gdje su tražili majku da se javi.

Tada je u potragu uključena i policija, koja je ubrzo privela Frica, koji je priznao da je 24 godine zlostavljao kćer. Policija je nakon toga pretražila podrum u kojem su bili zatočeni Elizabeta i njeno troje djece.

Josef Fricl navodno je već imao kriminalni dosije. Navodno je bio osuđen za silovanje, a jedanput su ga uhapsili u Lincu zbog svađe. Osim toga, nadgledali su ga i u vezi s paležom.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Citiraj:
Monstrum Jozef Fricl, koji je 24 godine zlostavljao kćerku Elizabetu u podrumu porodične kuće u austrijskom gradu Amšteten, rekao je na ispitivanju u austrijskoj policiji da ju je zatvorio da ne padne pod loš uticaj.

Da ne padne pod los uticaj? :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Citiraj:
Iako se ne zna da li je imao pomagača, policija još vjeruje da niko od ukućana, pa ni njegova supruga, nije znao šta se događa u podrumu.

Citiraj:
Fricl je porodici strogo zabranio da ide u podrum, pa je zanimljivo kako se niko nikada nije zapitao zašto je to tako.

Covjece, kao da ne zive u istoj kuci pa ona 24 godine nije znala sta se u podrumu desava? :mad:
Jos ako je zabranio da se ulazi u podrudm...Pa nije on spavao kod tog podruma..Kako se kod zene nije javila znatizelja da, kad njega nema ili kada spava, ode do tog podruma? :roll:

Citiraj:
Pretpostavlja se da su djeca gledala kako Fricl tuče, siluje i porađa Elizabetu

Jebem ti morona :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:
I jos kao njemu prijeti neka kazna od 15 godina zatvora...Mislim stvarno... :fist:
Jadna djeca i ona sama kako ce joj biti da nastave svoje zivote....
Stvarno strasno...Odvratno....
Uzasno je da takvi monstrumi hodaju zemljom :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Stvarno se neki djelići i parčići ne slažu.... kako je on to porađao ženu i djeca rasla u takvim uslovima? kako ta Rozmeri nije ništa skontala za tolike godine :-? Nešto fali.. samo ne znam šta.. a kad krenu pričati o djeci koju je napravio incestom, pa o posvojenoj djeci iz prvog braka, pa o djeci s njegovom prvom i drugom ženom - e tu se već toliko zapetlja, da izgubim svaki trag.. :confused4: :angry3:

a pazi monstruma, kad izlazi i priznaje šta je sve radio - kad je star i onemoćao da dalje zlostavlja? Kako se ranije nije savjest probudila? :o :-? :x

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kako se ranije nije savjest probudila?

Mislim da takva osoba nema savjest ni trunku kajanja za svoje postupke :angry4:
Kada je starkelja bio stisnut i nije imao izlaza iz situacije, morao je priznati... :fist:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Nije se njemu najednom probudila svijest, otisao i prijavio se na muriju. Jednostavno su ga provalili. Siguran sam da on i dan danas misli kako nije uradio nista pogresno, da je to sve normalno. A to sa zenom, zesce smrdi.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
MisS_DeviL je napisao:
Citiraj:
Kako se ranije nije savjest probudila?

Mislim da takva osoba nema savjest ni trunku kajanja za svoje postupke :angry4:
Kada je starkelja bio stisnut i nije imao izlaza iz situacije, morao je priznati... :fist:

ma mislila sam kako nije negirao, već je sve fino objelodanio.

p.s. ako je mislio da ne radi ništa pogrešno, zašto je onda cijelu priču smjestio u izolovano, neprobojno atomsko sklonište? Oni koji smatraju da ne rade pogrešno zlostavljaju na javnim mjestima...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Zato sto je ubjedjen da ga svijet ne shvata, i da svi ostali imaju krivu sliku o odnosu dobro-zlo. Pa covjek je monstrum, sto ne znaci da je glup. Sinoc sam gledao reportazu. Po zanimanju je elektricar, to je u pocetku radio, onda se prebacio na ugostiteljstvo, kupio neki restoran 70-ih godina. Kasnije se prebacio na nekretnine, kupovao, renovirao, pa izdavao. Danas posjeduje nekretnine po Austriji vrijedne cca. 2 miliona evra.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Fakat ljudima treba s vremena na vrijeme neki rat da se izživotinje!

Na ovo nemam komentar, još nemam snage da to obrađujem ni da mislim na te slike!

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
ma mislila sam kako nije negirao, već je sve fino objelodanio.

Razumjele smo se :wink:

Citiraj:
Zato sto je ubjedjen da ga svijet ne shvata, i da svi ostali imaju krivu sliku o odnosu dobro-zlo.

Sto jos vise dokazuje da je lik uzasno poremecen...Sadista odvratni :angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :fist: :fist: :fist: :fist:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Austrijsko društvo

Dopisnik Timesa u Beču piše da je slučaj 73ogodišnjeg Jozefa Fricla, koji je gotovo četvrt vijeka svoju kćerku držao zatočenu u podrumu i s njom imao sedmero djece, ponovo pokrenuo brojna pitanja o austrijskom društvu i mentalitetu naroda. Brojni austrijski listovi se pitaju kako je moguće da niko ništa nije vidio ni čuo i postavio bilo kakvo pitanje i napominju da cijela zemlja mora da se upita šta se to u njoj u suštini zbiva. Novinar Timesa na nizu primjera pokazuje da, kako kaže, austrijska idila ima i svoju mračnu stranu čvrsto povezanih krugova obavijenih velom tajnosti. Istovremeno, takav zločin je moguć u drušvu koje uvijek okreće glavu na drugu stranu kako bi izbjeglo bilo kakvu neprijatnost. A zajednica u kojoj je istinska ljudska interakcija samo privid ne može da se nazove pravom zajednicom, zaključuje Times.

Niz pitanja i dalje bez odgovora

Guardian dodaje da bi Jozef Fricl, koji je od juče u pritvoru, mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do petnaest godina zbog silovanja svoje ćerke. Tramuatizovana ćerka je pristala da policiji iznese detalje svog zatočeništva tek kada je dobila uvjeravanja da oca više nikada neće vidjeti. Austrijska policja je, pak, priznala da mora da pronađe odgovor na još čitav niz pitanja, opisujući ovaj slučaj kao komplikovanu zagonetku, čitamo u Guardianu.

O slučaju Fricl

Susjedi Jozefa Fricla u austrijskom Amstettenu su, blago rečeno, šokirani. 24 godine je, tako reći, pred njihovim očima Fricl držao svoju kćerku zatočenu u skrovištu. On ju je sa 18 godina namamio u klopku. Stavlja joj lisice u gura je u podzemno skrovište. Policiji prijavljuje njen nestanak i kaže da mu je kćerka pobjegla sa nekom sektom. Jozef Fricl je svoju kćerku prvi put silovao kada joj je bilo 11 godina. U skrovištu u podrumu držao ju je kao seksualnu robinju. Tokom narednih godina ona rađa sedmoro djece, od koje jedna beba umire odmah, nakon porođaja. Niski hodnik vodi iz podruma do skrovišta. Heinz Lenze, predsjednik opštine Amstetten kaže: "Skrovište je tako mudro napravljeno, vidite razne konzerve i predmete a iza toga su betonsko-željezna vrata, koja su elektronski osigurana i pomjeraju se po željeznoj šini. Šifru, odnosno pristup skrovištu, imao je samo optuženi."

Troje djece nikada nije vidjelo svjetlo dana

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Zatočena djeca nikada nisu izlazila iz ove kuće.Od šestoro djece koja su nastala incestom, Liza, kojoj je sada 15 godina, Monika kojoj je 14 i Aleksandar koji je napunio 12 godina rastu kod Fricla i njegove supruge Rozemari gore u kući. Jozef Fricl je stalno govorio da mu je kćark noću pred vratima ostavljala bebe i ponovo bježala u svoju sektu. Friclovi su djecu zvanično adoptirali i vodili ih u obdanište i školu. Ostalo troje djece 19-godišnju Kerstin, 18-godišnjeg Štefana i petogodišnjeg Feliksa Fricl zajedno sa njihovom majkom, koja je ujedno i njegova kćerka drži zatvorene u skrovištu. Ova djeca nikada nisu vidjela svjetlo dana. Predsjednik opštine Amstetten Heinz Lenze: "Možete li zamisliti da je optuženi sa kćerkom imao sedmoro djece i da niko nikada, a to su sada odrasli ljudi, nije ni u šta posumnjao. Optuženi je izgradio o sebi sliku doduše autoritarnog oca ali o njegovom dvostrukom životu niko ništa nije znao, čak ni njegova supruga."

24 godine niko ništa nije primjetio

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Nataša Kampuš je provela osam godina u podrumu Volfganga PrikopilaJedan susjed kaže: "O majci troje djece koja su živjela u kući nikada se nije govorilo. Mi smo znali da se nešto desilo sa majkom ali nikada nismo saznali šta." Do preokreta je došlo kada se u bolnici pojavila smrtno bolesna 19-godišnja Kerstin, koja je živjela u podrumu. Doktori su je, zbog zakazivanja bubrega, prebacili u vještačku komu. U cijelu stvar umiješala se policija i sve počinje da izlazi na vidjelo. Prvo je otkrivna najstarija i prva žrtva, 42-godišnja Elisabet Fricl, koju je otac nakratko, pustio iz skrovišta. Potpuno zapuštena i pomračena uma ona izgleda 20 godina starija nego što jeste. Policija potom hapsi Jozefa Fricla, koji otkriva šifru za ulazak u skrovište, gdje policija nailazi na mladića Štefana i dječaka Feliksa. Djeca i majka nalaze se na psihijatriji. Stanje 19-godišnje Kerstin je, kako kažu doktori, kritično ali stabilno. 73-godišnji Jozef Fricl u međuvremenu je sve priznao.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kaze advokat, da ce Tuzilastvo prvo morati dokazati da se radi o silovanjima. Boze kuda ide ovaj svijet...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma naravno... :roll: Doduse, ne znam samo kako postoji advokat koji moze braniti takvog monstruma? :angry4: :roll:
Mora se dokazati da se radilo o silovanju?
Dobro receno..Kud ide ovaj svijet? :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Njegov advokat je najpoznatiji u Austriji, i kaze da je uzeo slucaj iskljucivo jer je jako specifican, i njemu zanimljiv, sa strucne strane. Kaze da mu nije do nikakve eventualne slave, niti do para. To jeste istina, covjek je advokat broj.1, i uskoro hoce da ide u penziju. Al da ce mu uzeti 100-200 milja, oce:)

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 12:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Njegov advokat je najpoznatiji u Austriji, i kaze da je uzeo slucaj iskljucivo jer je jako specifican, i njemu zanimljiv, sa strucne strane. Kaze da mu nije do nikakve eventualne slave, niti do para. To jeste istina, covjek je advokat broj.1, i uskoro hoce da ide u penziju. Al da ce mu uzeti 100-200 milja, oce:)

Sto jest jest...

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Bolesno, al do beskraja...
Slabo pratim ovde vijesti, al kad su mi prekljuce baba i djed pricali o tome - nisam mogao vjerovati...
:angry4:
Zar postoje takvi "ljudi" koji su u stanju takvo nesto da urade, pa na kraju krajeva i da siluju rodjenu kcer :angry1: :angry4: :roll:
Pazi tog advokata - javio se da ga brani.. Ako ga vec privlaci taj slucaj, zasto onda nije stao u protivnicku stranu, na stranu monstrumove kcerke...

Ta prica za njegovu zenu koja navodno nista nije znala, i meni smrdi... al mogu misliti kakvim bolesnim stvarima i prijetnjama se posluzio taj moron da bi sprijecio da neko vidi.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Monstrum ubio djevojku koja lici na njegovu kcerku?

Prije 22. godine policija je u jezeru kraj Salzburga pronašla mrtvu Martinu Posch (17). Fritzl je na tom jezeru imao restoran i redovito dolazio...

Austrijskog sotonu Josefa Fritzla policija sumnjiči da je sudjelovao u ubojstvu djevojke koja izgledom nevjerojatno liči na njegovu zatočenu kćer. Martinu Posch (17) našli su mrtvu 1986. u jezeru Mondsee u blizini Saltzburga. Pronašla su ga dvojica vozača nakon što je nestala 10 dana ranije. Fritzl je redovito dolazio na jezero Mondsee, potvrdio je njegov prijatelj Paul Hoerer, koji tvrdi da je Fritzl prvi puta na to jezero došao 1973. godine.
Policija je čak otkrila i da je Fritzl nekada bio vlasnik jednog restorana kraj jezera, od 1973. do 1996. godine, a restoran se nalazi preko puta mjesta na kojem su tijelo 17-godišnje djevojke izvukli iz vode. Austrijska policija potvrdila je kako pokušavaju povezati Fritzla s nerazjašnjenim slučajem ubojstva M. Posch.
Istražitelji su prema stanju tijela i odjeće tada zaključili kako je djevojka vjerojatno bila seksualno zlostavljana prije smrti, a sada ih je šokirala sličnost između Martine i Elizabeth.
- Kada smo uočili taj detalj, nismo mogli vjerovati - rekao je jedan istražitelj.
Osim toga on je 60-ih godina prošlog stoljeća provalio u stan mlade žene i seksualno je zlostavljao. Zbog toga je i osuđen na nekoliko mjeseci zatvora. Dva puta ga se sumnjičilo i za palež.
Usprkos tome, posvojio je troje djece, za koju se poslije utvrdilo da su nastala u incestu njega i kćeri Elisabeth, koju je 24 godine držao zatočenom u podzemnom bunkeru ispod svoje kuće. Susjedi kažu da nisu znali za to. Poznavali su ga kao dobrog susjeda i djeda. Ipak, njegovi bivši suradnici bolje su ga znali.
- Uvijek je obavljao svoj posao, ali je uvijek bilo nešto strašno u njemu. Svi su znali da je već robijao zbog seksualnog zlostavljanja - kaže glasnogovornica Fritzlove bivše tvrtke.
Kćer Elisabeth Fritzl je držao u bunkeru 24 godine i napravio joj sedmero djece. Nekoliko je puta i ljetovao na Tajlandu. Zasad nije
poznato tko se u vrijeme sotonina odmora brinuo za zatočene u podrumu, kao ni tko mu je pomogao ugraditi teška metalna vrata u podzemni bunker.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
meni je njegova zena pravo sumnjiva
evo slika gdje je kcerka zivjela
Slika
Slika
Slika

uzassss :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stvarno za ne povjerovati...Koja gnjida odvratna :angry4: :angry4: :angry4:
Fuj :fist:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2008, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Možda je njegova žena bila toliko prestrašena od njega da bi se na svaku njegovu riječ slagala. Tipa, on joj kaže da ne smije privirit podrumu jer će je pretući (što vjerovatno ne bi bilo čudno), pa ova stvarno nije ni išla... A možda je znala... Čudno mi je da je tako olako prihvatila djecu svoje kćerke i mirno živjela s njima, a nikad se nije zapitala gdje je ona... Kako je mogla živjeti sve te godine da ne vidi svoje dijete i sa nekim lijevim saznanjem da je ova u sekti?! Ili se nenormalno bojala muža, pa nije ništa zapitkivala ili je i ona poremećena, pa mu je pomagala... Al mislim da bi i ona priznala da je umiješana...
A to za advokata sam i ja prvo pomislila... Zašto se prijavio da ga brani?! Želi da izađe il želi da vidi da može dobit nemoguć slučaj? Ako ga odbrani onda stvarno nema pravde.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 157 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]