Citiraj:
Mozda grijesim ali zar svima nije cilj da nadju srodnu dusu sa kojom ce provesti zivot. Mislim da iz jedne duge kvalitetne veze ostaje vise lijepih stvari nego iz 10 na brzaka...
Dobro, (kako sam shvatio) ti si stariji momak pa razmišljaš na drugačiji način.
Po meni, treba nekako da ide svojim tokom. Da čovjek uživa koliko može,da malo iskuša život, da ga ne udare lude god. kad se oženi i dobije djecu, da kasnije ne žali za nečim što nije učinio, a mislio je i sl. Ne kažem da se u dugim vezama i braku ne uživa, ali na drugačiji (poseban) način. Helena je dobro rekla, to bukvalno zavisi od čovjeka do čovjeka...kako mu odgovara, kako gleda na to....
manitu uci da svira je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Citiraj:
Mislim, koliko god pesimicno razmisljao, ostacu optimista (ovo se odnosi na ona gore moja razmisljanja) , jer me isfuravaju ljudi koji zbog navika ostaju zajedno; tj. ljudi koji nakon sejat godina nemaju nista vise zajednicko, a ipak ostaju zajedno.. iz (opet) navika, iz straha od promjena, zbog "renomea" u selu.... itd
Ja imam osjeca da kada mi neko kaze: "Kako mozes biti toliko dugo sa jedno mosobom?"...to kaze iz neke zavisti... Mozda grijesim ali zar svima nije cilj da nadju srodnu dusu sa kojom ce provesti zivot. Mislim da iz jedne duge kvalitetne veze ostaje vise lijepih stvari nego iz 10 na brzaka...
potpuno se slazem sa tobom waltere a napisati ovo je totalni isfur:
jer me isfuravaju ljudi koji zbog navika ostaju zajedno; tj. ljudi koji nakon sejat godina nemaju nista vise zajednicko, to je mnogo komplexniji odnos nakon dugog niza godina nego ova banalizacija razlozima koje si ti naveo...po ovom tvom proizilazi:ako 'oces da me ..bes odmah me zeni,bukvalno,toliko je banalno
Ne razumijem tvoje isčuđavanje?!
Veoma lako može doći do toga da duga veza postane navika, ima mnogo takvih primjera.!?