banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 00:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Vasa najduza veza
PostPoslato: 24 Apr 2008, 20:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2006, 15:21
Helena je napisao:
HVala bogu ima jos normalnih, razumnih i spremnih na dogovor ljudi.

Da...ima nas :D :D :D

На высокий берег на крутой.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Ili da pricam, Waltere, o zajednickim prijateljima :D 12 godina u vezi, koja je (konacno) krunisana brakom:) A da ne pricam da se poznaju od vrtica. :D Tako da...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 21:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
Ispricaj nam da tu jos ima strasti i da to sve nije samo navika...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne moze stati na ovo malo "papira"....Ali da ne prenosim tudje "strasti i osjecanja"....mozda ti Walter kaze...ipak 11 godina nije malo...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 21:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

stalle je napisao:

Ja nikad necu shvatiti zasto neki ljudi sumnjaju u tako duge veze... Zasto nebi bilo strasti? Zato sto smo dugo zajedno? Pffffffffffff...
Meni to nije jasno ali ajde. Strast je samo jedan od faktora u jednoj zreloj i uspjesnoj vezi. Mnogo toga se mora poklopiti da bi to funkcionisalo. Dzaba i 1000 megatona :lol: strasti ako drugo ne funkcionise...puće opet. Jednu zrelu vezu cini i ljubav i strast ali isto tako i razumijevanje, prastanje, kompromisi i jos mnogo, mnogo toga.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Jednu zrelu vezu cini i ljubav i strast ali isto tako i razumijevanje, prastanje, kompromisi i jos mnogo, mnogo toga.

...uzajamno postovanje ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
Jednu zrelu vezu cini i ljubav i strast ali isto tako i razumijevanje, prastanje, kompromisi i jos mnogo, mnogo toga.

...uzajamno postovanje ?

NARAVNO!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Znaci imam velike sanse da moja draga i ja ostanemo zajedno, cool, I like it :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Hertzog je napisao:
Znaci imam velike sanse da moja draga i ja ostanemo zajedno, cool, I like it :D :D :D

ne treba forum da ti to kaze hehe, moras sam u to biti siguran... :fadein:

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2008, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Hertzog je napisao:

vi ste vec ko sijamski blizanci hheehe :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 01:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Mar 2008, 02:36
stalle je napisao:

Je l' to iskustvo progovorilo iz tebe?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
odlican post @Helena :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 13:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2008, 19:59
mala.garava je napisao:
stalle je napisao:

Je l' to iskustvo progovorilo iz tebe?

Ma jok, mlad sam da bih se mogao diciti takvom vrstom iskustva; uostalom, ne bih se ni dicio :wink:
Mada, licno dolazim u doba kada se prelama ta neka linija razmisljanja; tj. kada covjek razmislja da li je sav taj haos ljubavi ustvari iskljucivo namjenjen tinerdzeskom uzrastu dok se kasnije o´ladis i trazis isljucivo mozgom s kim da prozivis zivot; ili je to stvarno vjecna vatra koja uvjek moze da bukti...
Da ne davim vise, :
Moj komentar nije bio toliko zlonamjerno zamisljen, koliko ispada kad se procita..
Mislio sam na nju licno (Helena), ne u globalu.. njoj je podpitanje i bilo namjereno, jer me cisto zanima....
Mislim, koliko god pesimicno razmisljao, ostacu optimista (ovo se odnosi na ona gore moja razmisljanja) , jer me isfuravaju ljudi koji zbog navika ostaju zajedno; tj. ljudi koji nakon sejat godina nemaju nista vise zajednicko, a ipak ostaju zajedno.. iz (opet) navika, iz straha od promjena, zbog "renomea" u selu.... itd

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 14:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:

Kad je pitanje vec meni bilo upuceno, evo da ti odgovorim: Posto sam spomenula moje dvije najbolje prijateljice i njihove brakove, mogu da ti kazem, da medju njima ne vlada navika, nego ljubav, strast, medjusobno postivanje, popustanje, razumjevanje. Ne znam kako je u ostalim dugim vezama ili brakovima...ali ova dva koja sam ja spomenula nisu temeljena na navici. Nego je njihova dugogodisnja veza (ljubav) i sve sto ide uz to, krunisana brakom/djecom. A vjeruj mi, znam o cemu pricam kad su oni u pitanju.

Nadam se da sam ti odgovorila na pitanje.

Ljudi su tako individualni, "jedinstveni". Ono sto je tebi navika, nekom drugom je nesto drugo. I ne zadovoljavaju se svi istim stvarima. I ne razmisljaju svi sa 18 ili 20tak godina isto. Nekoga zadovoljavaju svakodnevni ili vikend izlasci, a neke TV, kokice, film i dragi/draga pod dekom :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Helena je napisao:
Moja kolegica se udala sa 21. Brak joj je za pozavidjeti. Zeljeli su oboje. Naravno prvo pitanje, nakon objave da se udaje, bilo je "jesi trudna". Kao da je to osnova za udaju. Uzeli su se jer su imali preduslove (stan:)) Zivjeli 2-3 godine bez djece, onda je rodila jedno...danas je majka 2 preslatka klinca (4 god. i 20 dana). Dakle, nisu ljudi isti, neko iz ljubavi, neko iz interesa, neko iz nekih drugih razloga. Ali nema nikakve veze sa malom ili velikom sredinom. Zaista nikakve. Sta onda da kazemo za (lupam) Njemacku...gdje klinke sa 14, 15 ili 16 radjaju. Neke ostaju sa ocevima djece neke ne. Mala sredina? Ma ajde....Jezim se na predrasude.

Tako da se ne slazem sa recenicom "Kako moze?" samo zato sto ja to ne bih mogla. Nije svima "prozivjeti" isto. Nije svima "idem ja sto vise momaka promjeniti da prozivim". I sa muzem ili momkom mozes isto tako divno vrijeme imati. Naravno ako je momak iole normalan, nece praviti probleme i kad pozelis sa kolegicama da otputujes negdje. HVala bogu ima jos normalnih, razumnih i spremnih na dogovor ljudi.

Pa ne znam kome je s 21 što više promijenjenih momaka nešto... Valjda si do tad našao nešto što tražiš.... Mislim, kako kome... Ja sam našla, no svi smo različiti.
Samo što govorim da se ja ne bih sad udala jer imam hiljadu drugih stvari na pameti i brak me uopšte ne privlači, a djeca još manje. Ne znači da me muž/momak ne bi pustio, čak naprotiv. I ja sam za to da si nađeš normalnog muškarca koji odobrava odvojena putovanja i ne kači se na sve izlaske s društvom. Al nisam ni za muškarca koji "te hoće samo za sebe", odnosno, sad si moja žena, izlazićeš samo sa mnom.... Ako sam ja normalna, pored sebe želim nekog normalnog i to je sve. Nisam za udaju, jednostavno sam premlada. Što će mi još jedna obaveza zvana brak, kad i ovako živim super :D

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2004, 10:48
Helena je napisao:
Tako da se ne slazem sa recenicom "Kako moze?" samo zato sto ja to ne bih mogla. Nije svima "prozivjeti" isto. Nije svima "idem ja sto vise momaka promjeniti da prozivim". I sa muzem ili momkom mozes isto tako divno vrijeme imati. Naravno ako je momak iole normalan, nece praviti probleme i kad pozelis sa kolegicama da otputujes negdje. HVala bogu ima jos normalnih, razumnih i spremnih na dogovor ljudi.

Pametnica moja :thumbup:
Nema nista gore od predrasuda... ja sam dosad imala samo duge veze.. od 7 godina (trajanja veze) pa nadalje..

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Od 7 pa nadalje? Pa koliko si imala veza, 2 ? ;)

I to pod uslovom da ti je sad ispod 30 godina :)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EiLeen napisala si,
Citiraj:
Jeste, selo i sve to, al jebemu, ne mo'š se udat sa 20... Mislim, ništa još nije proživila... I sprči si tako s djetetom... Ne razmišljaju ljudi...

Dakle, ne mozes ti, jer ti imas planove tipa fakulteta, zaposljavanja i slicno. Ja ti samo govorim da postoje ljudi koji su to sve uradili u dvoje, a da nista nisu ni manje prozivjeli ili propustili od tebe ili mene. Svejedno da li je veza ili brak u pitanju. "ne razmisljaju ljudi" isto kao ti ili ja ili neko treci. Ja sam kao primjer navela mjenjanje partnera kao vid "prozivljavanja". Jer zaista ne vidim kakvo drugo prozivljavanje je u pitanju? Cega? Da kazes "e ja sam solo"? Studirati mozes i u braku. "Maticna knjiga vjencanih" na kraju krajeva nekom znaci mnogo, nekom nista. Svi smo mi razliciti. Opet kazem ti ne mozes, ja se nisam udala sa 20, ali ima ljudi (navela sam vec 2 i ispod treci) koji mogu i jesu ;) Sto se raspisah ovoliko: opet kazem, mrzim predrasude. Ako je tebi ili meni neshvatljivo, nezamislivo odmah ej za osudu i nemoguce?

Evo jos jedan primjer: Djevojka 79 godiste, u braku i sa trecim djetetom na putu, sprema magistarski na veterinarskom fakultetu. Tako da to "prozivljavanje" u vidu fakulteta/studiranja i slicno opet pada u vodu. Ja joj skidam kapu i svaka joj cast na tome. Razbila je predrasude i "osudjivanja" ljudi koji su govorili "od nje nikad nista nece biti". No dobro..ima takvih primjera koliko hoces.

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 15:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Koliko je takvih primjera? Koliko ih završi fakultet i magistarski s troje djece?

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2008, 16:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja se, Eileen, duboko izvinjavam svojoj gresci, pa si shvatila pogresno. Trebala sam da odvojim cirka 2-3 reda ispod pa da ne shvatis da se ta zadnja recenica ne odnosi na navedenu osobu.

Koliko hoces ima primjera koji razbijaju (tvoje ili tudje) predrasude :wink:

Dosta i mene na ovoj temi. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 214 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]