banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Peugeot 307
PostPoslato: 14 Apr 2008, 22:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Interesuju me vaša mišljenja,cijene(polovnog)307,karakteristike,komparacije sa drugim markama iste ili sl.klase.....

Vrh

Tema posta: Re: Peugeot 307
PostPoslato: 15 Apr 2008, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Avg 2001, 01:00
bjezi od toga ko golub od penzionera....kamion kamion
ako bas hoces nesto iz te klase uzmi toyotu corollu ili hondu civic

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
Po pitanju polovnih 307ica, preporuka je da izbjegneš 3-vratne dizel verzije iz uvoza. Najčešće se tu radi o nekadašnjim službenim dostavnim vozilima sa oho-ho kilometražom, kojima neko kasnije skine mrežice, doda zadnja sjedišta i pretvori ih u putnička vozila, naravno, uz žestoko vraćanje kilometraže.
Po pitanju prostranosti, teško ćeš naći bolji auto u klasi. A o kvalitetu neka govore ljubitelji Švaba i Japanaca - oni vole trošiti vrijeme na takve diskusije :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2008, 13:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Ajde gazda ako tako savetujes coveka reci nesto sto ide u prilog toj tvojoj tvrdnji.

Ne kazem ja da Honda Civic nije bolja od 307ice,ali ne mozes tako da pricas o autu koje moze rame uz rame stati sa Golfom bez da se osramoti!
Ne znam nista za 307,ali mogu ti preneti moje misljenje,pored 205,imam i u porodici 206,zadnja serija,kupljen 2006god nov (1.4 benz 75KS).Za to vreme nije bilo ama bas nikakvih kvarova izuzmemo li dva puta pucanje neke plastikice na pedali kvacila sto se u servisu zameni u roku od 10min i kosta nesto sitno.Auto kao auto je skroz OK,nema bar za sada nikakvih cvrcaka i skripanja unutrasnjih plastika,treba obratiti paznju samo na modele sa svetlijim dezenom unutrasnjosti jer je to malo teze za odrzavanje (nesto je manje otporan materijal na prljanje).Jos jedna mana (ali opet ne toliko izrazena kao npr kod VW modela) je cesto crkavanje sijalica oborenog svetla (mada jedan od razloga za to moze lezati i programiranju kompa da se automatski pale svetla sa paljenjem automobila).Trap je jako dobro resen,pozadi je torzija,znaci nema opruga tako da je i udobnost na visem nivou.Uz redovno odrzavanje (koje nije uopste narocito skupo od konkurenata) auto moze preci jako puno bez nekih vecih investicija.
Ovo sto sam napisao je moje vidjenje modela 206,dok bi 307 mogao samo biti bolji jer je i samo vozilo za klasu bolje.

E sad,moja zamerka na motor i razlog biranja benzinskog 1.4 motora je ta sto je kolega radio u jednom (da ga ne imenujem) servisu (ovlastenom) Peugeot vozila i rekao mi je da su HDI motori stvarno extra i nesto jako dobro u Peugeotovoj paleti motora,ali da nisu bas imuni na nase gorivo te da im dnevno dodje bar jedan sa problemom koje je prouzrokovalo lose gorivo (najcesce strada sama pumpa goriva).

Mislim da je OK kupovina polovne,dobro ocuvane 307ice jer se mogu naci relativno povoljno u odnosu na konkurenciju te im cena za nekoliko godina eksploatacije poprilicno ode dole,jedan od razloga za to je i to sto smo na sugavom balkanu gde ljudi samo znaju i cene ono sto ima znak VW na masci.

Eto toliko od mene,nadam se da sam ti pomogao bar malo u izboru.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 03:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hajde reci su ti nesto o toj tvrdnji... Kao prvo 307 ima torziju da bi sachuvao vishe prostora u unutrashnjosti i zato sto je jeftinije a to je tip suspenzije koja se obichno koristi na SUV vozilima u poredjenju sa npr hondom koja ima totalno nezavisnu suspenziju sto joj daje 10 puta bolju upravljivost i udobnost sto stoji i za toyotu. o motoru nemamo sta ni raspavljati 1.4 iz pezoa je najveci krsh koji sam ja ikad vozio. dovoljno je reci da je v-max 150 kmh dok kod honde i toyote to nije sluchaj. jedno vrijeme sam imao toyotu 1.4 vvti kao sluzbeno auto i ladno ide 190 ja sam se odushevio :) i po meni je ubijedljivo najbolji 1.4 motor do sada.
vozachka pozicija u 307 kqao sto sam i reko gore kao u kamionu znachi previshe je visoka i teshko je steci pravu sliku o velichini auta sto previ probleme pri parkiranju. imam osjecaj kao da vozim ogromnu kuglu :) josh? u 307 je interior sav u plastici sjedista ravna ne drze uopshe znachi ispadas u krivinama. ozvuchenje je zesche sranje. rekao si HDI :) hondin D4D i Hondin CDTi su jedno 5 godina ispred HDIa:) po performansama iz iste kubikaze :) ah ne mogu vishe
ako provozas 307 pa corrolu shvatices sto kazeu za corollu da je best build car in the world :)

na kraju krajeva to je moje vidjenje i ne pametujem nikome pricham iz svog iskustva. 2 godine sam radio za glavnog dilera SAAB-a u Dublinu koji je u isto vrijeme i ovlasteni serviser za Porsche znachi provozao sma sve i svashta. vishe ne radim tamo :roll: dobio sam novog 911 turbo da odvezem do glavnog dealera da ugrade recaro sjedishte za bebu :confused1: i naravno nisam se vratio citav dan...so much fun :) :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 12:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
imam i u porodici 206,zadnja serija,kupljen 2006god nov (1.4 benz 75KS).Za to vreme nije bilo ama bas nikakvih kvarova izuzmemo li dva puta pucanje neke plastikice na pedali kvacila sto se u servisu zameni u roku od 10min i kosta nesto sitno.

Auto 2006.god. reci mi zar bi trebalo biti nekih kvarova? Pa to je novo, kakvih bi tu većih kvarova i moglo biti...Auto staro dvije godine, pa naopako bi bilo da ima kvarova...

Citiraj:
jedno vrijeme sam imao toyotu 1.4 vvti kao sluzbeno auto i ladno ide 190 ja sam se odushevio i po meni je ubijedljivo najbolji 1.4 motor do sada.

E ako ide 190 onda mora da je dobar.... :roll: posjeti me kakve to veze ima sa kvalitetom,izdržljivosti i dugotrajnosti motora???

Citiraj:
vozachka pozicija u 307 kqao sto sam i reko gore kao u kamionu znachi previshe je visoka i teshko je steci pravu sliku o velichini auta sto previ probleme pri parkiranju. imam osjecaj kao da vozim ogromnu kuglu josh? u 307 je interior sav u plastici sjedista ravna ne drze uopshe znachi ispadas u krivinama. ozvuchenje je zesche sranje.

Ovo je kao neka "ocjena" auta?? Ozvučenje, sjedišta, nepreglednost i to je to, auto je krš?

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 13:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
@gazda onda si taj svoj komentar trebao i napisati,a ne staviti samo to bezi od toga to je sr.nje?!Pa nek neko iz te recenice zakljuci koje su tacno mane doticnog automobila.Ja mislim da je to jako tesko.
Druga stvar,osvrnucu se na tvoj post,konkretno na spomenutu visinu pozicije vozaca.Deluje mi nelogicno to sto kazes da se sedi visoko pa da je samim tim auto nepregledan!?Ne kontam.
Druga stvar,i 206RC (koji je vrh ponude sto se sportskog paketa tice) pozadi ima istu tu torziju (kad kazem istu mislim na bukvalno identicnu),tako da mislim da su te price o neupravljivom automobilu ipak malo subjektivne.Npr. nova Honda Civic,pa i Type R model na sebi ima torziju.

@Anakin danas je cest slucaj da se vrate u servise automobili za koje je ustanovljeno da imaju neku "gresku".Takodje i kod automobila koji su prelazili do nekih 30k km,zna se desiti da sa vremena na vreme ne rade neke komande (klima,podizaci,retrovisori,daljinsko zakljucavanje,komp ode u safe mod....).Kod mene na svu srecu jos uvek nije doslo do slicnih stvari.Ovde ne branim Peugeot,npr. na 607ici je elektronika ocaj teski,ako negde naletim na link sa videom,okacicu,ali nisam jos cuo da se neko narocito zali na drugi model osim 607ice konkretno sto se tog problema tice.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 14:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ajoj vas .. al' to je Gazda .. pa njemu je sve ispod 200KS usisivac :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@ankin pa naravno da je bolja mashina... prvo shto ima VVT samim tim lakshe dishe, voli obrtaje, ima vishe torque,manje troshi jednom rijechju moderniji motor ... ali kod nas vlada zakon da su japanci loshi dok se citav svijet kune u njih al neka mi smo uvijek najpametniji :) a to sto sam napisao ozvuchenje, vozachka pozicija i ostalo ma buraz ako nisi probao oba auta nemamo se sta raspravljati probaj i samo ce ti se kasti :) jednostavno se ta dva auta ne mogu porediti po kvaliteti :)

@ zex da znam da novi FD ima torziju ali zato je izgubio na upravljivosti i preciznosti EP stariji model ima bolju upravljivost ... testirano i dokazano :)

@vanja :D imam nesto na brodu iz japana trenutno plovi ka irskoj :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Samo cu ubaciti da je u prosjeku P206 kvalitetnije auto od P307. Odnosno na 100 jedinica ima manje kvarova od P307.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
OT :

1) Sta ? :D Sta bi sa starom makinom (ono 180SX bi jel' tako?)
2) 997 Turbo ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

180sx je prodan :) dolazi RB 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
sta ti je RB? :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Subaru Impreza RB 320 SPECIAL EDITION ----- ako ne grijesim

Slika

ajd poslije irske posalji brod do portsmoutha. :D

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
u jbt jest ovaj opasno izgleda...

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 09:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Gazda je napisao:
180sx je prodan :) dolazi RB 8)

RB25DET ili RB26DETT

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 10:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakve veze ima Subaru sa Peugeot 307? :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 10:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
The_new_Statesman je napisao:
Kakve veze ima Subaru sa Peugeot 307? :evil3:

pa objasnjavamo covjeku da je bolje da kupi subaru nego 307 :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2008, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo bas da vidim sta ce da bude :D

Vrh

PostPoslato: 21 Apr 2008, 08:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Gazda je napisao:
...o motoru nemamo sta ni raspavljati 1.4 iz pezoa je najveci krsh koji sam ja ikad vozio. dovoljno je reci da je v-max 150 kmh dok kod honde i toyote to nije sluchaj....

Zašto za poređenje i iznošenje generalnih zaključaka uzimaš ubjedljivo najslabiji motor koji se ugrađuje u P307?
Pored svih varijanti 1.6 i 2.0 benzinaca, nekoliko HDI varijanti, ti baš zapeo za nejaki 1.4 (vjerovatno ovaj od 75 ks iz 206-ice) koji je normalno preslab za težinu 307-mice...

Evo šta se sve stavlja ispod haube 307:
* 1.4 L (1360 cc) ET3 I4, 75 PS (74 hp)
* 1.4 L (1360 cc) ET3 I4, 90 PS (89 hp/66 kW) and 100 ft·lbf (136 N·m)
* 1.6 L (1587 cc) TU5 I4, 110 PS (108 hp/81 kW) and 110 ft·lbf (149 N·m)
* 1.6 L (1560 cc) DV6 HDi diesel I4, 90–110 PS (89–108 hp/66–81 kW) and 161–177 ft·lbf (218–240 N·m)
* 2.0 L (1997 cc) EW10 16-valve I4, 140 PS (138 hp/103 kW) and 110 ft·lbf (149 N·m)
* 2.0 L (1997 cc) DW10 HDi diesel I4, 136 PS (134 hp/100 kW) and 240 ft·lbf (325 N·m)
* 2.0 L (1997 cc) EW10 16-valve I4, 140 PS (138 hp/103 kW) and 148 ft·lbf (201 N·m)
* 2.0 L (1997 cc) EW10 16-valve I4, 177 PS (174 hp/130 kW) and 149 ft·lbf (202 N·m)

Poslednji put menjao Metheny dana 21 Apr 2008, 11:20, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]