VW Passat Trendline, 105 konja, dizel, star 30 mjeseci, cirka 70.000 predjenih km. E da, crni, ako koga zanima.
Ne, nisam ga kupio, vec su samo napisati par rijeci o istom.
Prilazeci autu imate utisak da je potpuno nov, jednostavno, nigdje nijedne jedine packe. Sve stoji savrseno kao kada je montirano u fabrici. Zahvaljujuci veoma ozbiljnim dizajnerskim crtama, pozamasnoj velicini ali i svime gore navedenim Passat odaje utisak mnogo skuplje limuzine.
Gledajuci eksterijer, Passat bi bez ikakvih problema mogao nositi znacku Audija. Jer je stvarno perfekcija.
Da ne odmah krenuli kabinu, prvo cemo pogledati kakva je situacija ispod haube. Kao sto sam rekao, tu se vrti 105 konja jak turbo dizel. Da, stara tehnologija. Ali sa vrlo dobro poznatim prednostima i manama. Tako i kod ovog primjerka u predjelu turbo punjaca curi ulje. Termin kod auto mehanicara je dogovoren i vrlo brzo cemo znati o cemu se tacno radi. To je jedina tehnicka mana u dosadasnjoj eksplataciji.
Ok, idemo unutra, ali ja opet imam jednu gadnu naviku, a to je da uvijek prvo volim pogledati kako stoje stvari sa zadnje klupe. Ne znam zasto, ali tek iz te pozicije dobijem neki utisak o automobilu, sve ostalo je samo odbrana tog prvog utiska. Dakle, zadnja klupa...
Vrata se otvaraju lako, mada brave nekako ''jeftino'' sklecaju ali ok. Za mene visokog 190 cm ulazak i smjestanje na sjediste nije nikakav problem, prostora za stopala i koljena ima dovoljno, sjedi se prilicno udobno i cak zadnje sjediste mi cini prilicno udobno i mekano. Mekse nego u prvoj seriji Mazdi6. Dakle, tu je VW malo omekasao, ali pazite, to je subjektivna procjena.
Tekstil sjedista je sasvim u redu, ali materijali na vratima, na krovu su pravo razocarenje, kao i ukupni izgled plastike. Kad smo vec kod plastike, mnogi plasticni dijelovi se ne uklapaju onako kao sto bi covjek ocekivao od samo dvije i po godine starog Passata. Prosto nevjerovatno, osjecaj kao u Ladi. Pogled na komandnu tablu donosi jos vece razocarenje, kontrolna tabla je ogromna, ali zahvaljujuci skromnoj opremi djeluje jako prazno. Upotrebljeni materijali su ok, ali se meni ne svidjaju. ''Otisci'' prstiju na svakom dugmetu su neizbjezna stvar. Opet problemi sa spojevima, mada mnogo manje uocljiviji nego u zadnjem djelu.
Prelazim na vozacevo sjediste, ok je, tvrdo ali drzi tijelo. Ergonomija je super. Preglednost je u redu cak i za tako gabaritan auto.
...
|