banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 00:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2008, 18:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Okt 2007, 20:41
Znali neko gdje se moze kupit dobrih video skola za Bass, gitaru uopste i bubnjeve. Dali to ima negdje uopste kod nas?

Kako oni pocetnicki tako i napredni...

Ako nema za kupiti imali bar negdje da se skne na internetu, ako zna neko neki dobar sajt.. 8) :roll:

Ja pokusa nesto pronac ali mi bas i neide .. ili skinem nesto od 150MB a ono trazi sifru..
Najradije bi kupio ako ima neko za prodat gotov materijal , konkretno za bass gitaru

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
e-mule torrent i tako to

samo stavi da ti trazi documents i nesto kao bass method...

ima dosta za naci

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Prije nego što kupiš bilo šta, nađi dobrog instruktora i radi s njim bar nekoliko mjeseci. Ako si već prošao tu fazu, ondak potraži npr. "Hal Leonard bass/guitar method". Ima na Amazonu, a vjerovatno i negdje da se skine preko torenta.

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
draganblazo je napisao:
Znali neko gdje se moze kupit dobrih video skola za Bass, gitaru uopste i bubnjeve. Dali to ima negdje uopste kod nas?

Kako oni pocetnicki tako i napredni...

Ako nema za kupiti imali bar negdje da se skne na internetu, ako zna neko neki dobar sajt.. 8) :roll:

Ja pokusa nesto pronac ali mi bas i neide .. ili skinem nesto od 150MB a ono trazi sifru..
Najradije bi kupio ako ima neko za prodat gotov materijal , konkretno za bass gitaru

Za pocetak skidaj one kratke tipove sa you tube .. ima tamo svega i svacegakorisnog ...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2008, 22:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ima u Tropiku da se kupi interaktivnih kurseva za bas, klavir i čini mi se gitaru. Ja kupio za bas, ali nisam uspio da instaliram :D

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 18:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

pih steta ... mozda bi ja to uzeo al ako nemes instalirat onda radije nebi :D

ovi kratki sa youtuba su previse kratki i nemos to povezat sve.. treba mi nesto u kontinuitetu od lakseg ka tezem sa sirim objasnjenjima i sl 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 16:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Nadjoh ovaj torrent trazeci nesto deseto pa reko` da podijelim:

http://search.utorrent.com/search.php?q ... 3fq%3d&u=1

ovo pod 36 guitar bass books

Nije sve za bass ali nema veze.

Mante se tih budalastina iz Tropika.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 18:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bass jaco pastorius - Bass lesson sopapita.mpg .0 download

http://rapidshare.com/files/.../_bass__jaco_pastorius_-_bass_lesson____sopapita.mpg.0 Search tags: Bass Jaco Pastorius Bass

103.8M
8) :D
vise razgovor nego vjezbe al eto nije lose

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Ako misliš tako naučiti svirati instrument bojim se da samo gubiš vrijeme!
Ti klipovi su meni uglavnom zabavno-promotivnog karaktera, dok je edukativna uloga malo "problematična"...
Naime, sva ta literatura i video škole podrazumijevaju odgovarajući nivo predznanja. U suprotnom uludo trošiš vrijeme; i što je najgore, na dobrom si putu da neke stvari naučiš pogrešno, a onda dolaziš u situaciju da ti trebaju mjeseci i godine da pogrešno naučene stvari ispraviš!

Nažalost, dobar dio "muzičara" nikada ne nauči da drži svoj instrument kako treba, a kamoli šta drugo!
(pogledaj samo lokalne bubnjare - naći ćeš nebrojeno mnogo varijacija držanja palica od kojih se možda 5% može svrstati pod ispravno; o mlaćenju činela da ne govorimo...)

Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 10:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
Tiki the Boyler je napisao:
Nažalost, dobar dio "muzičara" nikada ne nauči da drži svoj instrument kako treba, a kamoli šta drugo!
(pogledaj samo lokalne bubnjare - naći ćeš nebrojeno mnogo varijacija držanja palica od kojih se možda 5% može svrstati pod ispravno; o mlaćenju činela da ne govorimo...)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: znaci....nahebo si :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Tiki the Boyler je napisao:

Jest da je to pogresno ali je neminovno.....svi prvo zele da izgledaju dobro pa tek onda da sviraju dobro....jako mali broj ljudi pocinje da svira bas tako sto ga prvo stavi u zube....prvo se to stavi na koljena kao Chris Novoselic (meni licno nije jasno kako je on uopste svirao taj bas a imao je i nekih komplikovanih dionica)....pa onda to malo podignes kao Fieldy iz Korna iz prostog razloga sto treba ponekad nesto i odsvirat na tom instrumentu.....pa onda kad treba jos nesto komplikovanije svirat podignes jos malo pa stavis na stomak kao sto i vecina gitarista drzi gitare....pa na kraju kad bas oces da prasis fino to dignes do zuba.....

Al evo npr kad pogledas sve te svjetske face.....malo ko od njih pravilno drzi i svira svoj instrument a opet vladaju sa njim da im se ne moze nista prigovorit....od ovih sto ih ja slusam osim Novoselica i Fieldya jos imaju Amet iz Pearl Jam-a, Commerford iz RATM-a, Alex Katunich (ex-Incubus), onaj frajko iz Deftones-a, Chancellor iz Tool-a itd.....kad pogledas kako i na koji nacin drze gitaru i sviraju ponekad se zacudim kako uspiju izvest sve to sto izvode (pogotovo Novoselic, ono je bas nakaradno sviranje....)....pravo se ponekad zapitas sta tu ne valja.....

@Tiki
Onaj fazon sa drzanjem desne ruke stvarno daje rezultate....stvarno je puno lakse dohvatit 1. i 2. zicu....i automatski se dobije na brzini.....

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2008, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 11:08
Da... pogledaš Flea na koncertu i pitaš se iz koliko tijela je on sastavljen! Hmmm...
Niko nije rekao da se i tako ne može svašta nešto odsvirati (naročito likovi koji samo to rade u životu), ali mi nije jasno zašto sebi komplikovati život ako ti to nije nužno potrebno!
I druga stvar... svi oni mahom sjede mirni ko bubice kada to snimaju u studiju (ili to neko radi umjesto njih), a onda uvježbavaju malo modifikovane i uproštene dionice za live!

Freak_on_a_leasH je napisao:
@Tiki
Onaj fazon sa drzanjem desne ruke stvarno daje rezultate....stvarno je puno lakse dohvatit 1. i 2. zicu....i automatski se dobije na brzini.....

Nema tu fazona... samo logike... :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2008, 08:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

dobro to je sad stvar rezije :D :roll: 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]