KC Banjaluka dobio još jednog donatora
„Team system“ uručio klime
Autor: Boris Lakić | 24.04.2008 - 06:55
BANJALUKA - Našu akciju „Klima za svako porodilište u RS“ podržale su i sportske kladionice „Team system“. Direktor Tihomir Joldžić juče je porodilištu banjalučkog Kliničkog centra poklonio dva klima-uređaja i tim humanim delom doprineo da uslovi u porodilištu budu još bolji.
Ovo je druga donacija za banjalučko porodilište tako da su u okviru naše akcije do sada obezbeđene četiri klime, od devet koliko je Kliničkom centru potrebno.
Direktor „Team systema“ Tihomir Joldžić kaže da je nedavno dobio dvoje dece i da je tada imao priliku da se uveri u kakvim uslovima radi porodilište. Nakon toga uopšte se nije dvoumio da se uključi u našu akciju.
- Akcija je sjajna. Trebalo bi da je podrže i mnoge druge stabilnije i jače firme koje imaju mogućnost da pomognu. Pozivam ih da i oni doniraju klime za porodilišta jer je to humano - naglašava Tihomir. On dodaje da je odlučio da se uključi u akciju čim je u našim novinama pročitao o nastojanjima da do leta klima-uređajima opremimo sva porodilišta u RS.
Rukovodstvo KC Banjaluka Tihomiru se zahvalilo na donaciji, a direktor za nemedicinske poslove Dragan Dubravac kaže da mu je žao što se na ovakav način podmiruju potrebe porodilišta.
- Žao mi je što mi nemamo novca da obezbedimo klime. Njihov broj u bolnici se povećava, ali većina je donirana jer mi ne možemo sami da ih kupimo - ističe Dubravac.
On naglašava da je porodilište najbitniji deo bolnice i da tu borave najosetljiviji pacijenti pa bi o tome svi trebalo da vode računa.
- Možemo samo da se zahvalimo svim ljudima dobre volje koji su se odazvali akciji „EuroBlica“ i smatram da bi trebalo da se uključi što više ljudi jer u RS ima dosta porodilišta, a ovo je jedinstvena prilika da im pomognemo - naglašava Dubrovac.
KC Banjaluka zadovoljan akcijom „EuroBlica“
Portparol KC Banjaluka Tamara Radlović pohvalila je odličnu saradnju sa našom redakcijom kada su u pitanju humanitarne akcije. „Ovo nije prva akcija koju ste organizovali, a i priča oko rekonstrukcije psihijatrije započela je upravo u ‘EuroBlicu’. Klimatizacija porodilišta je takođe bitna, a posebno što se ne odnosi samo na KC Banjaluka jer mi takvu akciju sami ne bismo mogli sprovesti“, kaže Radlović.
http://www.blic.co.yu/repsrpska.php?id=39227