urbana_extravaganca je napisao:
Једном је на БН ТВ пре неких 2-3 месеца био неки политички магазин.Један део тог магазина је био посвећен муслиманској и српској деци у РС односно ФБиХ.
То је била као некаква анкета.Српска деца повратници у Тузлу и муслиманска деца повратници негде у околини Зворника.Деца су била узраста 6-9 година по мом мишљењу.
У Тусли спрска деца не могу да уче ћирилицу тако да је у том разреду само једно дете знало ћирилицу,али из разговора са њима дало се закључити да се ок образују.Знају да живи у држави која се зове БиХ са два ентитета итд.Деци у Зворнику су постављана иста питања а знате како су они одговорали.На питање новинара где је Бања Лука деца су одговарала у Србији.Ко вам је то рекао? Бабо и нана.
Ово је један најобичнији пример зашто ова држава неће моћи никада да функционише и као што неко рече подела је најбоље решење.Муслиманске странке и лидери све више губе компас и то треба максимално искористити.
Draga moja urbana (miauu)
osobe kao sto si ti nikako da shvate da rijesenje nije podjela.. to sto si navela je obicni primitivizam i postoji na sve tri strane.. kad priznas sebi da nam drzavom odlucuju primitivci tipa Mujo i Haso iliti Zmaj od Sipova itd. onda ces mozda i skontati neke stvari..
Iskreni sam protivnik podjele u tom smislu. Odrasla sam sa Aleksandrom, Zoranom, Pedjom, Draganom, Lejlom, Jasminom, Loranom, Dubravkom i Vjekoslavom.. Bili su mi istinski prijatelji.. Nekih od njih nema.. Nema zbog te glupe price o podjeli, zbog primitivaca, zbog politike i politicara .. propagande i pohlepnosti .... par ljudi su citavu zemlju pretvorili u jedno veliko lutkarsko pozoriste ... oni povuku koncic, a mi podignemo nogu ... to jest .. u nasem slucaju ne nogu nego pusku ....a i po koji prst

Urbana djevojko, misli na svoju djecu. Misli na djecu mjesanih brakova.. Gdje cemo sa njima? Sta cemo sa njima? Ako ih nece Srbi ubiti, mozda ih ubiju Hrvati ili Bosnjaci.. i tako u nedogled.. Mislis da ce biti bolje ako se podjelimo? Po kom pitanju?
nauci postovati ljude kao individue, a ne po imenu.. Sjeti se da smo ZIVJELI 50 godina zajedno. Ne znam koje si godiste, ali sjeti se svojih prijatelja prije rata.. Ne vjerujem da si ikad bila izolovana samo zato sto im tvoje ime ne pase.. Prst na celo i.. dobro dosla u 21. vijek