banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 05:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2008, 22:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kad se taman pakne smire onda ce vrata pocet skripati. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 23:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Meni skripe od kako imam auto, vazno je da to dobro koci, a sto skripi manje vise. Doduse kad operem auto tj. saperem onu prljavstinu sa prednjih tockova onda ne skripe neko vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2008, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
mislim da je to do nekvalitetne legure orgin.plocica,previse lako se izdvaja neki metal ili bakar?prilikom kocenja i postizanja visokih temp.a zatim kad se ohlade ti opiljci se stvrdnu na povrsini pa dok su veci il ne otpadnu skripe vise a onda opet jovo nanovo

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 11:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 17:04
Treba znati zasto plocice skripe,postoje dva najcesca razloga a to je ili greska u komponenti (cest slucaj kod zamenskih ZNJ marki plocica),ili je u pitanju pregrevanje pakni (npr ako se spustate niz neku nizbrdicu duuuugo i koristite samo kocnicu,odnosno ne kocite motorom).

U prvom slucaju lek je jedino zamena plocica kvalitetnijim (necete pogresiti uzmete li npr. Lucas ili ATE),a u drugom slucaju,pa nista,nastavite kociti i dalje dok se ne potrosi taj "spaljeni" deo.Takve plocice su samim tim nesto tvrdje,ali u principu ne bi trebalo da bude nekih velikih odstupanja u odnosu na "nespaljene" (naravno kad se ohlade).

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-
-zatamni-auto zatamnjivanje automobila-

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 11:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
može li se desiti da je škripanje do diskova?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 13:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Iskreno da kazem, meni su pakne skripale na x novih auta. Skripe pa prestanu... Jest da pije krv na slamcicu, ali mislim da se ne bi trebao puno zamarati oko toga.

Jedino provjeri da su bas sve zamjenjene, ko zna u kakvom je stanju bio mladjahni mehanicar koji je radio servis (mamuran, previse zaljubljen...) pa je moguce da je nesto i zaboravio. Desava se, vjerujte mi.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 13:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja jos nisam cuo da je to razlog.Ako diskovi nisu ravno,osetices na kocenju kako auto trza/vuce u stranu,papucica "glumi" ABS.Lek za to je ili tokarenje diskova (ako postoji mogucnost za to) ili kupovina novih.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ljek za skripu kocnica je------pojacaj muziku i miran si ha ja :D ili jesi ili nisi lav :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 15:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E da, one lajsne sa imitacijom drveta meni isto djeluju mnogo jeftino, ali isto tako i sve to prefarbano u sivo. Imam u autu fabricki par detalja u toj sivoj, kao alu-look i znas sta, jako me iritira. Ako vec nije pravi alu, onda bolje da nije nista.

Nego, zenin buraz je te lajsne u svom autu lakirao u crnu visokog sjaja. I djeluje sasvim pristojno. Jos se moram raspitati oko postupka ako si zainteresovan, a mozda i zex zna vise. On je ionako u tim vodama 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa naravno da znam. 8) :lol:
ono osnovno je da te lajsne skines iz kokpita,tj. odvojis od instrument table.

Tada kupis smirgl papir (onaj vodobrusni),ne trebas preterivati sa granulacijom,sve to presmirglas,ne moras skroz skinuti boju,ali bitno je da bude poprilicno glatko,ali i matirano,da nema sjaja,jer bi se kasnije tu boja ljustila.
Kada to uradis,bilo bi dobro,mada i ne mora,radio sam nekoliko puta i tako i nije bilo nikakve razlike,to sve preci spric-kitom.Tako da njega izostavim u zadnje vreme uvek te umesto njega koristim plastic-primer (to je veoma vazno,jer on sluzi kao neka vrsta temeljne za plastiku).Kada se to sve dobro osusi krenes sa lakiranjem (kompresor ili boja u spreju,ako je manja povrsina kao sto je slucaj sa lajsnama,apsolutno nebitno),polako,prvo dva sloja prasinom,pa posle toga jedan malo "deblji" sloj,ali paziti da ne ostanu oni "curci".
Kad se sve osusi,ako nije sprej bio dvokomponetni,preci sa dva-tri sloja bezbojnog,a ako je bio dvokomponetni,moze se odmah nakon susenja postaviti u auto.

Ja mislim da je dovoljno,ako nesto nije jasno neka pita...

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam ni sumnjao :)

Elem, kao sto rekoh, mani se sive boje lajsni a i plava (iako ti je auto te boje) djeluje bas pijacarski. Crna visokog sjaja bi, uz taj nivo opreme koji imas unutra, savrseno legla. Samo da ti kazem da tu boju potenciraju u novim Audi A4 na nekim dijelovima kontrolne table.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To ti je posao od cirka 30KM,ako se iole sam razumes u te stvari.

Znaci dvokomponetni lak po zelji (miksa se boja po katalogu i dobije u spreju od 400ml ako se ne varam) kosta 15KM,plastic primer je oko 8KM,za ostatak kupis smirgl papira i Coctu i polako.
Ono sto je najvaznije je da ne zuris te da imas dobru volju da ti se da sve to skinuti sa table.

Edit: skoro sam kolegi na Audiu A4 farbao pepeljaru,onu plastiku oko CD-a,rukohvate,plastiku oko prekidaca za prozore...
...da ne duzim,napatio sam se kao budala dok nisam skinuo onu odvratnu VW/Audi gumiranu boju,ali je zato rezultat bio i vise nego zadovoljavajuci ;)

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 17:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A fakat dobro kazes, ta ''gumirana'' boja me tjera na povrcanje kad god je vidim. Prije par dana se vozim Passatom starim godinu dana, ma ona dugmad, oni otisci, ma fuj, utisak kao u Golfu kecu. Ne znam sta im to treba?

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ma ne pipam ja nista vise osim osnovnog odrzavanja... Nemam vremena da se naspavam a kamoli da tamo nesto smirglam,... :)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

covek pitao,ja odgovorio,a napomenuo sam vec da je pre svega potrebno imati dobru volju :P

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2008, 22:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 16 Feb 2008, 17:16
Za ovo sto se tice pakni , cuo sam da ima neki sprej kojim se prespricaju pakne i onda valjda vise ne skripe, opet kazem da sam samo cuo za to a nisam probavao

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 22:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Danas skidao tockove i skenirao pakne... jedva da su se pocele trositi ali ubise koliko skripe... izgleda da ce ciko morati u Zg pa fino original i miran san... Koji smradovi...

Inace Xsara je bombona od auta. U odnosu na "Golfa the smrdljivog" ili Focusa... puno vise auta za manje novca...

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
"Golfa the smrdljivog"

Nes' se ti glave nanosati .. :D :lol:

Inace .. vidjeh Xsaru danas .. plava boja joj 'cuci' fenomenalno !

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 11:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jos samo da napomenem da je cesta pojava skripanja kocnica kod automobila sa automatskim menjacem.
Razlog verovatno pretpostavljate i sami.

Prijatelji kluba:
-A3M BANJA LUKA-

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Ovih dana sam planirala srediti muziku, stavila bi 2 bas boxa, 2 tweeter-a, pojacalo i frequenzweiche ( ne znam kako je na nasem :oops: ).. Znaci to sve spojiti sa radiom/strujom.. Kome u BL se mogu obratiti za to? I za koliko se to sve odradi?! Znaci imam sve samo mi ruke trebaju :)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 135 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]