banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Maj 2025, 23:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2008, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
jest vas naloži adrenalin ko budale :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
:evil:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 17:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Avg 2003, 07:34
ma da je prvi april ja bih razumio...
mada se ne bih iznenadio da su majke otkazale...
jos s jedne strane sam cuo da ce kao biti skuplje karte...
ja znam da ne dam vise od cenera...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Na blagajni dvorane pise da ce karte biti 15KM poslije 20h, sto nema veze sa zdravim razumom, no kod nas je sve moguce.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

...grrrr
i sta, sad da idem da kupim karte, pa da ponovo idem u 21
grrrr...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 09:09 
Meni je bilo dobro...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 12:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 23 Nov 2007, 21:03
Banja Luka 0 poena. Na cijelu dvoranu dva mala sanka s pivom, kojeg je nestalo jako brzo a da ne pricam o guzvi kako bi se doslo do istog. Pri kraju Darkwooda upalise ljudi svjetla, smijesno :) A inace svirke su bile dobre.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 12:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jos jednom da pohvalim organizaciju, ne zbog propusta u vidu otkaza urbana (to se svakoj organizaciji moze desiti), nego zbog podizanja cijene ulaznice u 20h. kao da su isli na to da ce neko ko je vec odlucio da ide na koncert, moci izdvojiti jos 5km, jer ipak ovakvi dogadjaji nisu tako cesti u nasem gradu.
zalim jedino zbog lake, ostalo manje vise, vec sam slusao... :(

P.S. na karti pise cijena 10 KM. nisam bas upucen, ali da li su oni smjeli prodavati karte po 15?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Moram reci da uopste ne razumijem omladinke i omladince ovog grada. Zar jedino Riblja corba moze napuniti Borik? Meni je bolje u polupraznoj nego u punoj dvorani, prosto imam vise vazduha :D, samo ne shvatam kako ljudi mogu propustati sjajne zurke u gradu u kojima su one prava rijetkost. U ovom slucaju je cak i cijena bila sasvim sasvim u redu, prije 20h doduse, ali ne vidim razlog zasto se karte ne bi kupile ranije.

Zao mi je sto je Urban otkazan, ali i ovako je bilo odlicno.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Nesto mi to smrdi, moras istaci da su ulaznice 10 KM, a NA DAN KOCNERTA (ne NA SAT) 15 KM. Moglo bi se to prijaviti nadleznima.

I jako je to glupo sto je Urban otkazan, ja recimo bih otisao samo zbog njega, i popi*dio bih :mad:, svakako sam majke gledao ljetos, revolt nedavno, ispade da jedino sto se nije moglo vidjeti jeste Laka (darkvudi su bili isto prije 2-3 godine).

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 17:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
info iz pouzdanih izvora - da nije bilo odluceno da ce karta postupiti za 5KM od 20h ne bi koncerta ni bilo jer je premalo karata bilo prodato u pretprodaji i ostali su htjeli otkazati (urban otkazao jer def bi dosao svirat dzabdzabe) tako da je do toga... glavna dva sponzora mtel i grad bl totalno ispalili organizatora... stob se reklo bolje ista nego nista... pa jel il nije valjda jeste :-? :wink: btw karta se mogla vratiti prije koncerta (uz povrat 10KM) posto su tad vec imali informaciju da je urban otkazao... i btw 2 zna se da su predstave otkazane, i jos neki sadrzaji festivala iz istih ovih razloga.... :fadein:

meni je bilo ok, iako bi onog laku spalila na lomaci, majke standardno, darkwood ispade pravo osvjezenje al i oni smorise na kraju.. dakle ocjena -OK- nista vise... i to s cugom i sl trebalo je biti bolje al kao sto je jasno frke s organizacijom su ;;;le sve.. za revolt (no) koment dobro su odsvirali ali dosta lose zvucali zbog akustike, prazne dvorane (u 21h) itd..

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Revolt pod hitno da nadje tonca koji razumije sta oni hoce a sta nece da se cuje jer ovako sve ispade kao gomila buke a to bas i nevalja....definitivno muzika koja se svira jako glasno al to se nekako mora kontrolisat ili se dobije ono od sinoc....gitare odzvanjaju po cijeloj dvorani a ovo ostalo se i ne cuje....bubanj katastrofa, ko da ga nije niko ni svirao....a onolika distorzija je u dvorani samo stvorila buku.....Sto se tice same svirke to je dobro al ja ipak ostajem fan onog starog revolta i onih starih stvari....

Laka u najmanju ruku zanimljiv....gotivan mi je taj njegov koncept i zanimljiv je i za gledat i za slusat....

Majke su otprasile al ono bas prao....Bare opet kao da ce past sa bine, jedva covjek prica al su stvarno odsvirali fantasticno...

Darkwood Dub me prvo smorio pa su onda dosle one njihove prejake stvari (elektro pionir, pustinja i zapremina) i onda su opet na kraju smorili....

Sta rec za organizaciju.....sve je to malo kljakavo....dosta otkazivanja....al ako cemo iskreno nije se bas ni banjalucka publika potrudila....jos jednom je banjaluka pokazala da se nalazi u "zemlji seljaka sa brdovitog balkana" i da se jos dugo dugo nista nece promijeniti....jos uvijek ce borik bit pun kad dodje mile kitic a bit prazan kad dodje neki alternativni bend....ja sam se nadao da su stvari malo drugacije al je$iga....ipak nisu.....sto se prije sa tim pomirimo prije ce nam bit lakse....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 20:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
pamella_morrison je napisao:
info iz pouzdanih izvora - da nije bilo odluceno da ce karta postupiti za 5KM od 20h ne bi koncerta ni bilo jer je premalo karata bilo prodato u pretprodaji i ostali su htjeli otkazati (urban otkazao jer def bi dosao svirat dzabdzabe) tako da je do toga... glavna dva sponzora mtel i grad bl totalno ispalili organizatora... stob se reklo bolje ista nego nista... pa jel il nije valjda jeste :-? :wink: btw karta se mogla vratiti prije koncerta (uz povrat 10KM) posto su tad vec imali informaciju da je urban otkazao... i btw 2 zna se da su predstave otkazane, i jos neki sadrzaji festivala iz istih ovih razloga.... :fadein:

Kakva je to glupa spika, da nisu poskupili bilo bi otkazano? Kakve veze imaju Mtel i grad sa pretprodajom karata? Gdje je objavljeno da je Urban otkazao?
Opšte je poznato da kod nas svi kupuju u zadnji čas, ako je baš bilo bitno koliko će se prodati u pretprodaji mogli su to staviti na plakat da ljudi znaju. Nešto tipa "pomozite sirote izvođače, Mtel i Administrativnu službu Banjaluke, kao i organizatora kupovinom karte u pretprodaji".
Dio ljudi se sigurno vratio kad je saznao da je 15 KM, tako da nisu to dizali sigurno bi bilo isto toliko ljudi jer se dio vratio zbog nekorektnosti bezveznjaka od organizatora.

Freak_on_a_leasH je napisao:
Sta rec za organizaciju.....sve je to malo kljakavo....dosta otkazivanja....al ako cemo iskreno nije se bas ni banjalucka publika potrudila....jos jednom je banjaluka pokazala da se nalazi u "zemlji seljaka sa brdovitog balkana" i da se jos dugo dugo nista nece promijeniti....jos uvijek ce borik bit pun kad dodje mile kitic a bit prazan kad dodje neki alternativni bend....ja sam se nadao da su stvari malo drugacije al je$iga....ipak nisu.....sto se prije sa tim pomirimo prije ce nam bit lakse....

Da su stavili cijenu 5 ili 6 KM bilo bi barem 4000 ljudi, znači duplo nego što je bilo. Mislim da je to presudno.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 22:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
fantomacan je napisao:
pamella_morrison je napisao:

Kakva je to glupa spika, da nisu poskupili bilo bi otkazano? Kakve veze imaju Mtel i grad sa pretprodajom karata? Gdje je objavljeno da je Urban otkazao?
Opšte je poznato da kod nas svi kupuju u zadnji čas, ako je baš bilo bitno koliko će se prodati u pretprodaji mogli su to staviti na plakat da ljudi znaju. Nešto tipa "pomozite sirote izvođače, Mtel i Administrativnu službu Banjaluke, kao i organizatora kupovinom karte u pretprodaji".
Dio ljudi se sigurno vratio kad je saznao da je 15 KM, tako da nisu to dizali sigurno bi bilo isto toliko ljudi jer se dio vratio zbog nekorektnosti bezveznjaka od organizatora..

slazem se da su org bezveznjaci (to sam odmah rekla i kad sam cula za te predstave...meni je mislim dovoljan bio plakat i zapazanja o njemu neki forumasa, po takvim stvarima tj "sitnicama" se najbolje skonta koliko je nesto zaista ozbiljno..) al ovde se def radilo o tome da tako velika dva sponzora kad su totalno otkazali pomoc organizatori nisu znali sta ce i sekund je nedostajao da otkazu sve, bukvalno su poceli iznositi opremu i sl .. ALI stvar u svoje ruke je uzeo kako sam cula menadzer jednog od bendova koji je bukvalno dao svoje pare da sve podrzi i nadao se da ipak koliko toliko izvuci neku korist od povecane cijene karata.. jest da je i moja logika kao tvoja @fantomacane al njegova ocigledno nije bila... eto nikad necemo saznati da li bi ipak bilo bolje da je sve otkazano/.... :confused4: sto se mene tice kraj price oko ovoga svega..

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 23:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
fantomacan je napisao:
Da su stavili cijenu 5 ili 6 KM bilo bi barem 4000 ljudi, znači duplo nego što je bilo. Mislim da je to presudno.

Kad si zadnji put cuo da su se ljudi zalili da je za neku turbofolk spodobu karta bila skupa....ja nisam cuo (isitna je da ne posjecujem ta zbivanja al nisam cuo ni od ljudi koji posjecuju da je karta skupa).....e zato taj fazon "karta je skupa" ne pije vode....svi imaju da locu pivo cijelu noc i svaku noc al nemaju jednom u tri mjeseca 15km za svirku majki i darkwood dub-a (uzecemo da revolt i laka nisu neke face...)....problem sa ovom publikom je sto se svi nesto bune kako necega nema a kad to nesto dodje onda je bolje da nije ni dolazilo....mislim da je ipak u pitanju ultrakulturno/buntovnicki/alternativno nastrojena publika banjaluke kojoj je tesko izdvojit 15km za koncert u dvorani borik nego samo nesto kenjaju kako ovo ili ono ne valja i kako bi bilo bolje da je ovako ili onako....gomila nafuranih filozofa.....

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 23:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Ta priča mi djeluje krajnje sumnjivo za povlačenje sponzora u zadnji čas. Nema to logike da se Mtel i gradska uprava povuku u zadnji čas. I da to zavisi od pretprodaje karata.
Ne bi bilo bolje da je otkazano, ali nije u redu taj način da dignu cijenu karte u zadnji čas. Mogli su to lijepo staviti na plakat (15 KM poslije 20:00), onda bi dosta ljudi izašlo i na vrijeme kupilo. Dođeš kao na koncert i dočeka te neugodno iznenađenje u startu.

@Freak
Sigurno je cijena presudan faktor, garantovano bi bilo više publike da je bila niža cijena. Ne znam da li je to moguće organizovati za manju cijenu karte. A što se tiče kritike to je sasvim normalno, ako ima malo događaja ne treba zažmiriti i reći sve je bilo super ako nije, možda kritika može pomoći kada sljedeći put bude takav neki događaj.
S obzirom da je daleko više publike za narodnjačke spodobe, lakše je i popuniti dvoranu jer je mnogo veće interesovanje, a vjerovatno dolaze i iz drugih gradova/sela. A oni su dobili daleko više, na oskaru popularnosti bilo je preko 20 izvođača. :lol: :lol:
I hajde sad pretpostavi kako organizator tog hepeninga uspije da isplati 20+ izvođača sa cijenom karte od 10 KM (ako se ne varam toliko je bio Oskar)? Jest da oni pjevaju na plejbek, nemaju muzičare, manje se oznoje, zijevaju 2-3 pjesme, ali neki od njih su sad daleko veće face od ovih o kojima mi pričamo.
Tako da organizacija :fist: .

Poslednji put menjao fantomacan dana 05 Apr 2008, 23:37, izmenjena 3 puta

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Pa kad imaju vise kvalitetnih izvodjaca da ponude. :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
nije bilo lose,bar ono cega se sjecam :oops: i ono sto sam cula,nisam cula ni revolt,laku nisam iako sam vec bila dole mada je vise ljudi bilo ispred,opet te price skupe karte a jos prije ponoci se sve pivo popilo.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2008, 02:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Slazem se sa freak-om sto se tice cijene ulaznica, a sto se tice glavnih sponzora, sigurno ne bi ispalili da su nesto pismeno dogovorili i obecali.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2008, 12:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
Kolaps banjalučkog Festivala radosti

Od radosti ni slova "r", jedina reč koja bi se mogla primeniti na prvi Festival je "razočaranje". Najavljivan kao grandiozan, spektakularan i neviđen, Festival je ostavio razočaranu publiku, revoltirane učesnike, besne menadžere...

Planirani "živi" muzički, elektronski i kulturni program, nije održan po planu, a organizatorima Festivala može se zameriti zaista mnogo toga.

Veliki koncert u sportskoj dvorani Borik, koji je trebalo u velikom stilu da zatvori Festival, prošao je propustom organizatora, bez najavljene zvezde, hrvatskog muzičara Damira Urbana.

U Boriku su nastupili Revolt, predstavnik BiH na Eurosongu Laka, hrvatske Majke i beogradski Darkwood Dub, a među novinarima se raširila priča da je Urban otkazao dolazak, jer nije dobio honorar unapred. To je bio samo početak kritika na račun organizatora.

"Urban je potvrdio dolazak pre mesec dana, i otada nam se niko iz Festivala nije javio. Dan pred koncert zvala sam da proverim, ali odgovora nije bilo. Bukvalno smo sedeli u kombiju i čekali da krenemo ukoliko nam se budu javili u poslednjem trenutku. Na kraju smo odustali" kaže Urbanova menadžerka Milica Czerny.

Organizator festivala ispred NVO "Eydos" Hazim Okanović rekao je da je "besmisleno" stvarati probleme u vezi sa programom, jer su svim zakazanim izvođačima isplaćeni honorari, osim Laki, koji novac dobija u ponedeljak.

Međutim, nije zakazala samo administracija, već i logistika. Menadžer Darkwood Dub, Predrag Ivanović, jedva je spasao stvar.

"Već u telefonskim razgovorima shvatio sam da nešto ne štima u organizaciji. Stigao sam dan ranije u Banjaluku, i zatekao jedno veliko ništa. Bio sam jako uvređen neprofesionalnošću, jer sam zbog ovog nastupa nagovorio jednog člana benda da iz Londona "potegne" u Banjaluku! Morao sam na sebe da preuzmem kompletnu organizaciju, i sačuvam obraz pred ljudima" rekao je Peđa.

Na veliku sramotu organizatora, Ivanović je na kraju iz svog džepa isplatio Darkwood Dub i Majke, a opravdano tvrdi da je još "hiljadu stvari" ostalo neisplaćeno.

"Bendovi su došli na moj poziv, obraz i ime, a organizator se nije ni pojavio! U susret su nam izašli momci iz Revolta, tonac i obezbeđenje! Nečuveno je da sam, umesto gosta, na kraju bio organizator" ogorčen je Ivanović.

I nije jedini - Lakin menadžer Almir Tucaković i menadžer Majki Igor Boltok, slažu se da je ovo bez premca najlošije organizovan koncert na kojem su ikada nastupili.

Opšta konfuzija tokom samog koncerta. Nema energije, loš odziv publike, a agresivna marketinška kampanja u potpunom neskladu sa odsustvom energije. Ne čudi što se traži novac unapred. Možda bi trebalo i publika da prvo traži da svojim očima vidi izvođače, pa tek onda odvoji novac za ulaznice.

Jeste se pojavio najavljeni srpski DJ superstar Marko Nastić, ali on je toliko puta viđen u gradu na Vrbasu, da ga većina poklonika klabinga pozdravlja sa "daj petaka". Igranje na takvu "siguricu" potcenjuje i publiku, i kritiku, i same izvođače.

Debakl je doživeo i kulturni program - iako je najavljeno gostovanje Beogradskog dramskog pozorišta, "Ne igraj na Engleze", na otvaranju, publika je umesto njih gledala trupu iz Pirota. Izostanak Beograđana opravdan je izjavom da je "najava bila prvoaprilska šala"!

Otkazane su i predstave"Plus teatra" iz Novog Sada, zagrebačkog "Planet Art"... Posle svega, pitanje je da li će neko imati obraza da kaže da se "prvi mačići bacaju u vodu", ili je ovo bio prvi i poslednji banjalučki Festival radosti, smeha, izostanaka i razočaranja.

(Vesna Kerkez, MONDO)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]