banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 12:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Apr 2008, 00:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Prema iskustvima firmi koje poznajem iz HR, a da su trazile radnike na ovom podrucju, najbolje rjesenje ce biti agencija za regrutovanje. Cijena moze da bude nesto visa, ali isporucuju gotovo rjesenje.

Desavalo se da firme koje ulaze na trziste preko oglasa traze radnike, medjutim, zavrse sa slabim odazivom (najcesce) ili losom strukturom prijavljenih, pa je taj oglas samo promasena investicija.
Jedan od problema jeste ukoliko firma nije (opste) poznata na ovom podrucju, ljudi se teze odlucuju da se prijave. Ovo nije slucaj sa velikim hrvatskim firmama koje traze radnike (npr. Pevec), ali jeste sa vecinom ostalih.

Citiraj:
nisam znala da oglase za poslove iz dnevnih novina, posao.ba besplatno prenosi na svoj portal (hmm, gospođa s kojom sam pričala to nije spomenula). jel možda znaš, da li to funkcionira na temelju molbe/zahtjeva poduzeća, ili oni to samoinicijativno... i da li je to provjerena informacija, tj. da li si siguran? jer na našem portalu tog tipa, stvari ne funkcioniraju ovako. :-?

Svi to rade -i posao.ba, agencijaspektar.com i boljiposao.ba, ali takvi oglasi imaju smanjenu vidljivost. Po meni je to OK, prikupljanje sto vise poslova na jednom mjestu.

Srecno sa potragom! :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 09:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Apr 2008, 10:31
The_new_Statesman je napisao:
Glas Srpske i Nezavisne.com i Fokus su jedine novine koje su banjaluckog porijekla. Samo sto je Fokus u rangu lista 24sata. Vlasnik/ici su isti za sva tri lista.

Novosti, EuroBlic, Press, Kurir su izvorno beogradske novine sa dodatkom vezanim za Republiku Srpsku. I predstavnistima u Banja Luci.

Glas Srpske i Nezavisne su najoptimalnije novine za objavljivanje oglasa u kom trazite visokoobrazovnu radnu snagu(cijena im je slicna jer su odnedavno privatne Nezavisne kupile drzavni Glas).

Ukoliko preferirate SSS onda vam je najbolji EuroBlic jer je to novina koja se cita prije polas
ka na posao uz jutarnju kafu u lokalnom kaficu.

Hvala na savjetu, uzet ću to zasigurno u obzir.

---

@ langolijer - Da, toga se upravo i bojimo - da oglas ne bude prepoznat od strane posloprimaca, da ne bude prezentiran i shvaćen onako kako bi trebao biti, pošto je ipak riječ o ozbiljnoj hrvatskoj firmi s dugom tradicijom. I ma koliko taj oglas bio sjajan i nudio sjajne mogućnosti ljudima - velika je vjerojatnost da neki, možda kvalitetan kadar, propusti se prijaviti upravo zbog toga jer ne poznaje tržište te vrste u RH i položaj naše firme ovdje. A ime joj nije poznato široj javnosti- barem ne onoj javnosti koja obavlja funkcije civila i običnih građana, što je sasvim logično (pošto se radi o poduzeću eksploatacijskih propozicija, a ne velikoj robnoj kući).

Mi smo razmišljali da ciljamo na kvantitetu odaziva, pa se možda iz tog izrodi netko tko će 'zasjat'... No totalno si u pravu. Ne bismo željeli uzaludno puknut nekud oglas i odustat nakon što odaziv ili kvaliteta odaziva ne udovolji kriterijima.
Da li možda možeš preporučiti neku takvu agenciju - optimalnih cijena, i da li možda znaš na kojim principima to funkcionira? Mi njima kažemo što trebamo i oni nam "isporuče" jednog čovjeka? Jednog?? Hmmm. Dosad nismo imali problema s nalaženjem stručnih kadrova, a sigurno olakšavajuća okolnost nije opće nepoznavanje RS. :roll:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 12:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 19 Jul 2001, 01:00
Ako je u pitanju RS preporucio bih Agenciju Spektar. Ako je u pitanju FBiH onda bih preporucio Profil ili Posao.ba.

Princip je manje-vise isti za sve:
Vi dostavljate zahtjev u kojem navodite opis radnog mjesta, potrebne i pozeljne karakteristike radnika i sl. (manje-vise slicno kao i za oglas), onda dogovorite koje sve usluge zelite (samo posredovanje, predselekciju, testiranje znanja, psiholosko testiranje,...), poslije toga oni krecu u proces trazenja kandidata. Koliko kandidata zelite da preporuce mozete dogovoriti sa regruterima. Tacnije, bukvalno sve mozete dogovoriti sa njima - sta i kako zelite.

Srecno!

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2008, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ostavite i ovde link/info. Nije ovaj Forum bas ''plitak'' onoliko koliko se cini na prvi pogled. 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2008, 14:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2007, 23:37
a kakav je posao u pitanju??

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2008, 13:50 
Početnik
Početnik

Dobar dan dragi forumaši,
eto, pomalo sam Vas zanemarila, ali ne i zaboravila ;)

Igrom slučaja, preko hrvatskog veleposlanstva, uspjela sam doći do nekih informacija koje su pokazale da ste redom svi izrekli dobra (točna) mišljenja, te Vas mogu samo iznimno pohvaliti :)

---

Da ne duljim, pošto sam trenutno malo zauzeta, "s neba u rebra" > oglas za posao bit će objavljen sutra, u Nezavisnim novinama. Radi se o oglasu prodajnog predstavnika, za područje Banja Luke. Ako želite - uvjeti prijave nisu nemjerljivo visoki, radno iskustvo nije uvjet natječaja, stoga, ako ste ozbiljna, komunikativna, temeljita, odgovorna osoba, te smatrate da vam je prodaja građevinskog materijala na vama poznatom području 'mačji kašalj', svakako potražite oglas i prijavite se!

Naše poduzeće ima sluha za mlade, ambiciozne i perspektivne ljude, zato ako dvojite zbog malo godina koje nosite iza sebe, a puno želje... samo naprijed! :)

Za kraj Vam još svima želim puno uspjeha na poslovnom (a i na privatnom) planu, te se još jednom zahvaljujem na ukazanoj ljubaznosti, susretljivosti i pomoći.

Lijep pozdrav i veliko hvala! :)

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 07:08 
Početnik
Početnik

'jutro!

Jel možda netko danas kupio Nezavisne novine? :) jel bi bio tako ljubazan i dopustio mi da mu postavim pitanje?

update: nitko? :roll: ajde, iskažite solidarnost. :fadein:

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 19:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 22:04
dnevni avaz :D

Beckett: We're in another galaxy. How much more out can you get?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 07:50 
Početnik
Početnik

Natječaj završen! :wav:

Zahvaljujem svima koji su pomogli, koji su se prijavili, ili jednostavno - koji su čitali ovu temu. :wink:

Srdačan pozdrav i do nekog drugog života ... :cool: sve najbolje!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]