banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: ..voja za voju...
PostPoslato: 29 Mar 2008, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
Kako tvrde naši izvori, Šešelj je o ovoj svojoj ideji već obavestio Tomislava Nikolića, koji, međutim, nije nimalo oduševljen mogućnošću da premijersko mesto prepusti Koštunici.

- Šešelj je veoma zadovoljan načinom i odlučnošću kojom sadašnji premijer brani Kosovo i Metohiju. Kao jednu od mogućnosti za formiranje nove vlade on najozbiljnije razmatra podršku Koštunici. Prema toj ideji, sva ključna ministarska mesta u novoj vladi, od policije i vojske do finansija i ekonomije, kontrolisali bi radikali, a Koštunica bi kao premijer nastavio borbu za Kosovo - objašnjava izvor Pressa. Prema njegovim rečima, zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić razočaran je ovom Šešeljevom idejom i bliskim prijateljima je već rekao da će u tom slučaju najverovatnije napustiti politiku i „otići na selo da peče rakiju"!?!

- Nikolić smatra da bi prepuštanje premijerskog mesta Koštunici bilo jako loše prihvaćeno u radikalskom biračkom telu. Ipak, ako Šešelj posle izbora bude insistirao na svom predlogu, Toma će to najverovatnije prihvatiti. Shvatiće i on da je to jako dobro rešenje... - kaže sagovornik Pressa.

Niko zvanično juče nije hteo detaljnije da komentariše naša saznanja. U vrhu SRS-a tvrde da prvi put čuju za sve ovo. Potpredsednik SRS-a Dragan Todorović reka nam jeo da je šansa da Koštunica bude premijer u vladi SRS-a „ravna naučnoj fantastici". Ipak, Pressu je u samom vrhu SRS-a potvrđeno da „Šešelj zaista ozbiljno razmišljanja da podrži Koštunicu".

Da u tvrdnjama našeg izvora ima istine, juče je posredno potvrdio i sam Tomislav Nikolić. On je, naime, u intervjuu „Večernjim novostima" rekao da mu je Šešelj iz Haga poručio da u kampanji ni slučajno ne napada Koštunicu:

- Šešelj mi je poručio da vodim iscrpljujuću kampanju, da se ne svađam sa Koštunicom i da ostavim mogućnost za postizbornu saradnju sa DSS-om - rekao je Nikolić, i objasnio da su se okolnosti promenile i da „Šešelj danas u testamentu ne bi napisao da SRS ne sarađuje sa Koštunicom" kao što je to uradio prošle godine.

...ovo bi mogao da bude kraj srs-a..

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Tema posta: Re: ..voja za voju...
PostPoslato: 29 Mar 2008, 23:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Е ко у ово вјерује...

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 07:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Gocias je napisao:
Е ко у ово вјерује...

A zasto ne vjerovati. Ipak se tu radi o jednoj klasicnoj autoritativnoj politickoj organizaciji, gdje se sve politicke odluke donose "na vrhu", a sve nize instance sluze iskljucivo za puko izvrsavanje naredjenja.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 10:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Pa možda je i bolje da Koštunica dobije mjesto mandatara ( u slučaju da DSS-NS i SRS dobiju 50% + 1 glas),a da radikali budu većina ministara.
Tako bi ''demokratski svijet'' mogao da razgovara sa demokratom na čelu vlade u kojoj bi većinu činili Radikali.

O tom po tom.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 11:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Dace Bog nasem narodu dovoljno pameti, hrabrosti i srece, pa ce Nikolic, Seselj i Kostunica u vezi mandatara odlucivati, koliko i ja o monetarnoj politici jugoistocne Litvanije

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Pobjeda radikala bi vratila Srbiju mnogo god unazad,i to bi stvorilo mnogo dodatnih problema u regionu.

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 17:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Како ствари сада стоје, треба да Србија уђе сутра у ЕУ па да онда радикали не дођу на власт ове године!

Шта више рећи такозване демократе Тадић и екипа ама баш ништа нису урадили, за сво вријеме на власти, успјели су да изгубе и Косово, који тазлог они имају да буду више на власти!
А од тога да ће радикали дати Коштуници мјесто премијера на изборима на којима ће добито највјероватније преко 40% гласова, нема ништа.
Али коалиција СРС - ДСС ће највјероватније водити Србију.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2008, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Pobjeda radikala bi vratila Srbiju mnogo god unazad,i to bi stvorilo mnogo dodatnih problema u regionu.

Na osnovu čega ovo tvrdiš???

Daj neki konkretan razlog zbog čega iznosiš tvrdnju!!!

@MuškoBre zašto????

Šta su to Tadić i kompanija ponudili, osim navodnog ulaska u EU.
Reče Tadić i na prošlim izborima: ''izaberite Nikolića pa ćemo izgubiti Kosovo''. Narod izabra Tadića i opet izgubišmo Kosovo.

Pretnje kako će Srbija propasti izborom radikala su u najmanju ruku kretenske.
Ako je Evropi stalo da Srbija uđe u EU, onda će oni raugovarati sa bilo kojom demokratski izabranom Vladom.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2008, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Srbija ce u EU prije Hrvatske...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 13:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

DELLBOY je napisao:
Banjalucki_Behar je napisao:

Na osnovu čega ovo tvrdiš???

Daj neki konkretan razlog zbog čega iznosiš tvrdnju!!!

@MuškoBre zašto????

Šta su to Tadić i kompanija ponudili, osim navodnog ulaska u EU.
Reče Tadić i na prošlim izborima: ''izaberite Nikolića pa ćemo izgubiti Kosovo''. Narod izabra Tadića i opet izgubišmo Kosovo.

Pretnje kako će Srbija propasti izborom radikala su u najmanju ruku kretenske.
Ako je Evropi stalo da Srbija uđe u EU, onda će oni raugovarati sa bilo kojom demokratski izabranom Vladom.

Dellboy, uf..Odakle da krenem :D

Za pocetak, bi ti preporucio da pogledas skoro 3-satni intervju sa Bebom Popovicem, iz serijala "Insajder" B92.. Mozemo mi i diskutovati o tome sta je ustvari B92, ko stoji iza njih,ko ih finansira, koga proteziraju, i slicno. Medjutim, cinjenica je da u ovom intervjuu, Popovic iznosi strasno mnogo cinjenica koje su nepoznate shiroj javnosti, o dogadjajima prije 5.oktobra, za vrijeme vladavine DOS-a, kao i o tome sta se desavalo za vrijeme akcije "Sablja". Radi se o intervju koji nije uredjivacki obojen, nego Popovic jednostavno odgovara na pitanja koja bi postavio svako koga zanima ova tema. Zanimljivo je da je ovaj intervju Popovic odbijao neke 2 godine, i kada ja pristao, imao je samo jedan uslov -"Morate me pitati ama bash sve!"
Cijeli ovaj iskaz, mozda ne bi imao toliko vrijednost, da Popovic nije prilicno direktno opisao radnje koje su prethodile ubistvu Djindjica, i operaciju Sablja, ukljucujuci imena i prezimena, i gle cuda niko od prozvanih (sto ukljucuje i sadasnjeg predsjednika Vlade, i tadasnjeg ministra unustrasnjih poslova Mihajlovica) nije podigao tuzbu, a oni koji su to uradili iz ovog ili onog razloga prije ovog intervjua, izgubili su spor. Mihajlovic je bio na sudu, i izgubio je. Zamisli da te neko optuzuje da si direktno ili indirektno umijesan ubistvo premijera, pronevjeru stotina miliona evra (drzavnih), a ti cutis? Maximalno dash neki demanti u medijima. Sta bi ti moglo da znaci? Po meni, to moze da znaci samo jedno, a ti razmisli shta.
Da se razumijemo, ovaj intervju nije dao neki psihicki bolesnik, nego bivsi sef kabineta Vlade, i covjek koji je bio na samom izvoru svih informacija. I da se razumijemo jos nesto, mnogo kritika je uputio i Borisu Tadicu, i u jednom drugom intervjuu je Vuka Jeremica optuzio za odavanje drzavnih tajni, za shta ima dokaze. I isti taj Vuk Jeremic cuti po tom pitanju. Tako da ne ispadne da je taj iskaz propagandni materijal sadasnje, uslovno receno, demokratske struje u Srbiji. U krajnjoj liniji, Popovic ne ucestvuje na izborima, i nema politickih aspiracija u Srbiji.
Iako gore navedeno mozda odstupa od teme, vise nego dovoljno govori o tome ko je ko, i sta je sta, i daje jako vrijedan pogled na politicku "elitu" danasnje Srbije.

Idemo dalje.. Koju je to tranzicionu drzavu u EU uvela radikalna struja? To se nije desilo nikad, niti ce se desiti. HDZ u Hrvatskoj se ne moze porediti sa SRS u Srbiji, barem kad je rijec o tome kako EU percipira stranke na vlasti u tranzicionim drzavama. Prije nekih 4-5 godina, jedna Austrija, je imalo jaaaako jako velikih problema, kad je ultradesnicar Jörg Haider bio na pragu da formira Vladu. Ne sjecam se kako se to zavrsilo, ali znam da nije postao premijer, niti je nesto pretjerano odlucivao. U Austriji je danas na vlasti stranka desnog centra, ali Häider danas ne moze ni da udje u parlament , a "sinovac" mu Strache vodi besmislene kampanje da Austrija istupi iz EU.

DSS u Srbiji moze samo da sanja da igra nekakvu bitnu ulogu, bez koalicija ili podrske radikala, i eventualno povampirenih komunjara i one sramote, od inace postene i chasne Shumadije. Zbog jasno definisanog polariteta glasackog tijela u Srbiji, na radikale i tu neku proevropsku varijantu, buduca Vlada bice ili radikalska, ili ova druga. Lako je moguce da Kostunica opet bude premijer, ali u ocima EU, u tom slucaju, ta Vlada bice radikalska, tu nema dvojbe. Glasacko tijelo samog DSS-a je minorno u poredjenju sa radikalima, ili ovim drugim. Isto tako, svima u DS-u je jasno da sami ne mogu dobiti izbore, pa tako sinoc cuh Tadica kako se umiljava Vojvodjanima, govoreci kako Vojvodina u nekoj buducnosti zasluzuje neki stepen autonomije.

Dalje, pitas sta su Tadic i kompanija ponudili, osim kako ti kazes, navodnog, ulaska u EU? Ne treba imati natprirodne moci, pa se prisjetiti da je EU ponudila SSP, ali je to prepametni Voja stopirao. Iako je EU govorila, veoma jasno, da ce se pitanje Kosova rjesavati nevezano za taj sporazum, Voja je to odbijao, misleci da ce tako zadiviti vlastiti narod i tu istu EU. Vec sam pisao, da je meni ta ponuda EU licila na :"Mi vama rushimo kucu, jer tu treba da prodje autoput. Mozete za svoju kucu da dobijete nadoknadu od toiliko i toliko para. Ako ne prihvatite tu ponudu, mi vama svejedno rusimo kucu." I eto, sad ni kuce, ni para. I treba narod da se divi Ljigavcu? Jako je ostrouman i mudar, nema shta.
Van je svake pameti pripisivati Tadicu, njegovoj stranci, ili koalicionim partnerima, gubljenje Kosova. O tome svjedoci istorija, ali i Vuk Draskovic ( o Slobinim i Seseljovim odlukama u Rambujeu), Momcilo Trajkovic ( o Slobinim postupcima izmedju 1987.-1992. na Kosovu), itd...

Daleko su Tadic&Co od bezgresnih, ali su manje lose rjesenje. Nasem narodu vec dugo vremena je u ponudi samo biranje izmedju 2 zla. U takvoj situaciji, uspjeh je izabrati manje zlo. Ne moze gore, samo dublje.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ok Žarko. Nemoj me pogrešno razumiti. Nisam ja ni za Koštunicu, a ni za Tadića (u koaliciji sa Čedom džankijem Jovanovićem),
Ali koliko god da su DSS i SRS loši, ništa ni DS sa svojom koalicijom ne zaostaje.

Pomenuli smo Kosovo. I Tadić nije dao neko pametno rješenje.
Negdje sam napisao već da bi po meni bilo pametnije da su odigrali na duge staze u vezi Kosova, ali ni jedan nije bio dovoljno pametan (ili neko keo se ne boji gubitka fotelje), da su trebali reći narodu da je Kosovo izgubljeno ali da su za Kosovo dobli automatski ulazak u EU (nikakav SSP- jebeš to. Hrvatska je to potpisala prije par godina pa nije nimalo bliža EU nego Srbija), te automatsku pomoć od nekih 5 milijardi dolara za ubrzano ispunjavanje uslova EU (reforme policije, sudstva....) te sjeverni dio Kosova, gdje žive Srbi. (Znamo da amerima treba Kosovo za njihovu bazu jer pokušavaju da zatvore Aviano, te da se njima iskreno jebe za šitarima i njihovim pravima)

Ko je od njih to smio da kaže narodu??? Niko
Samo bi se kreten Jovanović odrekao i eventualno bio prvi koji bi priznao Kosovo za rad svojih (''bijelih'') interesa.

Bilo kako bilo mislim da Srbija u ovom trenutku ima samo SRS koja ima plan za budućnost Srbije kakva god da je. Ostali... čisto sumnjam.
Tadić pleše kako mu pleše koalicija (sam si rekao da se podvlađuje Čanku :roll: )

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 14:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ono sto ja "zamjeram" prvenstveno SRS-u, je savrseno katastrofalan kadar. Na stranu programska politika, ali oni imaju tako neke anonimuse i nerealizovane spodobe, da je to van svake pameti. Pa ne mozes sutra otici u Brisel, i reci :"Ja sam novi premijer Srbije, inace bivsi upravnik groblja i gradjevinski inzinjer"..Pa ne ide to..

Na stranu, "repovi" DSS-a iz operacije "Sablja" tesko da mogu bilo shta dobro donijeti Srbiji. Sto se tice "plesanja", kako bi se onda moglo nazvati Kostunicino manevrisanje, koje nas ceka ako pobijede SRS i DSS, pod upravom Grobara? DSS je mnogostruko manji od DS-a..
Da ne spominjem, sto bi takodje mogli da ocekujemo Legiju kao nacelnika Generalstaba, ili barem ministra...

Sve ovo me podsjeca na jednu citulju iz mislim Avaza, od prije par godina..Kaze tip, parafraziram :" Jarane, ti ode, a ostavi mene samog sa ovim hajvanima i levatima.."

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 15:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...na osnovu cega izvlacis zakljucke o sposobnosti kadrova srs...pre ce biti da bolujes od predubedjenja...sto ne iznese neka konkretna saznanja...kao npr. vodi firmu, a nema ni osnovnu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 17:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

žaoka je napisao:
...na osnovu cega izvlacis zakljucke o sposobnosti kadrova srs...pre ce biti da bolujes od predubedjenja...sto ne iznese neka konkretna saznanja...kao npr. vodi firmu, a nema ni osnovnu...

To sto sam rekao za kadrove SRS-a, moze imati veze sa svim, osim sa bilo kakvom predrasudama. I predrasude se manje vishe temelje na nechemu, a neka eventualna predrasuda u ovom slucaju bi mogla da krene od Seselja, a on je podaleko od bilo kakvog prosjeka, izmedju ostalog i po konvencionalnoj liniji obrazovanja. Mogu da prihvatim da neko ima strashno jaku zelju da po svaku cijenu stoji na necijoj strani, ali bi u diskusiji trebao da se sluzi racionalnim objasnjenjima, i koliko toliko realnim stavovima.

Sto se tice kadrova..'Ajmo ovako..Zamislimo da je Nikolic pobjedio na predsjednickim izborima, ili da u narednom periodu postane predsjednik Vlade. Kako bi izgledala njegova biografija, ili predstavljanje drugim sefovima drzava i Vlada?

"Eto, rodjen sam tad i tad, zavrsio tu i tu skolu, nesto sam petljao oko Pravnog fakulteta koji sam napustio, pa sam se prekvalifikovao u gradjevinskog tehnicara, bio sam sef izgradnje pruga, bio sam upravnik groblja i komunalnih poslova u nekim opstinama, od stranih jezika baratam crnogorskim"? Idealno...Ostali sefovi diplomatija ce se posramiti svojih Sorbonskih dana..

Jednostavno, nije mi poznat kadar SRS, koji ce mozda sutra voditi drzavu, a da je neko za njega cuo van granica bivse YU..Ne kazem da nema, samo mi nije poznato da ima. Ko ima tacnija saznanja po toj osnovi, neka pishe o tome, pa cemo prodiskutovati.
Bez da cu nekoga optuziti da "boluje od predubjedjenja". Jeste da mi je jedna strana u ovoj situaciji draza, ali trudim se u diskusijama ostati realan, i govoriti jezikom cinjenica.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2008, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...procackaj po sajtu skupstine srbije...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 11 Apr 2008, 16:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Istraživanje Agencije MF, sprovedeno prošle nedelje u Beogradu, pokazuje da se rejting stranaka nije mnogo promenio u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, pre godinu dana.

Radikali su u blagom porastu u odnosu na stranke demokratskog bloka, koje bi ponovo mogle formirati vladu ako bi se udružile. Prema Agenciji MF, na izbore neće izaći 9,29 odsto, a 4,11 odsto je neopredeljenih. SRS ima 31,50, koalicija oko DS 27,34, DSS-NS 16 odsto, a SPS i LDP po nešto više od pet odsto podrške birača u Beogradu.
- Na osnovu prošlonedeljnog istraživanja može se zaključiti da se biračko telo nije mnogo pomerilo u odnosu na opredeljenje od pre godinu dana. Rezultati su samo sa teritorije Beograda, ali kada se projektuju na celu Srbiju, jasno je da bi DSS i DS, uz podršku manjina i drugih stranaka demokratske orijentacije, ponovo mogli osvojiti parlamentarnu većinu. Koalicija DSS i SRS imala bi svakako većinu, ali imali su je i na prošlim izborima - kaže Miroslav Filipović, vlasnik agencije.
Međutim, zanimljivo je da, prema istraživanju, glasači DSS i SRS „navijaju“ za koaliciju ove dve stranke i da je to posledica dosadašnje predizborne kampanje. Na pitanje koju bi stranku najradije videli kao koalicionog partnera, birači koji glasaju za DSS podjednako sa 35 odsto žele koaliciju sa SRS i NS, dok birači SRS sa ubedljivih 57 odsto žele koaliciju sa DSS. Istraživanje je sprovedeno od 31. marta do 2. aprila na uzorku od 1.000 punoletnih Beograđana.

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=37487

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 09:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
žaoka je napisao:
....jasno je da bi DSS i DS, uz podršku manjina i drugih stranaka demokratske orijentacije, ponovo mogli osvojiti parlamentarnu većinu.....

Ovi nisu bas u toku sa desavanjima..... :wink:

Ili mozda znaju nesto sto niko drugi ne zna... :roll:

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2008, 18:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ali pise i ovo
Citiraj:
glasači DSS i SRS „navijaju“ za koaliciju ove dve stranke
...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 08:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
žaoka je napisao:
...ali pise i ovo
Citiraj:
glasači DSS i SRS „navijaju“ za koaliciju ove dve stranke
...

Pa da, i ne samo glasaci, vec i 99% stranackih funkcionera u svojim istupima najavljuje upravo tu koaliciju.
Zato mi i nije jasno sto ovi uopste sabiraju DS i DSS? K'o da su prespavali zadnjih par mjeseci. Nidje veze...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2008, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

...ima veze jedini ako pisac clanka ne zali za necim...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]