banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 20:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 66  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2006, 22:47
e, ja sam putovala sa Smiljic autobusom, karta je povratna 50 maraka, super smo prosli, bilo na na polasku samo 11 u velikom busu, a u povratku 18, pa nas vozio mini bus i njim smo u Bl stigli za 4 sata, a busom kad smo isli tamo negdje oko 5 sati sa pauzama.
Varijanta smjestaja, docekao nas covjek na stanici, nepoznat, al smo se uspjeli dogovorit za po 10 eura po osobi, studio apartman, pos.ulaz, kuhinja, kupatilo, sve zivo, a od plaze samo 5 minuta udaljeno. Prvo je trazio po 12, al je spustio brzo i to sam. Doduse, nismo imali klimu i tv, al nam nije ni trebalo u periodu od 25.8 do 1.9, mozda smo bili na dobroj lokaciji, nije bas uz cestu. Do trga nekig 15 minuta laganog hoda. I da, Tommy je zakon, cijene su ok, poput naseg Tropica. Onaj Studenac i nije neki, al je dobar za kupovinu sokova, jer na plazi sok od pola litre kosta 10 kuna, a u Studencu 1, 5l 10 kuna, a od plaze je samo udaljen 5 min.
Steta sto Smiljic vise ne vozi dole, zadnja voznja bila 1.9, tako su mi rekli kad sam kupovala karte, jedino ako nisu nesto mijenjali.
Makarska je predivna, cista plaza, imas hlada kolko hoces, ne moras uzimati suncobran, more cisto, a ima turista bas dosta. Navece nije mrtvo, bas naprotiv, bili neki Bolivijci na trgu i Toni Cetinski jedno vece.
Bilo nam je divvvvnnnoooo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Sep 2007, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Rakun_Slavko je napisao:
psyborg je napisao:
kole znaci kanta....koliko treba autom do makarske???

Neces vjerovati, Koletom putujes od 22:45 do 6:15 (znaci i jache, sedam i po sati!), a automobilom, da gmilis kao mrav, za 4 sata si tamo, neke prosjecne voznje, koliko sam cuo od ljudi, 3-3.5 sata, brze 2.5-3.
Kilometara do makarske je oko 250, tako da se sasvim isplati cak i ako idu samo dvije osobe, jer je povratna karta autobusom 56 KM.

Ja sam bogme ishla u Split Koletom i iz BL je bukvalno gmilio kako ti kazesh.... Al kad sam se vracala bilo je ok... No moja sestra je veche prije ishla Golubicem koji je kasnio 2 sata!!!
@psyborg:
Autom do Makarske treba 4.5 sata... Mi smo ishli sad u julu, pa se ne sjecam tachno, al smo pravile i pauzu i svashta, stoga sigurno bar 4.5 sata.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 00:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Hvar i/ili Brac.
Dakle zanimaju me najljepsa mjesta koja predlazete za boravak?
Stari grad, Jelsa,Sucuraj??? Ili pak Bol, Sumartin....??

Od svih mjesta bila sam na Bolu, tu mi je extra i naravno da je Bol u top listi...no gdje je josh fino za prijatan romantican odmor, sa puno vegetacije, extra plazama, bez mnogo buke i sa udobnim kaficima za kafendisanje, bez nekog pompeznog nocnog zivota...znaci neka umjerena varijanta, d anije previshe tiho, ali ne prebucno...?

p.s. ja vec kujem planove, jer ne mogu d a docekam... 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Hvar :D

Sucuraj je mali gradic. I nema neke plaze. Udaljen je trajektom pola sata od Drvenika. Stari grad je lijep. I ima "prolaznih plaza". Hvar je uvijek duple pun i zaista nema plaza. Okrenu je ka otvorenom moru i cesto je more valovito. Jedino otici i vidjeti paklene otoke:D

S ove strane ostrva prema Bracu: Jelsa, Vrboska. Udaljaljene jedno od druge 4 kilometra. Predivno za prosetati. Jelsa i Vrboska su isto manja mjesta idealna za odmor. Iz Jelse svaki dan ide katamaran za Split (preko Bola). Tako da mozes otici na cjelodnevne izlete do Bola. Katamaran se vraca u 5 popodne sa Bola. Povratna je oko 40tak kuna (mozda malo vise). Za pola sata si u Bolu. U ponudi su i izletnicki brodici, ali oni voze sat vremena ako ne i malo duze i karta kosta 60 kuna. Sto ti ne bih preporucila. Katamaran ide u pola 7 (jeste da rano moras ustati, ali se isplati). Najveca guzva u Jelsi je u pola 10 ujutru:) Tada dolaze izletnicke brodice iz Makarske, ali se ne zadrzavaju dugo u Jelsi. Oko sat vremena i idu dalje. Plaze koje Jelsa nudi (u blizini) su: Mina, Grebisce, Chorni Petar, Fontana, Jadran....zavisi sta volis. Mina i Grebisce su pjescane plaze. Mina je povelika i vecim dijelom plitka (jer je u uvali) pa je puna naravno djece. ALi imaju predivne stijene (ispod kampa) gdje mozes da uzivas u pogledu, samoci i suncu:D Omladina se kupa na Chornom Petru. I moj favorit ali do njega je pjeske recicemo...pola sata. Ali na plazu se i ide na cijeli dan:D Jadran i Fontana, betonske hotelske plaze gdje sunce vec u 16:00 zadje :D Mada ima tu jos plazi i plazica. U Vrboskoj plaza Soline, kao malo poluostrvo. Tu su i nudisticke plaze, kao i nudisticko ostrvo Zecevo. Pa ko voli. (I nude kampe je u Solinama) :D Ima extra lokala za ispijanje jutarnje kafe. U debeloj hladovini:). Na svakoj plazi imas kafic gdje mozes da popijes kafu i jedes.

Ma ima toga jos...ako te zanima, pitaj :D

Poslednji put menjao Helena dana 27 Mar 2008, 13:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 13:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Ako kome treba Baska Voda nek me kontaktira preko pp pa cemo dogovoriti datume i cijene...posto imam stan tamo!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 14:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
ama ljudi pa sta cete u Hrvatskoj?? :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 16:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Gdje bi ti...u CG...malo u Bar ili Pljevlju a ? :S

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 16:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
psyborg wrote:
kole znaci kanta....koliko treba autom do makarske???

Znaci licni rekord je bio 2 sata i 15 minuta...prespavao a trebao stici na trajekt za Brac....a jesam ga i gulio bio....!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Jan 2008, 16:14
evo prjedolog...PELJESAC ali ona strana do otvorenog mora....plaze kao da si u africi..haos...ja sam bio fasciniran cistocom mora i plazama...a obisao sam celu hrvatsku obalu...i bol u svakom slucaju najaci je...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 00:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Helena , hvala puno na svim info, da znas, pravo si me zaintrigirala... :P moram d a konsutujem drugu stranu... 8) anivej, ako imas d a preporucis neki dobar sajt sa smjestajem u Jelsi na Hvaru, jedino to za sada te mogu pitati, dok se ne priblizi ljeto , bar kalendarski :wink:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 00:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cink je napisao:
evo prjedolog...PELJESAC ali ona strana do otvorenog mora....plaze kao da si u africi..haos...ja sam bio fasciniran cistocom mora i plazama...a obisao sam celu hrvatsku obalu...i bol u svakom slucaju najaci je...

to sam cula za peljesac...imas li neko mjesto konkretno d apredlozis na peljescu? ;)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 09:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
peljesac je divan... ja sam bila u stonu u prolazu (simpaticno mjestasce, zidine obici obavezno, divan pogled sa vrha na stari grad i solanu(najstarija u evropi)) i u orebicu sam kampovala,..orebic je malo mjesto, nema nekih vaznih kulturno-istorijskih spomenika ali more je fantasticno, priroda pomalo divlja + korcula preko puta.. gdje ces bolje :D korcula je isto prica za sebe, ako si na peljescu, moras do korcule svratiti obavezno

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 09:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Trpanj,Orebic na Peljescu....EXTRA!!!

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
simplicity - http://www.tzjelsa.hr/_hr/privatnismjestaj.asp

Mada ovo nisu naravno svi privatni objekti koji se nude. Ima ih jos dosta.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 16:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Korcula je lijepa ali me nista nije toliko odusevilo kao Pag. Toliko raznolikosti na jednom mjestu nema nigdje. Od mirnih plazica do ludila na Zrcu :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 17:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Orebic na Peljescu

Orebic je trvv .. opusteno .. sve 4 u vazduh .. i Bog da te vidi ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2008, 20:27 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Krk - my No.1.
Grad Krk, ali i ostali gradovi na tom ostrvu. Bila sam u Baskoj, Krku, Malinskoj i Njivicama.
Malinska je sva u zelenom, jako je miran grad. Idealan je za roditelje s djecom. Od Malinske do Njivica se moze doci pjeske. Njivice su slicne Malinskoj ali je Malinska ljepsa. Krk ima jako lijep Stari grad. Baska nema starog grada (kao ni ostali, izuzev Krka). Baska nema puno uzbrdo-nizbrdo, ali na plazi nema nigdje hlada... U ostala 3 grada ima hlad. Cijene su najpristupacnije u apartmanima i jako su razlicite, pa birajte sami. Od hotela preporucujem hotel Fountain (ili tako nesto, ne znam kako se tacno zove) koji nije strasno skup, uredan je i ima svedski sto.
Glavna plaza u Krku je betonska, iza tog betona je borova suma (vjerujte, raj na zemlji je tamo lezati u hladu!). Kad se ulazi u more nije odmah duboko (da ne pomislite tako zato jer je izbetonirano. Imate takodje i sljunkovite plaze. U Malinskoj je sljunak i krupni pijesa, koliko se sjecam, ali tu je plaza najljepsa, hlad je jako blizu mora (nisko drvece). Baska, kao sto rekoh, nema hlada, plaza sljunkovita. Njivice - sljunak, ima malo hlada ali slabo.
Nocni zivot pogodan je uglavnom samo za setnje, kao sto rekoh, vise je za porodice.
Ljudi preljubazni i jako je ugodno, brzo se stigne jer je do ostrva autoput, zatim se predje most, a na drugi kraj ostrva se stigne za max 2h.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 05:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
ej simplicity gdje ides 2014. godine na more, ja planiramnesto na Jupiter ozda pa reko ne mogu docekati....da vidim kakve su cijene....... :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2008, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eee..kume....kad radis ko mali crnac..onda odmor sanjas , znas :)
a 2014 ...ko zna moj ti.. :) havaji sigurno .
a cijene...ebga.... skrpice se nesto :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2008, 08:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Okt 2003, 11:42
daaaj vise mojne stalno kukati kako puno radiss....
obicni ti kukachi...najmanje sljakaju, nemoj da i o tebi takav utisak steknem :lol: :lol:

Idealan sex: brz I divalj, gde sve puca od strasti, halteri, rajsferšlusi, majice…

kaže narod ne laže valjda

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1302 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 66  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]