banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 00:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Dec 2007, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Dakle, odlucio sam baciti na papir impresije o novom modelu VW-a.

Tiguan je prvi VW model u ovom segmentu gdje RAV4 ono sto je Golf u svojoj klasi. Znajuci mentalitet nasih ljudi usudi bih se reci da ce Tiguan kod nas biti najljuca konkurencija Golfu.

Slika

Zasto? Zato sto je VW, zato sto je kompakt SUV (fol terenac), zato sto je svega par hiljada skuplji od Golfa i na kraju sto lici na Tuareg-a. Da dodam, uzivo izgleda mnogo bolje nego na slikama.

Slika

VW je njegovu cijenu uspio oboriti ugradnjom mnogih komponenti iz Passata i Golfa. Motore da ne spominjemo - vazi pravilo da svi djele sve.

Ovo nije minus jer je Tigaun ionako namjenjen svakodnevnoj normalnoj upotrebi u saobracaju. Bez ikakvih ekstremnih zahtijeva u pogledu terenske voznje... Losiji makadam, plici snijeg i to je to.

Nastavlja se...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo malo video marketinga

http://www.youtube.com/watch?v=h5Mcg7Dp ... re=related

Ovo je, hmmmmmmmm, terenska verzija Tiguana. Samo da napomenem da ovaj teren nije nista posebno. Komsija Pero sa Kadett-om prelazi i gore kad ide u ribolov.

I gradska:

http://www.youtube.com/watch?v=_3cV5cy4 ... re=related

Web sajt:

http://www.tigaun.com

Ima spot sa Hajdi Klum i muzom joj u glavnim ulogama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
zaboravio si reci da prema testovima ( nisam ga vozio ) ima najbolje i terenske mogucnosti u klasi ( toyota rav4, honda CRV... ) i da nije bash jeftin barem po hrvatskom autoklubu ciji testni primjerak iz zadnjeg broja ( 2.0 dizel ) kosta 38k eura ( sa dodatnom opremom, osnovna cijena mu 34,5 k )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Dec 2007, 21:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam zaboravio ;) Polako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Dec 2007, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tiguan je izmedju ostalog opremljen i elektronskim voznim asisentom za off-road koji sadrzi i blokadu diferencijala. Taj asistent jos dozira kocnicu i gas pedalu i koordinise rad svih tih sistema.

E caka je u tome da CR-V nema blokadu diferencijala i zbog toga se ne moze smatrati ni SUV-om u pokusaju. To je vise porodicni minivan obucen u SUV odijelo sa obicnim alldrive pogonom.

U odnosu na Tiguan ima nesto duzi put kocenja i nema vec spomenutu blokadu. To ga u klasi smjesta na drugo mjesto svih aktuelnih modela. Plastika mu je losa ali dosta je prituzbi na to tako da ce Honda vjerovatno intervenisati u 2008. godini.

Ali CR-V nije tema emisije.

Ono sto sam uocio kod Tigauna je jako jeftino rjesenje drzaca haube. Najobicnija sipka bez teleskopskih drzaca, tako da nema sanse da ce neka zena moci, bez prljavih ruku, usuti tecnost za pranje sajbi. Ma nema sanse :D

...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 12:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dakle tatin neki kolega odlucio kupiti sinu za kraj skole ( faksa ) ovaj auto i uzeo testni model sa 2.0 TDi motorom i sport paketom opreme ( nov je oko 38k eura u sloveniji on je dobio testno auto za oko 32k inace se nov ceka 6 mjeseci, tolika je potraznja ) u crnoj boji i danas ga dovezao kad je dosao po mog tatu da ga pokupi ( na kafu su krenuli )

naravno nisam izdrzao da ga ne pogledam malo bolje a i napravim koji krug...

dakle iako nemam nekog iskustva sa terencima i SUV-ima auto me je odusevilo.
Jednostavno polozaj sjedenja, materijali unutra motor a vozis se kao u limuzini...

Jedino smatram da je za narodno auto malo preskup ali sta nudi...

10/10 za mene i mislim da tu kojekakvi rav4 i slicno nemaju vise sta traziti...

ako ko voli tu vrstu auta preporuka i to velika...

p.s. jos sam pod utiscima :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 22:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

imam jedno pitanje za tns :) odakle ti dobijas cijene jer su uglavnom mnogo nize nego u Sloveniji i CRO :lol:

dakle tiguan 1.4 tfsi pocinje od 26.634 eura
2.0 tdi 28.574 eura

to su ipak malo vece cijene od par hiljada maraka vise od golfa...

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa majku mu, nisam mislio bukvalno :D Mada je osnovna verzija Tiguana cijenom kao bolje opremeljen Golf, ne?

A mnogima je bolji Tiguan i sa najslabijom opremom nego dosta opremljeniji Golf jer je Tiguan SUV. Znas ono, gledas svjetinju sa visine :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
bledoliki mrziti VW....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 11:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Haug! :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E Indijanci, evo vam cijena cisto da vidite da ipak ponekad ne lupam :D

http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... rue&zipc=D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
E Indijanci, evo vam cijena cisto da vidite da ipak ponekad ne lupam :D

http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... rue&zipc=D

moram te razocarati :D te cijene su cisti marketing :) nabijaju ih tako nisko da bi privukli musterije ( njihova ponuda se nalazi na prvoj strani ) probaj ih nazvati i upitati ta cijenu ili da li uopste imaju taj model :wink:

ako malo bolje pogledas firme koje nude tako jeftine modele vidjeces da imaju daleko najjeftinije audije mercedese toyote... a za niti jedan model nemas sliku ili stave sliku auta sa sajma ( u full opremi sa najjacim motorom )

ipak si indijanac :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hehe, ako sam ja Indijanac onda si ti skovo :D Cijena ja za osnovni model sa serijskom opremom, koji se poruci i onda se ceka isporuka iz neke desete zemlje.

Vidis, radi se o tzv. re-importovanim autima namjenjenim za druga trzista ;) Taj auto sigurno ne prelazi fabricku cijenu od 20.000 dolara.

P.S. Tako to funkcionise, a marketing nije uvijek marekting, samo treba potraziti.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 18:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
Hehe, ako sam ja Indijanac onda si ti skovo :D Cijena ja za osnovni model sa serijskom opremom, koji se poruci i onda se ceka isporuka iz neke desete zemlje.

Vidis, radi se o tzv. re-importovanim autima namjenjenim za druga trzista ;) Taj auto sigurno ne prelazi fabricku cijenu od 20.000 dolara.

P.S. Tako to funkcionise, a marketing nije uvijek marekting, samo treba potraziti.

kupi mi za 21.500 EUR 1.4 motor tiguana novog ja cu ti ga otkupiti za 22.500 istog trena u kesu. moze li :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Haha, da sebi trazim pa hajde :)

Sorry, nemam kada da ti uzmem platu... :D

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 00:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
cekaj jel se uz njega dobije kurbla za prozore ili se mora posebno kupiti...

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 09:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ovogodišnja nagrada Auto 1 Trophy u kategoriji "Terenskih i SUV vozila" odlazi u ruke VW-ovog Tiguana. Tokom proteklih mjeseci pozvano je više od 40 miliona čitatelja Auto Bild grupacije i stručnjaka da izaberu najbolja vozila između 74 novih modela.

Dodjeljivanju 17. nagrade "Auto 1 of Europe" prethodio je dosad neviđen postupak glasovanja. Prvo je oko 40 milijuna čitatelja 26 europskih izdanja časopisa Auto Bild glasovalo za svoje dotične nacionalne pobjednike. Primjerice švicarski rezultati glasovanja išli su jasno u korist Tiguana.

Od čitatelja se također tražilo da navedu svoje favorite u šest različitih kategorija vozila. Tri najbolje plasiranih vozila u svakoj klasi potom su testirana na stazi za testiranja blizu Rima kako bi se utvrdio pobjednik u svakoj klasi. U ovoj fazi natjecanja žiri se sastojao od vozača utrka, tehničara i glavnih urednika. Tiguan je bodovno pobijedio na natjecanju i svojim performansama nedvojbeno potukao svoju konkurenciju.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 21:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mogu da se sjetim da sma ikada nesto lose procitao u Autobildu, a vezano za VW (pa i ostatak njemacke autoindustrije). To dovoljno govori ocnjihovoj objektivnosti jer kao sto znamo VW ne pravi ni bolja, a ni losija kola od ostalih kompanija.

Uostalom, otkuda tih 40.000.000 ljudi zna kakvo je Tiguan auto? I kako ga je moglo uporediti sa konkurencijom? Zato ove ,,nagrade,, ne treba uzimati za ozbiljno. Ista glupost, samo masovnija, kao izbor Auta godine u BiH, ili RS, svejedno.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 21:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i nekih fotkica od neki dan:

http://saobracaj.blogspot.com/2008/05/tiguan.html

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]