banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2008, 17:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Budi sta hoces. Prevrcem ocima na tvoj stav..

I velika je razlika izmedju razbijanja vaze i tuce.. Ogromna!!

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 18:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
da naravno da ima razlike tema je jako osjetljiva i ko nije prosao kroz te probleme i zivot sa nasilnom osobom nezna kako je uglavnom poruka je nedozvolite si tako nesto uvijek postoji rijesenje zivot je samo jedan nemoj te ga trositi uzalud.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Postoji rjesenje??

Vratiti se tati i mami? Ili platiti nekome da ubije skota tako da mu nikad vise ne padne na pamet da digne ruku na bilo koga.. Nije sve kao na filmu.. Pogotovo ne kod nas. I kad se obratis policiji - pojeo vuk magarca :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 21:32 
Pripravnik
Pripravnik

bilo gdje da ides dok god on vidi da tebi ide dobro i da je napravio naj vecu gresku to ce mu biti naj veca kazna u zivotu

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 21:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Anakin je napisao:
Citiraj:
Bila sam svjedok nasilja u jednoj porodici , i svojim očima vidjela nasilje

Da li si išta uradila povodom toga, pokušala sprečiti?

.

Jesam, zaštitila sam dijete dok nije došla policija.. Mislim, dijete se meni obratilo, jer sam se slučajno tu našla.. Dijete se treslo od straha, ja sam ga nekako smirila, i tako.. mislim, bilo je evidentno da dijete živi u strahu i da je godinama zlostavljano, pa se tad ustvrdilo i fizički (nakon ljekarskog, a to radi socijalna služba). Sreća u nesreči, bilo mi je drago vidjeti kako je sa policijom došla socijalna služba ( to je sad u zakonu) i sve fino sprovela... i djetetu je bilo drago, pa su ga odveli u sigurnu kući i dalje je išao proces prebacivanja kod oca (koji živi u drugom gradu). Dijete je danas kod oca, zadovoljno, na zadnjem ročištu potvrdilo da želi ostati kod oca, a ovako je reklo " zato što ovde bolje učim i jedem".. kod pijandure nije imalo ni obroke redovno, pošto mami važno samo da se dobro nacuga :evil: :evil:

p.s. pijandura i dalje prijeti : ocu, djetetu, čak je imeni zaprijetila jer je nekako saznala da sam dala zaklon djetetu one noći kad je policija došla :-? strašno, ja bih takve u zatvor.. jer ja sad treba da osjećam strah od neuračunljive budaletine, jer sam zaštitila dijete? :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:17 
Pripravnik
Pripravnik

joj jadna djeca koja su u takvim situacijama!sad bi zaplakala,mozete misliti koliko djece ima da im niko nemoze pomoci jer niko nezna sta se dogada jer postoji verbalno zlostavljanje kao i fizicko neznam sta je gore,svaka cast sto si pomogla spasla si jedan zivot,malog djeteta joj nemogu ni da razmisljam o tome odmah mi se place sve u svemu djecu treba zastiti od okrutnih ljudi.ali po prici cini mi se da ta majka treba ozbiljnu pomoc treba da se otrijezni i na lijecenje sve je vise alkoholicara danas i drogerasa kojima je zaista potrebna pomoc necu nikome da sudim,i mrzim jedino imam protiv osoba koje nezele ni da pokusaju ili odustaju kad je naj teze kad im se pruza pomoc koju bog sam zna da trebaju.opet cu da kazem da prijatelji i porodica pruzaju istinsku podrsku i strpljenje jedan korak ka uspjehu

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kiki blue je napisao:
joj jadna djeca koja su u takvim situacijama!sad bi zaplakala,mozete misliti koliko djece ima da im niko nemoze pomoci jer niko nezna sta se dogada jer postoji verbalno zlostavljanje kao i fizicko neznam sta je gore,svaka cast sto si pomogla spasla si jedan zivot,malog djeteta joj nemogu ni da razmisljam o tome odmah mi se place sve u svemu djecu treba zastiti od okrutnih ljudi.ali po prici cini mi se da ta majka treba ozbiljnu pomoc treba da se otrijezni i na lijecenje sve je vise alkoholicara danas i drogerasa kojima je zaista potrebna pomoc necu nikome da sudim,i mrzim jedino imam protiv osoba koje nezele ni da pokusaju ili odustaju kad je naj teze kad im se pruza pomoc koju bog sam zna da trebaju.opet cu da kazem da prijatelji i porodica pruzaju istinsku podrsku i strpljenje jedan korak ka uspjehu

Socijalni radnici su joj dali uslov psihijatrijsko liječenje od alkoholizma, ako želi uopšte da konkuriše za starateljstvo. Prošla je ona te seanse, ali bez znatnog pomaka, pošto taj alko problem izgleda dugo traje.. i slabi su uspjesi kod dugogodišnjih alkosa.. navodno se propila kad se razvela, ali ne vidim opravdanje za pijanstvo i zlostavljanje djeteta, bez obzira kakav si život imao bla bla.. Iako se ona donekle "sredila", dijete se i dalje eksplicitno izjasnilo da želi ostati kod oca... najgore u svemu je što ta žena i dalje krivi svakog drugog osim sebe same što je izgubila dijete :-?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:45 
Pripravnik
Pripravnik

naravno da krivi sve osim sebe zato sto jos uvijek nije potpuno izljecena,zamisli sebe naprimjer kad imas tezak mamurluk nemozes da razmisljas cisto i svi ti smetaju i nerviraju te boli te glava i cijelo tijelo jednostavno si bolestan i vapis za pomoc a u isto vrijeme je odbijas nades se da ides u krug bez izlaza jako je tesko,mozda jednog dana ce se probuditi iz mamurluka i nereda u kojem se nalazi,dragao mi je sto cujem da je dijete ok.nek im je svima sa srecom.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 22:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kiki blue je napisao:
,zamisli sebe naprimjer kad imas tezak mamurluk nemozes da razmisljas cisto i svi ti smetaju i nerviraju te boli te glava i cijelo tijelo jednostavno si bolestan i vapis za pomoc

Hvala Bogu pa se nikad nisam toliko napila da ne znam šta radim, a pogotovo da nekog zlostavljam.. ja kad popijem samo se smijem i pjevam :-? a i to "popijem" je jednom godišnje, npr na moj rođendan :lol: . žalosno je kako neki ljudi protraće svoj život, i zlostavljaju najmilije.. prvo se 10 godina navlači na alkohol, pa je 10 godina teški korner, pa se onda 10 godina liječi.. 30 godina - ode pola života :oops:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik

to je bio samo primjer nista licno,drugi ljudi ovo citaju takode mozda i razumiju o mamurluku to sam samo navela kao mali primjer ok.nisu svi ljudi isti daleko od toga svi mi imamo druge razloge probleme i ovisnosti protiv toga se treba boriti jer svaka ovisnost je losa ne unistava samo jedan ljudski zivot nego jos garant pet oko njega,ko nije proso kroz takvo nest nezna koliko je sretna osoba.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

kiki blue je napisao:
to je bio samo primjer nista licno,drugi ljudi ovo citaju takode mozda i razumiju o mamurluku to sam samo navela kao mali primjer ok.nisu svi ljudi isti daleko od toga svi mi imamo druge razloge probleme i ovisnosti protiv toga se treba boriti jer svaka ovisnost je losa ne unistava samo jedan ljudski zivot nego jos garant pet oko njega,ko nije proso kroz takvo nest nezna koliko je sretna osoba.

jeste. navodno se u istoj grupi na psihijatriji liječe alkosi, narkomani, kockari. užas :( :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 01:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2008, 11:27
ja sam imala prijateljicu koja je bila udata i cinilo mi se da fino zivi sa svojim muzem imali su jedno dijete dok nisam saznala da on nju redovno gazi tj.tuce i valjda je njen otac zapretijo muzu ako je jos jednom pipne da ce da ga ukoka ono kao fazon moje dijete nisam ja tuko a sad se nadje kreten pa se izivljava na mom dijetetu
strasno ili kad citam u novinama neznam da li se sjecate slucaja predprosle godine u beogradu kad je majka sa svojim ljubavnikom pretukla na mrtvo svoju kcerkicu i skoro citam o tom slucaju krivicu prebacuju jedno na drugo

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 08:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Mar 2006, 18:16
ajkula je napisao:
I velika je razlika izmedju razbijanja vaze i tuce.. Ogromna!!

pa da .. zenin zivot je osiguran .. vazin nije

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2008, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik

svasta se desava iza "zatvorenih vrata"ljudi nemaju pojma dok jednog dana desi se tragedije cujes da je osoba podlegla poslije dugo godina zloostavljanja ili jos gore postane neki pshihopata pogotovo djeca,sve je to tragedija,naravno pocinje od droge i alkohola.vani recimo jos vise se cuje o jadnoj djeci koje im se grozote desavaju zaist je da ti srce pukne od jada.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 01:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Nasilje u porodici nekad se zavrsi i ovako. Neko zali muza, neko opet sina, neko zali suprugi , newko opet kcerku, a djeca, koga ona zale??????
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/cr ... toSerie.do

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 11:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
kiki blue je napisao:
svasta se desava iza "zatvorenih vrata"ljudi nemaju pojma dok jednog dana desi se tragedije cujes da je osoba podlegla poslije dugo godina zloostavljanja ili jos gore postane neki pshihopata pogotovo djeca,sve je to tragedija,naravno pocinje od droge i alkohola.vani recimo jos vise se cuje o jadnoj djeci koje im se grozote desavaju zaist je da ti srce pukne od jada.

Nema ništa gore nego kad djeca pate :(

A mogu misliti i kako se mora osjećati zlostavljana žena.

Iživljavati se nad drugima je strašno strašno zlo.

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 18:50 
Pripravnik
Pripravnik

osobe koje maltretiraju svoje zrtve,pocnu sa tucom a onda sa ubijanjem samopouzdanja kod te osobe i naravno u stilu sve je tvoja krivica sto oni namjerno prouzrokuju,verbalno zloostavljanje je zaista opasno i jako ozbiljno odrasle osobe znaju kako je tesko i nekako izadu iz tog zacaranog kruga,ali sta ce jadna djeca kako oni sebi da pomognu je pitanje,?velike se se kampanje u svijetu vode ali ti niko nemoze pomoci dok ne zatrazis pomoc znam da je tesko!!!ali bolje da se rijesi za stalno nego da Patis u Tisini citav zivot!!!!

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Trenutno u Muzeju savremene umjetnosti RS ima izložba na temu zlostavljanja,
fotografije sa pričama zlostavljanih žena.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2008, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
Citiraj:
U Banjaluci je prošle godine prijavljeno 473 slučaja nasilja u porodici, odnosno tri puta više u odnosu na 2006. godinu, saopštili su juče predstavnici nevladine organizacije „Udružene žene Banjaluka“ i Centra za socijalni rad.

Predstavnica organizacije „Udružene žene Banjaluka“ Aleksandra Radeta-Stegić podsetila je da je generalni sekretar UN Ban Ki-mun 25. februara pokrenuo globalnu kampanju za okončanje nasilja nad ženama i devojčicama.
Ona je navela da je Ban Ki-mun upozorio da će 30 odsto žena i devojčica verovatno tokom života biti pretučeno, primorano na seksualne odnose ili na neki drugi način zlostavljano.
„Statistički podaci UN pokazuju da više od 100 zemalja nema posebne zakone protiv nasilja u porodici, dok silovanje u braku u najmanje 53 zemlje nije krivično delo, dok samo 93 zemlje sveta imaju zakone protiv trgovine ljudima“, rekla je Radeta-Stegić na konferenciji za novinare u Banjaluci.
Član mobilnog tima za pomoć žrtvama nasilja u porodici banjalučkog Centra za socijalni rad Anđelko Đokić rekao je da je tokom 2006. godine na području Banjaluke prijavljeno 158 slučajeva nasilja u porodici, a prošle godine 473.
„Jedan od najvećih uzročnika nasilja bio je alkoholizam, nakon čega slede razvodi brakova koje prati nasilje. U oko 50 odsto slučajeva u pitanju je kombinovano psihičko i fizičko nasilje“, rekao je Đokić, i dodao da nasilje ne prijavljuju samo žene i deca žrtve nasilja, već i šira sredina, među kojima je i jedan broj anonimnih dojava.
On je naglasio da mobilni tim Centra za socijalni rad pruža pomoć žrtvama nasilja, a krajnja mera je smeštaj u skloništu za žene i decu.
Koordinator u Sigurnoj kući u Banjaluci Amela Bašić rekla je da je proteklih godinu dana u ovoj kući smešteno 27 žena i 29 dece žrtava porodičnog nasilja.
Ona je istakla da je finansiranje bio najveći problem sa kojim su se suočile tri sigurne kuće u RS, koje pružaju zdravstvenu, pravnu, psihosocijalnu pomoć žrtvama nasilja.
Predstavnici nevladine organizacije „Udružene žena Banjaluka“ apelovale su na sve žrtve da prijave nasilje, napominjući da to mogu učiniti na broj policije 122, SOS telefon 1264, kao i broj telefona mobilnog tima Centra za socijalni rad Banjaluka 065 268 505.

izvor: http://www.blic.co.yu

strašne su brojke koje govore o nasilju kod naših sugrađana...

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2008, 13:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Čitam ove postove pa mi nekako, stalno iste priče pa bih htela čisto da čujem mišljenje za nešto ovako...
Naime, radi se o "bolesnom" ocu tj.bezobraznom, koji ima 60 godina i snage ko konj.. Ima dijete iz prvog braka koje ima 34 god. To dijete živi s njim i takodje nevjenčana supruga i maloljetno dijete iz tog drugog braka... Konstatovaa mu je Alchajmerova bolest i boravio je na psihijatriji mnoooogo puta... Njihova tragedija traje već 7 godina... Nijedna ustanova ne želi da ga primi jer u svakoj glumi da je za neku drugu... Dakle zlostavlja samo dijete iz prvog braka, koje nije u braku i nema namjeru da se vjenčava zbog budale... A zaboravila sam reci da je majka 1.djeteta poginula kad je imalo 6 god. i tada je i maćeha stigla koja je gora od oca.... Da ne detaljišem sada same činove, navešću samo jedan skoriji primjer, naime dotični gospodin je bacio kuhinjsku stolicu sa sve jaknom i školskom torbom, iz čista mira na dijete, stolica je preletjela dnevnu sobu pogodila ga u glavu i kad se onesvijestio otac je bio nad njim sa kuhinjskim nožem da ga kolje... Na poziv policiji, odveli su ga na psihijatriju gdje je dežurni ljekar rekao citiram. "Pa šta ću ja sad s njim.. Ništa vratićemo ga kući... Biće on dobar!"
A kada sa pitala socijalnu radnicu jel treba da ubije jedno od njih troje da neko reaguje ona odgovara :"Pa tako nekako..."! Dijete je jako vezano za oca jer je nakon majčine pogibije imalo samo njega, a njegova parola je da ne želi da ono bude gazda kada on umre i zato želi da ga ubije... Svaki dan ih mlati sada i maćehu i drugo dijete, maloljetno...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]