banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: NASILJE U PORODICI
PostPoslato: 14 Mar 2008, 13:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Feb 2008, 11:27
kako reagovati kad budete premlaceni od strane supruga i da li bi mu op;rostili

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 14:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Vratiti istom mjerom.. Priklati na spavanju :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Odsad spavam sa jednim okom otvorenim,necu se dati iznenaditi 8) :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 17:58 
Početnik
Početnik

e sad,salu na stranu ali danas je sve vise slucajeva da MI zene budemo premlacene od strane supruga,ali cesto se desava da suprug maltretira svoju rodjenu dijecu

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:00 
Početnik
Početnik

ali se ponekad desava da i muskarci budu fizicki zlostavljani od strana zena ali to se nepika
:wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
Ma to samo kreteni i papci rade..........i take konje treba fino odvesti na manjacu i zavezat za drvo da medvjed kad naidje ga dobro izjebe......ebiga ja lanu malo :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
dolcevita je napisao:
kako reagovati kad budete premlaceni od strane supruga i da li bi mu op;rostili

Ma bolje bi mu bilo da se nije rodio!, eto kako bih reagovala. Ražestim se na samu pomisao. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:18 
Početnik
Početnik

nazalost ali sve vise je slucajeva i naslova u novinama cujem da i kod nas ima sigurnosna kuca koja se bavi ovakvim slucajevima mada neznam tacno koliko je to pomoglo zenama koje su morale da pronadju neku adekvatnu zastitu

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 18:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ovo pišem s vremena na vrijeme, po ovakvim temama, što će reći da se sigurno ponavljam.

Postoji pojava zvana 'štokholmski sindrom'. Radi se o vezivanju za osobe koje vas zlostavljaju na neki način. (može se naći na Wikipediji, nemam link sada i ne da mi se tražiti...)

Elem, čovjek može tada da svaki, pa i najmanji, dobronamjeran gest tumači kao ne znam kakvu velikodušnost od strane zlostavljača. Što se često vidi u situacijama kada je na djelu nasilje u porodici. (nije on takav stvarno, bla, bla...)

Da čovjek ne bi upao u tu spiralu nasilja, podlegavši pomenutom sindromu, i tako postao saučesnik u zlostavljanju samog sebe, mora odmah reagovati. Možda odmah prekinuti svaki kontakt, ako je to moguće.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...ne mogu da imam muza...samo zenu...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Ne dao mu Bog da uopste pokusa da me udari,a kamoli da maltretira dijete,to bi mu bilo posljednje sto bi u zivotu uradio pa makar ga i odrobijala...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
azdajica-ny je napisao:
Ne dao mu Bog da uopste pokusa da me udari,a kamoli da maltretira dijete,to bi mu bilo posljednje sto bi u zivotu uradio pa makar ga i odrobijala...

Svaka cast,apsolutno se slazem...Joj, ma kad bi mu samo palo na pamet bio bi pokojni.Ne dam da niko digne ruku na mene...To bi mu definitivno bilo poslednje, jer preko takvog necega ja ne mogu preci... :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2008, 23:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
dolcevita je napisao:
e sad,salu na stranu ali danas je sve vise slucajeva da MI zene budemo premlacene od strane supruga,ali cesto se desava da suprug maltretira svoju rodjenu dijecu

Ta zena mora prvo razgovarati s nekim kome vjeruje ( clan porodice ili neko ko je profesionalno duzan da pomogne tipa Socijalna Sluzba ). Treba napraviti plan kako da se prebaci na mjesto gdje ce biti sigurna od zlostavljaca. Kada se sve smiri, treba se razvesti od te osobe. Kao sto je @blue vec napomenuo, ovi likovi nakon zlostavljanja obicno placu, mole zenu da se vrati i obecavaju da se to nece ponoviti. Do sljedeceg puta. Ja mu ne bih vjerovala, jer mislim da se oni koji su skloni fizickom nasilju prema zenama ( i djeci :cry: ) tesko prevaspitavaju.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
musko ce uvjek da bude musko i da dominira u porodici sto je i prirodno,naravno da dode do tuce izmedu supruznika kad tad i to je takode neka normala nema braka da nije doslo do gurkanja,ali naravno drukcije je kad jedno od supruznika misli da je ok da zlostavlja mentalno i fizicki svoga partnera nije bitni jel musko ili zensko desava se sa obe strane svaki dan na cijeloj planeti i jako je zalosno i tuzno jer niko NEMA pravo za takvo ponasanje.osobe koje se ponasaju nasilno, i koje ponizavaju druge.TO su osobe koje ozbiljno trebaju mentalnu pomoc i koje moraju da se suoce sa svojim problemima i priznaju da trebaju pomoc naravno nece se desiti preko noci.takode te osobe trebaju podrsku i volju porodice da im pomognu jer je vrijedno pokusati jer problem se mora rijesiti a ne bjezati od njega,ako ne uspije bar mozete reci da ste vi odradili svoj dio posla mozda cak i vise,pokusali koliko ste mogli

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
kiki blue je napisao:
musko ce uvjek da bude musko i da dominira u porodici sto je i prirodno,naravno da dode do tuce izmedu supruznika kad tad i to je takode neka normala nema braka da nije doslo do gurkanja,

:roll: :roll: :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Bila sam svjedok nasilja u jednoj porodici , i svojim očima vidjela nasilje. U pitanju je bila žena (majka) koja je tukla svoje dijete. Izgubila je dijete na sudu, hvala Bogu. Dijete se, naime, samo izjasnilo da želi biti kod oca. tako da ima žena zlostavljača, naravno.. ako malo skrenu glavom. inače da je zdrava, kako bi mogla maltretirati svoje dijete..?

a naravno da je ,po tendenciji, veći broj muških zlostavljača ( barem kad je u pitanju fizičko zlostavljanje)..

bila je već prije slična tema.. moje mišljenje je jasno "pobiti govna i gotova stvar" :D 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
XIX century je napisao:
Bila sam svjedok nasilja u jednoj porodici , i svojim očima vidjela nasilje. U pitanju je bila žena (majka) koja je tukla svoje dijete. Izgubila je dijete na sudu, hvala Bogu.

Dali je to bilo zlostavljanje dijeteta(premlacivanje za dobro jutro) ili zasluzene batine.

Mislim da bi mi stariji (u zadnje vrijeme se djeca tuku sve manje i manje) svi odrasli bez roditelja da se oni oduzimaju poslije batina, kad se samo sjetim batina poslije informacija :confused4:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 12:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
he he. čuj žena je alkos, pijandura. dijete se toliko prepalo da je samo uzelo telefon i pozvalo policiju (onda znaš koliko je sati)..onda su došli policija i soc. radnici, pa su kroz ispitivanje i doktorski pregled djeteta, kao i djetetove izjave, zaključili da je bilo i fizičkog zlostavljanja, što po današnjem zakonu, hvala Bogu, automatski rezultira oduzimanjem djeteta i dizanjem sudskog procesa.. rekla sam ti kako se završio sudski proces, i šta je dijete reklo itd.. ( inače, roditelji su razvedeni)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2004, 19:33
Citiraj:
Bila sam svjedok nasilja u jednoj porodici , i svojim očima vidjela nasilje

Da li si išta uradila povodom toga, pokušala sprečiti?

Primitivno i bolesno je dignuti ruku na ženu, a o nekom prebijanju da ne govorim.Žene (ukoliko su voljne naravno) danas imaju kome da se obrate (organizacije i sl.) i da to spreče, u odnosu na prije, kada je to bila "normalna" pojava, da muž prišije ženi koju šamarčinu kad je malo popio ili je nervozan :-? .
Slično je i sa djecom, samo treba da se razlikuju zaslužene batine (ovde pod batinama ne podrazumjevam "prebijanje na mrtvo ime"), i iskaljivanje nekih svojih frustracija,nervoze,problema na nedužnom djetetu.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 16:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
informacija za Ajkulu kiki blue je zensko zasto si samo procitala pocetak moga teksta procitaj do kraja pa malo razmisli a sto se tice braka i musko da je glava porodice tu sam u pravu i takode da u 99%brakova dode da gurkanja i razbijanja vazni ,tanjira itd...i tu sam u pravu takode.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 65 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]