banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Maj 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Problem sa mišom
PostPoslato: 11 Mar 2008, 00:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Kupio sam optical-wireless miš ali nažalos nikako ne mogu namjestiti da proradi...u panexu neće da ga prime natraga jer sam bacio kutiju od miša iako sam imao račun, a na pitanje da mi pokažu kako to čudo treba da proradi trgovac mi odgovori da nema pojma o računarima :lol: :lol: om my gosh :x

Evo slike samo da vidite kako mi registruje miš

Slika

Vrh

Tema posta: Re: Problem sa mišom
PostPoslato: 11 Mar 2008, 06:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2002, 20:07
model misa?

?>

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 07:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Jul 2006, 06:45
Da li mu radi senzor (na mišu)?
Ima li kakav taster ("connect" ili slično) na mišu?

Nikada se neću prestati čuditi domišljatosti prodavaca da ne uvaže garanciju. Njemu treba kutija da pokuša isto sa sljedećim kupcem. Nemojte mi se smijati, ali ja miševe (i mnogo drugih proizvoda) probavam na licu mjesta. Jednom mi se čak desilo da tek treći radi, prethodna dva su imala po jedan neispravan taster.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 08:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Radi senzor, a ima mogućnost konektovanja preko usb kabla i wireless tako što se iz miša izvadi usb prijemnik signala...naravno u tom slučaju stavim baterije...

Model je neki od SP-a, znači Genius ako se ne varam, ali za razliku od starog miša na pozadini miša ne piše model, a kutiju sam kao što sam već rekao bacio :oops:

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sad je sve puno jasnije. "SP" ima veze sa Genius-om, koliko i "MS" sa Microsoft-om. U pitanju je klasični no-name proizvod i to što ne radi je više pravilo nego izuzetak.
Ponavljam, ako na mišu ne postoji "connect" (ili sličan) taster, onda je skoro izvjesno neispravan. Bežični (i bilo koji drugi) miševi moraju da rade odmah nakon povezivanja.
Da li miš radi kad ga povežeš direktno preko USB kabla?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne, isti je slučaj, svjetli lampica ali on uopšte ne reagjue.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 10:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ako ne rijesis problem .. pravac Pan-ex .. malo spomeni roditelje, malo inspekciju, malo vise povisi ton .. Meni je to pomoglo da posiljka iz njemacke (WTF?) sa mojim DVD-RW uredjajem na koji sam cekao 45 dana dodje u roku od 45 minuta ..

Poslije toga, ne bih vise kupio kod njih ni spajalicu .. pa da mi Bog dragi licno kaze da su najbolja firma u gradu ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 11:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja bih rekao da su (uz IT Computers) sigurno jedna od najgorih, a njhove (uslovno rečeno) niske cijene su posljedica upravo sumnjivog načina nabavke robe.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 12:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Ako ne rijesis problem .. pravac Pan-ex .. malo spomeni roditelje, malo inspekciju, malo vise povisi ton .. Meni je to pomoglo da posiljka iz njemacke (WTF?) sa mojim DVD-RW uredjajem na koji sam cekao 45 dana dodje u roku od 45 minuta ..

Poslije toga, ne bih vise kupio kod njih ni spajalicu .. pa da mi Bog dragi licno kaze da su najbolja firma u gradu ..

Naravno, sad ćeš kod mene kupovati. :D

Il bušim gume na Bravi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
potpuno se slazem sa ned123 i ja mislim da je taj mis neispravan...
Skoro sam kupio wireless mis i kad sam ga spojio na pc on je sam proradio cim ga je xp prepoznao...
Tako ako postoji sanse vrati taj mis ili neka ti ga oni probaju kod sebe u radnji...Pa ako kod njih radi onda je nesto do tvog pc-a....

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 13:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Naravno, sad ćeš kod mene kupovati.

Kod tebe sam vec kupovao :D (doduse ne znam jesil' ti radio tada)

Citiraj:
Il bušim gume na Bravi

Zar brata Fiata ? :lol:

Ja i dalje stojim pored toga da Drizzt pokusa dobiti garanciju .. Cuj zivota ti 'ja se ne razumijem u racunare' .. pa sto onda ne prodaje kupus na pijaci ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 15:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
V@nja je napisao:
Ja i dalje stojim pored toga da Drizzt pokusa dobiti garanciju .. Cuj zivota ti 'ja se ne razumijem u racunare' .. pa sto onda ne prodaje kupus na pijaci ..

Takvih je puno u ovoj branši.

Mada mora se priznati postoje i oni likovi koji se ''razumiju'' izuzetno u računare pa dođe kod prodavca pa prosipa priču tipa ''tamo je to jeftinije''. Zašto ne kupiš onda tamo gdje je jeftinije.

Uglavnom, Kad kupuješ kupi kvalitet. Biraj kvalitet pa onda traži jeftinije.
A ne kupiš nešto ( uz ovom slučaju Wireless mouse) kod običnog prodavca koji ti prodaje ono što ima na lageru a ne ono što je bolje ili kvalitetnije. I poslije tražiš garanciju kod njega, a on se vadi na glupu kutiju...

Svaki diler (ozbiljan) će prihvatiti kvaran proizvod na servis u garantnom roku, i bez ambalaže, ali moraš posjedovati nešto što dokazuje kad si kupio taj proizvod i da je taj proizvod kupljen baš kod tog dilera (serijski broj)

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma zajebi ga, nisam tip da ulazim u neke rasprave ili svadje...na moje pitanje da pogleda miš odg. mi je da se ne razumije on u računare (pa šta onda koji djavo radi tu)...ali nebitno...lijepo ću otići i pokloniti im taj miš i reći da mi ne moraju ni vraćati pare ni ništa...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 20:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
:lol: :lol: :lol: Lik se stvarno NE RAZUMIJE u racunare i to najozbiljnije samo ne mogu vjerovati da je to i priznao pred musterijom. Naime prije 2-3 godine sam mu u po radnje namjestio neki antivirus koji on nije znao da natjera da radi kako bog zapovijeda... i dan danas se ne mogu nacuditi kako taj lik radi u prodavnici kompjutera... Kad god naidjem i upitam za neku komponentu ili cijenu necega (bilo cega) on u 95% slucajeva kaze "imas sve na netu" :lol: presmijesno..... a i zalosno, a sto je najzalosnije je da on nije jedini - ima ih takvih sepet a rade u radnjama...
Misa i racun uz misa pravac u inspekciju.. to bih ja uradio ;)

Citiraj:
Ja bih rekao da su (uz IT Computers) sigurno jedna od najgorih, a njhove (uslovno rečeno) niske cijene su posljedica upravo sumnjivog načina nabavke robe.

Ja bih dodao definitivno i Biscomm... chobanluk nevidjeni... strasno lose iskustvo sa njima, nece da vrate uredjaj koji evidentno ne funkcionise cak ni uz racun i original pakovanje...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2008, 21:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 11:43
A jebga ima li neko kod koga se moze posteno pazariti !? Ja bih jos na crnu listu dodao i HG Spot jer su me pokusali zeznuti za USB disk.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 14:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Sep 2001, 01:00
Dodao bih i ja svoje iskustvo sa Panexom... pre oko 2 mjeseca odlučim kupiti novi DVD rezač. Odem do njih, raspitam se za modele i cijene i nekako, ne znam ni ja šta mi tačno bi, kupim neki Pioneer model koji su imali trenutno u ponudi. Uredno platim, pokupim račun i dok mi je predavao rezač primjetim da je donja ivica sa zadnje strane uređaja blago ogrebana (kao da ste ga ugrađivali i pri tome lagano zastrugali po limu kućišta). Kontam, aj dobro, možda je to nastalo pri skladištenju i ne prijavim ništa sumnjivo prodavcu. Odem kući, ukopčam rezač, upalim PC, BIOS ga prepozna, windows takođe, uredno se registruje na sistem i sve super. Otvaram My Computer da vidim kakvo je stanje i primjetim novi disk (rezač) i da mu je ime CAVA. Zbunjen time, otvorim ladicu rezača da bih u njemu našao narandžasti DVD sa nazivom "CAVA mp3"...
U roku od 10 minuta sam stigao nazad do Panexa, jedva se suzdržao od psovki i fizičkog kontakta i uzeo svoje pare nazad...
Interesantan detalj: dok sam se premišljao da li da kupim taj model, prodavac mi je pričao kako ima prijatelja koji drže DVD klubove pa od njega tako kupe te rezače, koriste ih po 3 mjeseca pa ih onda prodaju dalje kao polovne... Ne bi me iznenadilo da ih ti isti prijatelji vraćaju njemu nazad pa ih on onda prodaje ponovo kao nove... Što reče V@nja, bježite od Panexa...
Što se tiče crne liste:
Dodajem i KM computers na nju.
Jedina firma sa kojom lično nisam imao problema do sada je HG Spot.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2005, 19:36
Motoko Kusanagi je napisao:
Dodao bih i ja svoje iskustvo sa Panexom... pre oko 2 mjeseca odlučim kupiti novi DVD rezač. Odem do njih, raspitam se za modele i cijene i nekako, ne znam ni ja šta mi tačno bi, kupim neki Pioneer model koji su imali trenutno u ponudi. Uredno platim, pokupim račun i dok mi je predavao rezač primjetim da je donja ivica sa zadnje strane uređaja blago ogrebana (kao da ste ga ugrađivali i pri tome lagano zastrugali po limu kućišta). Kontam, aj dobro, možda je to nastalo pri skladištenju i ne prijavim ništa sumnjivo prodavcu. Odem kući, ukopčam rezač, upalim PC, BIOS ga prepozna, windows takođe, uredno se registruje na sistem i sve super. Otvaram My Computer da vidim kakvo je stanje i primjetim novi disk (rezač) i da mu je ime CAVA. Zbunjen time, otvorim ladicu rezača da bih u njemu našao narandžasti DVD sa nazivom "CAVA mp3"...
U roku od 10 minuta sam stigao nazad do Panexa, jedva se suzdržao od psovki i fizičkog kontakta i uzeo svoje pare nazad...
Interesantan detalj: dok sam se premišljao da li da kupim taj model, prodavac mi je pričao kako ima prijatelja koji drže DVD klubove pa od njega tako kupe te rezače, koriste ih po 3 mjeseca pa ih onda prodaju dalje kao polovne... Ne bi me iznenadilo da ih ti isti prijatelji vraćaju njemu nazad pa ih on onda prodaje ponovo kao nove... Što reče V@nja, bježite od Panexa...
Što se tiče crne liste:
Dodajem i KM computers na nju.
Jedina firma sa kojom lično nisam imao problema do sada je HG Spot.

E cova ja sam prije 2 dana kod njih uzeo pioneer 215DBK da nije taj model mozda ? ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 22:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odnjeo sam miš da im ga poklonim kad onaj prodavac promjeni stav...uzeo ga je natrag i rekao da dodjem za par dana, a on će ga poslati na servis ( :-? :-? )pa ako ga ne budu mogli popraviti daće mi novi...jbt. miš nose na servis :o :o :o :o :o

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2008, 23:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2006, 11:25
Mis se lako dovodi u red, samo mu zaprijetris mackom. Da vidis kako onda pici :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2008, 12:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
hhahaa Panex o Boze, ko ce normalan kupiti u Panex heheh bez ljutnje ovi sto su kupili tamo jbg. , srecom imam alternativu za kupovinu...nije ni jedna od ovih firmi,pogotovo ovih poznatih

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]