http://www.youtube.com/watch?v=QuRctLXYzO8Film je kostao cetiri miliona evra, a evo zasto: na Čarlstonu je radila brojna i raznovrsna ekipa -kolorista filma Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain (Čudesna sudbina Amelije Pulen) Didije le Fuest, montažer Iv Beloniak (The Passionate Life of Edith Piaf / Moj život u ružičastom), i kompozitor Šigeru Umebajaši, poznat po saradnji sa honkonškim režiserom Vong Kar Vajem; više od 40 minuta specijalnih efekata, a završna i najvažnija scena filma, otvaranje Palate Albanija, kao i bajkovito selo iz koga potiču glavne junakinje, čuveno ispaljivanje Dragoljuba Aleksića iz topa, "isplakivanje" jezera i niz drugih zahtevnih scena, podruzemevale su najaktuelnije CGI tehnike...
Glavne uloge u filmu Uroša Stojanovića tumače Katarina Radivojević, Sonja Kolačarić, Danica Maksimović, Olivera Katarina, Nenad Jezdić, Stefan Kapičić i drugi.
Ne znam kako vi, ali ja jedva cekam da ga pogledam, zao mi je samo sto je toliko stranaca suradjivalo na tom filmu, kao da kod nas nema dobrih kompozitora, montazera ili kolorista... Ali vjerujem da je film fenomenalan i pogledacu ga prvom prilikom!